HDMI kabeliRecenzije

Recenzija [HDMI kabel]: Arctic HDMI Cable 15

RUKOVANJE I KVALITETA IZRADE

Arctic isporučuje HDMI kabel u prozirnom plastičnom pakiranju kroz koje se jasno mogu vidjeti konektori i dio mrežaste jakne koja opasava kabel duž cijele duljine. Duljina kabela, ključne specifikacije vezane za rezoluciju, propusnost, dubinu boja i najveće osvježavanje su jasno navedeni, kao i informacije o uređajima koje se putem ovog kabela može povezati. Na poleđini je moguće vidjeti detaljnije informacije o samim konektorima i konstrukciji kabela, zajedno s dodatnim specifikacijama na šest jezika.

hdmi-cable-arctic-pack-front

Arctic navodi kako je svaka žica unutar kabela zaštićena naprednim višeslojnim oklopom, pojačanim dielektrikom na bazi dušika kako bi se osigurao minimalan otpor i kvalitetan prijenos digitalnih signala. Sam kabel je opleten plastičnom mrežicom za dodatnu zaštitu od fizičkog oštećenja izvana.

hdmi-cable-arctic-pack-back

Konektori su kreirani od dvokomponentne plastike, a na bijeloj površini je proizvođač našao prostor za otisnuti svoje ime i specifikaciju kabela. Konektori i kontakti su pozlaćeni kako bi osigurali pouzdan transfer signala, smanjili rizik od korozije, te osigurali veći broj uštekavanja. Pozlaćena površina jasno se vidi kroz pakiranje, a ono što kvari dobar dojam su tamnije mrlje, odnosno slojevi oksida koji nastaju zbog kontakta pozlate i materijala u unutrašnjosti. Sloj se može očistiti nakon otpakiravanja tako da konektor izgleda uniformno i sjajno, te funkcionira bez problema.

hdmi-cable-arctic-detail

Uunutar pakiranja smo pronašli samo HDMI kabel, uredno spakiran i učvršćen posebno oblikovanim plastičnim profilima, bez ikakvih oštećenja ili drugih anomalija.

Zemlja porijekla: Kina

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. sjećam se priče o 1.4 specifikacijom ali ne sjećam se u čemu je točno razlika, jel netko precvikal te kabele da vidi koja je razlika u žicama, ne mogu nikako shvatit sta fali kabelima 1.3 da bi bili 3d. ček ps3 ima 1.3 izlaz na koji ide 3d ali moraš spojit kabel 1.4 s uređajem koji ima 1.4 ulaz i podržava 3d.

  2. Za nepovjerovati je činjenica da nema razlike u kvaliteti slike između hdmi kabela od 100 ili 1200kn u dužini do 5metara.Sama želja proizvođaća za extra profitom,a kroz jak
    marketing zasnovan na zabludama usmjerava potencijalnog kupca da izdvoji za kabel soma kuna a dobije samo bolji izgled,veću kvalitetu materijala kabla i same konekcije,dok
    sam motiv kupnje počiva na obmani da će s s njim dobiti maximum iz svog projektora,tv i sl. u vidu kvalitete
    slike,a što ste Vi dokazali
    da ne odgovara istini,naravno u korist svih Nas kao vaših čitatelja da ne bacamo bespotrebno znatno veću količinu novca nego što bi trebali.Izuzetno mi je drago da ste kod svih svojih recenzija apsolutno objektivni i
    korektni,dok mi znamo da će mo uvijek sa HD televizije
    moći dobiti krajnje autentičnu(točnu) i višestruko
    provijerenu informaciju o tome kako realno stoje tvrdnje o nekom proizvodu iz potrošačke elektronike koju vi i vaša kuća recenzirate.LP.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!