LCDRecenzijeTelevizori i monitori

LG 42LB670V vs. Sony 42W815B Full HD Smart TV – usporedni test

 lb670v-w815b-test

U novoj turi testiranja obraditi ćemo usporedno Sonyjevog pripadnika više srednje, odnosno LG-jevog kandidata srednje klase LED LCD televizora za 2014. godinu. Oba modela su elegantno dizajnirana s metalnim okvirom i postoljem, Smart funkcijama s pristupom aplikacijama i otvorenim internet preglednikom. Oba mogu prikazati 3D sliku i to onu pasivnu, putem polarizacijskog 3D prikaza. Ipak, ovo je prvi put da testiramo polarizacijski 3D na nekom televizoru koji nema IPS panel. Dok LG-jev koristi IPS poznatih prednosti i nedostataka, Sonyjev pripadnik W8 serije u 42″ varijanti koristi VA panel većeg kontrasta i manjeg kuta gledanja. Kako se to odražava na kvalitetu 3D slike i općenito kakvi su biti dojmovi, provjerite u usporednom testu.

Specifikacije (specifications)

Specifikacije
Proizvođač LG Sony
Model 42LB670V KDL-42W815B
Tehnologija prikaza LCD s direktno postavljenim LED osvjetljenjem LCD s bočno postavljenim LED osvjetljenjem
Veličina ekrana 42 inča / 106 cm 42 inča / 106 cm
Energetska klasa A+, deklariranih 46 W (67 kWh/godišnje) A+, deklariranih 50 W (69 kWh/godišnje)
3D Ready/3DTV 3DTV (3D naočale u pakovanju) 3DTV (3D naočale u pakovanju)
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
polarizacijski 3D prikaz
polarizacijski 3D prikaz
Osvježavanje zaslona (indeks oštrine slike) 700 Hz (MCI) indeks 300 Hz Motionflow XR
Lokalno zatamnjenje da ne
Rezolucija Full HD, 1920 x 1080 Full HD, 1920 x 1080
Broj HDMI priključaka 3 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne Da/Ne
USB priključak Da (x3) Da (x2)
Ethernet/mrežni priključak Da Da
Wi-Fi Da Da
PCMCIA/Common Interface utor Da (x1) Da (x1)
Utor za memorijske kartice Ne Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Da/Da Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da Da/Da
Ugrađeni zvučnici 2.1 konfiguracija zvučnika (deklarirano 12 W + 12 W) 2.0 konfiguracija zvučnika (dekarirano 8 W + 8 W)
Zemlja porijekla Poljska Slovačka
Službene specifikacije  LG Hrvatska Sony Hrvatska

VIDEO: Raspakiravanje i instalacija (unboxing)

LG 42LB670V Sony KDL-42W815B

Dizajn

LG 42LB670V

lg-42lb670v-design

LG je ove godine uz atraktivan dizajn dodatno poboljšao kvalitetu izrade svojih modela, što smo već potvrditi tijekom testova LB650V i LB730V modela. Televizor je u cijelosti metalnog kućišta, uključujući i stilizirano postolje čiji dizajn je ove godine prigrlio veći broj proizvođača (Sony, Philips, Sharp,…), a prošle godine prvi predstavio Samsung (model F6800).

LB670V model je dominantno srebrne boje, iako ona ne dolazi toliko do izražaja kada podignemo pogled od postolja i donjeg dijela jer se oko LCD zaslona nalazi crni obrub u istoj ravnini, kao i metalni vanjski okvir. Ako više preferirate tamniji dizajn, obratite pažnju na LB671V model, a koji ima tamno sivu traku duž donjeg ruba zaslona.

lg-42lb670v-thickness

Zbog dizajna postolja zaslon nije moguće rotirati niti naginjati, no moguće ga je montirati na neki od mnogobrojnih nosača za zid i tako dobiti željenu fleksibilnost. S obzirom da se radi o IPS-baziranom zaslonu koji nije nužno gledanje frontalno za dobar rezultat, vjerujemo da ograničena fleksibilnost postolja neće nikoga posebno smetati.

Od priključaka LB670V broji 3 HDMI-ja u verziji 1.4, isto toliko USB 2.0 sučelja, analogne ulaze (uključujući SCART u punom formatu konektora), kao i priključke za antenu/kabelski signal i satelitski tanjur.

U cjelini, kvalitetna izrada, atraktivan dizajn i standardno dobra povezivost za televizor srednje klase za 2014. godinu.

Sony 42W815B

sony-42w815b-design

Sonyjev minimalistički dizajn već viđen na modelima serija W6 i W7 prisutan je i na pripadniku W8 serije. W815 je srebrne boje, matiranog metalnog okvira koji zaokružuje crni zaslon i nalazi se na postolju izvedenom od jedne elegantno savinute metalne šipke kvadratičnog presjeka. Dizajn postolja, baš kao i kod LG-jevog modela olakšava održavanje prostora ispod televizora.

Ako ste ljubitelj televizora tamnijeg dizajna, tada obratite pažnju na model 42W805B – radi se o istom modelu što se specifikacija tiče, uz jedinu razliku u boji okvira, a koja je crna i manje se ističe prilikom gledanja.

sony-w815b-thickness

Kada je na postolju, Sonyjev model je oko 1.6 cm bliže podlozi u odnosu na LG-jev model. S druge strane, otvoreni dizajn LG-ja i veća visina na kojoj se nalazi omogućuje smještaj pojedinih linijskih komponenata iza televizora, bez da je pristup infracrvenom senzoru na uređaju onemogućen.

Kvaliteta izrade metalnih dijelova je na visokom nivou, no za razliku od LG-jevog modela, Sonyjev ima plastičnu poleđinu i nešto je klimaviji kada se nalazi na postolju.

Od priključaka Sony broji 4 HDMI-ja u verziji 1.4, dva USB-a 2.0, analogne ulaze (uključujući SCART u punom formatu konektora), kao i priključke za antenu/kabelski signal i satelitski tanjur.

U cjelini, solidno konstruiran televizor nemametljivog dizajna sa standardno dobrom povezivošću.

 POBJEDNIK: LG
paragraph-separator-divider

Daljinski upravljač (Remote Control)

LG 42LB670V

lg-42lb670v-remotes

LG uz svoj model isporučuje dva daljinska upravljača, standardni i Magic Motion. Oba su izrađena iz plastike i dobro leže u ruci – posebno Magic Motion koji ima glatku teksturu i posebno oblikovan dizajn.

Magic Motion je idealan za korištenje uz LG-jev webOS operativni sustav, što ne uključuje samo kretanje po izbornicima i surfanje internetom već i igranje igara koje je moguće preuzeti s LG Storea koji dolazi tvornički predinstaliran.

Oba modela su već detaljno predstavljena u recenziji 42LB650V modela, tako da za više detalja savjetujemo da provjerite navedeni link.

Sony 42W815B

sony-w815b-remote

Sony prilaže samo standardni daljinski upravljač čiji dizajn se nije promijenio već godinama. Izrađen je iz plastike, popunjen gumenim tipkama duž gotovo cijele svoje površine i ne posjeduje nikakve posebne mogućnosti koje bi olakšale korištenje aplikacija ili surfanje internetom.

S obzirom da se radi o modelu serije W8, očekivali smo ipak nešto bolju opremljenost po ovom pitanju, iako daleko od toga da za uobičajenu navigaciju po izbornicima i pozivanje standardnih opcija priloženi upravljač nije dobro zamišljen.

 POBJEDNIK: LG
paragraph-separator-divider

Izbornici i Smart TV platforma (Menus and Smart TV platform)

LG 42LB670V

lb670v-webos

Kao i kod LB650V modela, tako i LB670V posjeduje novo webOS sučelje s “harmonikom” ikona koje korisnik može presložiti kako mu najviše odgovara i na taj način brzo pristupiti željenim opcijama. Tijekom testa smo se naviknuli na logiku sučelja koja je zbilja jednostavna i pregledna, te uspješno rješava problem traženja željene opcije u raznim izbornicima i sekcijama.

Kod webOS-a se sve ikone nalaze u donjem dijelu ekrana, a činjenica da je svaka u drugoj nijansi i da su dovoljno velike da se Magic Motion daljinskim upravljačem lako “pogode” velika je prednost.

Ako korisnik želi dodatne aplikacije dodati na “harmoniku”, potrebno je pokrenuti LG Store trgovinu aplikacija i instalirati ju. Nakon što napravite svoj korisnički račun možete jednostavno instalirati aplikacije, što uključuje i rastući broj igara koje su specifično rađene za zaslon televizora i Magic Motion daljinski upravljač.

Glatkoća izvođenja je dobra, no naviknuti na LG-jeva strelovita sučelja proteklih godina dok je Home Dashboard platforma bila aktivna, ipak smo očekivali više. S druge strane same aplikacije se izvode brzo, uključujući 3D igre i ugrađeni web pretraživač.

Iako webOS još zahtijeva optimizacije, u ovom dvoboju je on jasan pobjednik nad Sonyjevim sučeljem.

Sony 42W815B

sony-w815b-homescreen

Isto osvježeno sučelje koje smo susreli kod 42W705B modela prisutno je i na ovom modelu. Naslovnicom sučelja dominiraju kvadratične ikone aplikacija, vrlo slično Metro sučelju Microsoftovog Windows 8 operativnog sustava. Pri samom vrhu ekrana Sony je implementirao svojevrsni “taskbar” s navigacijom kroz izbor TV kanala, multimediju i aplikacije, te ikone za pretraživanje sadržaja, izbor ulaza, media server, postavke, pomoć i na kraju status mreže.

Za one koji vole brz pristup opcijama za podešavanje slike, Sony je i ove godine omogućio brz pristup istima kroz tipku “options” na upravljaču i kontekstualni izbornik. Izbornici za podešavanje slike, zvuka i ostalih “naprednih” postavki nisu se mijenjali i Sony je u tom segmentu zadržao preglednost opcija i jednostavno ugađanje istih.

Slično kao i kod Toshibinih i Philipsovih televizora, nakon paljenja pojedine funkcije neće biti odmah dostupne već je potrebno i do 30 sekundi kako bi se cjelokupan operativni sustav podignuo. Jedino kada je sustav podignut, sve funkcije se izvode u kratkom vremenu, osim pojedinih web servisa koji ovise o brzini interneta i odzivu servera.

Sony Entertainment Network sadrži veliki broj aplikacija od preko dvije stotine, te se ovdje doista može naći širok spektar različitih žanrova. Od internet pretraživača (koji ne podržava flash), socijalnih mreža, pa sve do video-na-zahtjev servisa i raznih tematskih kanala. Smetalo nam je što nije moguće filtrirati aplikacije što usporava pretraživanje.

U cjelini smo zadovoljni s brojem aplikacija i njihovom kvalitetom, premda bismo voljeli vidjeti brže izvođenje u pojedinim segmentima.

 POBJEDNIK: LG
paragraph-separator-divider

Multimedijalna podrška

LG 42LB670V

lb670v-subtitles

Ugrađeni media player podržava sve danas aktualne formate, no ne i nadolazeći HEVC (h.265).

Unutar SmartShare segmenta moguće je pozvati multimedijalne datoteke preko povezane USB memorije, pametnog telefona, tableta ili računala. Podrška je na visokom nivou kao i proteklih godina, tako da smo uspjeli učitati niz DivX, XviD, MOV, TS, M2TS i MKV datoteka.

Brzina samog učitavanja je dobra i titlovi se prikazuju s dijakritičkim znakovima i moguće ih je fino podesiti po veličini i sinkronizaciji s filmom, no kao i kod ostalih izbornika, nepotrebno su opcije podijeljene na više ekrana i u male zaokružene kućice sa skrolajućim tekstom.

Preko XBMC-a smo učitali nekoliko filmova zajedno s titlovima koji su se nalazili unutar MKV spremnika. Filmovi su se reproducirali glatko, bez trzanja ili gubitka sinkronizacije slike i zvuka. Skok na različite dijelova filma je vrlo brz, unutar sekunde za 1080p materijale. Ono što bismo voljeli vidjeti u novoj verziji softvera je mogućnost prikaza liste sadržaja na USB-u ili mreži umjesto mapa, a koje blago usporavaju navigaciju.

Preko digitalnog optičkog audio izlaza uspjeli smo poslati 5.1 Dolby Digital / DTS zvuk, no tek nakon podešavanja Sound Out opcije na External Speaker (Optical/HDMI ARC).

Sony 42W815B

sony-42w815b-subtitles

Zadnji put kada smo testirali Sonyjev media player na 42W705B modelu bili smo djelomično razočarani sporošću sučelja u slučaju USB reprodukcije, dok je ona preko mreže (XBMC) bila glatka. S obzirom da smo nakon objavljene recenzije bili u kontaktu sa Sonyjevim predstavnicima, drago nam je vidjeti kako su napravljena poboljšanja radi kojih je multimedijalni reproduktor sada stabilniji, te testne direktorije je otvarao brzo i bez ikakvih znakova nestabilnosti.

Dugačka učitavanja smo još samo susreli na naslovnom ekranu za reprodukciju multimedije, a gdje istovremeno povezan USB tvrdi disk kapaciteta 160 GB i XMBC server na PC računalu nikako nije mogao učitati. Rješenje je otvoriti ručno Media player klikom na Media Player ikonu u donjem lijevo dijelu ekrana ili na ikonu More dolje desno. Nadamo se da će i ovaj problem biti ubrzo riješen.

TV je uspješno otvorio sve testne datoteke osim njih nekoliko u .TS formatu (snimke TV programa). MKV, DivX, Xvid, M2TS i MOV datoteke sve do 1080p rezolucije su se uspješno reproducirale, glatko i bez problema. Kao i kod LG-jevog modela, HEVC nije podržan.

Prikaz titlova je moguć u zasebnim datotekama pri reprodukciji s USB memorija, dok je preko mreže moguć jedino ako su integrirani u MKV spremnik. S obzirom da se to može napraviti u svega desetak sekundi uz pomoć programa MKVMerge, gledanje filmova s titlovima na ovom televizoru je jednostavno izvedivo. Osim MKV-a, isprobali smo i nekoliko DivX/XviD filmova do Full HD rezolucije i svi su se pravilno izvodili. Od glazbenih datoteka podržan je samo MP3, a od slikovnih JPEG.

Preko digitalnog optičkog audio izlaza uspjeli smo poslati 5.1 Dolby Digital / DTS zvuk, no tek nakon podešavanja Sound Out opcije na Audio System (Optical/HDMI ARC).

 POBJEDNIK: LG
paragraph-separator-divider
Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

174 komentara

 1. Pozdrav Darko,

  bas gledam ovaj LG42LB670V pa me zanima par stvari.

  1. Jesu li u LG storeu dostupne plaćene aplikacije (premium) i može li ih se kupiti kod nas. Prvenstveno me zanima PLAYz aplikacija (PLEX klijent).
  2. Isto tako me zanima jesu li u storeu dostupne aplikacije poput Netflixa/Hulu/HBO?
  3. Koliko dobro funkcionira magic remote opcija upravljanja set top boxeva (simplink)?
  4. LG 42LB670V ili Samsung UE40H6400. Prednosti/nedostatci.

  Pozdrav

  1. Pozdrav,

   evo odgovora:

   1. Postoje samo aplikacije sa video-na-zahtjev sadržajima čije korištenje se mora plaćati direktno provideru. Koliko vidim sve dostupne aplikacije su besplatne za preuzimanje. PlayZ aplikaciju nisam pronašao među ponuđenima.
   2. Od navedenih dostupan je samo HBO GO.
   3. Nisam probao – ako budem stigao, javim.
   4. Već odgovoreno u najavi testa :).

   1. Hvala na odgovoru. Izgleda da Hrvatska još nema mogućnosti kupnje aplikacija na LG storeu. Imate li možda informaciju ili možete li saznati hoće li to uopće biti opcija u budućnosti.
    Znate li možda može li se promjenom države na TVu (npr. sa hrvatske na UK) ili korištenjem VPN postavki mreže omogućiti plaćene aplikacije i Netflix/Hulu?
    Navedena PLAYz aplikacija se nalazi u LG storeu ali se mora platiti da bi se mogla koristiti, a alternative za nju nema osim spajanja TVa na komp preko HDMIa.
    Isto tako me zanima, ukoliko se TV na internet spaja putem ethernet kabela je li moguće promjeniti DNS postavke direktno na TVu u meniju?

    Hvala

     1. Moguce je promjeniti dns postavke direktno na tvu. Udes u postavke…postavke mreze…odaberes nacin na koji se povezujes na net i onda imas opciju za editiranje postavki…i tu promjenis dns zapis.

      Meni nakom promjene Netflix uredno radi.

      1. S obzirom da Hulu nije dostupan nigdje u europi, a lg na europskim televizorima ne nudi opciju promjene lokacije na USA gdje hulu radi, u niti jednom lg storeu nema aplikacije pa se ni ne može instalirati. jedina solucija za to je spojiti komp na tv. probao sam preko browsera na tvu ali me izbaci jer nema dovoljno memorije.

      2. ok, thx, ja sam riješio Hulu preko Chromecasta, ali sam mislio da je moguće i na samom TVu….

 2. Mnogo bi znacila vasa pomoc jer dva mjeseca ne mogu se odlucit..Da li uzeti LG42LB670V za 470e,ili LG42LB650V za 390e ali bez magicnog daljinskog koji kosta 30e.Sta uradit?Nisam pretjerano zahtjevan korisnik,sve po malo.Hvala puno unapred..

  1. Pozdrav,
   Smatram da je za razliku od 30 eura bolje uzeti LG 42LB670V i zaokružiti dobro korisničko iskustvo s drugim mogućnostima koje TV nudi.

 3. Darko molim vas za brzinsku pomoc. Dvoumim se izmedu H8000 I HU7500 od 55 incha. Razlika mi je u cijeni 2500 kn. Da li 7500 je osim sto je4K vrijedna tih 2500kn i ima li pravo lokalno zatamljenje? Hvala!

  1. Pozdrav,

   HU7500 je jako dobro opremljen UHD televizor i slovi kao jedan od najboljih ravnih modela te klase na tržištu. Njega bih preporučio ispred H8000 modela koji ima zakrivljen ekran i Full HD rezoluciju. HU7500 ima UHD Dimming i Precision Black (Local Dimming) tehnologije za poboljšani kontrast. Također je praktičniji zbog One Connect boxa, a kojeg lako u budućnosti možete zamijeniti s novim i imati nove mogućnosti i bolju podršku za Ultra HD standard koji se ionako još formira.

 4. Pozdrav Darko !

  Test je odličan, i pomogao mi je u velikoj meri da se odlučim za kupovinu LB67*v. Međutim, odem u prodavnicu i primetim LB700v(valjda nema razlike između lb730v) sa gotovo identičnom cenom kao kod 67*v. Sad sam u teškoj situaciji, i vrti mi se par pitanja po glavi. Da li ću dobiti nešto kupovinom serije 7 za razliku u ceni koja nije vredna pomene ili neću pogrešiti ako uzmem i 6. seriju ? Dizajn mi nije naročito bitan. Da li ima primetne razlike u kvalitetu slike, kontrastu ili njenim nedostacima, i u čiju korist ? Hvala unapred

  1. Pozdrav,

   LB670, LB700 i LB730 su toliko slični da u pitanju generalne kvalitete slike teško da se mogu naći razlike. Veće je pitanje koliko ćete imati sreće i dobiti model kod kojeg efekt prljavog ekrana i zatamnjenost rubova slike nisu u većoj mjeri prisutni.

   U svakom slučaju sretno s kupovinom!

   1. Hvala Darko na brzom odgovoru i korisnim informacijama. Opredelio sam se za LB700. Javljam utiske kada budem imao priliku da ga testiram potpuno.

 5. Pozdrav darko! Naime nazalost nisam kupio ovaj tv 670v nego 650v (pred dva mjeseca) i sad mi je skroz na skroz zao jer sam tad bio skrt nadodat 700kn. Dakle moje pitanje je vezano uz efekt prljavog ekrana ako je to ono na sta ja mislim a to je situacija kad gledam nogomet(zelena povrsina) hokej(led) i kod pomicanja kamere po terenu (sve gledam u HD-u) dolazi mi do izrazaja tamne tocke horizontalno po ekranu gotovo savrseno poslozene u 4 reda po 8 tocaka.( to se ne vidi dok gledam filmove i opcenito tv, dok mi se na psu tu i tamo na svjetlim podlogama znalo primjetiti).. sad me znam jel to mogu prijaviti kao kvar kako bi uzeo drugi tv ili cu se morati s ovom situacijom pomiriti i ostaviti sve kako je jer eto takav je ovaj ips panel.
  puno hvala

  1. Pozdrav..ja sam iz Makedonija imam ovaj LG42LB670v i imam isti problem kao ovaj tvoj,tako da nemoj zbog toga da zalis sto si dao manje pare,znaci problem i sram je prvo proizvodjacu sto dozvoljava ovo da prodje i pustaju se u prodaju sa ovakvim gresaka,meni isto dolazi da uzmem tv i nosim tamo de sam kupio ali jos malo prolongiram da nekazem trpim kao dok se naviknem,al tesko mi ide zosto tacno vidim da problem postoji,narocito se primecuje recimo kad kamera snima oblake i to se dvizi,primecije se raspored led diode odozdo to je katastrofa po mome vidjecu sta cu da radim,interesuje me tvoje iskustvo dal si uopste preduzeo nesto dosad…Pozdrav i srecno

 6. Jel ima kakve sanse da ja dobijem odgovor :/ stvarno sam frustriran s ovim problemom i bio bi neizmjerno zahvalan na odgovoru

  1. Pozdrav..ja sam iz Makedonija imam ovaj LG42LB670v i imam isti problem kao ovaj tvoj,tako da nemoj zbog toga da zalis sto si dao manje pare,znaci problem i sram je prvo proizvodjacu sto dozvoljava ovo da prodje i pustaju se u prodaju sa ovakvim gresaka,meni isto dolazi da uzmem tv i nosim tamo de sam kupio ali jos malo prolongiram da nekazem trpim kao dok se naviknem,al tesko mi ide zosto tacno vidim da problem postoji,narocito se primecuje recimo kad kamera snima oblake i to se dvizi,primecije se raspored led diode odozdo to je katastrofa po mome vidjecu sta cu da radim,interesuje me tvoje iskustvo dal si uopste preduzeo nesto dosad…Pozdrav i srecno
   Moje misljenje je da trebaju povici komplet ove panele i da ih promenu…sa drugo nikako ne bi se slozio

   1. Informirao sam se sto mogu napraviti a to je jedino da otidem u njihov servis gdhe su mi rekli da to ono mogu poslikati i slati u LG i onda LG razmatra jel to preizrazeno i ako je onda mogu dobiti izbor novog tva pretpostavljam..odnjet cu tv kod njih ali sumnjam da cu ista postici

 7. Pozdrav Darko!
  Sad posto ste testirali oba modela LG 42LB670v i LG 42LB650v interesuje me vase misljenje da li se isplati ta razlika u ceni ili dodati jos malo novca i kupiti 47″ LB650v Ili cekati april i nove model?

 8. pozdrav!

  Kupio sam nedavno model 47lb670v i imam ajmo reći 2 problema.

  1. Max tv mi je spojen na AV1 i kad prebacim na live tv u izborniku, tv prebaci opet na av1, tek nakon što promjenim kanal na daljinskom prebaci na live tv(antena).
  Ponekad se dogodi da iz 1 prebaci na live tv ali rijetko :D (verzija softwera je 4.30 ili tako nešto, nisam sad doma :), uglavnom zadnja ažurirana)

  2. Čini mi se da niti na jednom imputu što imam(av1,livetv, hdmi1) nemam just scan opciju podešavanje formata slike(zatamnjena mi opcija)????
  sugestije???
  hvala

  1. Da, 04.30… je zadnja verzija tako da je to OK. Što se prebacivanja tiče, vjerojatno je to jedan od mnogih “malih” bugova webOS-a. Budem provjerio pa obavijestio LG.

   2. Just Scan vrijedi samo za Full HD signale – kad ta opcija nije dostupna Original će pružiti realan format slike, dok će ga 16:9 raširiti na proporcije ekrana.

 9. Pozz, koji od navedenih Sony modela bi preporucili prvenstveno za gledanje nogometa (HD) i 1080 mkv / bluray > W805, W815, W905? Za KDL-55W905 kazu da ima dosta problema s kutom gledanja sto mi je dosta bitno s obzirom na raspored sobe. Moze i prijedlog nekog drugom modela/marke 50″ / 55″ u istom cjenovnom rangu (do 13k). Hvala.

   1. Thx, s obzirom da sve recenzije mislim da bi mogao biti problem (ne znam dok ne vidim uzivo). Ako ima nekakav konkretan prijedlog za model 50″ & 55″ unaprijed zahvaljujem (gledao UE-55HU7500, UE-55F8000…)

 10. Pozdrav, u nedoumici sam izmedju lg 42lb650v i 42lg670v, tv bi se koristio prvenstveno za gledanje utakmica (HD arene), filmovi sa usb-a, crtaci SD kanali, i ponekad igra PES (soker)…da li je taj efekat DSE toliko vidljiv ? uzimam u obzir i tv-e u slicnom cjenovnom rangu kao sto su samsung 40H6200 i 40H6400…jedino mi zao zbog ta 2 ” :), hvala :)

 11. Pozz..neznam dal imate iskustva sa panasonic 48AS640E…dvoumim se izmedu njega i LG LB670V…
  Darko ako moze vase misljenje oko moje dvojbe…?! HVALA

 12. Gledao sam nedavno Panasonic AS640E, i po kvaliteti slike, ostrini, kontrastu, i sl. nema LG sta da trazi pored njega, doduse ja sam gledao 40″ verziju sa PVA panelom koji strvarno ubija kvalitetom slike.

 13. Pozdrav.
  Da li ste isprobali snimanje na HDD i kako to funkcionira kod ova dva TV-a, da li je za vrijeme snimanje TV programa moguće gledati primjerice DVD ili MAXtv putem AV ulaza.
  Dvoumim se između Sony 42W815B i Sony 42W705B. Koja je bitna razlika između ova dva TV-a, zašto je nominalno jači model W815 ocijenjen kao Silver Class, a W705 kao Gold Class, da li koriste različite panele ili je stvar u nečemu drugome? Kojeg bi preporučili neovisno o razlici u cijeni?
  Hvala i lijepi pozdrav!

  1. To i mene zanima, doduse 815 je bolji od 705 samo po 3D meni se cini. Ja imam LG650v i sada bih ga definitivno zamjenio za model 705

  2. bitna razlika je da W7 nema 3D. Paneli su razliciti obzirom da fali 3D ali oba su VA 50Hz. W7 ima bolju crvenu boju.
   Razlika u gold/silver je vjerojatno djelom i zbog toga sto je W7 bio bitno jeftiniji nego W8 kad su izasli. Sad je razlika oko 1000kn a kad su izasli mislim da je bila i preko 2000.

  1. Iako je LG-jev model 2″ veći, ima bolju kvalitetu izrade i zgodnu webOS platformu koja je vrlo jednostavna za korištenje, osobno bih se prije odlučio za Samsungov H6500 zbog bolje kvalitete slike (veći kontrast, brži browser, više aplikacija, manje izražen efekt prljavog ekrana).

   1. Pitanje sa strane, zna li itko kako da instaliram aplikaciju PLAYZ na LG 47LB671v ???
    Nalazi se u stranim LG trgovinama , ali za našu regiju nije podržan.
    Postoje opcije, ali pošto nisam siguran kako to radi molim iskustva i savijete.
    Inače playz je app za korištenje PLEXa na LG tv modelima za 2013 i 2014 godinu.

    1. 1. U postavkama tva (general…location) prebaci da je service location UK
     2. Na kompu napravi trial DNS account. Preporucam unblock-us. (Ovaj korak sam ja napravio ali nisam siguran je li potreban)
     3. Na tvu u postavkama mreže mozes rucno promjeniti dns postavke.
     4. Otvori lg store i napravi novi account. Taj account ce bit vezan za uk store a ne za hrvatski.
     5. Kad napravis uk account logiraj se preko kompa na uk verziju lg storea (uk.lgapps… mislin da je tako nesto)
     6. Preko kompa kupis aplikaciju i platis paypalom ( tako sam ja napravio da lg ne skuzi iz koje je drzave kreditna kartica, a i drazi mi je paypal)
     7. Kad na kompu kupis aplikaciju onda se vratis u lg store i udes u my apps…paid apps. Tamo ce ti bit prikazana aplikacija koju onda samo instaliras.
     8. Kad instaliras app onda mozes eventualno vratit da je service location ponovno hrvatska.

     Napomena: account koji napravis za uk verziju lg storea nece raditi za hr verziju, tako da moras imati dva odvojena account.

     Također, ako nakon instalacije stavis da je service location hrvatska onda neznam kako bi islo sa updateovima za app.

     Nadam se da ce sve bit ok. Meni na 42LB671v radi super.

     1. Hvala na uputama, ako uhvatim vremena sutra ću pokušati napraviti sve to, ali reci mi još koju si adresu unio kod registracije UK accounta, nešto sa google mapa ili..?
      I koliko sam vidio postoji opcija instalacije preko usb-a koristeči developer mod. U tome slučaju ne bi je morao niti platiti pošto se ista može skinuti sa stranice autora. Ima li tko iskustva sa time?

      1. Adresa koju sam unio je moja prava adresa i pravi pošt. broj. Očito LG ne pazi na takve stvari.

       Šta se tiče ove druge opcije, da…postoji. Gledao sam i ja to, ali kad uzmeš u obzir da aplikacija koja je pokrenuta preko usba sporija od aplikacije u LG storeu i kad vidiš što sve treba napraviti da bi dobio DRM verziju te aplikacije (kreirat lg developer account, uploadat clean app, generirat poseban drm key…i tako dalje…) jednostavno se ne isplati. Drage volje sam dao 30 kuna i sad imam updateove direktno preko LG storea i ne bi se trebao zajebavati sa svakom nadogradnjom.

     2. Evo, uspješno postavio PlayZ na TV!
      Hvala na pomoći.
      Ustvari je toliko jednostavno da se sam sebi čudim kako to nisam napravio prije.
      Pozdrav.

 14. Pozdrav,
  to i mene interesira, jer je 42w828 kod jednog trgovca trenutno na akciji po vrlo povoljnoj cijeni.
  Koliko sam vidio na Sony-evim stranicama praktično su isti, 42w828B je neznatno “jači” po nekim karakteristikama.

 15. Jedno kratko pitanje pred samo kupovinu. Da li sam iz svega pročitanog dobro razumeo da Sony KDL-42W828b odnosno KDL-42W829b ima motion flow postavke(Off, True Cinema, Standard, Smooth, Clear, Clear Plus i Impulse) za razliku od Sony KDL-42W805B i Sony KDL-42W705B modela? Cenio bi što hitriji odgovor zbog relativno kratkog vremena do same kupovine. Hvala

 16. Jel neko zna da odgovori na pitanje koje su hardverske specifikacije u 42LB671V? Kji procesor pokrece webos, koliko ima RAM-a i koliko sistemske memorije za instalaciju aplikacija?

  1. Ovo su podaci koje imam:

   Full HD (FHD) – ARM Cortex A9 1.1 GHz Dual Core, RAM1.5 GB
   Ultra HD (UHD) – ARM Cortex A9 1.2 GHz Dual Core, RAM 3 GB
   Za aplikacije ima oko 900 MB slobodnog prostora što nije mnogo, a pojavile su se i aplikacije koje su teške preko 1200 MB i koje se za sada ne mogu instalirati. Obavijestio sam LG o tome, no kako će to riješiti i kada – ne znam…

   1. Mogu se instalirati.
    Ja sam instalirao Skylanders Battlegrounds (i PlayZ i BBC iPlayer i Netflix)i još neke igre i aplikacije na svoj lb671, ali moraš imati spojen vanjski hdd na tv, jer kada nema dovoljno mjesta na memoriji tv-a, on sam ponudi kao mjesto za preuzimanje i instalaciju vanjski hdd.
    Barem je tako bilo kod mene.
    I usput sretan rođendan ovoj odličnoj stranici i SRETAN BOŽIĆ SVIMA !!

     1. Evo druze odgovoricu ti i ja, kod mene te greske recimo nema, pojavljivala se samo kod emuliranja nekih flash igrica sa fejsa preko browsera ali sam utvrdio da je to zbog zvucnih efekata u tim igricama, iskljucio zvuk i sve sljaka super, cak gledam i serije sa nekih striming sajtova, Obrisao sam sve nepotrebne aplikacije po meni, ostavio samo LG Store, WEB browser, Skype, Youtube, Accu weather i to je to, ostale su sistemske i prikljucci. Televizor mi radi fenomenalno, jedina mana po meni je malo sporije surfovanje preko browsera ali to je zbog browsera i prenatrpanosti sajtova reklamama, ali i toga sto ima samo dual core procesor. Sve ostale koji se bune na OS ne mogu da shvatim, kontam ili nemaju ovaj televizor ili ne znaju da ga koriste, OS je fenomenalan i lakoca koriscenja i razumevanje i prelazenje na aplikacije mu je ogromna prednost…

 17. Hvala na odgovorima. Uzeo sam 42LB671V i televizor je sjajan, za moje potrebe odgovara skroz. Odlican HD, odlican 3D, podesio sam ga da bude odlican i za filmove i za sport, ima bas dosta podesavanja i moze se totalno prilagoditi svakom normalnom korisniku televizora. Jedino me muci manjak tog prostora za aplikacije, u pravu ste Darko ima nesto preko 900mb prostora za njih a meni vec pise da je zauzeto skoro 900 iako sam obrisao skoro sve aplikacije koje su bile na njemu osim nekih osnovnih koje koristim. Imate li pojma kako moze jos memorije da se oslobodi? Takodje je za moj ukus browser malo usporen a znam da nije do internet brzine.

 18. Postovani,

  Vec nekoliko meseci planiram da uzmem tv 40 ili 42″ koji bi mi koristio kao glavni ekran za PC (za 2d i 3d dizajn, filmovi, igre (hardcore gamer)), na kraju sam uzeo samsung 40h6400 i slika je bila blago receno uzasna, a input lag i vise nego velik problem. Da li bi neko molim vas mogao da mi preporuci neki model bilo kog proizvodjaca samo da nije Samsung, meni se licno cini da mi je za moje potrebe Sony 42W815B najbolja opcija? Bitan mi je i kvalitet slike i kontrast i boje i input lag i refresh rate i dubina crne..

  Veliki pozdrav svima i unapred hvala!

 19. 1 sakam da kupaml lg 50lb671 dali vadi dobar kontrast so l gledanje filmovi i igranje ps4 dali e do nekade blisku do sony fala od napred

  2 dali samsung 48h6400 e bolji so kontrast color motion rate od 50lg lb671 i 50sony w 815 dali
  fala od napred

  3 dali slabiot input lag kaj samsung moze se uociti mn kog igranje game ps4 pozz
  fala od napred

  1. za PS4 odnosno igranje je SONY najbolji jer ima najmanji lag. I ako se stvarno mislis igrati puno onda ti je to i jedini izbor. Samsung je po tom pitanju dosta losiji.
   A LG ima IPS panel tak da zaboravi dobar kontrast i sve ostalo kaj treba za dobru sliku.

 20. Moze li Darko ili neko ko poseduje tv LB671v ili LB670v da mi kaze jel mu se televizore nekad sam ugasio? Kupio sam 42LB671V pre nesto vise od 2 nedelje i do sad mi se sam od sebe ugasio bar 5-6 puta, pokusavam da otkrijem zasto se to desava ali do sad nisam izolovao problem, na televizor mi je nakacen kablovski resiver D3 i komp oboje preko hdmi porta, takodje imam i ukljucen wifi ne znam da li je mozda zbog neke od tih stvari ili mu se mozda procesor pregreva pa gasi… Pomagajte ako imate neki predlog.

  1. U postavkama (General) imaš opciju “Eco mode”…tamo ti je definirano nakon koliko vremena mirovanja se tv sam izgasi. Znači ako ti je spojen receiver ili komp onda pretpostavljam da ne koristiš puno daljinski upravljač od tv-a. Kad ga ne koristiš to se smatra mirovanjem i nakon određeog vremena se tv sam isključi. uredno izbaci notification 5 minuta prije da će se isključiti. Ako ti to ne odgovara, samo isključi eco postavku.

   1. Svaka cast majstore, ako dodjes nekad u NS javi se imas pivo od mene :) Sve vezano za tajmere sam proverio na TV-u a ima ih na 3 mesta i nisam se setio da pogledam Eco mod, bilo mi namesteno gasenje na 4 sata ako nema koriscenja daljinskog za to vreme. Jos jednom svaka cast i hvala!

 21. Kupio sam 42LB671V prije 2 mjeseca ikod korištenja nekih aplikacija često mi zna izbaciti grešku out of memory, aplikacija se restarta i opet je moguće koristit neko vrijeme dok ne izbaci grešku. Isto tako kod gledanja “sirovog” videa snimljenog digitalnim fotoaparatom u 720P rezoluciji. Napravio sam update na najnoviju verziju firmware ali problem je i dalje ostao. Zanima me dali još netko ima takav problem? Vidim po netu da ima dosta korisnika sa takvim problemom.

  1. Jednistavno pokrenuto je previše aplikacija u jednom momentu da bi RAM to mogao obraditi, a razlog tomu su marketinški trikovi da se nešto proda bez realne potrebe ili funkcionalnosti, na kraju taj procesor nema nikakvu svrhu pored traljavog OS-a, ako je to uopće OS. Preporučam ugasiti TV pa upaliti.

 22. Ovaj LG 42lb 670/671 ili neki Samsung (ili nešto treće) u ovom cenovnom rangu? Pratim Vaš rad i nakon pročitanih komentara na Vašem forumu sada mi tek nije jasno šta uzeti za ovaj novac?

  Lično mislim da Samsung u ovom cenovnom rangu nije dorastao LG-ju mada jedan deo porodice (čitaj Samsung fanovi) uporno navija da kupimo Samsung.

  Nikako da se pojavi nova LG linija tv-a za 2015. Koju ce oznaku nositi ovogodišnji modeli, očekuje li se nešto poboljsanja u odnosu na LB seriju.

  Vidim da je izašao novi WEB OS 2, da li će tv sa prvom verzijom WEB OS-a imati tzv nadogradnju na “dvojku”?

  Oće li biti neka recenzija za LG bp i bh seriju blu ray uređaja.

  Šta preporučujete kao dostojnog rivala za Logitech z909? Možda nešto od LG bh serije?

  Srdačan pozdrav, prijatan dan.

  1. sansa da vidis webOS 2.0 na starim modelima je manja nego to da dobijes na lotu.
   Inace, izmedju LGa i Samsunga u istoj klasi, uvijek Samsung. Na zapravo bih uvijek uzeo nesto trece iz Japana. Jos da se Panasonic opameti i pocinje koristiti uglavnom VA panele umjesto IPSa onda bi se cak moglo reci i da imas izbora prilikom kupovine TVa.

 23. Pitanje u vezi TV-a LG 42LB671V:
  1. Pri gledanju spotova i drugih materijala sa interneta koji su u Full HD rezoluciji 1920*1080 ne mogu da podesim na TV-u rezoluciju vecu od 720p (npr. na tockicu settings pri gledanju spota koji je sniman u full HD rezoluciji ne daje mi rezoluciju vecu od 720p, a 1080p nigde na vidiku). Sve to mi je omogucavao TV LG42LN575S.
  2. Da li postoji mogucnost prosirenja memorije i kako moze da se napravi uvid u slobodnu memoriju
  Da li je moguce resiti ove probleme ili je greska u izboru TV-a. Jos nisam prekoracio dozvoljeni rok od 14 dana za povracaj TV-a.
  UNapred zahvalan

  1. Kolko znam da tv automatski prikazuje max. rezoluciju kolko dopušta brzina interneta (to sam skužio kod sebe zato što mi brzina očajno varira) valjda su izbacili manualni odabir rezolucije.

   1. PLEX – vrhunski dlna server koji instaliraš na svoj PC složiš biblioteke naslova i onda gledaš filmove na TVu, laptopu. mobu, tabletu, chromecasteu….
    preko kućne mreže ili udaljeno preko weba.
    Ali za sada je client na TVu samo za plexpass pretplatnike.
    Postoji i PlayZ aplikacija na UK LG app.store-u koji pruža sličnu funkcionalnost za lokalni streaming.
    Upute za njegovu instalaciju možeš naći u ranijim komentarima.

    1. obzirom na to gdje zivimo, vjerujem da nam je zanimljiv samo lokalni streaming a za to je dobar bilo koji DLNA server.
     Inace, postoji plex i za SONY ali kako mi to apsolutno nije zanimljivo nisam se trudio skidati, registrirati i kaj sve ne samo da bio probao DNLA server.

 24. PLAYz možeš kupiti za 3,01 funte u UK.LG. appstoreu
  za postupak vidi ranije komentare.
  Ja imam popriličnu kolekciju filmova i pristup preko PLEXa (PLAYZ na TVu) mi olakšava korištenje, pregledno je i jednostavno pa samo to vrijedi tih novaca.
  Za ostale dodatne usluge trebaš pravu PLEX aplikaciju pa ko voli neka izvoli. Sada jer bar na izboru.

  1. Vidim da koristiš plex server ,a pa bi te zamolio da mi pojasniš kako si “natjerao ” da prikazuje vanjske titlove ? Unutarnji rade , ali vanjski ne, iako su identični nazivu filma (na serviiu to radi besprijekorno) .Sto treba promjeniti u opcijama ?
   Unaprijed zahvalan

   1. Na žalost kroz smartshare vanjski titlovi iz plexa se ne vide.
    Ja ga niti ne koristim,
    već rabim PlayZ ili PLEX ponekad kada mi se da dati 5€ za mjesec dana korištenja Plexpassa. Svaki od ova dva imaju svoje prednosti i mane ali u globalu PlayZ je kompletniji app i ako i on ima problema s vanjskim titlovima. Upute kako ga skinuti imaš u ranijim komentarima (košta 3£ jednokratno). Druga opcija koju ja koristim u spavaćoj sobi je stremanje na chromecast i tu plex radi bez greške.

     1. Radi ali niti jedan od tih servera nema klijent aplikaciju za TV sem Plexa i naravno Kodi na android tv-u.
      Barem koliko ja znam.

 25. POZDRAV ZA REDAKCIJU HD TELEVIJA :)
  Planiram da kupim tv, uptanju su 2 modela SONY KDL55W829 i LG 55LB731, jel moze hitno vas savet, za koji da se odlucim, nesto sam citan na forumima da sony ima problem sa cloudingom i da je bas izražen a i da je to lutrija kako ti koji zapadne… Topli pozdrav i sve najbolje za sve vas u redakciji…

  1. pa los panel je lutrija tako i tako, nevezano za marku koju se odlucis. Nitko ti ne moze prepuructi model koji ima savrseni ekran.

   1. Jeste ali kod Sony-ja je lutrija ciji je panel unutra a kod LG-jevih “skupljih” modela si siguran da je LG panel unutra.

 26. Pozdrav! Koji od dva navedena televizora je bolji po vašem mišljenju:
  1. SONY LED Smart TV W705B
  2. LG LED SMART LB580V

 27. Decki imam LG 50LB 670, cesto se javlja “out of memory” problem kad sam na web browser.Pokusao sam do sad sve, novi router, izbrisao aplikacije i sve ostalo koje sam nasao po net-u, ali problem jos uvek postoji.Moze li mi neko pomoci? Unapred fala

 28. poštovan
  ako moze mala pomoc, s obzirom da nisam neki poznavatelj smart tv-a
  kupio sam tv lg 42lb650v i za moje potrebe mogu reci da sam zadovoljan oa me zanimaju mali nedostaci koji me smetaju:
  1.kada gledam film on oine preko weba, cesto se zna ponovo pokrenuti radi oslobadjana memorije, pa me zanima da li ce pomoc ako deinstaliram aplikacije kojih ima dosta i najvaznije kako ih deinstalirati, trazio sam nacin i ne ide
  2.kako spojiti sony dvd recorder da mi moze snimati jer sad tv ima svoj dbt i ja nemam nikakav signal programa na dvd, spojen je hdmi kabelom
  3. postoji li mogucnos instalacije flash playera da se moze pogkedati neki live stream

  unaprijed hvala:-)

 29. Dobar dan, pozdrav iz Srbije. :) Na vas sajt sam dosao preporukom jednog kolege i mogu vam reci da ste mi dosta pomogli sto se tice raznih karakteristika i oznaka i sada se mnogo vise razumem u televizore nego juce. Od samog pocetka gledam Sony televizore, jednostavno me drugi ne zanimaju. I vidim da ovde postoji i test za input lag sto me je jako obradovalo. Zanima me kako ste dosli do tih rezultata i da li ti rezultati variraju od televizora do televizora. Posto bih televizor primarno koristio za igre. I da li ja mogu taj test nekako u radnji da sprovedem. Ipak ne bih da potrosim 700e na televizor a da mi input lag bude primetan.

  Hvala u napred.

 30. Pozdrav,

  već ste mi pomogli savjetima u prošlosti, pa se nadam da ćete uspjeti rješiti i ovu moju dilemu.

  Posjedujem Tv 42lb670v. Na njega je prikopčan playstation 3, dvd player i gledam filmove preko usba.

  Moje pitanje je: što bih trebao napraviti (tj. kupiti) da dobijem 5.1 zvuk na svim uređajima?

  Da li su dovoljni samo 5.1 zvučnici ili su potrebne i neke dodatne investicije?

  Unaprijed hvala na odgovoru,
  René

  1. To i mene zanima (pogotovo zbog ps a da imam 5.1 zvuk te filmova) sad ja mislim da treba nabaviti av reciever da bi to funkcioniralo moj tv je (sony kdl 705) -iako mislim da to nema veze koji god tv bio potsupak bi po meni trebao biti isti..ljudi pomozite

  2. pa ovak, vjerujem da LG nema DTS pass through sto znaci da preko optike van daje samo stereo i jedino sto mozes je te filmove konvertirati u AC3 da preko optike dobijes 5.1 zvuk.
   Kaj se tice ostalih uredjaja, PS3 ima AC3 izlaz preko HDMI i to bi trebalo izaci van na LGu preko optike (meni je radilo na Samsungu). Isto vrijedi i za DVD player.
   E sad, trebas ili receiver ili ako ima koji set 5.1 zvucnika a da moze dekodirati AC3 i da ima opticki ulaz. Creative je nekada imao toga ali to vjerojatno kosta vise nego neki polovni receiver.

   Ista prica vrijedi i za SONY.

   1. Sony 755c / 805c najnormalnije propusta dts preko optike, i salje na reciver 5.1 zvuk, za druge modele neznam, ovo je provjereno.

   2. LG tv uredno propušta DTS i DD u 5.1 obliku kroz optiku i hdmi do AV prijemnika.
    Barem moj lb670 na Yamahin reciver.

   3. Dakle ovako jel mi mozes korak po korak reci sto mi je potrebno da bih na svom tvu dobio 5.1
    Za sad imam soundbar LG nb4540 a kada bi isao na av reciever uzeo bih yamahu vr 377

    1. Probao ovako…
     Čak ti je tvoj soundbar dovoljan.
     PS3 spoji hdmi kablom u soundbar.
     DVD player hdmi kablom spoji u tv a ako on ima coax ili optički izlaz onda takvim kablom spoji u soundbar.
     Hdmi izlaz iz soundbara spoji na arc hdmi ulaz na tv.
     Trebalo bi sve raditi
     Postoje i još neke druge kombinacije pa ako ne odgovara probat će mo i njih.
     Ako uzmeš AV prijemnik kombinacija ima još i više.

     1. ovako soundbar mi je spojen u tv preko optike preko kojeg ide zvuk sa satelitske TOTAL TV HD, i PS3a te filmove reproduciram preko USB-a za kojeg sam se do sada nadao da ide van 5.1 (dvd player nemam).. znaci to bih trebao svaki posebno spajati u Soundbar u preko hdmi kabla?

      1. Soundbar spoji hdmi kablom s Tv-om
       obavezno u hdmi 1 (arc) ulaz na tv i hdmi izlaz iz soundbara.
       Toltal Tv spoji hdmi kablom u soundbar,
       PS3 spoji hdmi kablom u tv a optikom u soundbar.
       A može i obrnuto, što ti više odgovara.
       i to bi bilo to.
       Ovako uvjek na sondbar dolazi DD ili DTS 5.1 zvuk (ako ga izvor ima u tom obliku).
       Znaći zvuk iz vanjskih izvora mora doći direktno na soundbar a ne kroz TV. TV će jedino zvuk s tv programa i usb ulaza (filmovi) pustiti van u 5.1 obliku ostalo je downmix u stereo, barem koliko ja znam.
       Ako i nisam u pravu, ovako spojeno sigurno radi.

      1. Optika iz PS3 u soundbar, hdmi iz PS3 u TV.
       Ali postoji još kombinacija.
       Ja volim sve duplo spojiti ako mogu (jedan kabal za audio a drugi za video).
       Ti možeš sa hdmi kablom spojiti i PS3 i Satelitsku u Televizor a TV, hdmi kablom iz hdmi (arc) izlaza u hdmi ulaz na sounbaru. Ako nemaš više hdmi kablova onda TV spoji optikom s Soundbarom.
       Znači trebaš 3 hdmi kabla ili 2 hdmi +1 optički.
       Pazi, na Tv-u, digitalni izlaz zvuka u postavkama mora biti na automatski ili na pass through, nikako na PCM jer onda pretvara zvuk u 2.0 oblik.

 31. Testirao bi Darko, ali neda niko TV, strah ih valjda da mu sta nebude, volio bih ja recenziju 50w807c, ima ih dosta Tv je vrh, ali volio bih jednu domacu, a kalibracijske postavke mi nebi smetale :)

 32. Pitao bih još nešto,, koji je bolji od ova dva modela.I jer ima kojih problema sa ovim tvjima.
  Prvenstveno mi je najvažnija kvaliteta slike.

  LG 55LF632V
  Sony 55W805

  Pozdrav..

   1. Koji od ova dva modela biste mi preporucili?najbitniji mi je kvalitet slike pri gledanju sporta i brzih scena.
    Samsung 32h6400 ili
    Lg 32lf650v

    1. Koji od ova dva modela biste mi preporucili?najbitniji mi je kvalitet slike pri gledanju sporta i brzih scena.
     Samsung 32h6400 ili
     Lg 32lf650v

     Što se tiče kvalitet slike, koji philips model 2014-l 2015 ili sony.

  1. Mozda w705c? A sto se tice panela nisam siguran da mi je va prednost jer mi je polozaj tv-a u sobi takav da ga uglavnom gledam iz nekog ugla. Ipak da ponovim najbitnija mi je glatkoca pri pokretu pri gledanju sporta, znate ono da ne mrljavi sliku.

 33. I pitanje za Darka. Moze li malo da ubrza tu recenziju za lg lf650v koju je najavio? I moze li on da mi odgovori na prvo postavljeno pitanje oko izbora TV-a?

 34. Pa nije sve u kontrastu,jer previše kontrasta opet nije dobro.Najbolje i realistične boje, ima još uvijek philips i lg..
  Jer jedni proizvodači več pretjeruju, sa ovim kontrastom i ostrini slike.Oled tehnologija, nema baš nekakakvo vrhunsku ostrinu i kontrast ,pa je svejedno par puta bolja slika nego kod lcd tehnologije.
  Stvarno slika kao ,da gledaš u živo.Tako,da je ne dajem baš puno na ove stvari.Jer previše kontrasta nije najbolje za oči,uopšte ako gledaš u tami.Zato je ambilight stvarno dobar što se ovog tiče.

  1. Malo si polupao loncice, oled ima ogroman kontrat, i ostrinu, pa bas zato uz jos neke stvari je najbolja tehnologija, isto bas radi kontrasta, i dubene boje je plazma bila vrh, a za filmofile lg i slicni sa ips panelom nisu dobro rjesenje bas radi jadnog kontrasta, blijede slike, opcenito anemicnog prikaza tih sadrzaja u odnosu na pva.

  2. A philips u vecini slucajeva sa ambilightom sakriva te mane na vjestacki nacin, stavi, i ti led trake iza tv-a da ti manje bljesti.

  1. Imam 3g. eno ga sada u sobi kod roditelja,i to model sa sharp panelom koji je neuporedivo bolji od ips-a, a gledao sam nedavno onaj 6400 4k, jer je bio u opciji za kupovinu, nisam goru sliku dugo godina vidjeo na nekom tv-u, pa je izbor pao na sony 50w807 (pogledaj malo recenzije)
   imam, i lg 42″ na vikendici, a to sto si rekao da oled nema dobar kontrast, e to je biser kakav nisam cuo vec godinama, alo nisi znao oled ima beskonacno velik kontrast, i dubinu crne boje.

 35. Da se razumijemo, 10g. imam philips televizore, pocev od 32″ hd, pa 40 full HD, ali su me zadnjih godina racorali, poceli su se gubiti sa modelima, upitnom kvalitetom, i sl. visoka klasa im je bila uvijek dobra, ali sve ispod toga lose, ili gore, za razliku od drugih brendova koji su puno bolje balansirali, odnosom cijena kvaliteta, mogucnosti.

 36. Pozdrav,

  Moze li mi neko navesti bitne razlike izmedju 50w815 i 50w805, osim sto su razliciti po godini izdavanju i sto je w805 android TV?

  Ono, ima li razlike u dubini crne, kvalitetu slike, izrade…

  Hvala unaprijed.

  1. w805c ima pva panel pa samim time daleko veci kontrast, i dubinu crne boje od modela w815, malo bolji kvalitet izrade, odlican dizajn, android koji radi odlicno, i sl.

   1. Mislio sam da i W815 ima pva panel…onda je to sasvim druga priča… Nego, pošto imaš 50w807c kako barata sa SD kanalima i kakva mu je refleksija svjetlosti?

    Hvala na prvobitnom odogovru JVC ;-)

    1. Doduse, moguce je da ima, malo sam pobrkao, ali u svakom slucaju bolji ti je 805c noviji model, bolja smart platforma, velike mogocnosti nadogradnje.
     Odlicno barata sa sd signalom, refleksija je mala, mada je kod mene prozor sa strane pa manje smeta, ali inace samo kada je ugasen, ili neka divlja boja vidim zid koji je ispred tv-a, posto mi je soba dosta uska, a duga tv stoji na duzem zidu.

 37. Koliko se sjećam 42 inčni W815 ima IPS, a 50 inčni ima VA panel. U svakom slučaju, ja bih uzeo ovogodišnji model, iz razloga koji je Adi naveo.

  1. ma covjek to vise nomoze pohvatati, meni je postalo mjerodavno 3d, ako je aktivni onda je s-pva, a ko je pasivni ips, najlakse mi je tako.
   Navikao sam na visok kontrast, od prve plazme preko nekoliko s-pva modela, jednostavno mi nelezi ips radi niskog kontrasta, i odvratne crne boje, ipak 90% sadrzaja su mi filmovi, serije i sl.

 38. Obavjestenje za sve vlasnike novih Sony 3d televizora naocale Samsung SSG-5100GB provjereno rade na novim modelima, ukljucujuci i 805c model, bitno je sto kostaju 3x manje od originalnih sony, a daju odlicnu sliku.

  1. Ne, moras kupiti posebno, a nazalost prilicno je skup, srecom ima software za android koji je perverzno dobar, i mocan pa sve mozes mobitelom, ili tabletom raditi.

  1. Kinggo samo da pitam jos jedanput..doslo je novo azuriranje za sony (kdl 705) i nakon azuriranja pise da su mozda neke korisnicke postavke izmjenjene..to nema veze s postavkama slike za ps3 ili hdmi2 postavke slike koji mi je spojen na satelit?

 39. Pozdrav redakciji,
  Kupio bih novi tv, ali sam u nedoumici između dva modela
  LG49LF631v
  Sony KDL48W705c
  Kakva su vaša iskustva i koji je model bolja kupovina pošto su oba modela u istom cenovnom rangu…oko 630 eura (u Srbiji)
  Unapred zahvalan
  Srđan

 40. Postovanje:) Imam oko godinu dana LG 42lb671 i dosta sam zadovoljan sa ovim tv-om. Ako me sta smeta to je taj efekat prljavog ekrana pri gledanju nogometa. Uz to me zanima i jedna stvar… Nogomet gledam preko iptv alikacije koju sam kupio za nekih 5 eura. Na njuskalu sam nasao za 50-ak kuna mjesecno tipa koji mi ubaci 300 i nesto programa u tu iptv aplikaciju. Arene u hd, sport klubovi u hd, hbo, fox, sky uk, njemacki i talijanski, pink i sve drugo. Sve to radi odlicno osim sto mi steka kad su u pitanju hd programi, a ponekad i obicni. Citajuci o svemu tome problem bi mogao biti zbog wifi signala. Da li da spojim kablom ruter ili tv ili mogu i ruter i pc pa onda pc i tv? Youtube takoder steka ponekad ako je video vece kvalitete iako mi je brzina interneta 20/2. Ima li uopce kabla za spojiti ruter i tv, a da je dug 10, 15 metara jer mi je ruter dosta udaljen od tv-a? Usluga iptv provjereno radi na drugim lokacijama bez stekanja osim na mom tv. Inace je super prakticno jer ne treba dodatni daljinski.

  1. Ako ti je aplikacija na kompu i radi kako treba onda je problem negdje izmedju, da li PC -router ili router-TV, to trebas vidjeti.
   A kablova imas u toj duzini za kupiti ili nadji nekoga tko ima klijesta pa to slozite sami tocno koliko trebas. S druge strane, moze biti da ti LAN na TVu bude sporiji nego wifi (konkretno, SONY i dalje uporno ugradjuje 10/100 umjesto gigabita) tako da i na to obrati paznju.

 41. Hvala puno na brzom odgovoru. Prije godinu dana isto bio naviskonu brzina 10 na drugoj lokaciji, ali mi je wi fi bio blize i nije stekalo uopce. Sad gdje jesam torrenti idu najvecom brzinom. Proobat cu uzet dug kabel pa da vidim kako ce onda raditi. Inace tv mi je za surfanje, hd filmovi i gledanje tv odlican, osim tog efekta kad gledam nogomet, ali naviknuo sam se na to. Jos jednom hvala pa cu javiti rezultate. Evo igram malo fifu 16 na ovaj tv i prezadovoljan sam slikom(pc igra)/

  1. Na žalost nečeš to riješiti sa kabelom.Svi HD kanal preko te ”sheme” štekaju zbog malenog bitrate-a i tu nema pomoći.Nije do tvoje brzine neta.

   1. kakve veze ima bitrate ako mu je na kompu normalno????? A (pre)mali bitrate ne uzrokuje stekanje nego samo groznu sliku, stekanje se javlja zbog presporog dotoka podataka sa neta.
    Problem je ili u premaloj brzini izmedju kompa i routera ili routera i TVa i prvo treba vidjeti kolike su tu brzine.

 42. Evo mene. Znam pogledati utakmicu npr. na areni u hd i sve normalno jedno vrijeme i onda pocne stekati. U vecini slucajeva druge programe vrti normalno. Kad god se to desava provjerim brzinu i uvijek je 18/19. Upalim torent i brzine odlicne. Naravno kad hled iptv sve pogasim. Samo pc mi je spojen sa nekom manjom antenom bezicno i nema pucanja veze kao i na mobu. Znaci samo tv steka. Potrazit cu bas sad neki kabel znam da ga imam negde pa spojiti ga iz rutera na pc pa probat i na tv. Kao sto sam rekao steka i aplikacija youtube na tv preko wifi. Skinuo bas film everest od 17 giga i stvarno je uzitak za pogledati, a zvuk predobar. Gledam i 3d filmove i neki su me odusevili. Sve u svemu za tv ocjena 4/5:)

 43. Uzeo tv i odnio u hodnik kraj rutera spojio sa Ethernet (LAN) kabel od 1 m jer drugi nemam i pustio iptv HD programe nekih sat vremena i nema ama bas nikakvog stekanja. Sad znam da ce raditi na kabel pa cu kupiti od 15 metara.

 44. Pozdrav,

  U pitanju je lg lb 671, nestala mi je 3d aplikacija i nemogu da je vratim. U obavijestima mi pise da je uklonjena zbog dugog nekoristenja aplikacije. Sta cu kako cu:)?

 45. Pa posto imam garanciju koja nije istekla, sad mogu fino lijepo uzeti veci tv za iste pare bez 3d-a. Ne znam samo otkud nekom pravo da prodaje 3d i jos ti da naocale ko fol da gledas. Lopovluk ili sta vec?

  1. Nije smisao 3D-a na televizoru gledati 3D aplikaciju već sadržaje poput 3D filmova i dokumentaraca, a to i dalje imate kao mogućnost. Uz sve tu je i 2D-u-3D konverzija u stvarnom vremenu tako da možete gledati svaki materijal u tri dimenzije.

 46. Dobar dan, imam LG smart model 32LB650V, zanima me zašto se sam od sebe izgasi nakon jedno 4h, s time da sam u postavkama isključila vrijeme gašenja? Ima li još negdje neka opcija
  kojom to mogu isključiti?
  hvala

  1. dosta televizora ti ima opciju da se ugase sami ako se XY sati ne pritisne ni jedna tipka na daljinskom tak da moze biti da je to.

   1. kinggo, da li znaš zašto su ukinuli motion detektore na televizorima?
    Imam jedan par godina stari Sony u spavaćoj, to savršeno radi. Kad zaspem i ne mičem se, ugasi se. Ne moram raditi x iteracija “sleep”-a ako me neki film drži budnim, samo mahnem rukom i automatski ostaje upaljen još x minuta. Koliko znam, niti jedan današnji TV to nema…

     1. Thanks. Ma vjerojatno samo sitna ušteda u proizvodnji, danas škrtare baš na svemu :( , pa čak i najjeftiniji motion detektori za lampe ili alarm rade, možda samo oni najgori daju i false alarm. Meni savršeno radi, isključi i bluray. Šteta …

  2. petra , otiđi u
   opcije / općenito / eco način / i pod stavkom ” automatski iskljuci ” postavi isključeno i neće više :)

 47. Za vlasnike LG webos televizora, jučer sam vidio u LG storeu nove i zanimljive aplikacije:
  – X-play je napokon dostupan i besplatan (šmrc jer sam ga ja platio na UK LG storeu), to je odličan plex klijent , po meni bolji od službenog plex klijenta zbog podrške za dts zvuk, premotavanja po vremenskoj traci itd..
  -Video & tv cast : LG smart tv, besplatna aplikacija za slanje video zapisa s internetskih stranica na televizor. Ja sam s njom npr. castao video s HRTi stanice gledajući jućeršnji program u hd kvaliteti. (potrebno na mobitel skinuti istu app it app storea i upariti ih).

 48. Postovani! imam LG 49LF632V LED LCD SMART TV.Drugi put mi ide na servis radi nekih okomitih crta na ekranu a star je devet mjeseci. sad mene zanima koliko je taj tv sam po sebi dobar i dali se isplati ga opet popravljati ili da jednostavno zamijenim za neki drugi u toj vrijednosti od 5.400 kn i ako da koji preporucate!? hvala unaprijed

 49. Thedejo, hvala na korisnim informacijama u vezi tih novih aplikacija. Baš ću ih danas instalirati. Imam jedno pitanje. Podesio sam za ovaj svoj lg 671v postavke za sliku prateći upute od Darka na youtube. Slika mi se sad baš sviđa i ne umara mi oči kao prije. Zanima me za taj true motion kako se već piše. Kako namjestiti da dođe što više do izražaja?

 50. Hvala kinggo! Sad posto cu mijenjat tv za neki drugi dvoumim se između ova tri tv-a LG 49UH600V Ultra HD LED TV, Sony KDL-50W805BBAE2 3D Full HD LED MPEG4, LG 50LF652V 3D Full HD LED TV. Koji je od ta tri bolji po vasem strucnom misljenju? Unaprijed hvala!!

  1. a ne znam, ja imam 50W755C i ja sam zadovoljan. No ja LG niti ne dozivljavam vise jer mi je sve i jedan njihov uredjaj osim mikrovalne bio problematican. A mikrovalna je daleko najvise u upotrebi bila. I jos uvijek je.
   Uzmi u obzir da SONY ima VA panel tak da zaboravi na kuteve gledanja koje si imao sa IPS panelom. No zato je bolji kontrast i crna. Sto opet neces previse primjetiti ako TV gledas vecino po danu ili kao neki ovdje, sa upaljenim svjetlom.

 51. Pozdrav Darko,

  Javljam se iz Slovenije i vlasnik sam baš tvja LG 42LB670V te imam pitanje u vezi snimanja sadržaja. Problem je u tome, da funkcija snimanja na hdd radi tako, da snima isključivo tv program kojeg trenutno gledaš. Ako promjeniš program onda se snimanje prekida. Ne razumijem te logike, da moraš gledati isti program, kojeg snimaš, čemu onda funkcija snimanja? Probao sam sve moguče opcije ali nisam našao rešenja za ovaj problem. Ljubazno molim za odgovor i pomoč.

  1. pa tak je na svim televizorima koji imaju samo jedan tuner. Ne mozes primati vise od jednoga programa u jednom trenutku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!