Home » Recenzije » HDMI kabeli » Recenzija [HDMI kabel]: Arctic HDMI Cable 15

Recenzija [HDMI kabel]: Arctic HDMI Cable 15

Arctic-HDMI-kabel

Tvrtka Arctic, u prvom redu poznata PC korisnicima po rješenjima za hlađenje komponenata, u ponudi također nudi i konzumnu elektroniku – igrače konzole, periferiju, maske za mobilne telefone, audio opremu, no i kabele za povezivanje. Jedan od njih je HDMI kabel dostupan u dvije duljine – 1.5 i 3 metra, a koji je u skladu sa zadnjom HDMI 1.4 specifikacijom i omogućuje prijenos popularnih i nadolazećih formata poput 3D-a, 4K,  HD audio algoritama i Ethernet mrežne komponente. Kabel smo svakodnevno koristili uz testne uređaje i provjerili njegove performanse.

Više od dvije godine prošlo je kako smo napravili usporedni test HDMI kabela i pokazali kako kvaliteta prikaza ne varira između modela različitih cjenovnih klasa – bilo da se radi o najpovoljnijem modelu za 20-ak kuna ili premium model cijene 2000 kuna za 1.5 metara duljine. Naravno da najveći broj uštekavanja, kvaliteta konektora i korišteni materijali utječu na pouzdanost kroz dugi period korištenja, no zaključak i dalje stoji – na duljinama do 5 metara nema mnogo filozofije – najpovoljniji kabel će odraditi posao i za sliku i za video.

SPECIFIKACIJE

 

Specifikacije
Proizvođač Arctic
Model HDMI Cable 15
HDMI standard 1.4
Najveća rezolucija 4096 x 2160
Propusnost High Speed 10.2 Gbps
Podrška za 3D da
Podrška za Ethernet
da
Najveća dubina boja 48 bit
Najveća frekvencija osvježavanja 480 Hz
Pozlaćeni konektori da
Duljina (metri) 1.5 (dostupan i u duljini od 3 m)

 

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

 1. sjećam se priče o 1.4 specifikacijom ali ne sjećam se u čemu je točno razlika, jel netko precvikal te kabele da vidi koja je razlika u žicama, ne mogu nikako shvatit sta fali kabelima 1.3 da bi bili 3d. ček ps3 ima 1.3 izlaz na koji ide 3d ali moraš spojit kabel 1.4 s uređajem koji ima 1.4 ulaz i podržava 3d.

 2. Za nepovjerovati je činjenica da nema razlike u kvaliteti slike između hdmi kabela od 100 ili 1200kn u dužini do 5metara.Sama želja proizvođaća za extra profitom,a kroz jak
  marketing zasnovan na zabludama usmjerava potencijalnog kupca da izdvoji za kabel soma kuna a dobije samo bolji izgled,veću kvalitetu materijala kabla i same konekcije,dok
  sam motiv kupnje počiva na obmani da će s s njim dobiti maximum iz svog projektora,tv i sl. u vidu kvalitete
  slike,a što ste Vi dokazali
  da ne odgovara istini,naravno u korist svih Nas kao vaših čitatelja da ne bacamo bespotrebno znatno veću količinu novca nego što bi trebali.Izuzetno mi je drago da ste kod svih svojih recenzija apsolutno objektivni i
  korektni,dok mi znamo da će mo uvijek sa HD televizije
  moći dobiti krajnje autentičnu(točnu) i višestruko
  provijerenu informaciju o tome kako realno stoje tvrdnje o nekom proizvodu iz potrošačke elektronike koju vi i vaša kuća recenzirate.LP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi ...

samsung-32m4002-header

Samsung 32M4002 HD Ready TV – recenzija

Da, dobro ste pročitali. Test HD Ready televizora na samom kraju 2017., godine u kojoj ...