LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Philips 48PUS7600 Android Ultra HD televizor – recenzija

philips-48pus7600-header

Donosimo test Philipsovog televizora iz više srednje klase, opremljenog trostranim Ambilightom i Android 5.1 operativnim sustavom. Pogonjen četverojezgrenim procesorom i Pixel Precise Ultra HD procesorom slike, od 48″ PUS7600 modela očekujemo mnogo i činjenica da je dobitnik EISA nagrade Best Buy 2015-16 TV neće ga poštedjeti našeg detaljnog testiranja, kalibracije i ostalih tortura. Kako je prošao provjerite u nastavku.

[review]

Video recenzija (video review)

Specifikacije (specifications)

Specifikacije
Proizvođač Philips
Model 48PUS7600
Tehnologija prikaza VA 8-bitni LCD panel s bočno postavljenim LED pozadinskim osvjetljenjem (edge LED)
Geometrija zaslona ravni zaslon
Veličina ekrana 48 inča / 122 cm
Energetska klasa A (85 W, 118 kWh/godišnje)
3D Ready / 3DTV
aktivni 3D (2 para 3D naočala u ambalaži)
Osvježavanje zaslona 100 Hz panel -> 1400 Hz Perfect Motion Rate (PMR)
Lokalno zatamnjenje Da (Micro Dimming Pro)
Rezolucija Ultra HD, 3840 x 2160 piksela (svaki piksel se sastoji od 3 podpiksela)
Broj HDMI priključaka 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (ukupno 3 priključka)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da (Wi-Fi 11n 2×2)
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da (dvostruki prijamnici)
DVB-T2 / DVB-S2 Da/Da (dvostruki prijamnici)
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 / HEVC podrška Da/Da/Da
Operativni sustav Android 5.1 (Lollipop)
Ugrađena memorija 16 GB
CPU četverojezgreni (Quad Core)
Zemlja porijekla: Češka
Okvirna cijena: 8.511,00 kn (24.11.2015.) – na dan 23.11.2014. cijena je bila 12.159,00 kn

Poveznice:

VIDEO: Raspakiravanje i instalacije (unboxing)

Više video materijala možete pronaći na našim YouTube kanalima: HD Televizija i TV Calibration with Darko.

Dizajn i rukovanje

philips-48pus7600-lifestyle

Philipsov PUS7600 krasi minimalizam i visoka kvaliteta izrade. Moderan dizajn vidljiv je u tankom metalnom okviru crne boje koji je 0.7 cm širok bočno i duž gornje linije, dok je donja linija nešto šira – ukupno 1 centimetar. Obično je donji okvir širi od ostalih, no u slučaju Philipsovog modela razlika je minimalna i bez mjerenja lako je povjerovati kako je tanak okvir prisutan sa svih strana.

philips-48pus7600-teaser-header

Philipsov logotip se nalazi na izvučenom dijelu okvira i posjeduje pozadinsko osvjetljenje koje korisnik može podešavati u tri razine ili potpuno isključiti. Bijela statusna LE dioda se nalazi s desne strane, diskretno svijetli i dobrodošlo je osvježenje u moru crvenih i zelenih LE dioda koje obično susrećemo na modernim televizorima.

philips-48pus7600-side

Crni okvir je omeđen srebrnim obručem kada se televizor pogleda sa strane, a koji je izrađen iz brušenog aluminija. Pogled sa strane otkriva raznoliku dubinu koja se kreće od oko 2 centimetra uz rubove pa sve do 5 cm u donjem dijelu gdje se nalaze stereo zvučnici s pogledom prema natrag. Zvučnike krasi Philipsova Double Ring tehnologija za postizanje uvjerljivijih niskih frekvencija (basova) kroz veće pomicanje zvučničkih jedinica. U nastavku ćemo provjeriti zvuče li doista bolje od konkurencije.

philips-48pus-backsidejpg

Televizor je moguće montirati na zid putem VESA kompatibilnih nosača s razmakom rupa 200×200 mm. Ako pak poželite postavljanje na ravnu površinu, uz televizor dolazi postolje u vidu dva kromirana elementa koji se bočno montiraju na televizor. Sličan dizajn originalno je predstavio Samsung prije dvije godine na svojem F6800 modelu i od tada ga susrećemo  različitim oblicima na televizorima mnogih proizvođača, a dosta ga intenzivno koristi upravo Philips. Smatramo da postolje jako dobro upotpunjuje cjelokupan dizajn, olakšava održavanje prostora ispod samog zaslona, a kako “drži” televizor na nešto više od 5 cm od podloge, moguće je slobodan prostor iskoristiti za postavljanje raznih linijskih uređaja.

philips-48pus7600-reflections

Pogled na poleđinu okriva linije LE dioda koje su poznatije kao Ambilight – Philipsova tehnologija otkrivena 2002. godine koju dan danas proizvođač intenzivno koristi i nudi u različitim varijantama. U slučaju PUS7600 modela radi se o trostranom Amblightu koji širi svjetlost bočno i iznad televizora – idealno ako se iza televizora nalazi ravan zid jer u vitrinama efekt neće biti tako upečatljiv.

Svi aktualni priključci

philips-48pus7600-connectors

Od priključaka PUS7600 broji sve one koji su danas aktualni (HDMI 2.0, USB, Ethernet…), kao i one koji se danas sve rjeđe koriste (komponentni, SCART…). Sviđa nam se što isti tip priključka nije posložen jedan do drugog samo u jednoj osi kao kod drugih proizvođača, već se primjerice 2 HDMI-ja nalaze s pogledom prema podlozi, a dva bočno. Takva konfiguracija olakšava provlačenje kabela i manje opterećenje na konektore u slučaju korištenja skupih i debelih kabela.

Osnovan menadžment nad kabelima je moguć uz pomoć priloženog plastičnog elementa kroz koji se vezicama mogu provesti kabeli.

Daljinski upravljač i tipkovnica u jednom

philips-48pus7600-remote-front

Philips uz PUS7600 prilaže napredan 2-u-1 daljinski upravljač koji s prednje strane posjeduje klasične funkcije i navigaciju, dok je na poleđini punokrvna QWERTY tipkovnica. Ovakav pristup Philips primjenjuje već godinama i dosta je zgodan jer nije nužno povezivati zasebnu USB tipkovnicu (poput Logitech K400 ili Illuminated Living-Room k830 modela) za brže dopisivanje ili popunjavanje raznih formulara.

Osim tipkovnice na daljinskom upravljaču se nalazi i površina osjetljiva na dodir s ograničenom primjenom kao kod primjerice Panasonicovih Touch Remote daljinskih upravljača. Philips je navigacijski romb sa strelicama i tipkom OK ujedno iskoristio za dodirnu površinu po kojoj možete klizati prstima i televizor će takve pokrete protumačiti kao navigaciju gore, dolje, lijevo ili desno. Jedina napredna opcija površine osjetljive na dodir jest da će ista prepoznati klizanje i držanje prsta u jednom od četiri smjera, te će tada ubrzati pomicanje po listi navigaciju po internet stranicama. Nema pokazivača kao kod primjerice Samsunga, nema naprednijih gesti ili išta slično. Zapravo nas je ova opcija znala frustrirati kada smo radili kalibraciju i htjeli precizno birati i ugađati opcije – zbog dvostruke funkcije katkada smo znali “preletjeti” selekciju koju smo htjeli i to nas je samo usporavalo.

philips-48pus7600-remote-back

Na upravljaču se nalazi i mikrofon putem kojeg možete brzo pretražiti aplikacije, Google trgovinu i servise poput YouTubea za određene ključne riječi i to u praksi radi dosta dobro. Ne možete zadavati “naprednije” opcije (tipa: otvori izbornik za podešavanje Ambilighta ili aktiviraj Game način rada), već se radi o jednostavnoj funkciji za unos ključnih riječi i ništa više.

Što se same ergonomije tiče, ona je mogla biti i bolja – daljinski je malo previše gladak pa zna klizati iz ruke, a i tipke su mogle biti malo hrapavije i bolje posložene. Pozadinsko osvjetljenje ili barem fosforescentne oznake bi bile zgodan dodatak.

Jedini televizor na tržištu s Android i Amblight tehnologijama

philips-48pus7600-home-android

Philips je prošle godine premijerno predstavio prve modele s Android operativnim sustavom kao željno iščekivanu nadogradnju njegove trome i nekonkurentne Smart TV platforme. Prvi modeli su u hrvatskoj premijerno predstavljeni prošli listopad na Zagreb Audio Video Showu u Sheratonu, tako da ove godine gledamo drugu generaciju temeljenu na Androidu 5.1 (Lollipop).

Izgled sučelja se je značajno promijenio u odnosu na prvu generaciju Androida – Home izbornik je sada podijeljen na nekoliko segmenata kroz mrežu koja je podijeljena na nekoliko segmenata. U prvom se nalaze popularni videi s YouTubea, TED Talks, kao i novi filmovi i igre u Google Play trgovini. U idućem redu je Philips Collection galerija aplikacija koje je Philips prenio iz ranijih verzija operativnog sustava i uz one predinstalirane tu ih je još niz ako odaberete App Gallery.

Slijedi Apps segment gdje su izmiješane aplikacije, ulazi u Google Play Store, Google Play Games, Google Play Movies, EPG vodič, internet pretraživač itd. Osim automatskog preslagivanja po principu koja je zadnja aplikacija pokrenuta ona će biti prva na listi nikakve naprednije opcije nisu dostupne.

philips-48pus7600-gametree

Idući segment je Games, a u kojem se nalaze igre. Zbog čega se u ovom segmentu ne nalazi i ulaz u Google Play Games ostaje misterij, no zato je tu gametree TV servis optimiran za igranje na velikom ekranu uz mjesečnu pretplatu.

Zadnji po redu je segment s postavkama, a gdje se nalaze prečaci do izbornika za sliku, zvuk, Ambilight, nadogradnju softvera itd.

Glatkoća izvođenja je u cjelini dobra kada su izbornici u pitanju – aktivna selekcija se brzo pomiče s ikone na ikonu i izbornici se brzo prikazuju. S druge strane, igre ne rade savršeno glatko već znaju više ili manje trzati ovisno o kojem se naslovu radi. Konkretno igra Badland koja je na 55PFS8209 televizoru iz 2014. glatko radila na PUS7600 modelu češće je trzala iako je bila igriva.  Drift Mafia Street Outlaws je radio dobro, iako je broj sličica u sekundi znao pasti ispod 25. MMX Racing je jako trzao i to nam je dosta smetalo, posebno kada pogledamo grafiku koja je prikladna za mali ekran mobitela, a ne za veliki UHD televizor.

philips-48pus7600-error
Povremeno rušenje pojedinih funkcija

Na kraju, Android operativni sustav nije bio stabilan tijekom testiranja i često smo vidjeli poruke kod smo jednostavno šetali kroz glavni izbornik kako je pojedini servis prestao raditi. Definitivno Philips treba poraditi na stabilnosti za koju dijelom krivimo i proizvođačevu Smart TV platformu koja se vrti u pozadini, a koja nam je dobro ostala u sjećanju po nedovoljno optimiranom i često vrlo tromom radu.

Multimedija i Media player

philips-48pus7600-subtitles
Prikaz titlova

Ugrađeni media player podržava različite slikovne, audio i video formate, što uključuje sveprisutan MP3, JPEG i MKV spremnik s h.264 komprimiranim sadržajem. Podržani su i Dolby Digital i DTS audio formati, a iste je moguće poslati na A/V pojačalo putem digitalnog optičkog izlaza ili HDMI ARC veze. Podržani su i titlovi s dijakritičkim znakovima, no samo preko USB-a smo uspjeli prikazati one u zasebnim datotekama. Titlovi unutar MKV spremnika su radili i preko USB-a i preko mreže. Nije moguće mijenjati veličinu titlova što je šteta jer su sitni i dostupni samo u bijeloj boji.

HEVC format je radio tek na dijelu testnih datoteka, bilo preko USB-a ili mreže.

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

206 komentara

 1. Pa na kraju i ne vidim nesto pozitivno osim konrasta,lokalno zatamnjenje kao i na mom 6606 dakle beskorisno.Panasonic as600 proslogodisnji je imao veci kontrast a to je bila niza klasa.Ne mogu vjerovati da su izbacili pointer iz androida prosle godine su ga imali.Sada npr. kada se zeli gledati film na filmotopia.com nemoguce je povecati sliku preko cijelog ekrana jer nema strelice.Volio bih da uradite recenziju 6550 mnogo je jeftiniji a cini mi se da je jedina prednost ovog tv-a 4k rezolucija nista vise.

 2. Dobar TV, mada sam vise ocekivao s obzirom na nagrade, sto se multimedia playera tice tu lezi snaga Androida, instaliras sta hoces (kodi, vlc, mx, archos….) i rijesis problem.
  Daljinski nije los, ali mislim da je pametnija opcija normalan daljinski + multimedialni, ovako mi je dosta nespretno.
  U svakom slucaju recenzija odlicna, a TV solidan, ali bez nekih prednosti nad mnogo jeftinijim modelima osim 4k, koja je u biti jos uvijek beskorisna za bilo sta pametno.

 3. ”Nije moguće mijenjati veličinu titlova što je šteta jer su sitni i dostupni samo u bijeloj boji.”

  Ovo je sramota za Philips(pardon TP Vision).Znam da se može preko androida instalirati svašta,ali da oni ne mogu u sam tv staviti player koji može namještati veličini titlova je smješno.

  1. Nije do njih, jer taj player je original androidov sakat kao onaj sto ide na mobitele, ali stavis archoc media player, i rijesio si sve probleme, ili kodi pa uzivaj, ali napominjem player je androidov, osnovni, bez nekih posebnih mogucnosti, ali snag aandroid aje bas u tome sto mezes nadograditi kako hoces.

   1. Ne smiju oni sebi to dozvoliti.Većina ljudi želi umetnuti usb i gledati seriju ili film preko playera u tv-u.
    Nikakve instalacije,nikakvi dodatni programi.Ne vidim u čemu je to bio problem.

    1. Tako je kako je, i bony android tv-u isto, pa bas se koristi android da bi imao slobodu koristenja, i instaliranja aplikacija.
     I na windowsima imas media player koji niko ziv nekoristi, svi instaliramo nesto drugo, bas tako, i android, bilo na tv-u, ili mobitelu.
     Player korektno radi, nema problema sa nasim slovima, ac3, ili dts zvukom, jedino je prevod relativno sitan, sto zavisi od velicine tv-a (na sony ima crnu podlogu pa je dobro vidljiv)..

    2. Nekontam sto je to problem instalirati drugi player, ako ti se ovaj nesvidja, ili nekupuj tv sa androidom, i rijesen problem,
     Ovaj player solidno radi, podrzava nasa slova, ac3, i dts, prevod jeste manji, ali ima crnu podlogu pa je dobro citljiv, to sto je bijeli meni licno nesmeta, vise me nerviraju kojekakve divlje boje, moze posluziti za neobavezno gledanje, za ozbiljnije ima dosta drugih playera koji se instaliraju za 10 sec.

     1. Adi, ne bi se baš složio s tobom. Mislim da nema još uvijek niti jednog playera s android marketa koji podržava passthrough za dts hd master audio i dolby truehd. Volim Philips zbog ambilighta ali tv koji košta 10 i više tisuća kuna mora po meni imati i odličan media player. Ne znam kakvi su drugi proizvođači po tom pitanju.

 4. S nestrpljenjem sam oćekivao najavljenu recenziju 48PUS7600.
  Sticajem okolnosti posljednje 2 godine imao sam prilike isprobati razne modele pretežno srednje klase serie 6 Samsung,Lg ,Panasonic,Sony,a poćetkom ove godine i Philips 42PFS7509
  Moram priznati na samom poćetku oduševio me ambilight (3 strane) i taj dojam je ostao do samog kraja,razumijem da to nije svakome po ukusu i da nečete pustiti Batman The Dark Knight s upaljenim ambilightom no kada jednom pogledate crtić s ambilightom,postaje besmisleno gledati crtiće bez toga ili nekakav live shov pun light efekata. Mi koji imamo klince znamo koliko nam se crtići vrte na telki…
  Slika je bila prosijećna i nosila je sve one svoje nedostatke i prednosti po kojima su poznati IPS paneli.
  3D Ok
  Dizajn odlićan
  Dodatna oprema,bežićni niskotonac 50w i 4 3Dnaoćale,vanserijski…
  Sad dolazi ono glavno,najveći nedostatak ovog televizora je njegov softver. U tih 4 mjeseca mi se je tv nebrojeno puta zblesiro,redovito pri puštanju filmova s njegovog media playera,nerijetko su bili problemi s ućitavanjem titlova,pa problemi s postavkama samog televizora koje se nisu dale namijestiti na željeni naćin ili jednostavno uklućiti ili iskljućiti,pri bilo kojo složenijoj radnji na smart tv platformi bi znao zaštekati.
  Čak ni one najednostavnije radnje poput prebacivanja kanala nisu bile fluidne,daljinski bi znao otkaz poslušnost,no za sve to bi postojao ljek.
  Iskopćati tv iz struje prićekati par sekundi i dalje radi.
  Onoga dana kada Philips taj dio problema u potpunosti riješi,ja sam prvi koji ću kupiti njihovu telku,jer bez obzira na sve ostajem njihov fan. Pošto sam u fazi kupovanja nove telke,za nekih desetak dana pažljivo sam pratio da li se je sa ovogodišnjim modelima nešto promijenilo po tom pitanju,no vrlo je teško pronaći bilo kakave recenzije pošto se je philips relativno kasno pojavio sa svojim line upom na tržištu,zato svaka ćast HD televiziji,ćak ste i prije velikog flatpanelsHD objavili recenziju.
  No čitajući ovu recenziju i pojedina iskustva od pojedinih korisnika što su kupili ovogodišnje momodele nemogu se oteti dojmu,da se ovi problemi još uvijek pojavljuju na Philipsovim televizorima,možda ne u toj mjeri,ali se pojavljuju.
  Imam osjećaj da ste nekako zbog sveukupnog dojma vezanog uz ambilight,dizajn, i smart tv platformu dali tv-u nešto bolju ocijenu nego ju zaslužuje,ali da generalno određeni modeli televizora poput mog odabira za kupovinu Sony 805c model su bolji izbor.
  Oba su Androidi,no Philips druge genracije no neznam jeli to i donosi neke prednosti,a razlika u rezoluciji UHD Vs FULL HD meni u ovom trenutku nije bitna.
  No mislim da u ovom trenutku Sony donosi bolji omijer kvalitete slike i same cijene koja je podosta niža.
  A to su po meni dva najvažnija kriterija pri odabiru televizije,kvaliteta slike i cijena,a o svemu drugom možemo raspravljati,hvala.

  1. Imam Sony 50W807c vec nesto vise od dva mjeseca, i nisam se ni najmanje pokajao sto sam ga kupio, prije njega sam 10g. mijenjao samo philips tv-e, ovi je prvi lcd (osim jednog lg-a na vikendici) koji nije philips, za svo to vrijeme koristenja nijednom nije zamrzao, zablesavio, nije bilo ni najmanjeg problema, sa svakom nadogradnjom je jos bolji, brzi, i sl. wi-fi, multimedija, servisi i sl. rade kako treba bez najmanjih problema, slika fenomenalna, sto naravno ovisi od izvora, ali posteno ripan mkv ima fenomenalnu sliku, o blu ray filmu d anepricam, cak hd kanali na kablovskoj tv (telemach) su odlicni, ovaj philips mi je bio zapeo za oko, ali radi bezobrazno visoke cijene u bosni (cak 30 – 40%) vecoj nego u hrvatskoj ispao je iz konkurencije, tako se sony uklopio, i nisam se ni najmanje pokajao.

 5. Darco sorry for asking this here
  can you Review samsung 48J6202 (48J6200) please?
  in rtings.com samsung UNJ6300 is the best Full HD TV
  i dony know 48J6200 has the same quality or not
  can you do this lasr favor ?

 6. Svaka čast na tako brzoj recenzij Darcoi. Čak je i neki renomirani svjetski portali nisu još uvijek objavili.
  Koliko sam je s nestrpljenjem čekao toliko sam sada u nedoumici što napraviti. Jer… Ovaj popust koji Elipso trenutno nudi za Philipse je predobar! I razmišljam uzeti 55 inčni model koji je sada na akciji do kraja mjeseca za 11.800 Kn, sniženi s 11.899Kn. Ali vaša recenzija je ostavila gorko slatki okus. Dizajn, Amilight, Android… sve su to plusevi.
  Ali taj prokleti zakrivljeni Samsung serije 9 mi neda mira.

  Konkretno sam jako u nedoumici da li ovaj Philips sad kad je na akciji ili SAMSUNG UE55JS9002. Znam da je razlika u cijeni drastična, ali nekako bih prešao preko nje s obzirom da kupujem televizor za sljedećih 10 i više godina pa ukoliko bi bio od pomoći bio bih ti zahvalan. Šta bi ti odabrao?

  A između ovog Philipsa 7600 i Samsunga js8502? Tu je već razlika u cijeni manja. Koji bi tu uzeo? Kad je taj ambilight toliko privlačan da sam mu sposoban oprostiti ove sve minuse koje sta naveli u recenziji!! Zakrivljeni ekran je sam po sebi prednosti ili u čemu je stvar?

  unaprijed zahvaljujem

  1. Matija , daješ prevelike novce za tv koji bi ti trebao trajati kako kažeš 10 godina, ili se strpi ili kupi neki klasik tv za 5-6 tisuća kuna da ti bude prelazni do 2017 godeine kada će cijena oleda biti cjenovno ista kao današnji top lcd televizori !

   1. Ica hvala na odgovoru. Znači veliš 2017-ta bude prijelazna za financijski prihvatljive Oled televizore? A onda bi i mogao npr uzeti ovaj philips i pricekati pad cijena oleda. A oni onda nedvojbeno odnose pobjedu pre lcd-ovima u kvaliteti slike jel tako?

  2. @matija
   Bolju sliku imaju oba samsunga i serija 8 i 9.Pošto imaju več Quantum dot-nano kristal tehnologiju.Slika po testovima, nek bi bila bolja za negdje od 10-20%.

   1. I to je jako primjetno za običnog korisnika tih 10-20%? A kontrast? Je na strani samsunga isto ili? Mada bi ja najrade racni ekran. Ne privlace me ti zakrivljeni ni najmanje. A tu je jos i amiloght od philipsa…. Ne znam. Sad sam u dilemi odnosno trilemi. Ili ovaj philips. Ili novi philips 8700 zakrivljeni cije recenzije nema nigdje u bespućima interneta ili samsung serije 8?

 7. Hvala na recenziji.A več sam znao da je tv odličan, upošte što se tiče slike.Ali i ostalo je na sasvim dobro nivoju.Bolju pokretnu resoluciju ima model 7150.
  Koliko je meni poznato, serija 7 imaju 50 panel,dok imaju serijA 6 100hz panele. Što se tiče same slike ima serija 6550 bolju sliku.Ali ima bolju sd sliku, model 7600.Jer svejedno odradi svoje upscaling.
  A što se tiče bluray ripova, je slika bolja na 6550 modelu.Naravno dok ne dođu 4k filmovi. Model 65500 ima perfect pixel hd,dok ima 7600 precise pixel hd.Ovdje se vidi razlika.
  A i po testovima je perfect pixel tehnologija, bolja od precise pixel tehnologije.U svakom slučaju, je ovaj tv, za sve one koji traže tv sa odličnom slikom.

 8. Osvježavanje zaslona 100 Hz panel -> 1400 Hz Perfect Motion Rate (PMR)

  7600 philips ima 100hz panel(provjereno potvrđeno i od Darka i od strani tp vision philips),7100 2015 serije nažalost 50Hz panel.
  Prošlogodišnje serije FHD 7 serija ima svi 100Hz panel,koji mi čaka radi preko PC-HDMI nvidia kartice,kod ati radi preko dodanog programa(edit) isto s malo poteškoče ali radi(47PFK71797).
  Načeloma bi viša 7serija morala bit bolja od 6 ali nikad nije nužno to.7 i serija 6 su tu nekgdje isto,isto 8 se nagiba prema 9 seriji.
  Možda se nebi odlučijo za 6 seriju recimo samo zbog softvera jer je poznato ,da serija 6(bar na 2 godine nazad gledano) je imala “uvjek” neke nedostatke..(brzi restart…),a to je kot philipsa jedina slaba stvar i nije ni čak najbolji philips odporan na nedostatke u softveru šta nebi očekivali.Posebno sad kad je veči prelaz iz hd na uhd.
  Tako da je treba dosta puno platiti tv kako bi imo vrhunski uhd tv bez nekih skrivenih nedostataka.
  Meni se sviđa ovaj philips i ako meje iznenadilo malo neke stvari na ovom testu i jedino cjena je pretjerana za 7 seriju po mom mišljenju.
  Priporučujem 3 strane ambilight kod philipsa.

  Hvala,lp.

 9. Bok,

  Kupio sam Philips 55PUS7600 prije par dana i tv je stvarno super. Međutim imam jedan problem i zanima me, Darko da li ste primjetili kod reprodukcije preko usb-a povremeno zatrzavanje?
  Znači, bez obzira na format, izvor (probao sam više usb-a 2.0, 3.0..) svakih recimo 40-tak sekundi slika trzne djelić sekunde i dalje je sve ok. Ista stvar je preko njegovog playera i preko Kodi-ja koji sam instalirao. Mijenjao sam postavke pokreta ali trzanje je uvijek prisutno. Nije nešto strašno ali malo smeta s obzirom na cijenu tv-a. Zadnji firmware je povukao kada sam tv spojio na net tako da je i to ok.

  Hvala!

  1. Probaj achros video player sa marketa od svih playera se pokazao najbolji, ali mislim da sam nasao informacije na internetu da android ima problem sa 24p. videom ;i na sony se cesto to zna desitai, ali ne uvijek interesantno je da vise trza film od 3gb nego onaj od 15gb, sto mi nikako nema logike, ali probaj ovaj player pa vidi.

   1. Ok. Hvala na odgovoru. Ima smisla iako sam mislio da njegov ugradjeni player nije Android iako ne moze biti nista drugo ;)
    Pa trebalo bi se moci onda namjestiti i u Kodi-ju smanjenje trzanja. Ajde probati cu bas Achros….

    1. Probaj to ti je cas posla, player je odlican, velike mogucnosti podesavanja, odlicna podrska za titlove, mrezni rad, i sl.

 10. Firmware je zadnji, povukao ga je sa neta cim sam ga spojio. A probati cu iskljuciti Perfect Natural Motion, mada sam to vec probao ali…. ajde jos jednom.
  @Adi – probao sam Archos i nije na zalost nista bolje ali hvala na savijetu svakako.

 11. Sa tačno 24fps nema problema, ali ima sa 23.976.
  Ako si inštalirao firmware što je na video,nebi smelo biti više problema.

  1. Jako sam bio zagrijan za kupnjunovog tv-a ponajvise zbog perfektnog dizajna i ambilighta ali nakon citanja raznih topica izmedu ostalog i ovog kojega je andrej linkao i slicne odustao sam od kupnje.
   Misljenja sam da si tv od 11.000kn (55″) nesmije dopustiti takvo katastrofalno stanje softwarea. Jer ono sto sam citao je grozno.
   A updateovi kad i dodu ne ispravljaju ono sto bi na kraju trebali ispraviti.
   Dealbreaker veliki mi je i nemogucnost streamanja 4K videa sa youtubea i ogromni input lag za igranje na tv-u.. Preko losijeg daljinca bi jos i prosao ali ipak mislim da ako vec dajem takve novce za tv takvih problema ne bi smjelo biti.

   Mislim da cu posegnuti malo dublje u dzep i uzeti Samsung 8002 flat u 55″ varijanti isto.

  2. E hvala puno na linku. Znaci popravili su sliku na full hd signalu samo preko hdmi-ja. Usb i dalje ima to trzanje. Radi se o problemu kada fps nije cijeli broj. A valjda ce uskoro popraviti i reprodukciju preko usb-a. Inace to mi je jedina zamjerka tv-u osatlo sve mi je super.

   Hvala decki na odgovorima!!!

 12. Taj soft je sam skinuo automatski kada sam ga prvi puta spojio na net. Ne znam… Jel vama ukljucen Perfect Natural Motion inace?

 13. Pozdrav!

  Moj prijatelj je kupio Philips 40PUT6400/12. Desava se, kada pusti deci crtani film na Youtubu, da se posle izvesnog vremena izgubi slika, a ostane ton. Znaci, nastavi da radi, ali bez slike.
  Jedini nacin da se povrati slika je da se TV iskljuvi iz strujne uticnice. Onda se sve vrati u “normalu”, ali prica se ponovi.

  Ima li neko iskustva sa gore pomenutim?

  Pozdrav i hvala!

   1. Andrej, hvala na brzom odgovoru, ali…Mozes li malo biti detaljniji?
    Kako da stavi tj. updatuje Youtub?
    TV, cim je ukljucio, obavestio je da postoji novi firmweare i to je odradio…

    Pozdrav!

   1. ne znam jel isto kao na sonyu ali……settings—->about—>app updates No to bi trebalo ici automatski.
    koju verziju ima? Na sonyu je 1.3.8.

 14. Moram na samom početku pohvaliti sajt i samu recenziju. Naime, poslednjih 2-3 meseca osluškujem situaciju trenutne ponude tv-a na našem (balkanskom) tržištu i odlučio sam da se ponovim televizorom od 55″. Pažnju mi je dosta privukao pus7600, jer sam pre 2 godine pazario 42pus7809 kome nisam pronašao neke veće zamerke. Ukratko sam vam opisao moju situaciju, te sledi pitanje: da li da uzimam 55pus7600 po ceni 1400 € ili da se otvorim za 550€ više i pazarim sony 55x90c. Želeo bih da čujem sugestije i predloge kako bih se lakše odlučio za kupovinu pravog tv-a. Pozdrav iz Beograda i još jednom sve pohvale kako sajtu tako i učesnicima u komentarima

 15. nemam nis konkretnog reci za navedeni philips, ali kad je SONY u pitanju onda preporucam da se stripis do pojave modela za 2016 koji bi ove godine trebali doci jako uskoro.
  Naime, svi 4k modeli bi trebali biti sposobni za Premium UHD certifikat (bez obzira sto SONY to nije napravio), sto nije slucaj sa proslogodisnjim modelima. A nekakva ocekivana cijena za XD85 seriju je 2000€ za 55″.

  1. Ok. To je što se tiče sony-ja i zahvaljujem na savetu. Imate li neki preslog za philips? Da li u ovom trenutku mogu uzeti za te novce (1400€) bolji 4k tv od pus7600?

   1. ne znam, ali obzirom da je taj Premium UHD standard tek dogovoren, tesko da nesto od postojecih modela zadovoljava sve uvjete. A bez toga je , IMO, to uredaj koji nema smisla.

    1. Ok. Hvala ti puno na pojašnjenju! Ostaviću novac sa strane, pa ću sačekati da ovim novim sony modelima malo padne cena.

     1. Da, samo što se to neče baš tako skoro desiti, i ako trebate TV sada onda je bolje da se odlučite za neki od postojećih prošlogodišnjih modela nego da čekate da prvo dođu modeli za ovu godinu, i da im se još snizi cijena što se po meni neče desiti prije kraja ove godine.

     2. ono kaj hocu reci je da rijetko koji UHD TV koji nije iz nadolazecih serija ce zadovoljiti sve da bude PREMIUM UHD. Cak i ako ima pokoji onda sigurno nije u tom cijenovnom rangu. I ako ti treba TV sad, radije kupi neki 50-55 FHD za puno manje love i uzivaj jer ti gore spomenuti philips i sony nece pruziti nis puno vise nego recimo W75xC.
      Kupovina postojecih UHD modela samo zato kaj su UHD i zbog toga kao nesto sto ce posluziti u buducnosti je losa kupovina. Mislim, posluzit ce, ali nije to to a kosta dosta vise.

      1. Ovaj Premium UHD certifikat smrdi na još jednu laganu prevaru svih onih kupaca koji su kupili neki od UHD televizora.

      2. Ok. Imali neko iskustva sa oled fhd lg tv? Neki mi rekose da je to stvarno premium fhd televizor i da razmislim da uzmem njega u 55″ umesto uhd drugih proizvodjaca?

 16. Koja je shema sad s tim Premium UHD-om u odnosu na UHD? Sta se mijenja u biti? Ma to su sve gluposti vec sada. Danas kupis nesto, sutra vec ne valja…. Katastrofa dokle je to doslo!

  1. shema je ta da su sad napokon dogovoreni standardi. A do sad je svatko radio po svome pa jednom fali HDMI 2.0, drugome HDCP 2.2. treci ima neku lijevu implementaciju HDRa i tak dalje.
   Sve je to i dalje blesavo jer postenog UHD materijala ce biti na kapaljku (sugavi streaming ne racunam bas) a i velika vecina ce i dalje kupovati 50-55 na kojim tak svejedno jel FHD ili UHD kaj se tice rezolucije. Jedino sto bu tu UHD trebao imati prednost zbog 10 bitnih panela, vece svjetline a time i boljeg kontrasta i veceg raspona boja. No opet, treba i sadrzaj koji to sve ima.
   No cinjenica je da ako netko kupi certificirani Premium UHD TV i nakon toga nekakav UHD player da ce stvarno moci vidjeti UHD HDR disk kako treba. Sto svi koji su do sada kupili UHD TV nece moci.

    1. izguglaj specifikacije za UHD blu ray pa onda to usporedjuj sa modelima iz 2014 ili 2015. I to onima iz vrha ponude.

 17. Ma kakav UHD, ni HD nema kanala kako treba, eh jedino ako mislis sebi skidati sa neta onih par filmova u UHD onda ok….:)

  1. Znaci ti bi uzeo UHD samo da bi mogao gledati nekih 20 filmova dostupnih na netu koje treba skidati 7 dana po komadu????

   A sta ces raditi onih ostalih 99% vremena sa tim TVom. Da predpostavim: gledati ga……. mislim SD kanale!!

   1. Zašto bih ih skidao 7 dana? Imam brzinu od 50mb/s tako da…. A uostalom tu je i Netflix koji streama u 4K. Kupujem Oled tv. Kupujem ga za sljedećih 10 godina sigurno. Mislim da je glupo sad uzimati Full Hd, pa ču rađije doplatiti i uzeti 4K.

 18. Pošto mi preporučujete da se ne zalećem mnogo (odnosno da u realnim uslovima neće biti neke veće razlike izmedju dobrog fhd tv i 4k), da li mi možete preporučiti neki dobar fhd tv koji se dobro pokazao za gledanje filmova i konzolu ps4. Takodje, interesuje me mišljenje o oled televizoru (1080p) i da li je toliko kvalitetniji koliko je skup? Hvala unapred i izvinjavam se ukoliko sam uzurpirao temu…

  1. Ja osobno čekam LG OLED EF950V u 55″ verziji da bude dostupan evo krajem ovog ili početkom drugog mjeseca. I full hd i 4k. Jest da je malo skuplji ali kupujem tv za sljedećih 10 godina tako da sam odlučio ne uzeto 910V koji je “samo” Full Hd Oled ali isto perfektan tv. Ja bih vam preporučio ukoliko možete malo rastegnuti budžet i uzmete LG EG920V ako vam 4k ne igra ulogu. Kvaliteta slike je nenadmašna sa bilo kojim LCD tv-om današnjice. Pogotovo što se tiče crne boje.

 19. Uzmi Sony ako je PS4 u pitanju, kvalitet slike, i crna boja. Neka srednja klasa 55″ za nekih 800e mislim da se moze naci.

 20. jel nitko ne spominje na 7600 problem sa paljenjem televizora,svaki dan poludim iskljuci iz struje,ukluci u struju da ga upalim
  kakav nevjerojatan bug mislim da cu ga vratiti gdje ga kupih

  1. vrati ako mozes. Koliko se da izguglati, taj problem jos uvijek nije rijesen a javlja se na vise njihovih modela.

   1. Nevjerojatni su softverski problemi na Philips televizorima, PUS7600 je još bio dobar prema PFT6550 čiju recenziju sam jučer objavio…

    1. Ljudi se zale na SONY ali kad citam ove horor price vlasnika Philipsa ispada da je SONY savrsen da ne moze biti bolji a isto ima svakakvih debilana.

  2. Zna li netko koja je razlika između Philips 48PUS7600 Soundbar HTL3110b i Philips 48PUS7600/60 osim što prvi ima Soundbar? Bi li trebali imati identične specifikacije?

   Drugo, testirao sam čitanje videa na 49PUS7101 I ne čita VIDEO_TS, odnosno *vob datoteke. Može li se to riješiti instaliranjen nekog playera tipa BS Player. Interesantno je da 48PUS7600 Soundbar HTL3110b čita…

   Hvala

 21. Nadam se da se softver može nadograditi . Kupio sam pft 6550 i naštimavanjem postavki dobio sam solidnu sliku na max tv.

 22. Moram biti iskren i reci da nemam problema sa paljenjem i gasenjem na svom 7600. Vidim da je ovdje opca pljuvacina po tom tv-u ali ja neamam problema osim sa, tu i tamo, trzanjem na njegovom playeru. Ali svejedno svi ti playeri i mediacentri ugradjeni u tv-e, bezo bzira na cijenu od 5000-20000kn, su sranje i ne mogu se mjeriti sa jednim med8erom od 800kn. Meni je slika mrak na ovom tv-u i puno mi je lijepsa nego na Samsungu istog cjenovnog razreda a o ambilightu da ne govorim… to mi je totalni mrak. Jos jednu stvar da napomenem, na tv-u, bar kod mene, nigdje ne izbija osvjetljenje i to me odusevljava. Vidio sam puno modela gdj je to katastrofa.

  Da sumiram: meni je najbitnija slika na tv-u i ambilight i to je savrseno.

 23. @john dear
  Potpuno se slažem sa tobom.Nema nikakvih problema ,što se tiče softwera.Jedino je malo problema ,sa androidom,pošto je dosta zalkjučan.Testirali smo ga kod nas. u prodaonici i radi dobro.
  Ja imam inače model 6550,za kojeg je Darko upravo odradio recenziju.I moram isto reči,da mi radi sasvim dobro.I nemam nikakvih velikih problema,sa softwerom,kao što stoji u recenziji.Kod Philipsa je jedino problem usb modul.Zna ponekad trzat slika,ali to samo na 23.976 fps dok na 24.000 i 25.000 radi dobro.Zato treba imat ,jedan vanski multi player,i stvar je rješena.Jer se na Philips televizorima, ne da podešavat veličine titlova,isto kao i na Sony televizorima.Jedino preko kojeg smart playera.Pa mislim,da kupujemo prvenstveno televizor zbog slike,a manje zbog ostalih stvari.A što se tiče same slike,je Philips u samom vrhu.

 24. E blago vama koji na 7600 nemaju problem sa on off sve stoji slika je impresivna al bug oviii su tu
  A dosta sam novaca dao za taj tv

  1. Philips je skuplji 150 eura pa neznam dali 4k vrijedi za te novce, jeli vidljiva toliko razlika u slici, molim vas za savjet

   1. svaki 4k koji nije Premium UHD certificiran (ili SONY sa svojim forama koje nisu Premium UHD ali ipak jesu bal bla bla….) IMO ne vrijedi nista vise od 1080p jer ne podrzava sve ono sto standard donosi.
    Dodaj na to da gro ljudi ima problema sa Philips televizorima (mislim, imaju ih i ostali, SONY isto ima svojih debilana i musica), ali nekako mi se cini da Philips debelo prednjaci po bugovitom SW. SONY je tu dobra usporedba jer je isto android platforma, i kao sto rekoh, daleko je od savrsenoga ali opet puno stabilnija nego Philips.

   1. Možeš uzet slobodno Philips.Ima ga moj obiteljski prijatelj,pa nema nikakvih problema.Jedino je problem kod Philipsa i Sonya,da se ne može podešavat veličina titlova.

   2. Možeš uzet slobodno Philips.Ima ga moj obiteljski prijatelj,pa nema nikakvih problema.Jedino je problem kod Philipsa i Sonya,da se ne može podešavat veličina titlova.
    I u Prodaonici kod nas,nemam informacija,da bi bilo problema sa tim televizorima.Ima neke svoje mane kao svaki televizor.Ali za običnog gledatelja, sasvim dobar televizor.

 25. Philips je odličan tv 4k ako imate živaca progutati silne bug.ove nadamo se boljem sw uskoro
  Al taj on off bug zna živce popiti

 26. Postoji i sony x8005c koji je po cijeni 150-200eur vise od W serije, 4k,x1 procesor i ocjenjen svugdje kao bestbuy 4k, ako uzmemo u obzir da android na sonyu radi sve bolje i otvoren je, dakle instaliras kodi stremas sta zelis, mjenjas cak i velicinu titla, dakle radi slicnije kao android telefon..bez obzira na to Sony je malo ozbiljnija firma od kineza philipsa. Pa ne kuzim zasto svi preporucuju kineza uz kvalitetne provjerene marke? Dodjes u ducan par samsunga par sonya, panasonica skoro da nema, al kineza ima svi modeli i prodavac ga gura..neznam zakljucite sami.

  1. koji nema 10bitni panel, nije HDR i uglavnom kao 4k je smetje. Uz to jos ima i 50Hz panel za razliku od 100Hz kod W80xC. W80xC je definitivno bolja kupovina.

 27. @{KINGGO
  Šta pričaš gluposti, i širiš dezinformacije.Philips 7600, ima isto 100hz panel.Pa da ima i 50 hz panel,šta to znači u praksi.Idi malo do koje prodaonice, pa pogledaj.Recimo Philips 5500 ima 50 hz panel,pa ima istu sliku kao jedanSony w serije.Je jedan izmedu tvjev, koji ima najviše izmeren ansi kontrast.A Philips televizori 2015,procesiraju jednu izmed najboljih slika, zbog snažnijeg ugrađenog chipseta napram konkurencije.Što se tiče 10 bitnog panela,ima malo koji televizor 2015.Što se tiče HDR,ti neče koristiti barem još par godina.Za takve pare,veoma dobar tv,koji če ga koristit prosječan gledatelj.A za profesionalne gledatelje, đođe u poštev oled ili koji top model 4k.Još 2 ili 3 godine nazad,smo gledali televizore,koji su bili za 50%ili više slabiji,pa nije bilo problema.A sada, kad su svi več top televizori,pa se nađe još ko, koji pljuje po raznim bredovima.To govorim, što se tiče slike i zvuka.Što se tiče još androida ,je na Philipsu stabilniji nego kod Sonya.Jedino je na Philipsu dosta zaključan,pa je to problem.Tako ,da u buduče molim ljepo,da davaju savjete oni, koji imaju pojma o televizorima.

  1. uzmi chill-pill………
   ovo gore se odnosilo na SONY X80C koji je bzvz, ima 4k i to je to. X85C je vec druga prica ali i druga cijena.

   Za 10bit panel, HDR i ostalo se slazem, trenutno a kod nas i malo duze, UHD je bzvz. Ali isto tak je bzvz kupiti UHD TV koji ne zadovoljava sve standarde jer nije future proof a 1080p na njemu nece izgledati bolje nego na nekom FHD. Bolje tih 200€ uloziti u nekakav soundbar ako se vec nema nakakav HT doma.
   To kaj je bilo prije 2-3 godine je nebitno, tehnologija napreduje. Smetja je bilo tada a ima ga i sada. Kod svih brandova. Recimo gore navedeni X80C. Ili X830 sa IPS panelom.
   Ne znam koliko je stabilniji android na Philipsu jer ga ne koristim svakodnevno ali po procitanome samo na ovom portalu, nije bas nesto sa cime bi se trebalo hvaliti. Kazem, SONY je daleko od savrsenog i radije bih da su ostali na svojoj SEN platformi ali niti priblizno nemam problema kakvi se ovdje javljaju uz Philips modele.

   Kaj se tice savjeta i imanja ili ne imanja pojma, tesko je ozbiljno shvatiti trgovca koji prodaje, gle cuda, bas Philips i onda napise “Pa da ima i 50 hz panel,šta to znači u praksi.”. Imamo i mi takvih ovdje, vrhunac znanja je procitati podatak sa kutije i uvaliti nesto.

 28. Se izvinjavam,što se tiče Hz.Model 7150 ima 50 Hz panel,sam mislio za model 7600.A ostalo stoji, kako sam napisao.

 29. Kod kupovine novog TV-a voditi se sledećim postulatima i zajeb je sveden na minimum:

  PLASMA: SONY/SAMSUNG
  LCD: PANASONIC/PIONIR
  OELD: LG

  Neću reći da nema dobrih TV-a i kod drugih proizvođača koje gore nisam naveo, ali zajeb kod takvih je vrlo češći.

  Lično preferiram PLASMU i imao sam istu 7 godina, panasonic naravno. Trenutno je kod starog i dan danas radi bez greške (mislim na burn-in). Sada kada su plasme bačene u zaborav,
  primoran sam kupiti LCD (OLED još uvjek preskup) i odlučih se na SONY 50w807c!

  Nije da koga reklamiram, boli me đon, al iskreno, TV je STRAVA. Slika perfektna, bez imalo probijanja svjetlosti, bez efekata prljavog ekrana, ugao gledanja na moje iznenađenje
  veoma dobar, ANDROID radi bez greške super brz. Sve u svemu, ja ugodno i pozitivno iznenađen TV-om i moje lične preporuke.

  Vozdra.

 30. Pa osim Samsunga ,su danas več svi pouzdani.I što se tiče, samih komponenata itd..I što se tiče slike, su svi tu negdje.Pa da ne misliš ,da nema problema sa Sony televizorima.Svi su dobri, a svi se kvare.Tako ti je to danas, sve sama lutrija.Ja sam imao, prvi lcd Philips 8 godina,i još je radio.Danas šta god ,da kupim, neče izdržat 3ili 4 godine.A krivac je sve Samsung,pošto je počeo prvi,da daje untra komponente loših karakteristika.A ,da mogu i drugi držat korak sa njima,su počeli to,da rade i druge tvrtke.Sony ima unutra panele, što se proizvode na Taiwanu.Ne svi, ali pojedini modeli.
  Ni Sony ni Panasonic, nisu više što su bili.Danas je to borba, za obstanak među tvrtkama,i svi se snalase po svojim mogučnostima.

 31. Činjenica je da svi proizvode sve i da se u sve ugrađuje sve. Ali, kao što rekoh, po onom gore nevedenom postulatu zajeb je manji, i nije isljučeno da ga neće biti.

  Moraš biti klokan pa uzeti prvi TV koji naletiš u prvoj radnji u kojoj se zadesiš! Ili preporuka dobrog prijatelja, ili listati internet i forume uzduž i poprijeko, svesti izbor
  na nekoliko modela, čitati recenzije konkretnog modela na više različitih stranica i doći do nekog zaključka, pa tek onda uzeti TV.

  Tako sam ja barem postupio, i hvala Bogu nisam pogriješio. Ipak se TV ne uzima svaki dan, i znam kako sam ga krvavo zaradio.

  1. Isti slucaj i kod mene, isto tako sam se informisao i odabrao TV.
   Nisam pogrjesio, za sada sve radi kako treba i ja super zadovoljan.
   Prvo se informisati pa tek onda u kupovinu.

 32. Ne bih otkazivao ako ne moram. Već sam platio onda samo problemi
  Imam već jedan Philips serije 7 star 5 godina i do sada me vjerno služio bez primjedbi.
  Tako da sam bio dosta razočaran kad sam pročitao ove komentare.
  Titlovi me ne brinu, lako je instalirati neki drugi player. Alternativa je jedino Sony jer koliko
  samo uspio shvatiti on je jedini još Andorid ostali su Tizen, Webos ili što već ali Sony nema backlight a na tom sam navikao.
  Ali poslušat ću Andreja pa ako baš bude škart zamijenit ću ga jer to imam navodno pravu u prvih 7 dana u orginal ambalaži.
  Dojmove sigurno javim.
  Hvala na odgovorima.

 33. @kinggo
  Može kodi,vlc player,mx player,kinoplex itd..Vidim,da nemaš baš puno pojma o Philips televizorima,ali znaš,da pljuješ po njima.Tako,da nemoj ,da širiš dezinformacije.

  1. Pardon, moze sve sto je na marketu. Ono kaj sam mislio je da ne moze sideload samo tako. A obzirom da ja koristim SPMC koji ima neku prastaru verziju na marketu ………….

 34. Napokon da uhvatim malo vremena da napišem obećani osvrt.
  Nisam uspio još proučiti cijeli TV. Ali ono osnovno
  – daljinski radi normalno
  – TV se samo jednom smrznuo i to nakon updatea nove verzije androida.
  Ništa strašno. Preporuka kaže da nakon updatea treba isključiti tv iz
  struje i pričekati 2min prije uključenja
  – Sliku još nisam uspio (stigao) podesiti. Preoštra je i izgleda ne realno
  Ako neko ima savjet za kalibraciju, molio bih
  – Android nije brz kao na mob-u ali to mi nije problem. Imam samsung S5
  U glavnom ništa od onih ružnih stvari o kojima sam čitao se za sada ne događaju.

  1. Poslije skoro 3 mjeseca možete li nešto više reći o 55pus7150 , kako radi , jeste li zadovoljni , ima li kakvih problema ? Kako radi android , aplikacije , posebno Kodi , naravno ako ste ga isprobali ?

   Hvala lijepo !

 35. Neznam što reći poslije sviju ovih komentara.Namjeravam kupiti android tv i mislio sam da će mi od pomoći biti ovi komentari ali sad tek neznam ništa. Trebam se odlučiti između najjeftinijeg 55pus7150 i tu negdje približno istih cijena 55pus7600 , 55pus8700 zakrivljeni , 55pus7101 HDR 2016. ili pak kd55x8005cbaep Meni je naravno važan kvalitet slike a isto tako da android funkcionira normalno radi aplikacija a naročito da Kodi radi dobro , dakle da je tv kvalitetan.

  Molim pomoć pri odabiru

  1. ako se nesto bitno nije promijenilo, android na SONY modelima je bolji (manje limitiran) no ovaj 55X8005C je smetje od televizora. Ako bas mora biti 4k sto je isto trenutno nepotrebno onda od SONYa X8500. Philipse ne pratim bas previse. Ili uzmi 55W/55C, dobijes TV sa dobrom slikom a ostatak love (poprilican) spremis za drugi TV kad 4k bude imao vise smisla i televizori budu zapravo podrzavali HDR kako treba.

  2. Što se tiče ovih modela, bih ti preporučio model 7600.Svejedno je na ovom modelu directled panel,dok je na modeul 8700 edge led.I oba modela imata 100H VA panele,dok ima model 7150 50 Hz IPS panel.Ali svejedno, je i na modelu 7150 slika veoma dobra.Što se tiče Androida,če se moči nadgradit Android 6.0.,koji radi odlično ove godine.A možeš i uzet, ovogodišnji model Philipsa .http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-55PUS6501/.Veoma dobra slika,za takav rang televizora.Kod nas, se več dosta prodalo ovih modela.I prvi utisci sa foruma, su veoma dobri.
   Pa sad sam odluči.

  3. Philips ti je b nrand. Kupi Sony pa makar full hd i ne raznijaj glavi. Operativni sistem je katastrofalan. Cak i kad ne baguje jako je lose odradjen. Ne mozes cak ni kanale da razvrstas nego moras alo hoces da ih poredjas kako ti zelis prvo da ih ubacis u listu favorita

 36. eto nudi mi se 48pus7600 za 5700kn…..čini mi se fer cijena za nešto što je koštalo 12.500kn prije godinu i pol.

 37. U dvojbi Sony ili Philips odlučio sam se za Sony kd55xd8505 ali još ne definitivno. Čitao sam recenzije kupaca u UK i ocijene su fantastične . Možda bih razmišljao i o Philipsu pus7601 da ga ima sa 55″ i sa povoljnom cijenom.

  Griješim li možda?

  1. pa ako su ti velicina i cijena bitne stavke, onda ne. Philips postoji samo u 65″ sto automatski kosta dosta vise nego identicni 55″.

    1. Kuzim da je veci skuplji, veca je povrsina panela. Ali….. 65xd85 kosta soma € vise nego 55. Sto je vise nego 50% cijene manjega.

     1. Jasno mi je da je to tako, nisam ni razmišljao o 65″ . Vidim kinggo da si odličan poznavalac tv-a uz to tvoji komentari su objektivni i jako korisni za nas koji tu materiju površinski poznajemo. Nikog ne favoriziraš, nijednog proizvođača, samo objektivno. Hvala ti !

  2. kingo ima pravo, ali da su baš svi u recenzijama oduševljeni:
   http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1462946905

   Ja imam 55x8509c verziju, i uopće nisam oduševljen. 4k ne gledam, jer mi je udaljenost gledanja cca od 4-5m, kupio sam ga umjesto 6 god.starog philipsa serije 9( već tada imao 550 nitsa rasvjetu) koji mi je bio premali 42″, ali mi ni sa koje udaljenosti gledanja ovaj sony nije bolji, možda samo na cca 1m ili manje jer se na toj udaljenosti na starom philipsu više vide digitalni šum obrade slike. Valjda je stvar tko što traži, a mijenjanje kanala mi je ubitačno sporo i skoro da bih vratio stari TV da ga nisam poklonio prijateljima. Istina, taj stari Philips je koštao skoro 4 puta više od ovog sony-a, a to se mora odraziti u uloženi proces razvoja i kvalitetu komponenata, bez obzira na veliki pad cijena panela. Osim toga je Sony zadržao prošlogodišnju elektroniku za procesiranje slike, koje je prošle godine vjerojatno bilo u vrhu, ali su neki konkurenti ove godine dosta napredovali. No kao što rekoh, sve ovisi više o nama nego testovima, ja ću ga uskoro zamijeniti nadam se, a kolega koji ima isti tvrdi da mu je ovo najbolji TV u životu. Ja ludim i zbog androida, izađe update software-a da napokon radi usb snimanje, ali sad me program guide zafrkava, koji je do sad bio OK.
   I iskreno, imam previše posla da bi me veselilo svako malo raditi upgrade software-a da bi napokon sve funkcioniralo što je deklarirano, ali možda je nekom drugom to dobra zabava.
   Sretno tebi ako ga kupiš, slika je OK…

    1. kingo, ma stavio sam recenziju primjera radi. Ne kužim ove mitove oko raznih panela i nijanse crnog koji se bez totalnog mraka u sobi teško mogu i primijetiti, posebno ne kod dinamičkih slika kao filmovi, a već sam i prije rekao da meni osobno to nije najvažniji parametar dobre slike. Znam da se tu ne slažemo :)
     .Neki od popularnijih site-ova na webu nešto napiše, i onda kao lavina svi preuzimaju priču. Može se napraviti vrhunski monitor ili TV i sa IPS-om, i sranje sa VA ili bilo što drugo. Kako nikad ne vjerujem samo svojim očima, tebi sam već pričao o probama u našoj informatičkoj firmi, cca 50 ljudi i većina ih radi razvoj na 3 monitora, najčešće različita, ali svi Professional kategorije, consumer grade ne postoji niti jedan u firmi. Kako se volimo igrati i sa isprobavanjem kamera i fotića, većina ljudi koji su profići i imaju nazovimo to “uvježbano iskusno” oko(ne moje), smatraju da nam je najbolja slika na Dell UP3214Q koji je IPS, a gleda se i statička slika fotića kao i dinamičke sa kamera. Taj nikakvi “IPS” monitor 32″ je skuplji od skoro svakog Premium 55″ televizora, i to u cijeni za daljnju prodaju sa rabatom. Koliko para toliko muzike, a svaka industrija preko marketinga gura svoje na čemu možda više zarade ili im je jeftinije napraviti. Toliko o tome da IPS ne valja, ali dobro vidiš i ovdje, da svaki amater koji imalo “zna” o tehnologijama panela odmah osuđuje IPS i slične podvarijante PLS itd… Vjeruj mi da nije zaista odličan, u ovom vremenu rezanja troškova, ne bi ga nikad zadržali nego bi ga odmah prodali nekom sretnom krajnjem korisniku. A ponavljam i stojim iza toga, svaki danas vrhunski grafički procesor profesionalnih radnih stanica je x puta bolji nego grafički procesor na bilo kojem Premium televizoru, možeš probat kod nekoga da pustiš SD mp4 pa na takvim računalima pogledaj kako izgleda SD upscaling na 4k. Industrija zabavne elektronike nam prodaje m…da pod bubrege. To me podsjeća na, i kad uđeš u ljekarnu, vidiš tisuću suplemenata gdje marketing tvrdi kako pomažu kod milijun bolesti, ali realnost je da kad bi zaista to bilo tako, bolnice bi smanjile troškove liječenja bar 10 puta. Pozdrav, idem na put.

   1. U poziciji sam da mi se ne žuri jer već posjedujem dosta kvalitetan Samsung smart tv ali me privlači android, reći ćeš pa nabavi si android tv box, ali nije to to. Kinggo je u pravu ovo što se tiče IPS panela kod xd85 Definitivna odluka na čekanju.

 38. Meni dosadilo čekanje i kupio Sony 43W756c, prvenstveno zbog Androida. Prvi dojmovi: slika vrlo dobra, instalirao odmah Kodi-radi odlično. Mislim da je jedan od best buy, cijena mu je dosta pala, 5 godina garancije.

 39. Pozdrav.
  Narucio bi iduci tj. philips 55pus8700 za 12 500 kn.
  nakon ovih komentara ni sam nisam sigguran vise.
  tv bi mi bio spojen samo na komp za filmove i youtube,tako da mi android i nema veliku ulogu,samo me zanima kvaliteta slike jer nigdje nema testova toga modela.
  prije njega sam imao lg 50pa350 nadam se da ce biti bolji.
  Emmezeta i elipso nema zapakiranih tva samo izlozbene koji su radili po 9 do 13mj sa popustom samo 200kn i ne zele mi narucit ni lg ni samsung ni philips dok ne prodaju stare zalihe,ovaj 8700 mogu narucut preko veze,pa vas molim za pomoc ili izbor boljega do 13 000kn hvala vam puno….

 40. @gpgr
  55pus8700 ti je bio u Extreme digitalu 8900 kn, sad ga više nemaju ali ga možeš naći za 10 600kn u Maxpro ili u Slo, nemoj kupovati izložbene nikako. Ja sam uzeo u Sloveniji 55pus8601 za 1700 eura i jako sam zadovoljan.

  1. @gpr1,Gledao sam prije cca 4-5 mjeseci 8700 i mene baš nije ubijedio, pa sam privremeno kupio sony 55x8509c, slika je ok, ali me sporost androida preko čega skoro sve radi ubija. treba skoro 40 sekundi da pregledam 10 kanala :(
   Imaš hrpu dobrih prezentacija na YouTube od Philips inženjera koliko su se trudili popraviti ovogodišnje modele pa ti je 8601 koji Lucy spominje vjerojatno znatno bolji izbor, ali ga nisam stigao isprobati i gledati. Ako gledaš filmove sa kompjutera, grafička ima jaku ulogu, ja probao doma isti film sa kompa i preko oppo bluray playera 103D, bila mi je bolja slika preko oppo-a. U firmi mi je znatno bolja grafička, pa je i upscaling osjetno bolji.
   @Lucy, ako imaš antenu ili satelit, kakva je slika na 8601 na SD ili FullHD rezoluciji? Bilo je kritika na račun toga u početku(2.-3. mjesec), ali su navodno riješili problem sa upgrade-om softwera. Mislim da je to fer cijena za taj TV, sviđaju mi se oni mali bočni zvučnici i ambilight. Ako nije tajna gdje si ga u Sloveniji kupio, razmišljam da promijenim svoj Sony.

  1. gp1r, ako si čitao komentar, 8601 je novija generacija. 8700 ekran 400 nitsa i 4core procesor 1400 perfect motion, 8601 700 nitsa i 6core procesor 1800 perfect motion. Mislim da je i 7601(ne prethodni 7600 koji je i ovdje testiran) bolji TV od 8700. Znači nije razlika samo u zakrivljenosti.

 41. @iveres
  Imam satelit od max tv-a koji je spojen na tv preko hdmi-a, nisam probao direktno na tv preko antene ili satelita tako da ne znam kako radi mijenjanje kanala. Što se androida tiče za sada radi odlično, kodi šljaka bez problema. Prije sam imao 55pus9109 i android je radio katastrofalno a i tv je stalno zamrzavao, bio mi dva puta na servisu i na kraju mi odobrili zamjenu pa sam tražio povrat novaca i u Ljubljani kupio 55pus8601. U tri tjedna niti jednom nije zamrznulo, zaštekalo a ambilight i hue rade savršeno. Najviše gledam filmove i serije u FullHD-u i HD audio (dts hd ma i dolby true hd) i slika mi je odlična. Meni ti bočni zvučnici ne odgovaraju jer mi onda rub tv-a izgleda preširoko. Ja sam ga kupio u MojEDom u Ljubljani a imaš ga u još par trgovina (https://www.ceneje.si/Izdelek/6205034/avdio-video/televizorji/lcd-led-tv/philips-led-tv-55pus8601).

 42. @iveres
  Imam satelit od max tv-a koji je spojen na tv preko hdmi-a, nisam probao direktno na tv preko antene ili satelita tako da ne znam kako radi mijenjanje kanala. Što se androida tiče za sada radi odlično, kodi šljaka bez problema. Prije sam imao 55pus9109 i android je radio katastrofalno a i tv je stalno zamrzavao, bio mi dva puta na servisu i na kraju mi odobrili zamjenu pa sam tražio povrat novaca i u Ljubljani kupio 55pus8601. U tri tjedna niti jednom nije zamrznulo, zaštekalo a ambilight i hue rade savršeno. Najviše gledam filmove i serije u FullHD-u i HD audio (dts hd ma i dolby true hd) i slika mi je odlična. Meni ti bočni zvučnici ne odgovaraju jer mi onda rub tv-a izgleda preširoko. Ja sam ga kupio u MojEDom u Ljubljani a imaš ga u još par trgovina

 43. Kakve su mogućnosti ovih android televizora za skype i koja bi web kamera odgovarala, pri tom da je kvalitetna ?

  1. koliko se da procitati po netu, od onih koji su probali, ne vrijedi niti pokusavati. Kamera ne radi uopce a ostalo, tak…… Problem je kaj aplikacije koje nisu bas za android TV ne rade uvijek kako bi trebalo, odnosno ne mozes ih kontrolirati kako treba a neke ti budu i krivo orjentirane i tu onda nema pomoci.

   1. Hvala kinggo, ja sam pokušao na android tv box-u pa ide ali kvalitet je loš. Kad sam pokušao bez kamere sa druge sam strane dobio odličnu sliku i ton, naravno osoba sa druge strane ni jedno ni drugo. Mislio sam da je problem u kameri te da treba pronaći odgovarajuću.

   2. Došao sam do saznanja da su proizvođači tv-a uradili tako da kamera mora biti od istog brenda kao tv , inače neće raditi Jeli to baš tako ?

    1. pa tak je bilo prije kad je skype dolazio instaliran na TVu. Ali mislim da sad kamera ne radi uopce. Ni jedna.

 44. može li mi netko dati preporuku koju tv uzeti? 48pus7600 ili 49pus6501.

  Cijena 7600 je trenutno za 200kn niža.

  hvlala

  1. Pa oba su dobra televizora.Model 7600, ima VA panel-bolji kontrast-crna boja,bolja ostrina.A model 6501,ima IPS panel-bolja reprodukcija boja,HDR+,širi kut gledanja,dobar odziv samog panela.
   Moram te još upozorit,da model 7600 nema HEVC kodiranja preko tv tunera.Pa ako ti to nije presudno,onda možeš uzet model 7600.

 45. Hvala andrej. Pa šta 7600 nema HEVEC H265. Pročitao sam da nema p9 no ja tv program gledam preko provajdera tj Iskona pa valjda ne bi trebalo predstavljat problem…

  Želio bi tv koji ima bolju sliku a koliko vidim svatko ima drugačije prednosti.

  Ne znam šta je sa softwerom i problemima koje je navodno philips imao a rješio ove godine….

  1. Na modelu 7600 ti radi HEVC, preko multimedije,a ne preko tunera.Što se tiče HEVC kodiranja,nije to nešto, zbog čega ne bi uzeo televizor koji to nema.Ionako je još daleko,što se tiče ovog.Pa i sami kabelski opearateri,če imat vanjsku enotu,pa neče biti problema,ako sam televizor,več neče podržavat taj sistem.Što se tiče kvalitet slike,je kao što sam napisao.Ako ti se sviđa veči kontrast i otrina na televizoru,onda uzmi model 7600.A ako želiš lepše boje,i veči kut gledanja,onda uzmi model 6501.Za mene osobno,mi je Philips model 6501,veoma dobar televizor.Pa i dosta se prodaje, kod nas sada ovog modela.Što se tiče Softwera,više nema problema, što se tiče modela 2015.Samo treba napravit novi update.A što se tiče modela 2016, ionako radi bez problema.A sad sam odluči,koji televizor ti je bolji.

 46. čitam komentare i svako ima svoje mišljenje… ove šta pljuju po Samsungu, nakon Panasonic plasme G serije uzeo Philips 2014 god, seriju 8, prodao je za godinu dana, nije mi se sviđalo i nisam imao više živaca, slika je bila super i kvaliteta izrade isto, al ostalo katastrofa… nakon prodaje kupio Samsung 55KS9002, imam ga već par mjeseci i mogu reć samo riječi hvale… pa ko želi odličan tv, nek se ne dvoumi i priušti si ovaj tv…. neće pogriješit… mislio sam oled al ne voli LG (loša iskustva sa monitorima, mobitelima…)

  1. Što se tiče Philips televizora, ga ne možeš uspoređivat sa Samsungom 2016″..Pošto je Samung ovogodišnji model. Sa Samungom možeš uspoređivat Philips model: 7601,8601,8901.Ovo su ti negdje isti rang televizora.A što se tiče Samsunga KS9000,ne mogu reči , da je baš odličan.Ima podosta problema sa antireflexnim premazom-Moth Eye.I što se tiče same izrade loši televizori”.Ljudi imaju dosta problema sa Samsung televizorima, i kod nas je tako..Samsung je uvijek ima dobru tehnologiju-inovacije, a što se tiče kvalitet komponenata -izrade televizora tu ima podosta problema.To je veliki minus za takav brend kako što je Samsung.A ovdje si može svak malo pročitat, oko Samsung televizora.
   https://www.consumeraffairs.com/home_electronics/samsung_tv.html
   http://www.practical-home-theater-guide.com/are-there-still-capacitor-problems-with-samsung-tvs.html

 47. Po Samsungu pljujem po vlastitom iskustvu. 51F8500 se pokvario u garanciji. Posto nije mogao da se popravi u zamenu su mi nudili seriju 6 prvo proslogodisnju a onda ovogodisnju. Dzaba sto je slika bila fenomenalna kada se za 2 godine koiliko je bio kod mene 2 puta kvario. Srecom, drugi put pred istek garancije pa sam u prodavnici dobio novac nazad. Nije sporan kvalitet slike vec kvalitet samog tv-a. Ako im je top model od pre 3 godine ovakav kakva li je tek srednja klasa. A tek odnos njhov prema meni kao kupcu vrhinskog modela. Mesec dana sam se razvlacio i preganjao oko zamene. Zato pored kvaliteta samog tv-a, slike, mogucnosti i slicno, jedan od kriterijuma pri vrhu kod odluke o kupovini mora da bude i duzina garancije.

  1. istina, uzeo sam sam 5 godina garancije sa pokricem i od udara groma, tekucine, loma i tako dalje i tako dalje, dodatno na cijenu tv-a 1300kn, na 5godina vrijedi to sve… sve skupa izaslo oko 17600kn prije par mjeseci… iliti oko 2300 eura

 48. Može li mi netko reći i pomoći imam jedno jako važno pitanje.Ozbiljno sam zainteresiran za kupnju SONY BRAVIA KDL-50W805C Tv,i zanima me dali njegov DVB-T2 zemaljski tuner podržava HEVC h.265?Znači ne mislim na USB multimediju nego na njegov DVB-T2.Dali je to netko možda provjerio i kako na koji način se to može sigurno potvrditi?
  Hvala.

   1. Ne znam sad tocno koje su razlike hevc-x265 i moram provjeriti kad dodjem doma ali na w755c sigurno radi barem jedan od tih novih formata a to znaci da radi i na w80c.

 49. Ako očeš biti siguran oko Hevc kodiranja, je najbolje uzet televizore-modele 2016.Ovi modeli, imaju uglavnom več svi kodiranje preko multimedije kao i preko tunera.

 50. Pronašao sam na Sony službenoj stranici da ovi modeli iz 2015god.imaju svi hevc podršku a to su ovi modeli:

  W75C,W80C,W85C,X80C,X83C,X85C,S80C,S85C,X90C,X91C,X93C,X94C.Što je sad prava istina?

  1. O tome da oni koji prodaju nisu bas uvijek najupuceniji u to kaj prodaju.
   Uglavnom, svi 4k modeli iz 2014 (logicno, jer 4k treba hevc), svi android modeli iz 2015 i svi iz 2016 podrzavaju hevc/x265.

 51. [img]http://shrani.si/f/37/UI/3pA3sfaN/untitled.png[/img]
  [img]http://shrani.si/f/18/HX/KXHFyxN/untitled.png[/img]

  [img]http://shrani.si/f/2N/iC/27KVfI6B/untitled.png[/img] (model w805c)

 52. Pa probao sam, ne podržava Hevc, zato vam i pričam..Ni ovogodišnji FullHD modeli ne podržavaju Hevc.

 53. Mislim da nebi Nijemci stavili takve podatke na Sony službenu stranicu i to još na svoju i time bi zavaravali sami sebe a znamo da su skoro već u cijelosti prešli na hevc h.265

  Sad ja vas pitam,taj SONY BRAVIA KDL-50W805C radi na operacijskom sustavu zvani Android.Koji su poznati po tome da rade čuda.Njegov DVB-T2 ima isto PVR funkciju snimanja na hard disk ili Usb stick jel tako?Dali njegov taj tuner može isto update napraviti?Dali je moguće da mu se putem android operacijskog sustava napravi ta hevc h.265 podrška?Dali mi ovdje u raspravi miješamo podršku hevca h.265 u njegovom DVB-T2 tuneru sa Usb multimedijom ili to za nekoga znači jedno te isto?

  1. Za DVB-T2 ne znam jer to nemam sa cime probati jel. Ali za multimediju cu kasnije nabaciti par slika i detalja o formatu.

 54. Izvrsno Kinggo.Nego ja sam malo proučavao sve to u vezi toga hevca h.265 mislim da postoji način da se to sve isproba.U Njemačkoj postoje tv programi koji se emitiraju sve u tom hevcu h.265 znači u tom najnovijem kodu.Možda neki su čuli a možda nisu to se zove FREENET TV.E kad bi se to dalo nekako pogledati preko mreže i mislim da bi se brzo riješila ta misterija oko toga.Znači svi koji imaju tv iz2015,2016,pa čak dio 2014god bi mogli saznati na čemu su.Po meni postoje dvije varijante.
  1.Bilo bi samo zvuka
  2.Ili i slike i zvuka a to bi bio onda Bingo!
  Bilo bi mi jako drago kad bi to mogli isprobati vlasnici Sonya tv modeli W755C,W805C,W807C,W808C ili W809C svejedno od tih modela koji.

 55. U pravu ste nisam se toga sjetio.Ne znam kakva je situacija po pitanju tog hevca u Sloveniji morat ću to malo istražiti.Oni su tu bili uvijek ispred nas,e kad bi oni već emitirali programe neke tako onda bi brzo ustanovili situaciju.

  1. a kaj se uopce opterecujes time? Dok na ovim prostorima zazivi hevc preko DVB-T vecina danasnjih TV ce pocrkati tak i tak.

 56. Ima tu dosta istine kaj kažeš.Gle malo mi je glupo kupiti novi tv na pragu 2017god.a 2019 će se već polako počet prelaziti na taj hevc,pa na dijagonalu od 50 ili 55″ opet kupovat novi reciver,pa ti treba još jedan daljinac,pa kabl,pa adapter za struju na takav tv nekak mi to šašavo izgleda.Al kaj možemo tako je to kod nas.Žnaš ne bi išao na taj 4k,znaš sve i sam zašto:-)Dali imaš možda Sony bravia kdl-50w755c?

 57. imam taj vec jedno godinu dana. Evo ti slike…
  ***http://tinypic.com/m/jpuhi1/4
  ***http://tinypic.com/m/jpuhi8/4
  ***http://tinypic.com/m/jpuhi9/4
  ***http://tinypic.com/m/jpuhia/4
  ***http://tinypic.com/m/jpuhib/4
  ***http://tinypic.com/m/jpuhip/4
  prva je default player, druga je kodi a treca je mediainfo

  A gledao sam jos toga u hevcu, mislim da je cijela 3. sezaona Bron/Broen u hevcu bila. Radit ce ti cak i DTS HD MA samo sto ces na izlazu dobiti DTS vulgaris.

 58. Super:-)Znači multimedija rastura sve u Hevcu.Puno ti hvala!Nego daj mi reci dali tvoj Tv ima sigurno S2 satelitski tuner?Jer kada sam gledao po trgovinama u vezi tog tv neki pišu da nema,a neki da ima??Što je zapravo istina?

  1. gle, uvijek mozes imati neki lijevi codec ili neko glupo kodiranje pa da ne radi. Desava se i sa x264. Ali hevc kao takav radi. To je bila jedna od prvih stvari kaj sam probao jer me zanimalo da li su to ogranicili samo na 4k modele.Valjda jedino andrej ima specijalne verzije u ducanima tak da moze tvrditi da ne radi i da je bolje kupiti philips. :D
   Satelitski tuner ima, mislim da skoro svi sony modeli imaju to ali nisam se nikad trudio to probati obzirom da ima vanjski. Probao sam na W605B i radilo je, imas gro tih niskoristi FTA programa ali oni mogu staviti kvacicu pored toga.

 59. Ja sam predpostavljao da bi trebao imati S2 tuner,ali vjerovatno se opet radilo o nedovoljnoj upućenosti prodavača od važnih dijelova TV-a koje on zapravo ima:D
  Dali ti Tv može snimati tv programe na Usb stick i hard disk bez da se svaki put mora i usb stick ili hard disk ponovo restartirati?

  1. moras imati najmanje 64GB stick (32 nece raditi iako pise da je minimum jer jednostavno nema 32GB prostora na njemu). Disk jednom formatiras za snimanje i zaboravis na njega jer je nakon formatiranja neupotrebljiv za bilo kaj drugo. Mozes ga jedino koristi jos na linuxu kao vanjski disk za neku pohranu ali snimljeni materijal mozes pogledati samo jedino i iskljucivo na TVu na kojem je snimljen.
   E sad, sa androidom 6 koji bi prema nekim najavama trebao doci slijedeci mjesec neke stvari bi se mogle i promijeniti jer bi napokon trebali dobiti mogucnost prosirenja memorije za aplikacije. Nitko nema pojma kako je to zamisljeno.

 60. Ovo zadnje pitanje je oduvijek bila boljka modernim tv,nadam se da će ako već nije striček android to da riješi:D

 61. Satelitski tanjur imam instaliran na kući znači samo kabl piknem u telku i gledam satelite:-)Znači i dalje su ostale stvari iste sa formatiranjem usb stika ili hard diska nažalost.Nadam se da će to oni već u 6-tici ako ne onda u 7-mici riješiti:-)Predpostavljam da si vjerovatno jako zadovoljan sa svojom telkom a pogotovo kvalitetom slike i da nemaš nekih problema ili kvarova na njoj jel tako?Što se tiče kuta gledanja dali ga drži barem do oko 30%?Znam da su pričali da ga poboljšavaju iz godine u godinu pomalo pošto se radi o VA panelu.Ja ih inače osobno više preferiram.Sve je jasno zbog čega:-)

  1. ovo sa snimanjem se nikad nece rijesiti zbog razno raznih zastita autorskih prava. Ni jedan TV nema bas previse smislen i upotrebljiv PVR iz istih razloga. Bilo koji vanjski DVB-T za 200kn to radi bitno upotrebljivije.

 62. To sam i sam razmišljao o tim autorskim pravima.Ma kad bi oni barem dozvolili da se ne mora usb stik ili hard disk svaki put formatirati to bi bilo super:-)odgledaš na tv i dobro ono kaj je tv snimio na to sam mislio.Ovako moram reći da sam se ja nedugo pridružio ovom forumu pod imenom Miro.Pa sam nekaj smrdal sa mojim mailom da ne mogu više slati mailove na ove komentare naše.Pa sam mail morao promijeniti u pravo moje puno ime Miroslav.Znači onaj koji je pokrenuo raspravu oko hevca h.265.Znači ja nisam onaj Miro koji ne voli Adija:-)Jer sam maloprije skužio da postoji još jedan Miro imenjak predpostavljam:-)Nadam se da me je najbolje skužio kinggo koji mi najviše odgovara na moja pitanja.Morao sam to sve malo pojasniti:-)

 63. Dali netko mi može reći kakva je slika u 3D na Sony W805C,807C,W808C iliW809C svejedno?Sony 3D aktivne naočale su cijenovno prepaprene,dali postoje koje od drugog brenda napr.Samsung ili Panasonic a da su sigurno kompaktibilne i cjenovno prihvatljivije i koji točno model?Jel možda netko to isprobao i zna?

 64. Može li mi netko reći na SONY BRAVIA W755C ili W805C funkcija REALITY CREATION dali to išta popravi i skalira sliku i titlove na bolje barem malo ili ništa?
  LP.

  1. sve to procesuiranje ti daje vrlo razlicite rezulatate, ovisno o kakvom signalu se radi. Neke stvari bolje izgledaju kad je sve off a na nekima se moze dobiti bolji rezultat ako se malo igras sa time. No za TV program gdje bi to mozda bilo najpotrebnije je zapravo najbesmislenije jer svaki stariji film/serija izgleda drugacije a stalno potljanje po tome je naporno.

 65. pozdrav kupio sam lg 60uf850v da li je normalno da je tako los led local dimming isto kad je iskljucen opet u tamnim scenama se vidi promjena osvjetljenja

 66. Postoji li neki način da se na Philips PHILIPS 40PUT6400 vrati stari firmware . Ja sam prije nešto više od mjesec dana instalirao ponuđeni novi softwer. Taj je bio pun loše odrađenih riješenja koja su kompletan tv učinili nekoristivim. Nakon 10 dana su sami uvidjeli da su uprskali . Na svoje stranice su ponovo vratili stari firmware . No nažalost ne mogu ga instalirati.( Tv ne dozvoljava downgrade firmwera) A i na samom Philips forumu nikako ne preporučuiju takvo što . Takva neprofesionalnost me nimalo ne čudi Kada vidim što se sve piše na njihovom i sa kakvim sve problemima se ljudi susreću….. Kada više nisu mogli da se odbrane i sami su svjesno zatvorili taj “discussion thread” I ostavili tisuće vlasnika na čekanju koji sada gledaju kako glas ide nesinhronizvano sa slikom na tv i youtube kanalima. Problem sa crvenom koja više nije crvena nego nekakva verzija magenta boje . Problem sa daljinskim itd….. Razmislite kada budete kupovali Philips. Ja nisam na vrijeme :(

  1. mislim da na philpsu to mozes ako preko ADBa odradis reboot to recovery. Ali……dok je to skroz normalno na mobovima, pogotovo sa qualcomm SoC toliko je to vrlo riskantno na TVu koji ima MTK i zakljucani bootloader i sve ostalo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!