LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Philips 49PUS6501 (PUS6501) Android Ultra HD TV – recenzija

philips-pus6501-review-header

Nakon Philipsovih najava kako će se njegovi televizori ponovno vratiti na prvu poziciju na europskim tržištima, s velikim smo očekivanjima prihvatili ponudu da testiramo jedan od njihovih ulaznih Ultra HD modela za 2016. – 49-inčni PUS6501. Seriju 6 ove godine sačinjavaju modeli oznaka 6401, 6501 6521 i 6561, dostupni u veličinama od 32″ do  65″. Osim nativne UHD rezolucije, svim modelima serije 6 je zajednički elegantan dizajn potpomognut jedinstvenim Ambilightom, kao i Android operativnim sustavom koji je Philips prvi počeo ugrađivati u svoje modele još od 2014. godine. Da budemo iskreni, unazad nekoliko godina Philipsovi televizori iz najpopularnije serije 6 su loše prolazili na testovima, stoga odmah krećemo u nastavak testa i otkrivamo je li tako i ove godine.

[review]

Specifikacije

Proizvođač Philips
Model 49PUS6501
Tehnologija prikaza IPS 8-bitni LCD panel s direktno postavljenim pozadinskim osvjetljenjem (direct LED)
Geometrija zaslona ravni zaslon
Veličina ekrana 49 inča / 124 cm
Energetska klasa A (109 W, 152 kWh/godišnje)
3D
ne
Osvježavanje zaslona 120 Hz panel -> 200 Hz FR, 1800 PPI (Picture Performance Index)
Lokalno zatamnjenje Micro Dimming Pro (u praksi samo globalno zatamnjenje)
Rezolucija Ultra HD, 3840 x 2160 piksela (svaki piksel se sastoji od 3 podpiksela)
Broj HDMI priključaka 4 (2x HDMI 1.4, 2x HDMI 2.0 + HDCP 2.2)
Toslink (digitalni optički audio izlaz) Da
USB sučelje Da (ukupno 3 priključka, 1x USB 3.0)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da (11.ac)
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
Izlaz za slušalice (3.5 mm) Da
Digitalni prijam DVB-T2/C/S2
HEVC/VP9 podrška da/da
Operativni sustav Android OS 5.1 Lollipop
Ugrađena memorija 16 GB
CPU MediaTek MT5993, Quad Core
Zemlja porijekla: Poljska
Okvirna MP cijena: oko 6.499,00 kn (19.06.2016.)

Detaljne specifikacije:

philips-pus6501-specs

Poveznice:

VIDEO: Raspakiravanje i instalacija

Više video materijala možete pronaći na našim YouTube kanalima: HD Televizija i TV Calibration with Darko.

Dizajn i rukovanje

philips6501-1l
Philips 6501 TV

Philips je oduvijek imao ukusa kada je u pitanju dizajn televizora, tako da su njihovi modeli uvijek bili zapaženi na tržištu. PUS6501 nastavlja takvu tradiciju, spajajući tanki srebrni mat okvir s “Arc Stand” dizajnom postolja. Premda su i okvir, poleđina i postolje izrađeni iz plastike, završna obrada je na solidnom nivou, rubova bez oštrih završetaka i spojeva preciznih dosjeda.

philips-pus6501-stand

Okvir širine oko 1 cm mat teksture oslobođen je bilo kakvih oznaka, LE dioda i proizvođačevog logotipa – LE dioda se nalazi na uvučenom dijelu s desne strane, a logotip, baš kao na prošlogodišnjem PFT6550 na odvojenom prozirnom komadu plastike, osvijetljenim LED osvjetljenjem.

philips-pus6501-stand-height

Televizor s montiranim postoljem se nalazi oko 5.5 cm iznad podloge, a po želji ga je moguće postaviti na zid. VESA 400×200 mm nosač je potreban za zidnu montažu.

Pogled sa strane otkriva dubinu koja je najveća u dnu i iznosi oko 8 centimetara. U srednjem dijelu je dubina oko 7 centimetara, a u rubove oko 4.5 cm.

philips-pus6501-connectors

Među priključcima PUS6501 se može pohvaliti s 4 HDMI priključka od kojih svaki podržava ARC tehnologiju povratnog audio kanala, a tu su i 3 USB priključka od koji je jedan u verziji 3.0. Priključci su smješteni u tri segmenta, svaki sa svojom orijentacijom, no ponovno nam se sviđa što su oni najčešće korišteni smješteni s pogledom sa strane i prema dolje, tako da u slučaju montaže na zid televizor ne treba dodatno izvlačiti van i time gubiti efekt “televizor kao slika na zidu”.

philips-pus6501-front

PUS6501 koristi dvostrani Ambilight s po 7 LE dioda smještenih s lijeve i desne strane.

philips-pus6501-ambilight

Ambilight kao i do sada je moguće podešavati na različite načine, od toga da prati sliku, zvuk ili aplikaciju, prikazuje statičnu boju ili čak boje zastava, a tu su i režimi dinamike promjena boja.

philips-pus6501-remote

Uz televizor se prilaže novi Philipsov daljinski upravljač koji ima nešto drugačije raspoređene funkcije nego prošlogodišnji modeli, no i dalje je tu prisutna prava QWERTY tipkovnica za lakši unos teksta. Sviđa nam se što je navigacija sada “prozračnija”, odnosno što su funkcije jasnije odijeljene nego što je to bio slučaj ranije. S druge strane, dodatne funkcije su sada gušće posložene i povezane u trake, pa je teže pogoditi onu koju želite. Vjerujemo da će ovo stvarati poteškoće, posebno u zamračenom ambijentu kada korisnik poželi otvoriti teletekst ili utipkati željeni kanal na numeričkom dijelu.

philips-pus6501-home

Philipsov Android TV svake godine je sve stabilniji i stabilniji, te radi brže i u cjelini bolje. U ovom trenutku i dalje se radi o verziji 5.1, bez ikakvih promjena u organizaciji izbornika i mogućnostima, no Philips je najavio dolazak verzije 6.0 tijekom godine. Tijekom višednevnog korištenja nam se svidjela brzina skakanja iz aplikacije u aplikaciju, kao i rad samih aplikacija.

philips-pus6501-errors

Tu i tamo smo ponovno susreli napomenu kako je pojedina aplikacija prestala s funkcioniranjem i da se lista preporuka ne može prikazati (iako smo bili povezani na internet), no u cjelini vidi se mali korak u pravom smjeru.

philips-pus6501-browser

Ugrađeni internet pretraživač omogućuje da otvorite bilo koju stranicu na internetu, no to ne znači da će svi objekti na stranici ispravno funkcionirati. Osim toga, stranice se i dalje otvaraju sporije nego na pametnim telefonima i računalima, te ponekad se ikona učitavanja zna vrtjeti bez prestanka na sredini ekrana.

philips-pus6501-subtitles
Prikaz podnaslova s dijakritičkim znakovima

Putem ugrađenog reproduktora multimedije mogli smo pokrenuti većinu testnih MKV datoteka preko USB-a i mreže, te reproducirati Dolby Digital i DTS zvuk. Preko USB-a i mreže je televizor uspio prepoznati i UHD HEVC materijale s HDR-10 metapodacima, te ih prikazivao u skladu s mogućnostima.

Podnaslovi su se ispravno prikazivali unutar MKV spremnika ili kada su bili u zasebnim datotekama, istog imena kao i video datoteka. Moguće je podesiti prikaz dijakritičkih znakova.

Iako je u cjelini podrška za h.264/h.265/VC-1 dobro funkcionirala, pojedine testne video datoteke nisu se htjele pokrenuti. Ironično, “preview” slika se prikazivala u izborniku, no sam video nije radio. Isto vrijedi i za podnaslove, ponekad jednostavno nisu htjeli raditi, bilo da su u zasebnim datotekama ili unutar MKV spremnika.

Preko Toslink sučelja je moguće poslati višekanalni zvuk u vanjski A/V receiver, no prije toga je nužno podesiti opcije.

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

371 komentara

  1. pod specifikacijama ti fali DVB-S, mozda nekome bitno.
    Ovaj problem sa ne prikazivanjem titlova koji bi po svim pravilima trebali raditi je prisutan i kod SONY android modela. Ali jako rijetko, mislim da sam to dozivio svega dva puta. I drugi put je radilo na istom filmu. Valjda android jer ne vjerujem da koriste iste aplikacije za video.
    Ovo sa listom preporuka je isto vec vidjeno. Ali mislim da je to tako zapravo namjerno, odnosno da implementacija ideje nije bas najsretnije rijesena obzirom kako radi ostatak uredjaja. Primjetio sam da se to desava uglavnom nakon sto se TV upali prvi put, ili nakon duzeg vremena u stanju mirovanja. Izgleda da nije stalno na mrezi i da ne osvjezava taj sadrzaj konstantno pa se zato dogadja ta “rupa”.
    Hocu reci da se ni jedno od toga ne bi trebalo pripisati Philipsu jer je prisutno i kod SONYa sto je vjerojatnije do samog OSa nego nekakve lose implementacije pojedinog prozvodjaca. Isto tak, DTS HD Master Audio i Dolby TrueHD mislim da trenutno ne rade niti na jednom televizoru. I da nece tako skoro obzirom da ne postoji nacin na koji TV moze taj signal isporuciti dalje u neki receiver jer preko optike ne mogu ici lossless formati a ARC nije nista drugo nego optika (odnosno taj isti signal) preko HDMI kabela.

    1. THX kinggo – ispravljeno! Da, preporuke nisu funkcionirate u nekoliko navrata, TV je puno puta bio paljen i gašen ovaj vikend pa moguće da je i do toga. U svakom slučaju nije ništa prestrašno, puno bolje nego što sam viđao proteklih godina.

      Komentar o lossless formatima sam maknuo, mislim da to nema smisla navoditi upravo iz razloga koji si spomenuo.

      Sad još samo da mi Sony dođe na test, nevjerojatno da i nakon skoro 9 godina postojanja moram žicati neke brandove za testni uzorak…

  2. Imam navedeni tv kod sebe zanima me kako omoguciti u storeu kupnju i nekih drugih aplikacija. Kako napraviti da su dostupne sve instalacije aplikacija. npr H1 tv. facebook itd…

    1. nikako. Jedini nacin da dodjes do aplikacija koje nisu dostupne je da skines negdje APK i instaliras posebno. E sad, sideloading je prije bilo problem kod Philipsa, ne znam jel se kaj promijenilo po tom pitanju.

  3. Pozdrav Darko
    Imam nekoliko pitanja.
    Koje su mogućnosti za kalibraciju modela?
    IRE White balance – ? Points
    Gamma – ? points
    CMS(Color Management System) 3-axis (luminance, saturation and hue) – ?
    ISFccc – ?
    Choice of gamut (Rec.601, Rec.709, EBU, DCI / P3 or Rec.2020) ?
    Napišite mogućnosti za kalibraciju svaki test se model.

    Što to znači ono što sam napisao – 120 Hz panel -> 200 Hz FR

  4. Ehhh, još da su Vam odmah “uvalili” i 7601 i 8601 da se mogu istovremeno usporediti i njihove naprednije tehnologije za obradu slike, bilo bi super zanimljivo. Ali onda par dana ne bi spavali :)

    @Darco, ukoliko Vas zanima Panasonic DMP UB900 za test, rado ću Vam ga posuditi na par dana, ionako mi još stoji u kutiji neraspakiran. Imam i par 4k HDR diska.

    1. Pozdrav iveres! Trazio sam 7601 no dobio odgovor da dolazi tek u rujnu. Tako da ću ga izgleda prvi puta vidjeti na IFA sajmu u Berlinu, ako se zaputim tamo…

      Što se Panasonica tiče, svakako hvala na susretljivosti, budem vidio što će se događati s TV-ima koji stižu na test i hoće li uskoro doći neki pravi HDR UHD model pa ću Vam se javiti. Svakako bih volio napraviti unboxing :).

      1. S obzirom da znam da ga rijetko nude još u HR, zaista ću ga rado posuditi, to je minimum što Vam mnogi od nas duguju za vaš rad. Neću ga još cca 10 dana raspakirati, mada me svrbio upgrade :) Ako do tada nađete nešto zanimljivo od TV-a, “unboxing” je Vaš, mada mi se čini da je već sa bilo kojim boljim 4k tv-om zanimljivo usporediti i sam upscaling. Pozdrav, i čekat ću vašu poruku.

  5. Mene je malo zainteresirao ovogodisnji lg 43uh661v. Pa me zanima jel doticni ima 100hz panel i 60hz na svojoj nativnoj rezoluciji

  6. Koji TV bi preporucili,ovaj Philips ili Samsung ku6402? Pretezno bi se tv koristio za filmove i igre,tv prijenosi slabije. Najveca mi je briga DSE jer sam isti imao dosta izrazen na vec 2 tv-a. Biste li preporucili neki drugi?

  7. Philips 55pus8601 vs Sony 55xd85 , ja kao laik nekako ova dva tv-a smiještam u isti rang. Philips trenutačno najniža cijena na akciji 13999 kn, Sony se do prije neki dan mogao kupiti za 11000 kn, akcija. Ako cijene nešto govore onda je philips kvalitetniji, samo kad bi mu cijena bila do 12000 kn ozbiljno bih razmišljao o kupnji, što ne znači da ne vrijedi kolika mu je cijena.

    1. Philips je svakako bolji televizor.Kod Sonya,se ove godine isplati uzet, samo model xd 930 i 940.Sve ostalo,se ne isplati,jer nudi konkurencija više.

      1. Ne bi se slozio. Kad je Philips bio bolji od Sony-ja.
        Licno uvjek bi izabrao Sony TV prije ostalih.
        Posjedujem doduše model 2014 i radi kao sat, slika extra ……

        1. Pa modeli iz 2014 i 2015 su druga prica, ali za 2016 je SONY zasrao poprilicno sve sto su postigli sa dobrim modelima iz godina prije i tu je Andrej u pravu. FHD modeli su veliki korak natrag u odnosu na W75C ili W80C. Ideja je bila da ih zamijene UHD modeli. Ali problem je kaj tu UHD modeli kostaju bitno vise a zapravo su srednja zalost.

        2. Prošlih godina je Sony bio odličan ,što se prošle godine tiče i ove ne bi mogao reči.I sami paneli, više nemaju kvalitetu ispred 2 -3 godine nazad.Recimo Philips 7601,je bolji što se tiče kvalitet slike,pa je rang niže, nego Sony xd8505. I model 7101, je tu negdje kao Sony..Samsung serija 7,8 bolji.Panasonic model dx750-780,800 bolji.Lg UH 770-850 bolji.Uglavnom, ima nešto televizora nižih modela,koji su ove godine bolji nego Sony.

    2. IMO, za pola ili malo vise te love mozes dobiti 55W75C koji je odlican TV i u odnosu na XD85. Nije 4K ali na 55″ to tak i tak nije neka presudna razlika. A dobijes i VA panel. Ostatak love spremis za novi TV.
      Stvar je u tome da XD85 isto tak nije HDR TV (kao sto nije bio niti proslogodisnji X85C ali je barem imao VA panel). U biti, velika vecina HDR televizora NISU uopce sposobni prikazati HDR kako treba jer ili nemaju dovoljno jako osvjetljenje, ili imaju 8bit panel i ne pokrivaju trazeni raspon boja. Dodaj tu i nedostatak materijala.
      XD85 ili PUS8601 vjerojatno u nekim elementima jesu bolji od modela nize klase (iako sa IPS ekranom…..) ali ako ti je ideja kupiti skuplji UHD kao nekakv visegodisnji futureproof model onda to ni jedan od njih nije. Gledaj onda Samsunge koji imaju UHD premium logo.

  8. Eto drug, sve ti je receno, il proslogodisnji sony il nesto drugo.
    Za ovaj 55w755 sam jos negdje procitao da je dobar.

  9. @ kinggo, teško ću se odlučiti za samsung, prije nepune 2. godine kupio sam UE55F7000 najviše zbog podrške Evolution kit. Samsung obećao mogućnost nadogradnje za svaku seriju najmanje 4. godine. Kad sam želio nadograditi 2015.seriju J potražio sam Evolution kit SEK-3000 ali ga nigdje nije bilo. Obratio sam se na samsug podršku bez renjihova konačna je bila kupi sek-2000 nadogradnja 2014. serija H, košta 1500 kn a tv sam platio 11000 tako nadograđena serija H košta 12500 kn a u startu imao original za 9500 kn. Kasnije saznajem da je samsung odustao od daljnje proizvodnje Evolution kit

  10. @ Marco “Nije više, najnovija nadogradnja OS-a omogućava instaliranje APK datoteka”. Može li pojednostavljenje za mene koji tu materiju loše poznaje o kakvoj se nadogradnji radi ?

    Hvala !

    1. znaci da sa najnovijom verzijom TV softa mozes instalirati recimo ES File Explorer ili neki drugi file manager sa googlea i onda pomocu njega nadjes APK instalacijski fajl na USB sticku i to isntaliras (i nadas se da je upotrebljivo bez ekrana na dodir i dobro orijentirano). Do sada je to na Philipsima bilo nemoguce obicnim smrtnicima. Treba jos i prije toga omoguciti instalaciju iz nepoznatih izvora ili tak nesto.

  11. Pozdrav,

    imao sam jedno kratko vrijeme PUS6501, i zamjenio ga zbog velikom vertiklanog banding efekta, koji se pogotovo primjerio pri gledanju nogometa. Jako iritantno.

    Da li je to bio slučaj i na ovom primjerku?

    LP

    1. Hvala na informaciji – ne, na mojem modelu nije bilo takvih problema, no radi se o efektu koji jako ovisi od TV-a do TV-a.

      1. Da li je to greska panela, softvera ili neceg treceg?
        Inace tv je sto se ostalog tice ok.

        Btw uzeo sam umjesto njega sony w756c, pa ako imas mozda postavke za kalibraciju, bio bi ti vrlo zahvalan.

        1. Panel. Ali ne bih to nazvao greskom, bar ne u klasicnom smislu obzirom da je prisutno na prakticki svakom ekranu. Samo kaj su neki izrazito grozni a na nekima je skoro neprimjetno. CCFL ekrani su bili puno bolji po pitanju bandinga, bleedinga, DSEa…..

  12. Da li je moguće spojiti tv sa audio pojačalom sa obična 2 činča? Naime imam pojačalo koje nema hdmi ulaz nego audio in.

    1. Moguce je ako ti TV ima audio izlaz. Ako nije zasebno onda je mozda kao opcija da izlaz za slusalice moze biti i audio izlaz (tak je na sony modelima).
      Nego, kaj sa optikom? Prakticki svaki TV to ima a i svaki receiver unatrag jedno 25 godina.

      1. nemam receiver imam naim xs integrirano pojačalo, malo na audiofilsku stranu vuče….

        vidim da tv ima Toslink audio izlaz pa kako ne kužim du digitaliju možda postoji kabel koj ima taj Toslink i činčeve za pojačalo.

        1. ne, nema takvog kabela. Za to ti treba neki DAC. Ali pogledaj kaj imas u izborniku za izlaz za slusalice. Ako ga mozes postaviti kao audio out umjesto headphones onda trebas jedan 3.5mm——2x chinch kabel i to je to. Jedino ne znam kako takva kombinacija sljaka sa nekakvim visekanalnim zvukom, ali vjerujem da TV to normalno pretvori u stereo (jer treba da bi radilo na zvucnicima) i onda pusti van.

    2. Kod mene je tako spojeno. Tv sa 3,5 mm izlazom za slusalice i ide onda u kucno kino sa cinc kablom.
      Radi extra kao 2.1 stereo al u sustini to ti je i dovoljno. Ogromna razlika u odnosu na slabe tv zvucnike. Najvise se primjete niski tonovi.

  13. bok,
    hvala na review-ima i svemu.
    Nemam blage o TV-ima, ovo mi je puno pomoglo.

    Dvoumim se između ovog modela i 48pus7600 (prošlogodišnji). Trenutno imaju istu cijenu (s time da se za ovaj dobije 5 god. garancije).

    Pozz,
    Tomislav

  14. Proslogodisnji philips modeli su bili koma kaj se tice SW. Ne znam da li su izsle kakve verzije koje to popravljaju. Modeli za 2016 su dosta stabilniji tak da radije onda ovaj. Ali ako ti bas ne treba UHD, za slicne novce, 55W755C.

    1. Bok,
      ne treba mi UHD.
      Međutim, razlika između ovih i 50w755c (veći od toga mi ne stane na zid) je cca 400kn, očekivao sam da će FullHD sad biti jeftiniji.

      1. pa gle, UHD kao takav i nije neka tehnologija, guraju to svugdje, od mobitela do ulaznih modela televizora (jedino nikako da barem FHD postane standard na 15″ laptopima…….kreteni). Tak da ono kaj placas je zapravo ostatak. UHD materijal tak i tak nema bas nesto, znaci veliku vecinu vremena ces gledati nesto sto je upscale sa naseg SD signala ili nekakvog 720p ili 1080p materijala a onda ti daleko vise do izrazaja dolazi kvaliteta samog panela i procesuiranja slike nego rezolucija koje je umjetno napumpana 4x vise nego na FHD modelima.
        FHD slika na UHD modelu moze biti bolja nego na FHD iste dijagonale samo ako je taj UHD TV visa klasa i ima bolji panel, procesor, quantum dot, FALD, bla bla bla…….Uglavnom, mora imati sve ono sto su i FHD modeli visih klasa imali i cinilo ih je boljima od serija 4-5-6-7, kako kod kojeg proizvodjaca.

        1. da, ni meni nije jasno gdje je zaštekalo s laptopima.

          ma mislio sam UHD da bude malo više future proof ? (tv kupujem za starce, sumnjam da će ga brzo mijenjati..)

          što se softw. tiče, vidim da svi navedeni (philips i sony) imaju update iz 4,5 mjeseca ove godine..

          Sony je definitivno u igri, vidim da mu je panel VA, kod pus6501 je IPS, pus7600 MVA, što je tu bolje ?

          btw. kod ovog pus7600 sam u dućanu primijetio da se jako grije po obodu, jel to normalno ili ? Doduše, ima neku aluminijsku lajsnu, drugi su imali plastiku na tom mjestu.

          hvala & pozz

          1. meh….. ako ti starci ne misle skidati 4k sa neta onda mislim da nemas brige jer to kad nas nece jos 15 godina.
            Inace, VA bolji kontrast i bolja crna generalno no los(iji) kut gledanja. Ako TV gledaju dosta preko dana i nisu pacjenti onda je to nebitno. Ja preferiram VA ali gledam uglavnom navecer ili sa spustenim roletama.

            A grijanje…. da nije mozda zbog ambilighta?

          2. Ni za kakvu elektroničku komponentu koja ne upotrebljava sklopove visokog standarda nije normalno da se griju. To je “hlađenje” supertankih panela, i ne bih se kladio koliko godina će npr elektroliti izdržati. Već bolji bluray playeri koji imaju puno veći volumen i cirkulaciju zraka( a troše debelo manje nego tv od npr 55″), tj deblju kutiju, imaju i ugrađen ventilator.
            Bio sam svojevremeno zvao podršku Philipsa, a i u nekom salonu vani pitao tehničko osoble, pa su rekli da se grije zbog ambilighta — no to nema nikakve logike jer su to bili mali LED-ovi. Koristim i jače ledice od tih u Philipsu, pa znam da lažu. Ali je to grijanje problem i kod dosta modela drugih proizvođača, opipaj okolo a i odostraga.
            A za laptope, već godinama ih ima sa vrhunskim ekranom samo ne u kućnoj kategoriji, a IPS minimum 5-6 godina.

            1. ima laptopa, ali jbt, ako je 1080p postao standard na 5″ (potpuno nepotrebno, cista glupost…..) onda ne zelim za laptop X sa 1080p ekranom platiti 50% vise nego za taj isti sa 1366×768.
              A kaj se tice grijanja, sve kaj provodi struju se i grije. Ja na nekih 30cm od TVa vec osjetim kako grije panel. Na sasmungu sa CCFL rasvjetom to je bilo jos izrazenije. No stvar je percepcije, ti i ja kuzimo elektroniku koliko toliko ali onaj tko ne kuzi moze normalnu radnu temperaturu smatrati grijanjem.

            2. nema sanse da je to zbog ambilighta, (pus6401 isto ima ambilight, ne zagrijava se na tom mjestu),
              toliko je toplo da ne mozes drzat prst tamo (dakle bar 50, 60 stC ?).
              Nemam pojma, možda mu to služi i kao hladnjak , možda je to super)

              pozz

  15. Istina, na svim uredjajima su ekrani evoluirali, cak i na pc monitorima za stolna racunala gdje su dugo carevali tn paneli sa groznim vidljivim kutovima, jedino su laptopi ( vecina ) ostali na hd ready i tn panelu, sto je meni grozno za gledati. Ja se nesto premisljam uzeti od lg-ja 49uh8507 koji se prodaje u kompletu sa mobitelom g3 za oko 9500kn. Bas me zanima po cemu je taj tv bolji od lg serije 8 na istoj diagonali ekrana koji je jeftiniji oko 1000kn. Svidja mi se dizajn nekak na tim novim lg uhd modelima, kaj cu

    1. Tj mislio sam jel ima razlike izmedju serija uh 7 i 8. Znam da obe serije imaju 120hz panele pa pretpostavljam da je slika na njima jako slicna / ista

    1. Ne kupuj,pogrijesit ces samo tako.
      Imam taj TV,to je ajme,kao da ima procesor iz 1980 godine,stalno nesto blokira,pa to je katastrofa za tu lovu.
      Poslusaj mene i ne kupuj,to ti je moj savjet.
      Uzmi Lg ili Samsung,mozda je cak i Philips bolji ako zelis android.

      1. Kaj konkretno ti ne radi? OK, MTK je smetje, bilo bi 527547x bolje da su stavili qualcomma. Ali meni nis ne blokira. Zapravo, sa svakim updateom mi je sve bolji tak da jedva cekam 6 koji bi trebao doci nako sto izadje ZD9 jer on navodno vec sada radi na 6.
        Jedino mi je prosli update skrsio netflix i tu sam morao resetrirati TV.

        1. Povrat prethodnog kanala ne reagira,tako da su tu zeznili stvar.Ostalo je sve manje vise isto,nikakvih poboljsanja nema s tim da je ovo bilo kao opce azuriranje androida.
          Ma lazu narod,ako azuriras android onda se i verzije aplikacija mijenjaju,ali one su ostale iste,bas sam o tome vodio racuna hoce li bit.
          Daj Boze da krepa pa da im vratim smece za punu kantu smeca!
          Ljudi sto dalje od sonya,to je AJME proizvodjac,navodno im mobiteli ne idu bas,od 100 mojih poznanika nitko nije kupio sony.
          Dakle sve govori o tom BRANDU!

          1. Vise gluposti dugo neprocitah, to sto ti ocito imas neispravan tv nema veza sa androidom, ili procesorom, ali nakon nedavnog azuriranja radi savrseno, i to ne samo meni vec mnogima, trebao si reklamirati na vrijeme jer to sto ti pricas nikad nisam dozivio na sony 807c modelu vec 10 mjeseci, cak je jako stabilan, i mozda mi se desilo jednom, ili dva puta da zamrzne za svo ovo vrijeme.

          2. Ako mislis na onu tipku iznad mute tipke, to radi.
            Aplikacije nisu dio androida. Odnosno nisu sve. Ono kaj je cudno je da kad recimo odes na update aplikacija unutar podesavanja onda kaze da su sve up to date. No kad pogledas u playstore onda tamo zna biti nekih za update. U biti, ako sam dobro skuzio uzorak, tako se nadogradjuju sve ne-SONY aplikacije a njihove bi onda valjda trebale na onaj drugi nacin. Uglavnom, sistemske aplikacije se definitivno nadogradjuju ali nij bas da to pratim tocno dok korisnicke (barem ove od SONYa) bas i ne. Video je ista verzija od kad imam TV i sugav je. Cita sve ali nema bas nesto previse opcija, relativno je spor i uvijek indeksira sve foldere sto je koma kad imas 2TB diska sa 28385997 foldera. No to je rijesivo isto.

  16. Adi, ako si android mobitel generacija, onda je možda savršeno. Istina, sa ažuriranjima su puno toga popravili, ali ako treba čekati 10 mjeseci i xx ažuriranja da na kutiji deklarirane funkcije uopće prorade, ti uživaj. U povijesti Sony-a nisu imali veću pušionu od ovih sa androidom. Možda će pridobiti “android” potrošače, ali su mnoge stare kupce izgubili. Nije ti neobično, kako Samsung koji je vjerojatno najveći svjetski isporučitelj uređaja sa androidom, nije iskoristio isto ovaj marketinški potez da pridobije android fanove, pa su za sada ostali samo na svom sistemu?

    1. Između Philips i Sony sam uzeo Sony samo zbog toga što su to jedini proizvodjaci Android TV-a,a sada budimo realni,ljudima blokira,ali ne zele priznat jer
      tko ce priznat da nešto ne valja a dao si neku lovu.
      Jednostavno,to je loš proizvod i tu priča završava!
      Ja sam se u to uvjerio,a neki će prije ili poslije,ali se nadam da sam barem nekome informativno pomogao,tako da zna što može očekivati od Sony Android TV-a!

      1. Kako da ja tebi da dokazem da meni ne blokira nista, imam na njega skopcana 2 blu ray playera, meder, kartica za digitalnu, vrtim hevc filmove dosta cesto, mlatim po njemu, i nije mi zaglavio, srusio se, ili slicno mjesecima.
        Philips je daleko gore optimiziran, znam ljde koji su obijelili sa pojedin philps tv-ima serije 6 ili 7, ljudi nervni slom dozivili, a philps koristi android godinu dana duze od sony-a.

      2. ak si iz ZG, slobodno navrati i cackaj pa se mozes sam uvjeriti. Nis ja ne skrivam. Los proizvod je ovaj denon koji je posvuda pokupio 4 ili 5 zvjezdica. A to mi je drugi. Na prvome uopce nije bilo moguce odraditi autokalibraciju.

    2. IMO, mislim da uopce nije stvar u pridobijanju fanova ovoga ili onoga. I u samsungu i u SONYu a i ostali su vrlo vjerojatno svjesni da vecinu kupaca BK koji je OS ili uopce nemaju pojma kaj to za njih znaci. Samsung je davnih dana odlucio sa Intelom razvijati Tizen nakon sto je NOKIA odustala od meegoa i TV im je bio idealna platforma za razvoj. SONY je pak s druge strane imo svoj SEN koji uopce nije los kao platforma ali je sve samo ne smart. Opera store je smetje a sam SONY nije imao nikakve korisne aplikacije, nesto samo sto se integriralo sa ostalim njihovim servisima. A vec prije su imali uredjaje sa google TV platformom tak da je android TV samo nastavk te suradnje.
      Ja sam sve samo ne android fan, imam ih preko nekoliko ali samo zato kaj bas i nema neki izbor. Moj primarni mob je Jolla a prije toga sam godinama koristio N900.
      SONY me je dobio dobrim televizorima u 2014 godini (imao 42W705 pa 48W605) i 2015 (50W755). Da moram kupiti neki iz 2016 zaobisao bi ih u sirokom luku jer za XD94 nemam para a sve ostalo je korak natrag u odnosu na proslogodisnje modele.
      A kutije i marketing su druga prica……. I kod svih ista. Imam denon receiver iz 2015 za kojeg je obecana podrska za dolby atmos i dts X. Novi modeli su vec na trzistu a jos uvijek se ceka podrska za dts X. Nije da mi je to uopce bitno ali samo hocu reci kak to danas funkcionira u svijetu gdje se izbacuju poluproizvodi koji se onda pokusavaju pokrpati kod kupca doma. Mrezni dio je tak, prica za sebe. ARC ne mogu koristiti jer iako sam pogasio sve moguce kontrole na njemu i na TVu i dalje se desava da se TV prebaci na svoje zvucnike ako prvo ugasim AVR. A recimo ako je AVR upaljen i nesto svira pa se onda upali TV receiver ne prebaci ulaz (jer je sve iskljuceno) ali ostane bez tona. Pritiskom na +- ton se vrati ali je nekih 10dB nizi nego kaj je bio. Jedini nacin da vratis normalu jacinu je da ga ugasis i ponovo upalis. Remote aplikacija na tabletu u velikoj vecini slucajeva uopce ne vidi receiver. I tak……
      Jer zasto da oni trose paru i vrijeme na testiranje kad ima budala koji ce to kupiti i testarti za njih.

      1. Receiveri su posebna prica, od dobrih modela iz 2014 i 2015 napravise hrpu smeca 2016 samo radi ubacivanja hdcp 2.2, a ostalo uprskase kvalitetno, ja imam marantz star 7g, i onkyo star 2g, onkyo sam zapakovao jer osim hdmi ulaza, i nepotrebne podrske za neke audio formate koje necujem u svojoj sobi, i koji traze ostatak sistema vrhunske klase svira odvratno u odnosu na marantz koji je tri klase bolji po svemu osim tih dodataka kojei tada nisu postojali, a koji mi realno nekoriste, sve mogu sa vanjskim playerom rijesiti, osim hdmi koji ide drito na tv, i najbolje mi je tako.
        A da su kupci beta testeri to je odavno jasno, ne samo u elektronici nego, i u auto industriji, proda ti auto pa ako pogine odredjen broj vozaca priznaju gresku, ako ne cuti, i pravi ce lud.

      2. @kinggo, ma mislio sam reći da samo svatko pokušava iskoristiti dio postojećeg marketinškog kolača. Da Microsoft nije zasrao hrpu stvari oko otvorenosti sustava i nije mislio da je bogom dan, danas bi velik broj TV-a imao verziju Windowsa.
        Ma ne samo receiveri, skoro sva nova tehnika je posebna priča i smeće, čast iznimkama. Ja imam starog pioneera ax10i bez hdmi-a, mada sam bio kupio nakon njega 2 receivera sa hdmi, koji su bili sranje i dao sam ih prijateljima. Mehanika a ni optika novih bluraya nije ni sluga starim dvd playerima, ni kvaliteta izrade ni masivnost i trajnost. A tek kad umećem bluray u ladicu koja se klima, pa zvekeće i kad se uvlači ili izbacije najradije bih ga bacio, ali je i novi panasonic UB900 takav. Stavio sam ga na skoro 10 godina stari pioneer 989 i crkavam od smjeha(i bijesa) svaki put kad im usporedim izradu. Izvana kao sjajni crni klavir lak, a iznutra jeftini plastični pogon, danas očito to pali. Nedostatak hdmi me muči što nisam našao nigdje preklopnik za više 5.1 audio ulaza, pa sam morao sam nešto lemiti…

    3. Ja sam generacija kad mobitel nije bio ni u perspektivi, a prvi mobitel mi je bio neka noki od pola kile, sa antenom, tako da to nema veze, ali kazem ja problema nemam, radi stabilno, brzo, i sve neznam sta bih trebao drugo da ocekujem pa to je tv, a ne sportski auto.

  17. Hvala svima na komentarima. Danas sam tek vidio komentare, a jucer sam kupi tv :) Treba mi danas stici da ga instaliram, pa cemo da vidimo. Pitanja za upucene: da li se treba nesto posebno stimati slika, tj kalibrirati ili sta vec ili ce to sam automatski odraditi. Imate li kakvu preporuku za neki kvalitetan player uz ovaj tv? hvala

    1. pa imas u clanku video za kalibraciju.
      Kakav player? Ne znam kakav je njegov player ali istaliraj kodi ako taj ne valja. Jedno kaj kodi ima problema sa passthrough DTS i AC3 signala pa ako koristis nesto drugo a ne tv kao izvor zvuka onda bi tu mogao imati malo problema.

        1. nije, naravno. Cak stovise, kalibracija se radi za svaki primjerak posebno. Kopranje postavki nije kalibracija.
          Za SONY kao i z asve ostale vrijedi da odaberes neki cinema/movie predlozak jer su obicno najprecizniji.

          1. ima li kakav jednostavan nacin za odradit ovo? u cinema modu mi je slika nekako zuta a, puno je ljepsa na ostalim

        2. Ja tu kalibraciju tražim već tjednima pieo raznim forumima i youtube-u i ne pronalazim apsolutno ništa.

          Inaće prije sam imao navedeni PUS6501 iz testa i W756c i PUS6501 nemogu stati u istu rečenicu. Na philispu mi je slika bila perfektna; bilo da gledam maxTV, bilo da vtim HD preko Youtube ili preko mreže, dok je na Sony-u slika drastično lošija, i totalno razočaran što se toga tiče. Slika u odnosu na Philisps nije oštra, nije čista ko na PUS-u, nije ni približno dinamična u osvježavanju uglavnom teško razočaranje u Sony.

          Inače zamjenu sam radio baš kad je Euro bio, i razlika u recimo gledanja HRT2 HD dok su utakmice na jednom i na drugom je toliko očita u korist Philipsa da je to za ne povjerovat.

          Neznam jedino da li Darko može uputiti kako da probam podesiti sliku i poboljšati kvalitetu.

          1. pa koje postavke imas? Isto tak, ono kaj nekome izgleda odlicno ne mora znaciti da je to blizu standarda. Kad kod dodjem kod susjeda (stariji ljudi) i vidim kako izgleda slika (koju sam ja namjestio prema njihovim zeljama) zlo mi je od boja.
            Ti spominjes ostru sliku a meni pak uzasno ide na zivce pretjerana ostrina. Naravo, sad mozemo o tome kaj je pretjrano a kaj taman ali zato postoji opcija sharpness pa prema zeljama.

            1. Koje postavke imam? Očito loše.

              Uglavnom, bilo koji mod slike da se stavi, slika nije nikako čista, oštra, jasna kao na tom Philispu, kad sam ga već uzeo za usporedbu.

              Ako netko ima neke pametne postavke i u kojem načinu slike za taj Sony bi bi mu zahvalan do neba.

          2. Opet dolazimo na to da nismo svi isti naravno, doživljaj slike je subjektivni dojam, zato je dobro znati i kad nam netko nešto po svom izboru preporučuje, kakve su preferencije osobe koja nam preporučuje. Meni osobno je oštrina x puta važnija od nijansi crnog koje u brzim dinamičkim slikama i neću primjetiti, a još manje ako nije mrkli mrak u sobi. Zato je i kalibracija subjektivni dojam, ono što instrument kaže da je najbolje ne mora značiti da će se svakome to svidjeti. Ni oči nas raznih nisu jednako osjetljive na razne boje.
            Tako da komentirati sliku TV-a iz pozicije grupe koja voli nijanse crnog ili neutralne “vjerne” boje ili pozicije grupe kojoj je oštrina ili možda rasvjetljenost bitnija(mnogi od nas pri jačoj rasvjetljenosti vide “oštrije”) je slično kao da uspoređujemo impresionizam i realizam u slikarstvu. Sonyjevi algoritmi na x1 procesorima pri obradi tj razvlačenju slike na rezoluciju TV-a nisu orijentirani primarno prema oštrini, pa bih rekao da nisu najbolji izbor za one kojima je oštrina primarna.
            Zato mi je žao da u profi recenzijama nema dodatak mišljenja ljudi iz ovih skupina, mogli bi steći cjelokupniju sliku o uređaju. Znači objektivni test instrumentima, pa A B test televizora sa nekim referentnim, i da dojmove daju ljudi sa čvrstim preferencijamam iz jedne i druge skupine.

            1. Pa tesko je zapravo izvuci bilo kakav ozbiljan zakljucak iz necega sto nije kalibrirano sa testnim uzorcima jer sve ostalo je jaaaaaako sareno. On je spomenuo euro i HRT HD. Obzirom da sam imao priliku gledati tekme u isto vrijeme na istom (svom) TVu koje je prenosio HRT u HDu i tekme koje je prenosio spanjolski Canal Digital (ili kak se vec zove nakon 14 promjena vlasnika) na istim cinema home predloscima…… jbt, dva razlicita televizora. O zvuku da ne pricam, na oba je bio format 2.0 ali kako meni receiver radi dolby surround upmix na 7.1 razlika je bila nevjerojatna.
              Ne znam jesi li gledao Agent Carter. Ako nisi, pogledaj jednu epizodu pa mi reci kakav TV bi trebao biti da od toga napravi (tebi) dovoljno ostru sliku obzirom da je namjerno snimano tako kako je. I tko kod bi na bilo kojem superturboultramegavrhunskom TV prvo vidio tu seriju okrenuo bi se i kupio Quadro.

            2. @kinggo, nisam nikad ni rekao da sve može biti oštro, možda se sjećaš kad sam rekao kako sam snimao iste filmiće sa različitim bitrate-om na usb i išao isprobavati u salonima što tv može… Kupio sam čak i jedini prenosni DVD player na tržištu sa hdmi izlazom jer u većini prodajnih centara nemaju ništa spojeno. Možeš misliti kako su me prodavači čudno gledali, i još mi nabrajali gdje su sve vrhunske recenzije tih modela na webu, a kad sam odgovorio da TV kupujem za sebe a ne za recenzenta, u sebi su me sasvim sigurno proglasili glavnim karakterom iz dostojevskijevog Idiota. Naravno ni to nije bilo dovoljno da provjerim sliku sa tunera. I opet naravno da će sa kvalitetom raznih materijala i slika biti drugačije kvalitete, tu smo se uvijek slagali, pa ni CD ne može konkurirati SACDu, isti hi-fi sustav odjednom zvuči puno bolje.
              Kinggo, poanta mi je bila samo da imamo različite preferencije i doživljaj slike, oko čega smo se već i ranije vrtili, pa ni iste postavke i kalibracija za Peru i Jozu, ili tebe i mene, neće biti svima najbolja. Kalibracija je ok ishodište, ali nakon toga čeprkamo da postavimo što nama paše. A kad napustimo testne generatore i pređemo na filmove, nikad ne možemo znati što je kao “vjerno”, jer svi u postprodukciji mijenjaju nešto ili dodaju svoje efekte, sve to i sam dobro znaš, a ni oči dviju osoba nisu jednako osjetljive na iste boje. Tako da kad mi netko i sa najboljom namjerom preporuči za njega osobno najbolji TV na svijetu, vjerojatno za mene neće biti najbolji – i time nisam mislio ništa loše. A algoritmi i ciljevi procesiranja slike u Japancima ili philipsovom pixel xxx mi se čine dosta različiti, meni osobno pixel plus više odgovara, no njihov najbolji tv se na rubovima toliko grijao da sam se odlučio ipak za japanca tj sony. Gledao sam i sony x93 i 94 seriju, ali kako je oštrina identična kao i x85, ono po čemu je x94 bolji meni baš ništa ne znači, dok su mnogi ljudi oduševljeni. Ne mogu pa ni neću tvrditi da oni iz svojih pozicija nisu u pravu, samo meni treba nešto drugo. Danas bih vjerojatno uzeo najbolji flat Samsung, zakrivljeni mi nikako ne paše jer se krećem lijevo-desno dok gledam tv. Mada mislim da će 2017 biti osjetnog napretka još, i u elektronici i u panelima, sony zd9 je samo prva lasta.
              Hvala za opomenu, preskočit ću Agent Cartera :)) i ugodan vikend svima

  18. ma sve 5, samo hocu reci da nekakv drugi osvrt tebe i treci mene nakon Darkove kalibracije ne bi imao previse smisla. Jedan bi tvrdio jedno, drugi drugo a onome koji razmislja o kupovini to i ne znaci previse, tudji subjektivan dojam je uvijek losa vodilja za kupovinu necega.

  19. @ Ivica_ZG
    Pa jesi probao povecati sharpness i resolution? To definitivno ima efekta, samo ne znam da li ce tebi odgovarati.

    1. @kinggo,

      Ovako, oštrina (sharpness) je na 75, a rezolucija, tu vjerujem mislis na one profile suzenosti ili raširenosti slike je na profilu “Pametno” i “Normalno” Nisam promjenio neke drasticne promjene, Ali na profilu “Pametno” slika najbolje izgleda.

      Čak bi prije rekao da kod mene nisu dobro namještene one napredne postavke kad se ude u podešavanje slike, pa bi neki savjet za to jako dobro došao.

      Inače slika mi je na profilu “Sport” ili “Standardno” na to dvoje je najbolja.

      Svaki savjet dobro došao.

      lp

      1. Uh….. apsolutno ne znam kako se zove koji mod na hrvatskom, kod mene su svu uredjaji na engleskom jer ih jedino tak znam koristiti. Hrvatski prijevodi su katastrofa.
        No ono kaj znam je da “sport” ili pogotovo “standardno ” nisu postavke na kojima zelim gledati ijedan TV. No opet, svatko ima svoje i ako su tebi to najbolje postavke onda to i objasnjava zasto ti slika nije dovoljno ostra. SONY jednostavno ne “ubija” sliku toliko kao neki drugi proizvodjaci. “Pametno” i “normalno” vjerujem da se odnosi na velicinu (format, 4:3, 16:9, zoom…) i to ne bi trebalo imati veze (ima ako sliku prikazujes u ne orginalnom formatu ali to sad nije bitno).
        Uzmi neki dobar (kvalitetan) mkv i probaj se igrati jer sa TV signalom to nema smisla. Cak i da si bio super zadovoljan nogometom na HRT HD ne znaci da bi bio zadovoljan i svime ostalim. Jednostavno, kvaliteta slike previse varira od emisije do emisije na istim postavkama.
        Ispod opcije sharpness imas nesto sto se zove reality creation, to prebaci na manual i probaj pojacati. Uzmi u obzir da sharpness na 50 je zapravo 0 i da ako ides ispod onda imas “softness”.
        Ja osobno za sve koristim cinema pro, sa prakticki default postavkama. Jedino je brightness na 25. Sharpness mogu povecati na 60 (ali drzim na 50), tu mi zavrsava prag tolerancije i pocinje slika koja mi je naporna nakon duzeg vremena. Resolution mi se cini da ima puno vise efekta kad je sharpness veci.

        Upravo gledam Wizard Mode, mp4 u 720p gdje ima jako puno krupnih kadrova flipera koji imaju stvarno hrpu detalja po sebi i meni ne fali ostrine.

        1. Imam 50w807c, i sve mogu reci, ali da slika nije ostra to ni pijan nebih rekao, slika je kao britva sa postenim signalom, mkv rip ili blu ray, a na kablovskoj cak i hd varira od emisije, do emisije, ali je ostra ko britva,

      2. Kažeš da ti je slika postavljena na stabndardno , probaj na živopisno , slika oštrija , ljepše boje ,prema onom što sam ja mogao vidjeti.

        1. hmmmmm……….. eto, ovo samo pokazuje da nas ima svakakvih. Ja bih se radije vratio na CB televizore nego gledao bilo kaj u tom vivid modu.

          1. Ako ti Kinngo tako kažeš ,vjerujem ti , to sam nakratko imao priliku vidjeti na izložbenom XD85 , moguce da nisam dobto vidio.

            1. ne, dobro si vidio. Po ducanima svi drze da nabrijane slike da ti oci iscure. Na prvu te to privuce ali ne mozes to gledati tako duze vrijeme. Da ne velim da se pola detalja ne vidi uopce.

  20. Novi sam u ovim smart TV stvarima pa molim za pomoć,uzeo sam danas Philips 49pus6501,ubrzo nakon instalacije mi nudi ažuriranje softwera,dali da napravim to? hvala

    1. pa u principu da. Ne znam kako stoji Philips sa changelog-om (SONY smrdi) i da li mozes provjeriti kaj se popravilo/promijenilo/ukinulo.

      1. Ovaj zadnji sony je prilicno dobar, rijesio mi je naj iritantniju stvar, a to je ono samopoaljenje, i zamrzavanje daljinskog, sada radi sve za 10.
        Za arc, i sl. neznam jer nije jos stigao receiver mozda tek tamo na jesen promjenim, emotivno sam vezan za ovog Marantza kojeg imam mada je sto se mogucnosti tice zastario, ali zamjena za njega je bolesno skupa.

          1. To oni ostave da se ti zabavis, i trazis, hahaha
            kakao radi arc, posto uskoro stize denon receiver pa cisto da znam, koji ti koristis.

            1. Pa ja sam na kraju vratio optiku i sad sam miran a taj jedan kable vise me nece ubiti.
              ARC radi i mozda u neim drugim kombinacijama bi to sljakalo bolje no ked mene nije. Ja sam iskljucio sve moguce HDMI kontrole i ostavio samo ARC (zvuk) no desavalo se slijedece…….
              Ako je denon radio a ja bih upalio TV, zvuk bi se stisao (mute) iako bi receiver ostao na istom ulazu. Dovoljno je bilo samo stisnuti vol +- i zvuk bi se vratio. Ali……. vratio bi se nekih 6-7 decibela tisi tak da je trebalo dodatno pojacati. Jedini nacin da se vratio u normalu je bilo gasenje.
              Slijedeci problem je bio taj da ako bih ugasio receiver prije TVa onda bi se TV prebacio na svoje zvucnike iako je sve na OFF ali kad ga ponovo upalim onda se nije htio prebaciti na receiver nego je trebalo rucno. Ne moram uopce objasnjavati kako je zena obozavala taj feature.
              I na kraju, neovisno o izvoru, dosta cestio mi se desavalo da se zvuk prekine na trenutak, manje od sekunde ali iritantno.
              Promjena kablova nije nista pomogla. Taj HDMI je tako lose (ne)standardiziran da je to koma. Od kad sam vratio optiku puno manje zivcanim.

            2. Nista onda cu i ja optiku, mada sam neke probe sa njom vrrsio pa je bilo problema, nesjecam se tacno, ali je zvuk bio do daske na tv-u, pa sam morao da ga gasim, nisam siguran pa da nelupam, ali bilo je zezanja nemogu se trenutno sjetiti sta je u pitanju, kod tebe je Denon, jeli tako jer cu ja vjerovatno kupiti denon da penzionisem vjernog marantza koji me je sluzio 7g. mada neznam koliko dobijam sa svim tim novim formatima zvuka, ali eto, da se nesto desava, marantz nemogu ponovo kupiti jer su bezobrazno skupi, ovdje je izbor ravan nuli pa moram iz vana ganjati.

  21. Gle, ARC i optika su identicni kaj se tice mogucnosti odnosno formata. Ako ces primarno gledati ripove na TVu (pa makar i preko Kodia) onda ti nis ne znaci Atmos i DTS-X niti bilo kaj od lossles formata jer TV to ne moze reproducirati niti te formate mozes dobiti van kao passthrough preko optike ili ARCa. Znaci, TV daje van samo AC3 5.1 (i mislim AC3 plus), DTS 5.1 i PCM 2.0. Za sve otalo trebas ili Bluray/UHD player ili neki drugi box sa kodijem da bi dobio nesto od tih formata. Ja sam receiver mijenjao zato kaj mi je stari SONY riknuo nakon 16-17 godina. Denon ima daleko manje zvucnih predlozaka ali jako dobro radi dolby surround upmix tak da sad imam 7.1 a ne vise 5.1. Ali ne bih mijenjao da nisam trebao. Uzeo sam X2200 koji je prakticki ulazni model dok je SONY bio QS9. Da sam imao za 6200 onda bi vjerojatno bio zadovoljniji. Ili barem 4200.

    1. Ma to znam, najvise me zanima radi gledanja sa blu ray playera, a za tv sam onako pitao, ja sam mislio uzeti x2200w ali sam odlucio da uzmem x1200w jer 150e vise dati za 2200w nema sanse jer su u biti potpuno identicni sem malo vece snage, i par hdmi ulaza, izlaza vise, ali doslovno isti, a soba mi je pomalena pa da placam tu razliku nemam namjeru, bio je u opticaju onkyo 545 srecom komsija kupio pa sam ga testirao par dana nema sanse da kupim ovaj moj stari marantz je ferrai za njega po zvuku, probao sam 520bt pocetni denon, i sony 550 isto pocetni model obadva rade bolje od onky-a barem u mojoj sobi, i na mojim zvucnicima (B&W) 520bt radi pravo fino, ali uzeo bih jaci model bas radi toga kada vec mijenjam da dobijem sve formate koji postoje, a ne samo dio, to mi je rezon, i za uhd tv, kada budem kupovao hocu sve da ima, a ne samo rezoluciju koja mi nije prioritet bez ostalih stvari (10bit panel, hdr, i sl.).

  22. Poštovanje Darko,imam isti ovaj TV,zanima me zašto od prije dva dana nemam nikakve podatke o tv vodiču,dali to trebam u kakvim postavkama rješiti ili je to automatski?
    Hvala

    1. kod SONYa je jedina postavka vezan za vodic to da li zelis da se on osvjezava stalno ili samo kad je TV upaljen. Ako je ova druga opcija u igri onda se ponekad desava da nema nis na njemu jer nije povukao podatke.

    2. kinggo, i još ponešto što nije u postavkama. Npr ako je uključen wi-fi, a nema ili je nestalo mreže, guide ne radi nakon zadnjeg update-a, bar na x8509C. Pizdio sam i sam tražeći postavke(a nema ih kao što si rekao) zašto nema program guide-a, ali ako je uključena mreža onda tv traži guide samo na mreži. Isključio sam mrežu, tj wifi stavio OFF, i imam opet program guide. Zbog ovakvih gluposti ne volim update, ne želim se baviti televizorom nego samo onim što gledam na njemu, no izgleda da je danas to utopija :)

      1. Meni radi. U biti, guide i ostale online peeezdarije se ponekad ne osvjeze same (OK, vecinu sam pogasio), odnosno ne kuzim intervale u kojima se to dogadja ili bi trebalo dogadjati. Jednom se vrati nakon minutu, jednom nakon 5 a ponekad tek nakon pola sata.

        1. Bolje pričekaj slijedeću generaciju Sony sa novim i bržim procesorima za obradu slike, ako želiš taj brand. Usput ako uopće želiš dati toliko novaca za TV koji će tehnološki zastarjeti za 3 godine, uzmi neki svoj video materijal pa pogledaj na svim modelima, naprosto samo da ne baciš novac na nešto što tvoje oko ne primjećuje. Već si ovdje dovoljno čitao o subjektivnom dojmu “kvalitete”. Ne razumijem zašto se svi drže samo panela :( , i ako ne gledaš u potpunom mraku pa tražiš povećalom nijanse tamnog, IPS-u ništa ne fali. U stvari, IPS je “toliko odvratno loš” da su ekrani Ipad Pro i Microsoft Surface pro 4 proglašeni najboljim panelima mobilnih uređaja do danas napravljenim, a gle čuda, oba su varijanta IPS-a. Ako imaš prilike, pogledaj na njima neki video sa punim spektrom boja i dobrim kontrastom. Oštrinu ne spominjem jer što je manji pixel našem oku slika djeluje oštrije, ali je zbog uporabe IGZO(Indijum Galijum Zink Oksid) tranzistora slika brza, malo troši i jako svijetla.

          1. Puno sam toga saznao o TVima putem ovih komentara a nanviše zahvaljujuci KINGGOu i IVERESu zato jedno veliko hvala za obadva. Ovaj poslednji komentar IVERES uozbiljio me i naveo na razmišljanje , necu ja baš tako olako “grlom u jagode”

          2. @xyz54, ako su ti naše rasprave malo proširile sliku, nije mi žao izgubljenog vremena na komentare :) Znam da si već probao svoje jagode :(
            No ipak da dodam, ne koriste se baš sasvim iste tehnologije za panele malih odurno skupih računala i velikih TVa.
            Sretno tebi u potrazi za novim TV-om, u sličnim smo cipelama, koliko god svi imali svoje preferencije…

  23. Poz molim dami neko pomogne između dva modela tv koji da izaberem ,najvise me zanimabolja slika u sd signalu i vise herci .u dilemi sam između. Samsung ue 55, ku 6072 i philips55 pus 6501 molim da mi netko odg.pomogne hvala puno

  24. zanima me tv Samsung ue43ku6402, kakva ce biti slika na programima (sd format) i kvaliteta slike opcenito. Imam kod kuce Sony kdl-43w705 i prezadovoljan sam njime. Tv bi mi sluzio za gledanje filmova preko kompa i gledanje tv programa.
    Hvala

  25. Pozdrav,

    Zanima me s obzirom da imam ovaj model i Samsung 49KU6400 za istu cijenu sta bi bila bolja kupovina po vasem misljenju ?
    Osnovna namjena je igranje PS4 igara, povezivanje sa racunarom i netflix.

  26. Pozdrav,

    Molim za pomoć.

    Imam philips 49PUS6401 i nisam zadovoljan sa slikom nekih sadržaja na TV-u, bude dosta magličasta slika, pogotovo npr. neke utakmice ili neke starije serije. Da li to ima veze sa 4k?

  27. Postovanje svima a posebno Darku uz zahvalu za kalibraciju 49pus6501. Telka je izvrsna, nema apsolutno nikakvih mrlja na ekranu (sretnik!), nista ne steka i za 6000kn i pet godina garancije…topla preporuka!
    LP svima.

  28. Ja sam svoj 55pus6501 vratio zbog užasnog vertikalnog bandinga (dirty screen-a) i dark cornera. Kvaliteta izrade u rangu najjeftinijih kineskih igračaka. Kupio sam 7101, gdje isto imam problem vertical bandinga, ali puno manje. Na KODI-u ne mogu dobiti passthrough na Marantz receiver. Kako god ga izkalibrirao boje nisu prirodne. Da ne govorim da optički kabel moram gurati kombinirkama jer je port za isti očito sfušan. Sve u svemu, nikad više Philips. Prodaje ih još jedino Ambilight..

    1. Meni je jako zao za vas slucaj. Ovaj moj primjerak mi je vratio vjeru u staru novu firmu…. LP
      p.s.Ukoliko ste u Zg mozete se doc uvjerit u moje tvrdnje.

        1. ali za to nije kriv Philips. Odnosno kriv je koliko i SONY jer jos uvijek nije na androidu 6 i uz to koriste mediadrek SOC a team KODI je odlucio nadalje podrzavati samo standardni api i ne koristiti vise nikakve hackove. Mozes probati sa SPMC forkom ali opet ce ti se dogoditi da taman kad mislis da sve radi nesto odjednom nece. Ne znam na koju foru je SONY rijesio da defaultni player radi uvijek i sa svime ali kod KODIa/SPMCa to nije slucaj.

          1. Da ne pričamo da defaultni Sony player je daleko bolji od Philipsovog s minijaturnim titlovima bez dijakritičkih znakova..

            1. pa na SONYu mi je najveca mana to kaj ne podrzava tree view nego uvijek vidi sve foldere na disku. Osim ako ne sakrijes jedan pa u njega trpas ono kaj si pogledao. S druge strane, tree view radi kad pregledavas media servere……..

  29. Ljudi, trazite savrsenstvo u nesavrsenom svijetu… Odustanite. Topli savjet… Osobno se bavim dronovima i bas zato…ne trazite savrsenstvo u nesavrsenom svijetu! Ova telka ubija za tu cijenu! Amen.
    p.s. Ode na dreambox gledati nesto..

    1. Sorry, ali malo briješ.

      Ako TV košta 9000kn, onda očekuješ da i radi kak se spada. A evo što ja mogu reći o svom Philipsu 55PUS7101

      – TV ima Banding probleme (vidio si gore u videu koji sam postao)
      – TV ima bleeding probleme
      – TV ima sjeban optički port, postoji nekakav lim iznad konektora koji smeta da normalno uštekaš optički kabel. Već moraš primjenit silu, da ne kažem da sam uspio zgulit i utikač.
      – TV svaki source “gura” u “wide color gammut” i tu nema pomoći. Boje nisu prirodne i sve izgleda ultra nabrijano. Više na: http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1463996597
      – Crne boje su prilično loše, više vuče na sivilo.
      – Kad koristim KODI ne mogu dobiti passthrough na receiver (kažeš da to nije do Philipsa, već do KODI-a, pa te ja pitam jel to moj problem? Da li sam ja kupio TV od Philipsa ili KODI-ja)

      I sad ti meni nešto pričaš. Da ne kažem da se Android smrzavao ko blesav, barem su to riješili update-om firmware-a.

      Hoću reći da se televizori rade na traci i da više nema quality check-a. Po svemu navedenom ispada da nove televizore nitko ne testira, pogotovo ekipa iz Philipsa, odnosno jebenog TP Visiona.

      1. Jbg, posteni QC kosta jer ga mora odraditi covjek. Lakse je racunati da imas 25% skarta koji tak i tak u proizvodnji ne kosta nis. Problem je samo kaj kod nas zakon o zastiti proizodjaca je nikakav pa praktici imas to kaj si kupio. Vani vratis ako nisi zadovoljan i mir. Oni prepakiraju i ide slijedecem dok se ne nadje naivac koji nis ne primjeti.

        1. Nije besplatan, ali nije baš toliko ni skup. 3 ili nebitno, test slike, kamera snimi i usporedi sa referentnim, i odluči ok ili ne. Ako su to mogli detaljnije raditi u proizvodnji DVD i CD-ova(koji su bagatelni u odnosu na cijenu TVa) u jako visokoj rezoluciji, mogu i ovo na 4k

  30. Dobar dan Darko uzeo sam pre pola godine Sony 40W705C model na kojem se posle 4 meseca pojavio duz cijele lijeve strane backlite bleed ili nesto slicno otprilike 3cm je probijala svetlija slika ka sredini ekrana nego sto je na ostatku panela,tv je radio fantasticno boje su bile izvrsne ali eto izgleda kvalitet nije jaca strana,duboko sam razocaran s obzirom da sam veliki Sony fan,posle mesec dana tv-a na servisu nisu uspeli da ga srede odlucili su da mi ponude zamenu,ja sam posle duzeg razmatranja u istom cenovnom rangu sa doplatom od 28e odlucio da uzmem ovaj TV LCD PHILIPS 43 PUS 6501 model,iskreno da li sam trebao cekati da mi Sony obezbedi novi 40W705C model ili sam uradio pravu stvar narucivsi ovaj Philips?

      1. Hvala kinggo,meni tv najvise sluzi za gledanje utakmica i filmova to je u sustini njegova namjena sto se mene tice…

  31. I jos jedno pitanje zasto na ostalim sajtovima pise da model PUS 6501 ima 10-bitni VA panel dok je tvoj test model IPS 8-bitni sta li vec?
    Key features of the Philips TV PUS 6501 / PUS 6521:

    • Direct LED Backlight System Global Dimming
    • Video Processing Engine Pixel Precise HD Ultra
    • Treatment Micro Dimming Pro
    • Motion Perfect Natural Motion Compensation
    • Ultra HD LCD Panel
    • Video Processing 1800 Hz PPI
    • Native 10-bit LCD Panel VA 100 Hz
    • HDR +: 400 nits in peak
    • HDR Upscaling
    • Ultra Resolution Function
    • Dual tuner DVB-T / DVB-C / DVB-S2
    • Compatibility HEVC (broadcast / IP)
    • Miracast compatibility
    • Compatibility HBBTV
    • Smart Screen Function
    • Smart TV Android 6.0 Marshmallow
    • Google Cast Functionality
    • 16 GB integrated Flash memory for application installation (expandable to 128 GB via USB)
    • Access to services Echoes, VOD Video Futur, Netflix, Spotify, Catch-Up TV …
    • Spotify Connect Certification
    • UPnP media gateway function (DLNA)
    • Processor Quad Core
    • Two HDMI 2.0a
    • HDCP compatibility 2.2
    • Ambilight system 2 (active right and left)
    • Ambilight function Hue +
    • Ambilight modes Gaming Mode (extremely short latency) and Ambilight Music
    • Total power of 20 W RMS
    • Remote control with keyboard, Touch Pad central, key for direct access to Netflix
    • Energy label A +

  32. Ja isto također nisam baš veliki ljubitelj Philipsa,više sam fan Sonya,u vezi vašeg slučaja ja se isto slažem sa time da ste dobro postupili:-)

        1. Evo danas sam dobio tv podesio ga prema Darkovoj kalibraciji iskreno zadovoljan sam bas bas bojama i kvalitetom slike na tvu e srećem se sa jednim problemom YouTube aplikacija neće da pokreće video snimke a kad povežem laptop preko HDMI kabla i pustim film dešava mi se zamrzavanje slike skoro i neprimetno ali ga ima tipa kao da moj laptop ne može da “iznese” to kako treba inače Dell laptop j eu pitanju i5 5200u, GeForce 920m, SSD 240GB, 8GB RAM, 2TB HDD…. Jos nijesam probao kako ide preko USB fleske gledanje filmova jer su mi fleske kod prijatelja, inače Darkova kalibracija je fenomenalna a ambilight je stvarno dobra stvar mislim da treba svaki tv da ima ovo bas je dobra fora, tražio sam update softvera ali ga nijesam našao, što se tiče upoređivanja Sony 40W705c modela sa ovim mislim da je Philips bolji za najmanje 30%, malo mi je konfuzno ovo Android aplikacije i to ali snaći cu se za dan dva… Veliki pozdrav ne znam sta bi još rekao ovo je prva dva sata druženja sa Philipsom

          1. Mirko baš mi je drago da ste se javili i da ste zadovoljni iskreno se nadam da će vam ovaj tv biti sretniji i da će trajati duuuugo:-)Što se tiče laptopa vašeg mislim da je dosta dobar(pravi macan:-))tako da ne mora značiti i nije mjerilo da je on kriv za zamrzavanje slike vjerovatno je kriva internetska stranica sa koje ste gledali film.A što se tiče androida je da imaju svojih mušica ali zato mogu puno stvari napraviti i dati:)Nego daj mi recite kako ste zadovoljni sa televizijskim programima u sd rezoluciji mislim na kvalitetu slike,skaliranje zapravo procesuiranje?Pošto se tu ipak radi o 4K televiziji.I koja vam ima boju sliku u Sd rezoluciji Philips ili Sony i dali uopće tu primjećujete razliku?I dali ste možda primjetili pošto je to na philipsu quad core procesor više zagrijavanja kompletnog stražnjeg dijela ploče u odnosu na Sony tv?

            1. Sto se tice slike upravo gledam HBO kanale u Hd kvalitetu mislim da je slika puno bolja nego na Sony sto je primetio i moj drug danas koji je svratio koji je isto rekao da je slika fantasticna,zagrejavanje nijesam primetio,posle update-a sowtvera sve se regulisalo oko zamrzavanja slike sad sve radi fantasticno osim sto nijesam otkrio kako sa usb-a da podesim da mi ocitava prevod č i ć , mada mi ne smeta za sad toliko neki programi koji nijesu ni hd tv jednostavno prikaze u sred tva okvir sa slikom malom programa tipa 30x30cm ajahhah to su kanali rtcg1 i rtcg2 to je inace smece od kanala nema ni 244p verovatno,u sustini prezadovoljan sam slikom mada sam pod opcijama motion iskljucio obe opcije na off mislim da kad je upaljena neka od njih dve prilikom gledanja fudbala desi mi se neko poduplavanje fudbalera ili njegove glave primetio sam to dva tri puta u toku utakmice i cim sam ugasio sve radi fantasticno :D :D

            1. pa w705c je prakticki isti TV kao sto je bio w605b godinu dana ranije. 43w75c je onda svakako sigurnija opcija zbog 100Hz.
              Nazalost, ne znam koliko je los taj tvoj LG po tom pitanju ali rekoh vec, na svakom ces to primjetiti. Jednostavno, sample and hold tehnologija cini svoje. Mozes to jos poboljksati sa umetanjem crnih slika (BFI) ali to konkretno na w605b je bilo grozno. Uz to kaj je slika bila dosta tamnjia, jos je i uzasno treperila. NA w75c je isto tamnija ali ne treperi tak da je tu upotrebljivo barem donekle.

  33. Mislio sam na one sd rezolucije kanale 576x480i ako ih ima još kod vas:-)Da taj motion zna dobro poduplati sliku:-)a nekad se treba malo i poigrati ručno sa njime da bi se dobio rezultat,mada se je pokazalo u većini slučaja najbolje kada je ugašen.

    1. Nema ugasili su analogni signal jednostavno su ostali ovi neki kanali ne znam kako ih uopste prikazuje ali ne moze da ih otvori na celom ekranu sad je inace Telemah kupio ovaj M kabal sto je bio ovde pa su dodali filmskih i sport kanala milion i bukvalno samo to i gledam recimo stariji neki film kad se pusti vidi se da se to nekako procesuira da je nekako bolje dok evo sa fleske gledam Blu Ray snimak free State Of Jones i slika je odlicna mada nema razlike u odnosu na HBO sinoc kad sam gledao Mad Max Fury Road…Boje su fantasticne koje sam dobio kalibracijom bas kao i na Sony kad sam uradio po Darkovom receptu inace bude sve fabricki prenaglaseno i odvratno ja se zgranem kad udjem u radjnu i sve bljesti od nekih jarkih boja na televizorima uzas blagi mada se 90% ljudi lepi na to,meni to ne izgleda lepo uopste….sve u svemu tv je odlican za sad….ako jos nesto skontam neku manu javljam :D

  34. @kinggo Kako u Android TV-u nakon instalacije nekog playera sa store-a ( VLC ili MX player) pokrenuti sadržaj sa USB-a ili preko streama( Serviio) da čita sa tim playerom, a ne sa njegovim orginalnim iz TV-a?
    Hvala

    1. pa otvoris taj player i nadjes film koji hoces. Ne znam sad tocno jer sam davno odustao od oba ali ako bas treba mogu opet instalirati pa vidjeti kako se tocno konfigurira mrezni sadrzaj i da li moze uopce jer ja nisam imao NAS slozen kad sam isprobavao razne playere. USB nije problem jer odmah indeksiraju sve.

      hmmmm…… Imam MX na tabletu i ne podrzava uopce NFS/SMB. No ako dodjes do fajla sa ES file explorerom onda ga mozes otvoriti sa MX playerom.
      VLC podrzava samo DLNA. No vrijedi isto kao i za MX.

  35. Dali još netko ima ovaj problem s ovim televizorom kao ja,naime kad složim omiljenu listu programa,stavim obično na prve 4 mjesta redom hrt1,hrt2,rtl i novu,međutim nakon svakih par dana mi pomješa te programe ili npr.dva nestanu ili stoji ikona od npr rtl-a a na ekranu je hrt.
    Lud sam više od ovoga,dali netko zna zašto se to događa,u čemu je problem?
    Hvala

    1. da nemas nekakvo automatsko skeniranje/update upaljen? Sony ima nekakvu opciju za to, service replacement mislim da se zove. Ali nije bas lako dostupna. Ne znam kako je na philipsu ali kod sony ides settings > channel set-up > digital set-up > technical set-up.

      1. Valjda je pomoglo,za sad se nije još ništa desilo,hvala
        Sljedeča stvar koja me muči sad je EPG,namjestim li ga da skida podatke sa interneta ili sa tv kuče ista stvar je,pola toga ne piše a i ono što piše više od pola nema veze sa stvarnim programom,katastrofa

  36. Po procitano ovaj se tv moze svrstati u neku best buy klasu do 6000kn ili se varam?
    I jos jedno pitanje, na udaljenost od nekih 2.5m do 2.8m, nece biti ovaj tv od 49″ prevelik?

    1. Moj tv je 43″ i gledam ga sa otprilike 3.5m,4m i mislim da je skroz ok velicina tva mozda bi mogla da mi legne i 49″-ka sa 2.5m ti je dovoljan 43″ i kosta znatno manje prijatelju :D

          1. Pa tu i je problem, nitko od mojih nema neki veci tv za probu, a 8 godina ima 32″. U ducanu mi to izgleda gledljivo s te udaljenosti.
            Zaljepio sam provizorno okvir od krep trake u velicini 49″ tv-a i cini mi se to prolazi na tih 2.5m-2.8m.

            1. a gle….. meni fizicki ne stane vise od 55″ ali ne bih se zalio na jedan 75″ za 3m. Ili veci :)

  37. Kako obuhvatiš pogledom dešavanja na ekranu te veličine s te udaljenosti? Glava mora stalno da ti ide gore-dole, lijevo-desno.

  38. I meni nestane više fizički od 50″dijagonale,vjerovatno je tu Kinggo nešto drugo mislio:)a to je sljedeće pošto se tu radi o 4K rezoluciji slike i da bi se mogli fino vidjeti malo i ti pikseli:) na TV-u odnosno svi detalji kako bi zapravo i trebala slika da bude zato treba što veća dijagonala odnosno tih njegovih navedenih 75″ na 3 metra udaljenosti:)

  39. Ma zapravo nije ni to loše kada glava mora ići stalno gore,dolje ,lijevo,desno:) Jer što se zapravo događa u tome trenutku?Pa mi tada vježbamo vratni dio kralježnice a da pritom nismo toga niti svjesni a zapravo sjedimo na mjestu:)I još nešto bolje,zapravo ako hoćemo a ne moramo to niti raditi nego nešto drugo možemo raditi umjesto toga, a to se zove kako bi ljudi rekli(onako narodski) kolutanje očiju:-)Isti postupak gore,dolje,lijevo,desno:)Što se zapravo tada događa?Događa se to da mi zapravo tada treniramo očne mišiće lagano ih protežemo i istežemo kojih ima ukupno 6 da se fino opuste i ne budu u grču i sa time nam to pomaže očuvati dobar vid što je jako bitno.A da sve to fino radimo opet sjedeći na mjestu:)Znači dvije zanimljive vježbe uz gledanje TV-a:)

    1. Moze i da sedis u fotelji a dva lika da drze tv u rukama i pomeraju ga lijevo i desno plus gledas film dva puta prvo slike posle toga drugi put citas prevod :D

  40. Evo decki kupljena televizija, uzeo 49pus6501 i moram reci da je taman tv na udaljenost od 2.5 metara.
    Hvala na savjetima.

    1. Mene malo smara da cesto menjam Picture format,ako stavim original onda obicni kanali budu samo kvadratic na tv-u dok ovi HD budu ok,medjutim kad stavim Fit to screen opciju onda su oviovicni kanali ok a ovi HD ponekad budu rastegnuti,ostale je sve fenomenalno,uh svaka cast za 49″-ku sad bi je i ja na 43″ sa, se vec navikao hahahha,samo treba ogromno postolje za tv (mislim na sirinu) :D Javi svoje utiske veliki pozdrav :D

      1. fit to screen je najgora opcija jer ce ti stalno razvlaciti sve formate da popuni ekran. Probaj taj wide screen, ali zapravo original je najbolja opcija jer onda uvijek imas originalni format slike.

        1. Kontam za original ali kad njega stavim obicni kanali su prozorcic od 30x30cm u sredini 43″ tv-a ,kad stavim wide screen mozda mi po pola santimetra razvuce ove HD kanale ali ne vise i cini se kao najbolja opcija dok fit to screen rastegne vertikalno sliku ponekad :D

          1. aaaaaa……….. OK, original onda nije opcija zato kaj se taj original ne odnosi na format nego na rezoluciju i zato dobijes tako male slike jer je rezolucija mala.

            Fit to screen ne bi trebao deformirati sliku. Barem ako je vjerovati uputama. SONY isto ima cudo slozene te postavke, screen opciju unutar podesavanja, ali opcija “full” je OK za sve jer ima posebno za 4:3 format jos.

            1. Fill screen ili wide screen su najbolje opcije sad sam sve oprobao dok fitt to screen rasteze vertikalno neke HD kanale a original pravi kvadratice na sred ekrana od SD kanala :D

      2. Nemam još taj TV, ali sam blizu kupovina, a ti si me sad malo zabrinuo. Imao sam davno Philips 16:9 CRT i on je imo problem razvlačanje na 16:9, ali onda su se programi emitirali u 4:3. To je bilo na tom TV-u stvarno loše. Slika je bila baš izobličena. Danas svi kanali emitiraju u 16:9 formatu, pa ih ne bi trebalo rastezati? Kako ti se ponaša kad staviš taj wide screen mode? Ako ti nije problem možeš li slikat tih par situacija i poslat mi na mail stipest@gmail.com.
        Hvala

  41. hmmmmm……… mozda je neki bug. Jer fit to screen bi trebao registrirati o kojem se formatu radi i ne razvlaciti 2.35:1 na 1.85.:1. Kos mene fit to sreen ne rasteze 2.35:1 format. To mogu samo ja napravitu rucno ako odaberem fill screen ili tako nesto. I to samo za vrijeme filma. Nije moguce to napraviti trajno u opcijama.

    1. Miroslave ja sam to pogledao prvi dan i podesio totalno tv po Darkovoj kalibraciji ali original postavka kao sto je on rekao ne odgovara uopste za SD kanale jer napravi na sred tva kvadratic 30x30cm sliku i to je to,sve sam probao i najbolja opcija je wide screen 16:9 i svi kanali su sada ok …

  42. Pozdrav, koriste li isti panel pus6501 i pus6401, jeli samo razlika u količini memorije, jer je razlika u cijeni značajna, ako je samo u memoriji razlika uzimam jeftiniji? Hvala.

  43. Evo da se i ja javim nakon par dana koristenja tv-a.
    Moram reci da sam stvarno zadovoljan. Android fluidan, nisam primjetio neke velike nedostatke, Kodi radi odlicno, probao klinac par igrica i sve ok radi.
    Tv je azuriran na zadnju verziju androida koji omogucava instalaciju aplikacija s nepoznatih izvora.
    Sto se tice kvalitete slike probao sam par kalibracija s you tube i Darkova se pokazala najboljom.
    Nije mi se svidilo sto se malo na solidnim bojama vidi DSE efekt ali minimalno i sto jedan ili dva usb porta nisu dovoljna da pokrenu vanjski USB HDD, nego je potreban powered USB HUB.
    Eto to bi moj mali osvrt na tv kroz ovih par dana.

    1. Sto se tice USB HDD nijesam imao priliku da ga probam a sto se tice DSE efekta vidi se minimalno tipa kad gledam fudbbal tada primetim,mislim ko ne zna sta je to a gleda tv ne provaljuje nista hahhah :D :D Kodi i kod mene radi to je to u sustini dobar TV za ove pare :D Pozdrav

  44. I bought 43pus6501,

    -has vertical banding and dirty screen,
    -not supporting true colors
    -very bad blacks and whites
    -very bad sound experiance

    do not buy!

        1. I’m not agree I have that TV and it’s better of competitors in same price range do you see vertical lines when you watch movies???? I don’t think so,you can see DSE when you watch football and it’s minimal.

  45. Pozdrav,
    Jeli iko usporedio ovaj i pus6401, nešto se dvoumim koliko mi je važno 120 Hz osvježavanje za gledanje filmova i tv prenos, jeli samo u brzim scenama npr u sportu se
    osjeti razlika ili ne osjetimo razliju uopće? Hvala.

      1. @Kinggo možda imaš neke informacije kad bi se mogao pojaviti android 6.0 za Sony TV ? Već dugo se najavljuje a onda iznova prolongira.

    1. Hvala Andrej , pitam to zbog toga što ovaj 5.1 ima puno greška na web browseru a i google play je jako tanak , isto tako USB HDD bit ce u funkciji tek sa 6.0

  46. Meni je jutros 55W805c priavio da postoji nadogradnja, uradio sam je ali je i dalje Android 5.1. Trajalo je oko 20 minuta.

    1. A koji to konkretno tv ima vec Android TV sa verzijom 6 pa da se zna o problemima? Mislim da jedino zd9 ali jos ni j6edan philips ili sony koji je dosao sa 5 nije nadogradjen na 6.

          1. Veliki “napredak” s obzirom da se mobiteli i tableti počinju nadograđivati na verziju 7, ako je nekome to bitno. Meni je bitno samo da je pouzdan, ne usporava rad i reakcije TVa na komande, i ne izvodi čuda sa promjenama boja, zaokretanjem slike, gubljenjem postavki, i slično…

            1. Marco, u krivu si, Android je operacijski sustav, a kako se implementira na određeni hardware ovisi o sposobnosti ekipe koja to radi. A vrhunski tableti i neki mobiteli sa hrpom raznih senzora od žiroskopa do GPS-a, prijemnicima sa x frekventnih područja, wifi sa više bandova, itd., nisu baš manje kompleksni od TVa.

            2. Android je operacijski sustav ali android tv je posebno prilagođen televizijama. I manje zanimljiv za nadogradnje s obzirom na relativno mali borj takvih uređaja u odnosu na mobitele.. Smartphone Android je kompleksniji, sa time se slažem.

  47. Pozdrav, ima na akciji sony 50w805 zanima me jeli bolja kupnja od philipsa 49pus6501, osim razlika u matricama ips i va, koji ima bolju sliku, mislim da je i soni 120Hz, samo je fullhd, ali mi ništa ne znači što phlips ima veću rezoluciju, ako je kvalitetnija slika kod sony-a, koristio bi najviše tv za filmove (mislim da je tu bolja va matrica zbog kontrasta). Danke.

  48. Pozdrav
    Spremam se za kupovinu novog tv i izbor će pasti između philips 43pus6501, samsung 43ku6072 i sony kdl 43w755c. Nisam pretjerano zahtjevan korisnik, naši domaći programi, sport, koji film preko usb i tako. Više me vuče na android tv, mislim da je kodi dobra stvar. Što velite između ova tri modela? I ako netko ima iskustva koji od ovih tv ima najbolju sliku na ovaj naš obićni sd signal.
    Zahvaljujem na odgovoru.

    1. Ja sam prezadovoljan sa 43PUS6501 imao sam pre njega Sony KDL40w705c iako veliki Sony-jev fan razocarao sam se u kvalitet posle 6 meseci se pojavio backlite bleeding duz citave leve strane tv-a vratio ga u radnju doplatio 80e i uzeo Phillips za tih extra 80e dobio android dobio 3″ duzu dijagonalu dobio 4k rezoluciju i dobio sve u svemu mnogo bolji tv…gledao sam taj Samsung i on mi se cini ok…Pozdrav

          1. Kak si u pricu ugurao WD755??? Pitanje je bilo za W755C a ti si imao W705C (oba modeli 2015) i tu je razlika velika. WD755 je model 2016 i u principu je isti kao i W705C.

  49. Rijeseno.
    Znaci rijec je o ugrađenom reproduktoru multimedije, treba samo prebaciti kodiranje znakova na Srednja Europa u izborniku (tri male tockice u izborniku ispod play-pause, pa na malu tipkovnicu)

    1. Pitanje također u vezi ć i ć. Kad prebacim na unicode 8 ništa se ne desi, i dalje slova s kvačicama neće da se očitaju. u opće izborniku nemam Srednja Europa. Televizor je 43pus6501. Imam stari philips televizor i tamo u meniju imam i central europe i unicode 8 i isti titlovi se bez problema očitavaju.

      1. Pazi ovako prvo kad pustis film ides namestis unicode 8 pa onda manuelno ides i ubacis prevod u film da ga povuce prvi put tako i posle ti svaki cita tako tako je bar meni sad sam u Bg na 3 mjeseca tv je u Cg ali tako bese nekako

  50. Toliko puta najavljivan android 6.0 ali do danas ništa. Zadnji put kad sam kontaktirao SONY rekli su mi sigurno do kraja ove godine , cisto sumnjam.

  51. Pozdrav Kinggo, ako može savjet. Dvoumim se između dva modela, šta bi preporučio: LG 43lf630v ili PHILIPS 43pus6401/12? Ista cijena kod oba modela. Što se tiče korištenja, ništa posebno, klasični tv kanali ( sportski ) i filmovi sa sticka.

    1. A gle, bez obzira na to kaj smart tu nije spomenut, mislim da ti android kod philipsa pruza vise mogucnosti. Pogotovo za gledanje filmova sa sticka ili mreze jer mozes instalirati KODI. No opet, kad smo kod androida onda radije SONY 43W755C jer za njih uskoro dolazi android 6 dok kod philipsa jos uvijek nista.

      1. Iskreno, Sony modele nisam baš nešto puno gledao zato što su skuplji od ova dva u prosjeku 70 – 100 eura ( barem kod nas u BiH ), pa ne znam baš da li se isplati dati više love. Pogledaću taj Sony 43W755C. U svakom slučaju puno hvala. LP

    1. dobro da ti clanak nije iz pretprosle godine………………
      Uglavnom, MM FW je vani vec skoro mjesec dana za Aziju i USA tak da valjda bude i kod nas uskoro.

        1. Ma nije baš strašan autogol, bez brige :) Nova verzija androida ne može popraviti neke stvari elektronike. Možeš imati vrhunski lcd ili oled panel, ali ako i procesiranje nije odgovarajuće, od boja, obrade dinamičkog kontrasta i raznih aproksimacija, i razvlačenja tj upscalinga, to ni Android verzije 1000 neće popraviti. Recenzije su “politički korektne” i neće popljuvati zastarjeli slabi harware. Npr, jedan od danas najbržih grafičkih procesora u TV-u je vjerojatno u Sony ZD9, Mali T860, mada je i Mali T880 preko 30% brži.. Usporedbe radi, u 3DMark – Ice Storm Unlimited Graphics Score 1280 ima rezultat cca 11.000, a Intel iris p580 koji isto dosta malo troši i nije skup, troši samo 15 wata, ima u istom testu rezultat 184.000. Znači skoro 18 puta brži, no naravno razlika nije u svakom testu proporcionalna sa ovim, ali je ipak uvijek znatno brži. Toliko o modernim TVima i tehnologiji elektronike. Mene ZD9 osobno zanima, ima odličan, možda i najbolji HD upscaling na UHD, ali SD je čini mi se ništa bolji od npr xd 9x serije.

          I svima sve najbolje i Sretnu Novu.

  52. Koji je bolji izbor Philips 43PUS6501 ili Panasonic TX-40DX700b? Philips 43PUS6401/12 ili Panasonic TX-40DX600?
    Da li je neko imao priliku da ih uporedi po kvalitetu slike i odzivu? Koji TV je bolja opcija se spoji na PC i zamijeni monitor?

    Imao sam priliku da kratko testiram Philips 43PUS6401 i mogu da potvrdim da podržava DTS HD Master Audio.

    1. ja bih uzeo philipsa (sto zvuci nevjerojatno, ali….) cisto zato jer je veci i mislim da imas vece sanse da u buducnost dozivis jos kakav update nego na sad vec pokojnom FF OSu.
      Inace, DTS-HD MA u biti nije podrzan kao takav jer nema sanse da ga dobijes van iz televizora. Ali obzirom da je unutra DTS core onda je to ono sto ti TV daje van. Ista je stvar i kod SONYa. I jos kad bi bilo kaj bolje od 384kbps AC3 radilo u KODIju to bi bilo nesto. Ovak je sve to samo na njihovim playerima.

      1. DTS-HD MA mi je tu najmanje bitna stavka. Najbitniji mi je kvalitet slike i procesiranje pokreta.
        Vrijedi li doplatiti oko 200 eura za Philips 43PUS6501 u odnosu na Philips 43PUS6401?
        Hvala.

  53. Planiram da kupim novi TV i razmišljam se između nekoliko modela. Mogli bi da mi pomognete oko izbora. Odabrani modeli:

    LG 49UH668V
    PHILIPS 49PUS6501/12
    Samsung UE50KU6072
    Sony KD-49XD7005
    Panasonic TX-50CX670E

    Od navedenih modela razmišljam da kupim LG ili Philips. Šta vi mislite?

    1. MISLIM DA TI JE BOLJI Philips jer ima 120hz panel nisam siguran da taj Lg ima nisam evo ni proverio pa da kazem nesto pametno al ja imam ovaj Philips i zadovoljan sam tv-om,dok sam mojima kuci uzeo Lg43UH603v i isto sam zadovoljan kupovinom za 440e sta sam dobio….Mislim da je taj Lg jos bolji dosta model od oovoga sto sam mojima uzeo

      1. Kupio sam Philips 6501. Za sad izgleda dobro, sem Android sistema koji i nije baš nešto. Kad budem imao više vremena testiraću ga detaljnije.

  54. Di ima za kupiti 6501 za 6000kn,vidim “moduldevet”, ali jako losa iskustva po forumima s trgovinom,sta vi mislize

    1. navodno ima makspro….. Ali tak i tak nije ducan taj koji daje garanciju. Dodjes,vidis, platis i oni dalje nemaju nista s tim.

  55. E kad treba proći 100 godina dok moj komentar se objavi:)čekalo se odobrenje:(i to je bilo prije nego si ti rekao da te zanima 55″dijagonala:)

  56. Stigao update.

    QM163E_U_0.6.152.0 – Date: 2017/01/23
    – Android 6.0.1 based software
    – Update of Google apps
    – The Android Boot animation has been updated
    – Faster UI navigation
    – Faster installation time of SW
    – Improved buffering during YouTube playback
    – Android apps that have been installed via Google Play Store will ask for their permissions upon
    opening the app for the first time.
    – During the initial TV set-up, the TV can connect to your Android phone to allow quick installation
    of your TV.
    – Sound drops when switching between encrypted channels
    – Improvements for stability
    – Updated channel logo’s
    – Fixed translation errors
    – Audio loss on HDMI or when watching Broadcast channels
    – Crash when entering Ambilight Hue menu
    – Fix for playback using Videoland app
    – Improved compatibility with PlayStation4 PRO
    – Fix for Netflix -100 error
    – Fix for TV getting stuck in Philips Logo
    – Fix for Teletext issue in Sweden
    – Improvements for Google Cast issues on Nordic apps
    – Netflix HDR support enabled
    – ViaPlay App Support
    – E-UM / E-sticker improvements
    – Ambilight / Demo menu improvements
    Note: SW 6.152.0 is not fine-tuned for series 6401, 6801, 6581 and 7601 yet. These series will be
    updated soon.

      1. Ma pušta TV sam HDR video, ali izgleda u radnjama nije nadograđen software, trebalo bi kada se pusti HDR video u podešavanjima za sliku bude npr. HDR standard, HDR movie umjesto standard, movie…
        Nosio sam svoj USB na koji sam snimio HDR video datoteke, ali nema tih opcija u podešavanjima za sliku. Možda ne podržava HDR sa USB-a?

        1. Ja sam skinuo sa interneta neke video snimke u HDR i neke mi je pustalo neke ne prepao sam i preko laptopa preko hdmi ista stvar je bila neki ovde neki neće

            1. Pa nema uopšte panike plus ja zaista ne patim sad da gledam HDR materijal bitno je da je tv za filmove vrhunski

  57. Koji je od ova 2 televizora bolji izbor?

    – Panasonic TX-49DXU601 – 715 EUR
    – Philips 43PUS6501 – 652 EUR

  58. Pozdrav,
    Samo na domacim kanalima mi se konstantno pojavljuje poruka “Unfortunately, Teletext has stopped”. Da li iko zna kako da se resim ove napasti? Dosadilo je i Bogu i ljudima. Unapred sam Vam zahvalan

  59. Isti problem i kod mene, sve sam probao ali nikako nisam uspeo da isključim to obaveštenje koje se iznova pojavljuje, philips 43pus6501 je upitanju.

  60. Isti problem i kod mene. Veoma iritantna poruka, koja se pojavljuje vise puta dnevno. Sve sam pokusao ali nisam uspe da se otarasim napasti. Inace u pitanju je Philips 49PUS6501.Poz

  61. Pa jel ste probali resetirati TV? Znam da nije idealno jer onda treba sve ispocetka….
    Ili barem otici pod aplikacije i obrisati cache od svake jer vjerujem da nitko ne zna koja je tocno odgovorna za TXT. Ali vjerojatno neka com.philips.xxxxxx

  62. Isti problem posle update-a malo me mrzi da ga resetujem ali aj da sacekam jos koji dan mozda neko ima resenje

  63. Pozdrav, namjeravam da kupim tv ovaj model Philips 43PUS6501 procitao sam dosta komentara i recenzija i ovu vasu recenziju i preporuku za kupovinu ovog tv.a , sto se tice svega odlican je nemam nikakve zamjerke android os i hiljadu mogucnosti od kodija do pracenja iptv.a jedino na sto sam naisao da se zale ljudi koji imaju ovaj tv je “efekat prljavog ekrana” i to je jedina stvar koja me jos “koci” od kupovine ovoga tv.a jer vidim da se ljudi zale na ovo i da im kao smeta prilikom gledanja pogotovo sportskih sadrzaja, s obzirom da tv najvise uzimam zbog gledanja utakmica kao i gledanja filmova preko kodija najvise me strah toga pa me zanima misljenje vas strucnjaka posto nisam nigdje vidio u vasoj recenziji ovoga tv.a koju sa procitao da ste se zalili na ovo i da je smetalo prilikom gledanja tv.a ako je to neprimjetno i ne stvara niakakv problem prilikom gledanja tv.a kupio bih rado ovaj tv…. hvala unaprijed i zelim vam sve najbolje…

    1. Nije previse vidljivo mislim ko uopste zna sta je to vidi ali nista sad sto bi te ometalo da gledas utakmicu ja sam mojima uzeo LG 43Uh603V isto ips panel sa direct led osvetljenjem jeftiniji od ovoga jedno 150e isto 4k web os3.0 e jedino sto ne moze kodi na njega inace full tv za 440e koliko sam ga platio dse se na njemu skoro pa uopste ne vidi dok na ovome je primjetno ali blago ja sam odusevljen tv-om za sad radi brzo pouzdano slika je fantasticna ja gledam samo filmove i utakmice na njega :D

      1. Znaci imas isti model koji ja namjeravam da uzmem i ne smeta ti nista i nemas nikakavih problema a i koristis ga za ono sto cu i ja vecinom Kodi IPTV i utakmice, hvala puno prijatelju.

  64. Postovani,
    U fazi sam kupovine tv-a pa me interesuje koji biste mi vi TV preporucili?
    Dvoumim se izmedju ovog modela Philips 43PUS6501 i LG 43UH7507? Da li imate neku preporuku u ovom cenovnom rangu?

    Hvala,
    Marko

    1. Nijesam jos ali pisao sa Philipsu u nadi da ce uraditi neki mali update sa ispravkom objasnio im do detalja problem i poslao slike ceka se odgovor mada kada sa isao na opciju clear internet memory i posle mi vise nije prikazivalo gresku medjutim danas rade ovi iz kablovske menjaju neke kablove pa uopste nemam signal ne znam da to nije resilo problem mada mi ne djeluje da ima neke veze sa teletextom iako sam ovo o brisanju internet memorije procitao na nekom forumu juce…probaj a javi mada nijesam siguran da je to to :d

  65. Imam jos dva veoma bitna pitanja prije kupovine ovoga tv.a Philips 43PUS6501 :)

    1. Ima li neko da gleda li prati iptv preko ovoga televizora i preko koje aplikacije gleda i koja je najprakticnija za gledanja, do sad sam gledao preko smart iptv aplikacije na samsungu ali nazalost te aplikacije nema za ovaj philips model pa me zanima ima li neka alternativna aplikacija ista ili slicna njoj jer sve ove aplikacije sto sam probao za android za pracenje kanala nisu prakticne kao smart iptv jer svaki put kada hocu da prebacim na drugi kanal moram skroz izaci iz kanala da me izbaci na listu kanala tako da uopste nije prakticno jer hocu da kad listam ili gledam listu kanala da mi postojeci koji vec gledam ide u pozadini i da onda kada pritisnem ok me prebaci na novi kanal kao recimo kada gledam kablovsku preko resivera a ne svaki put da izadje iz kanala i izbaci me na listu dodje mi isto kao da pratim stream sa interneta ako me razumijete sta hocu reci ….

    2. Da li ovaj tv dozvoljava instaliranje aplikacija androida .apk koje nisu na trg play.u recimo da skinem neku aplikaciju koja se ne nalazi na trg play marketu preko browsera i instaliram ili da je skinem preko racunara pa prebacim na usb stick i sa sticka instaliram na tv ili su ograniceni samo na aplikacije koje su na trg play.u ???

    1. Sto se tice aplikacije za iptv nemam pojma al sto se tice instalacije apk fajlova to je moguce samo u podesavanjima da podesis dozvoliti instalaciju sa nepoznatih izvora

    2. smartiptv postoji za android, ako si to koristio na samsungu i imas placeno za liste onda ne bi trebao imati problema.

  66. Probao sam , posle 15 min se ponovo pojavilo , jesi probao ponovo ceo tv da reinstaliras , bas me zanima sta ce biti resenje ovog iritantnog problema , inace ovaj problem nema na anolognim kanalima vec samo na domacim digitalnim kanalima .

  67. Poštovani, kupio sam ovaj TV (49PUS6501) prije par dana, podesio sam postavke za sliku kako je objasnio Darko ISD DAY ali mi se nakon gašenja TV (ne iz struje) odnosno kad je duže ugašen vrati na početne postavke (tv je namješten za korištenje DOMA to sam provjerio)?
    Da li ima neko savjet?

  68. Kupio sma ovaj tv pre neke 3 nedelje i prezadovoljan sam.Javio se par puta problem sa teletext porukom
    ali je nestala.Slika je super iako jos nisam stigao da je sredim po uputstvu sa ovog foruma.
    Jedini problem na koji sam naisao i nisam uspeo da sredim je kacenje na wifi.Morao sam da skinem pass sa ritera da bi mi proradio wifi inace nije hteo da se poveze nikako.
    Ako neko zna resenje bio bih mu veoma zahvalan.

  69. Sony počeo uvođenje ažuriranja Marshmallow 6.o još 22.2 i trebao okončati 8.3 ali su 1.3 sve zaustavili zbog nastalih problema , dakle za 24 dana nisuu u stanju otkloniti problem a pitannje je koliko ce to vremena još potrajati. Može li se negdje dobiti više informacija o ovom?

    1. Pa trebalo im je više od 8 mjeseci da uopće prorade deklarirane funkcije na novim televizorima, kao npr snimanje na USB. Nemoj očekivati veliki iskorak od toga… Na raznim forumima ima nekih detalja, ali sve su te informacije nepouzdane i neslužbene.

    2. da 24 dana…….. Pa MM je poceo jos pocetkom 12 prosle godine u USA i Aziji da bi ga isto obustavili jer su televezori ostajali bez slike nakon updatea. I onda im se isto dogodi i u Evropi. Da ne spominjem skroz strgani USB, ono, sve radi na prvu ali kad ti bas treba onda skuzis da nis ne radi kak treba i da diskovi jednostavno nestaju…..

  70. Imam Philips 40 PUT6400 i već četiri mjeseca muku mučim sa ovim tv-om Nakon nadogradnje oficijalnog softwera postoji nesinhroniziranost između zvuka i slike. U međuvremenu su izašle još 2 zvanične nadogradnje (zadnja jučer ). Isti model (2015 godina) ima problem sa daljinskim. Pogađate ništa nisu riješili. Podrška nula bodova. Dovoljno je otići na forum . Nikada više Pfilips.

    1. Gagaa, baš za svaku marku TVa imam frendove koji tvrde da nikad više… Možda najmanje problema imaju sa Panasonicom, ali to je možda i zbog toga što ih najmanje ima Panasonic. Danas je sa svim problem. Već sam i sam izludio sa raznim vraćanjima uređaja i gubljenjem vremena, pa mislio da se sa skupljima to neće dogadjati, ali se isto javljaju kojekakvi problemi. Veliki broj kupaca su prilično nezahtjevni, i proizvođači to iskorištavaju. Ispada da treba imati sreću, jer rasipanje kvalitet u proizvodnji i unutar istog modela može biti veliko. Do prije par godina jedva da je netko imao probleme sa novim uredjajem, imam 5 starijih TVa koji rade besprijekorno od prvog dana, a sa tri nova u zadnjih dvije godine, svako malo neka sitna glupost, pa dolazim do toga da čuvam starije TVe za novu kuću, makar morao staviti i DVB T2 prijemne kutije u budućnosti. Sretno tebi :)

  71. Imam i ja TX-P42ST60E i TX-P50ST60E Panasonic plasme Rade savršeno Ali ovajjjjjj Da mi je osnovni za gledanje davno bih ga razbijo …. :) Znam o čemu pričaš “Iveres” Radim na prodaji TV aparata…. Užas !

  72. Stigao update nadajmo se da su ispravili problem sa teletextom
    QM163E_U_0.6.188.12 – Date: 2017/03/08
    – Introduction of “How-To” app and re-arranged Settings shelf
    – Improved reaction of Bluetooth Remote Control connection
    – Improvements for stability
    – Improved discovery of DLNA servers
    – Improved DVB-C reception on certain frequencies
    – Fix for Dropbox Login issue
    – Fix for some notifications remaining on screen and some notifications being absent
    – Fix for Ambilight Hue connection loss with specific routers (e.g. Fritz!Box)
    – Fix for RTL XL issue
    – Fix for Videotext “888” and “889” not getting re-abled after commercial break
    – Fix for incorrect picture format when using Picture Style “Computer”
    – HDR playback improvements
    – Lower latency in GameFly usecase
    – Fixed translation errors
    – Fix for inability to control volume on certain sound bars (e.g. Samsung HW-K450)
    – Fix for incorrect AV sync during playback of recordings

      1. Što se tice greske sa teletext-om ispravljena je napokon al za HDR još nista probao par predlozaka sa USB-a kaže “nepodrzan format”….jos jedna stvar definitivno mi je brzi sistem tv-a posle update-a i bolji odziv,ako bude još sta javljam ?

        1. Novi update novi problem film sam gledao sa usb-a 1080p i negde na sred filma restart opet pustim premotam do tog dela opet restart i tako par puta onda premotam kriticni deo pustim posle 20 minuta opet restart….katastrofa

            1. Ma kakvi vise nijedan film nece da pusti samo iako ga ocita kad krenes da ga pustis krene i stopira se i pise file can not be read or found :D aahahaahahahah hvala ali nikad vise android tv kuci imam lg sa web os3 i savrseno je sve jebeni philips i android pih

            1. Do sad sam gledao preko defaultnog i svi filmovi su isli lagano pa i neki od 12gb,fleska je SanDisc 3.0 extreme od 16gb,foratirana na ntfs kao i do sada i sve je pustao,medjutim posle update-a tj sada problem je probao sam da je vratim na fat32 nece da pusta sad opet ntfs nece reinstall tv nece,sad probam preko vlc playera i odmah mi prebaci na softver decoding i secka film ali ga pusti,kaze hardver decoding error…

            2. Evo Mad.Max.Fury.Road.2015.1080p.BluRay.x264.YIFY fajl velicine 2.20gb pusta lagano bez greske medjutim Why.Him.2016.1080p.BluRay.x264.YIFY potpuno ista vrsta snimka nema sanse da pusti…neverovatno

        2. Blago tebi, meni je ostao problem sa teletext-om. Mada, mozda se malo redje pojavljuje ali se pojavljuje.
          Dok nisam kupio ovaj tv i ja sam skidao filmove na usb pa ih gledao ali od kada imam ovaj Android TV sve filmove gledam na njemu putem Kodi-ja. Izaberes sta hoces i gledas. Jednostavno, nema download-a nego streaming. Ne znam da li koristis ovu mogucnost a ako ne probaj. Bar je nama besplatna. Fenomenalno je. I filmovi i serije i muzika i tv, jednom recju SVE sto pozelis

    1. Prvu nadogradnju sam odradio tačno po tom upustvu sve korak po korak preko usb-a i imao problem sa teletextom e ovaj put sam samo online i bez problema ga je odradilo…međutim evo uopste mi nece ovaj film Why Him? da pusti ma sta god ja radio probacu posle da skinem kodi pa preko njega da pustim…

  73. cim vidim YIFI (koji je BTW odavno nestao sa scene i ova “kopija” je jos gora) sad jos vise sumnjam na lose kodirani fajl

    1. https://yts.ag/browse-movies poseti link skinuo sam preko 1000 filmova sa ovog sajta svi su vrhunskog kvaliteta,ili sa njega skidam ili sa Private HD mada na Private HD su filmovi od 2gb pa do 60gb jedan film…Ne znam do sad je sve filmove lagano pustao koje sam skinuo sa ovog sajta nakon update-a problemi,kum moj isto skida filmove sa ovog sajta na svoj sony i njemu idu bez problema,znaci kad udjem u vlc i pustim film moze da ga pusti ali secka dok default tv-ov player nema trika da ga pusti…

      1. a da ipak probas sa nekim normalnim 1080p mkv fajlom od neke normalne grupe a ne ovaj truli mp4 sa 2Mbit/s i 2ch AAC jer je to sve samo ne vrhunska kvaliteta. Ili ako bas moraju biti tak mali fajlovi onda barem probaj RARBG izdanja.

        1. Ajde nijesu bas tako losi,a koja je po tebi normalna grupa,ako je tako los kvalitet ne bi nijdan film mogao pustiti na tv…manimo se kvaliteta filmova zivim ko jebeni podstanar dje je protok interneta 7mb/s,znaci treba da skidam film od 50gb jedno 10h pa da ga odgledam i tako svaki dan da bi uzivao u full kvalitetu,sa ovoga sajta jedino sto je lose je zvuk,dok video nije uopste los bitrate ide od 3000-5000 kucaj torrentz2.eu 90% filmova koji seruju je sa ovoga sajta kao i Pirate Bay i ostali,ono sto je bitno je da su mi ovi sranje kvalitet filmovi mogli pre update-a a sad neki ne mogu posle istog,bice da tv sad poznaje sranje 1080p i snimak koji nije sranje 1080p iako su ijedan i drugi mp4 :D :D :D Znaci neverovatno,pa prossli update mi je teletext greska jebala sve po spisku sta je tu bilo lose mozda kablovska? Trebao sam neku normalnu kablovku da imam bice….Imam fimova RARBG i odlicni su ali nisu ni ovi losi manji su fajlovi brze skidam filmove i manje mi mesta zauzimaju na disku,moguce i da je greska u samom filmu ali ne verujem za 4 godine skidanja filmova sa ovog sajta i pustanja mozda mi je jednom film kao fajl bio ostecen i nije mogao da se reprodukuje…Sumnjam daq bi na Lg tv-u i web os3 sistemu ijedan film kocio

          1. Gle, RARBG ti isto ima AAC zvuk ali generalno ripaju filmove sa svih 6 kanala. Problem koji je bio kod yifija a i dalje je isto da oni jednostavno nemaju diskove niti nista, sve njihovo je samo prekodirano izdanje nekoga tko je to napravio kako valja prije njih.

  74. KD55XE9305 oko 20.000 kuna
    KD55A1 oko 31.000 kuna

    Dva kvalitetna tv-a ali ja necu kupiti ni jedan , jednostavno nemam te novce. Dobar je meni i ovaj moj KD55XD8505

    1. Pa, kako većina nas ima različita očekivanja i poimanja što je u stvari “kvalitetan” televizor, i ja mislim da je taj tvoj pristojan uređaj za te novce, posebno još ako tebi odgovara. Neovisno o tome što se nekima ne sviđa, zbog panela, kuta gledanja, itd…, što ni meni nije bitno sve dok se ne radi o zakrivljenom uređaju – što neće u moju kuću :) Gledao sam par dana i ZD9 u nekom salonu gdje se moglo svašta isprobavati, i razmišljao o kupovini, pa došao do zaključka da ni za te novce cca 4200eura, neću dobiti TV koji mi odgovara sasvim, pa je to bačeni novac i kad imaš te novce, mada me industrija tj marketing i neke recenzije uvjeravale da je to(prije par mjeseci) uvjeravali da je to san snova.

  75. NAPOKON FIX I UPDATE
    QM163E_U_0.10.15.1 – Date: 2017/04/21
    – Simplifications in UI
    – Fixes for DVB-T2 installation Germany
    – Updated Predefined lists for Germany Free-To-Air and HD+
    – Fix for “Teletext application has stopped” error
    – Support for IR RC remotes with RC5 protocol
    – Channel logo intake
    – Google Security Patches Until April 2016
    – Fix for Error 401: SRVE0295E when attempting to log into Smart TV
    – Fix for audio hiccups across use case
    – Fix for juddering picture and artefacts due to certain 3
    rd party apps
    – Improvements for stability

      1. formatiraj USB kao FAT napravi folder upgrades i tamo iskopiraj ekstraktovan zip file softvera tako pise u instrukcijama ubaci ga u tv i sam ce prepoznati upgrade i samo ga startuj ja skidam softver upravo

        1. Kapiram ja sta treba da se uradi samo me interesuje da li je bolje online ili putem USBa. Prosli put sam uradio online i sve je proteklo u najboljem redu. Ali nije ispravio gresku za Teletext

  76. Pozdrav svima,

    Kupujem 49″ LED TV jer nemam za B6 :P

    1) Ovaj Philips mi je sveukupno zapeo za oko, nekako mi je draži Direct nego Edge LED.. Ako dobro kužim, razlika između modela 49PUS6501 i 49PUS6561 je samo u Ambilight 3 kod ovog drugog? Samo sam to pronašao u specifikacijama..

    2) Kakva su mišljenja u vezi stabilnosti softvera, Android 6.0 kod Philipsa vs. WebOS 3.0 kod LG-a? Koji bi bio usporediv model od LG-a? Po cijeni i inčima je najbliži 50UH635V.
    Ili eventualno Firefox OS kod Panasonica, kakvi su njihovi LED-ovi TX-49DX653E i TX-49DX600E?

    3) U nekom okvirnom cjenovnom rangu do 6.500 kn, može li se dobiti neki 47-49″ (LED) TV sa značajno boljim kontrastom nego kod ovog Philipsa? To bi morao biti neki model s VA panelom onda?
    Ovdje je lagano popljuckan: https://youtu.be/toGgvoAvPLg?t=2m50s, a i Darkova ocjena 3/5 je u skladu s time.. LG 49UH7707 trenutno ide za 6.500 a kao ima lokalno zatamnjenje? 10-bitna boja mi je nebitna LOL :D

    Malo bipolarno, znam, ali za vrijeme pisanja ovog komentara i usputnog surfanja čak sam počeo gravitirati prema LG 49UH7507 – ima li netko komentar na taj model? Kontrast itd? Isto važno, može li se negdje provjeriti stvarni broj Hz prema modelu TV-a, kao što je to 120 Hz kod ovog Philipsa?

    I da, koji je problem s kupovinom u extreme digital? :)

  77. Nakon selidbe pre neki dan drugarica mi polomi ekran na Philips 43PUS6501 i sad ga prodajem servisu za dslove za 80€ pošto je nov panel 415€ plus ruke otprilike 500€ ne isplati mi se opravka pa sam planirao da uzmem LG43UJ750 tv je 4k model sa 10-bitnim panelom malo o njemu ima recenzija to je inače novi model zanima me vaše misljenne u vezi tog modela i da li ce ga možda Darko dobiti na recenzuju?

    1. Pozdrav – ako vam je odgovarala kvaliteta slike na tom Philipsu onda će UH750 biti OK s obzirom da također ima IPS ekran s edge LED poz. osvjetljenjem. No isto tako možete kupiti neki od best buy modela kao primjerice prošlogodišnji SAMSUNG 43KU6072.

        1. A zašto ne uzmeš Philips model 7101, koji je bolji od oba modela, uopšte u mraku je slika primjetno bolja na Philipsu. Ako gledamo kvalitet slike, na televizorima sa IPS panelima se Philips najviše isplati:)

    1. Pa sad gledam slike šta znam video sam ga uživo slika izgleda fantastično mnogo bolje nego u 90% drugih uređaja samo su mi OLED modeli djelovali bolje a local dimming izgleda loše na te slike

  78. Kupio sam ipak ovaj LG43UJ750v i zadovoljan sam sveukupno osim sa local dimmingom kojeg drzim na off i rijesen problem bloominga,tv ima 10-bitni panel bendinga nema,kako posjeduje HDR 10 i Dolby Vision gledanje HDR materijala je zaista vrhunski doživljaj (odgledao Planet Earth II), philips je jeftiniji od ovog modela 50€,ali iskreno mislim da mi se prelazak na ovaj Lg isplatio tih 50€,plus najbolje od svega je to što sam dobio garanciju 5 godina na ovaj model…voleo bih da ga Darko dobije na recenziiju jer on ipak iz svakog tva izvuče maximum ?

    1. pa ako ima iste funkcije kao i android na SONY modelima onda je. Negdje pod wifi opcijma bi trebao imati wifi direct i screen mirroring. i onda u win pod display bi trebao imati TV kao jos jedan monitor. Ja sam to radio samo jednom sa nekakvim HPom i radilo je……. Ali nije bas bilo sam tak, “plug’n play” i nije nesto kaj bi htio koristiti na dnevnoj bazi. Dok mi recimo pregledavanje fotki direktno sa fotoaprata radi savrseno. Uglavnom, poigraj se pa vidi jel ti to odgovara.

      1. hvala na odgovoru. TV mi nema mirroring. laptop vidi tv u windows exploreru, ali kada udjem unutra folderi slike, video….valjda je to share.
        laptop ima funkciju widi (HP 850 G3), ne znam kako se koristi widi i sta sve treba. imam monitor na koji kacim laptop, ali hteo bih da pogledam ponekad nesto sa laptopa na TV.
        isao sam na setovanja slike i pretrazio uredjaje, vidi komsijine neke SONY TV, ali moj Philips ne vidi.

        1. win explorer ti definitivno ne treba za to. Ovak, imas dvije opcije, ili koristis neku od aplikacija koje podrzavaju chromecast pa koristis chromecast na TVu ili dodas TV kao wirelesss display.
          Nije to bas 2 klika sve skupa ali nije niti neka greda ako barem malo kuzis kako te stvari rade. Nazalost ne mogu te provesti korak po korak jer imam SONY i linux a drugi lap ne podrzava wireless display.
          Pogledaj ovo *https://www.youtube.com/watch?v=BL9BHRhgET0 i ovo *https://www.laptopmag.com/articles/mirror-screen-windows-10

          1. hvala na odgovorima. Probao sam preko chromecast i povezao se, prikazuje sliku sa laptopa na TV, ali je odziv ocajan i nepregledno je u totalu. U dxdiagu mi kaze Miracast compatible with HDCP. Nije do brzine mreze, jer sam testirao. Hvala na pomoci.

    1. ako nemas za XE85 zaobidji SONY.
      a kaj se tice mkva……. to bi trebalo raditi na svim playerima. Jel to neko tvoje kodiranje ili nesto sa neta?

      1. Film sam skinuo s torenta, stavio sam ga na prijenosni diski i ne radi. Probao jos par filmova i ni jedan ne radi koji je skinut s torenta.Skinuo sam Kodi i takoder ne pokrece film. Uz prvi film je skinulo i video sa snimanju filma od 150MB i taj pokrece iako je mkv.

        Negdje sam procitao da tv ima problem s pokretanjem “… bluray x264 7.1 mkv” fajlovima, kao da pokrece samo do x264 5.1 skinuo takav film i taj pokrece bez problema.Mislim da je tu kvaka neka.

        S obzirom da nisam bas nesto s tim pojmovima na ti i dosta sam toga skuzio citajuci vase komentare ali nisam nasao u komentarima rjesenje za ovo.

        Cak sam mislio da je problem u USB2.0 da nemoze pokrenuti tako veliki fajl nego mora USB3.0 ali nista.

            1. Probaj pod option(postavke) ili postavke o usluzi negdje tamo bi moralo biti koja je verzija operacijskog sustava

        1. USB nema veze, meni rade i remuxevi od 40GB na bilo kojem portu. Istina, SONY je, ali tak svejedno, isti drek od SoC je unutra i isti OS sa identicnim problemima.
          Isto tak, neme veze ako je audio 7.1, TV to ignorira i procita samo lossy core track, znaci klasicni DTS ili AC3/DD.
          Jedino kaj mi pada na pamet je da ti je disk kao takav iz nekog razloga spor ili barem spor u kombinaciji sa TVom i da ti to radi probleme.

          1. Imam 900gb filmova na prijenosnom koje mi brat dao i svi rade osim zadnjih 5 koje sam na torentu skinuo. Svi su bluray neki 720 neki 1080. I imaju po 10-15gb fajlovi al rade tako da mislim da nije to, a i zao mi pocistit disk jer nemam kamo stavit sve te filmove.

            1. pa onda ocito nes nije u redi sa tima kaj si skino. Vrlo vjerojatno nije kompletan fajl i to ti onda skroz zbuni vecinu playera tak da uopce ne rade.

            2. pa probaj onda te filmove na brzinu odvrtit na računalu, pa ćeš vidjeti jesu li fileovi u redu ili ne.

        1. jer prema recenzijama na benchmark.pl i les numeriques stranicama ima va panel ali ima 50 Hz.Zanima me vaše mišljenje jer je ipak dosta jeftiniji od 55XE8505

          1. kak fali editiranje komentara……….. XE85 je sasvim druga klasa TVa, slican je dizajn, isti je proizvodjac i rezolucija ali sve ostalo je daleko bolje u XE85.
            Ali ako te ne svrbi, strpi se jos malo. Sad je CES pa ako dodju novi modeli uskoro onda ce ti ovi proslogodisnji pojeftiniti.

        2. Pa ono, pocetni model koji ne nudi nista a puno kosta. Niti je androd, niti je 100Hz….. nis posebno. Jedino kaj ga moze izvuci od ostatka puno jeftinijih 55″ modela je sonijevo procesuiranje slike ali obzirom na panel i cijenu od ~6kkn…….
          Radije pogledaj neki philips pus64/pus65 ili ako se mozes razvuci, jos se daju naci 55XD85 modeli iz 2016.

  79. Molim za savet!!!!!! HITNO. imamo PHILIPS 43pus 6501/12. Sinoc je supruga nehotimice pritisnula nekolika dugmica istpvremeno na daljinskom i nestalo je slike. Audio ide al se nista ne vidi. Iskljucio od struje ko;ilo 10-tak minuta, izvadio baterije od daljinskog, al opet nista. Mrkli mrak. Inace menja programe noramlno zvuk se menja na daljinski, ambi light radi, al nema slike. Ekran je crn. Osvetlio sam ga jakom bateriskom svetiljkom al nista se ne vidi opet.
    Molim za savet i misljenje
    Unapred hvala

  80. Kada pritisnete na daljinskom menu, da li se pojavi nesto? Udjite u sve opcije, pa tamo nadjite, ekran ukljuci / iskljuci.

  81. vidite i ovde:

    All Settings and press OK.

    Select Eco Settings and press  (right) to
    enter the menu.
    Select Screen Off. The screen will switch off.

    pa vi stavite na, switch on.

  82. 1.

    probaj hard /master reset

    To reset your TV using the “MENU BUTTON” follow the instructions below:
    Hold down the menu button on the top or side of your TV for at least 10-15 seconds.

    An on screen menu will appear asking you to enter the time, date and location settings.

    Follow the onscreen instrucitons, and once completed your TV will reset to factory settings.

    napomena: ovo ce da ti resetuje na pocetna podesavanja, kao da prvi put ukljucujes TV

    ako ne prodje probaj ispod
    2. vidi video na linku:

    https://www.youtube.com/watch?v=bDP_fY8CLQ4

    1. probacu ovo kad se vratim sa posla Hvala puno, kos jedno pitanje samo. Znas li na philipsu gde je MENU BUTTON jer jedino dugme koje sam nasao je sa zadnje strane i po upatstvo to je ON/OF i kako fzojstik sluzi da bi mogao da menjas programe i podesavas zvuk

  83. pozdrav, ovo pise u user manualu ovog tv-a:
    23.9
    Zvuk
    • wOOx
    • HD Stereo
    • Izlazna snaga (RMS): 20 W
    • Dolby Digital Plus®
    • DTS Premium Sound™

    imam netflix na njemu i nemam opciju 5.1 zvuka. da li negdje grijesim ili ovaj tv ne podrzava 5.1 samostalno, vec moras imati kucno kino ili nesto prikopcano na njega?

    hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!