HDMI kabeliRecenzije

Recenzija [HDMI kabel]: Arctic HDMI Cable 15

Provjera karakteristika slike putem SpectraCalovog Calman softvera

Kako bismo bili sigurni da Arcticov HDMI kabel ne utječe na prikaz u bilo kojem smislu, napravili smo jednostavan test – u istim uvjetima osvjetljenja i na istoj opremi napravili smo mjerenje karakteristika slike putem Calman softvera, a zatim smo samo zamijenili kabel i ponovili test. Za usporedbu smo iskoristili HDMI kabel koji se prilaže uz AVFoundry VideoForge generator uzoraka koji koristimo prilikom kalibracije televizora, a rezultati su dani na slikama ispod. Prva je dobivena korištenjem Arcticovog HDMI kabela, a druga AVFoundryjevim HDMI kabelom.

hdmi-cable-arctic

hdmi-cable-avfoundry

Kako se iz tablica vidi, razlike između kabela su zanemarive, većinom se razlike nalaze na drugoj ili trećoj decimali, što uz zbrojene tolerancije mjernih instrumenata predstavlja nevidljivu razliku u kvaliteti prikaza pri gledanju golim okom. Ovo su potvrdili i testni uzorci koje smo također isprobali na jednom pa na drugom kabelu, tako da još jednom potvrđujemo dobiveni rezultat kako se između HDMI kabela ne vidi razlika u kvaliteti prikaza.

DOJMOVI NAKON KORIŠTENJA

hdmi-cable-arctic-ps3

Arcticov HDMI kabel smo koristili zadnjih mjesec dana za povezivanje najnovijih 3D i Smart TV televizora, monitora, multimedijalnih reproduktora, AV pojačala i PS3 igrače konzole. Također smo zamijenili originalan HDMI kabel uz 2500 am. dolara vrijedan AVFoundry VideoForge generator testnih uzoraka, te ga koristili tokom kalibracija, a sve s ciljem kako bismo provjerili hoće li bilo kakve anomalije biti uočene tokom korištenja.

Test HDMI kabela koji smo proveli prije dvije godine potvrđen je i kod testiranog HDMI kabela – kvaliteta slike se nije mijenjala bez obzira koji smo HDMI kabel koristili. U skladu s time, kontrast, gamma, gamut boja – svi su oni bili podjednaki na svim isprobanim kabelima, pa tako i na Arcticovom modelu. Isto vrijedi i za gradacije boja i oštrinu prikaza, a koji su se mijenjali jedino ovisno o postavkama na uređajima koji su bili povezani. Gradacije koje nisu bile savršeno reproducirane na LG-jevom LM670S 3D televizoru nisu se mijenjale koristili no-name, Arctic ili ProfiGold HDMI kabel.

hdmi-cable-arctic-av

Kabel podržava i 3D prikaz, što smo isprobali reproducirajući  Ultimate Wate Tahiti 3D Blu-ray dokumentarni film putem PlayStation 3 konzole. Izvrsna kvaliteta originalnog 3D video zapisa prenesena je Arcticovim HDMI kabelom bez ikakvih poteškoća u testirane Sharp LE830 i LG LM670S 3D televizore. Ukratko, performanse bez prigovora.

Za test propusnosti smo iskoristili Dolbyjeve i DTS-ove demo diskove za 2012. godinu, a koje karakterizira 1080p video velike propusnosti u kombinaciji sa 5.1 i 7.1 HD audio zapisima. Arctic je i u ovom segmentu pokazao stabilnost u radu i na dobro poznatim materijalima nismo uočili gubitak detalja, preskočene slike ili prekidanje u zvuku.

Sve u svemu, konzistentne performanse na koje nemamo prigovor.

 

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. sjećam se priče o 1.4 specifikacijom ali ne sjećam se u čemu je točno razlika, jel netko precvikal te kabele da vidi koja je razlika u žicama, ne mogu nikako shvatit sta fali kabelima 1.3 da bi bili 3d. ček ps3 ima 1.3 izlaz na koji ide 3d ali moraš spojit kabel 1.4 s uređajem koji ima 1.4 ulaz i podržava 3d.

  2. Za nepovjerovati je činjenica da nema razlike u kvaliteti slike između hdmi kabela od 100 ili 1200kn u dužini do 5metara.Sama želja proizvođaća za extra profitom,a kroz jak
    marketing zasnovan na zabludama usmjerava potencijalnog kupca da izdvoji za kabel soma kuna a dobije samo bolji izgled,veću kvalitetu materijala kabla i same konekcije,dok
    sam motiv kupnje počiva na obmani da će s s njim dobiti maximum iz svog projektora,tv i sl. u vidu kvalitete
    slike,a što ste Vi dokazali
    da ne odgovara istini,naravno u korist svih Nas kao vaših čitatelja da ne bacamo bespotrebno znatno veću količinu novca nego što bi trebali.Izuzetno mi je drago da ste kod svih svojih recenzija apsolutno objektivni i
    korektni,dok mi znamo da će mo uvijek sa HD televizije
    moći dobiti krajnje autentičnu(točnu) i višestruko
    provijerenu informaciju o tome kako realno stoje tvrdnje o nekom proizvodu iz potrošačke elektronike koju vi i vaša kuća recenzirate.LP.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!