Sustav ocjenjivanja

sustav-ocjenjivanja

HD Televizija koristi sustav ocjenjivanja koji se temelji na tri osnovne klase, a koje se dodjeljuju svim tipovima uređaja koji se u većem obimu testiraju. Sukladno tome, klase se dodjeljuju televizorima, Blu-ray reproduktorima i media centrima, a služe za brzu referencu o performansama proizvoda dobivenih na temelju recenzije.

Klase su slijedeće:

hdtv-v4-award-classes

Glavni kriterij za pripadnost pojedinoj klasi predstavlja odnos između broja ključnih prednosti i nedostataka pojedinog modela, te također cijena i konkurentni proizvodi u trenutku objave recenzije. Na taj način je moguće da proizvod ulazne klase, a koji pravilno funkcionira obzirom na mogućnosti koje nudi, mogu osvojiti Gold Class nagradu. S druge strane, model visoke klase koji nudi pregršt značajki koje ne funkcioniraju dovoljno dobro može osvojiti Bronze Class nagradu, premda su takvi slučajevi rijetki. Na ovaj način se izbjegava automatsko pripadanje pojedinoj klasi ovisno o broju značajki i cjenovnoj klasi jer je dobro poznato kako porastom cijene uređaja rastu i njegove performanse i mogućnosti, što našom metodom ocjenjivanja izbjegavamo.

Većina proizvoda pripada Silver Class kategoriji. Ona znači da proizvod ima podjednak broj prednosti i nedostataka, od kojih nedostaci nisu toliko izraženi da bi smetali prosječnog korisnika pri svakodnevnom korištenju. Silver Class proizvodi imaju preporuku uredništva HDtelevizije.

Ukoliko proizvod ima veliki broj prednosti uz tek pokoji manji nedostatak, tada osvaja Gold Class nagradu što znači da će svojim performansama zadovoljiti gotovo sve korisnike. Gold Class proizvodi imaju toplu preporuku uredništva HD Televizije.

Reference Class dobivaju samo rijetki uređaji koji postižu toliko dobre performanse da se po njima mogu uspoređivati svi ostali proizvodi. Isti ti proizvodi se također mogu posebno isticati po pitanju dizajna, kvalitete upravljanja i izvanrednog korisničkog iskustva.

Na kraju ostaje Bronze Class, a koja se dodjeljuje proizvodima kod kojih je prisutan veći broj nedostataka u odnosu na prednosti, odnosno nedostaci su takvi da će ih većina korisnika uočiti tokom korištenja i mogu ih u većoj ili manjoj mjeri smetati. Bronze Class proizvodi nemaju preporuku uredništva HDtelevizije.

Osim spomenutih klasa, pojedini uređaji mogu dobiti i posebne nagrade, a koje su kako slijedi:

hdtv-v4-special-awards

Editor’s Choice (Urednikom odabir) nagradu dobivaju proizvodi koji su tako dobri da bi ih urednik poželio posjedovati, što s obzirom na broj uređaja koje konkretna osoba ima priliku susresti i detaljno ispitati, ima jasnu težinu.

BEST BUY (Najbolja kupnja) nagradu dobivaju proizvodi koji imaju jako dobar odnos uloženo-dobiveno, te su s tog stajališta vrlo interesantni.

Na kraju, tu je Innovation Award (Nagrada za inovaciju) za proizvode koji imaju neku od značajki riješenu na do tada neviđen način, bilo da se radi o novoj tehnologiji, pametno riješenom dizajnu ili nekoj drugoj specifičnosti.

Bez obzira na dodijeljenu ocjenu, svim čitateljima preporučujemo čitanje kompletne recenzije proizvoda kako bi dobili kvalitetnu sliku o proizvodu za koji su zainteresirani.

Darko Hlušička

Revizije dokumenta:

 • 2 – sitne korekcije (21. studeni 2020.)
 • 1 – ažurirane klase i dodane posebne nagrade (15. studeni 2013.)
 • 0 – prva objava (11. travnja 2012.)
Adsense

11 komentara

 1. Ptoblem na lg47 lb700. Prekida veb. Mema memorije aplikacija zaustavljena. Kako je moguce rijesiti problem verzija softvera je 04.41.42

  1. Pozdrav – nema rješenja, video sadržaji se ne bi trebali gledati preko web preglednika već preko aplikacija.

   1. Poštovani Darko, kupila sa nedavno televizor LG 43UF7727, vaše mišljenje je bilo presudno..može se reći da sa zadovoljna, ali nikako da podesim sliku, ponuđene opcije i nijesu nešto, pa molim za pomoć..vidjela sam da postoje vaše postavke za 43UF7787, što jeste slično..lijepo je ovo što radite, veliki pozdrav iz Crne Gore..

 2. pozdrav Darko
  novi sam u tome..gledam vase testove..nigdje nema lista najbolje ocijenjenih televizora od 43 incha…
  molim Vasu preporuku best buy,golden od 43 incha televizora..

 3. Pozdrav!
  Ljubazno molim za preporuku Smart TV-a koji ima aplikaciju IPTV (kako bih je mogao kupiti) poput Samsunga, da li još koji model ima tu aplikaciju, 107 cm.
  Koji je best-buy trenutno. Hvala unaprijed.Alem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!