Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Samsungov fokus ostaje LCD i Ultra HD, bez novih OLED TV-a iduće godine

Samsungov fokus ostaje LCD i Ultra HD, bez novih OLED TV-a iduće godine

samsung-oled-ifa-2012

Nakon što je lansirao prvi OLED televizor 2013. godine, Samsung ove godine nije predstavio niti jedan novi model, a potvrđeno je kako neće ni iduće godine. Kim Hyun-seok, čelni čovjek TV odjela Samsung Electronicsa izjavio je kako će se kompanija fokusirati na Ultra HD televizore, te da će možda lansirati modele s Quantum-Dot (QD) tehnologijom pozadinskog osvjetljenja. Plazme su također završile svoj vijek, tako da će iduća godina biti “samo LCD” u slučaju Samsunga.

U siječnju ove godine, Samsungov predstavnik je izjavio kako su problemi s izradom OLED zaslona temeljenih na RGB tehnologiji značajniji nego što se u početku činilo, zbog čega bi povoljni OLED televizori trebali na tržište doći tek za 3 do 4 godine. Samsungov predstavnik je to vjerojatno izjavio misleći na svoj OLED TV jer u slučaju njegovog glavnog rivala, LG Electronicsa, OLED je već dostupan i njegova cijena već sada strelovito pada i taj će se trend samo nastaviti.

S druge strane, Samsung proizvodi najbolje LCD televizore danas i atraktivan je izbor bez obzira radilo se o niskoj, srednjoj ili visokoj klasi. Njihov top model HU8500 je najbolji Ultra HD televizor koji smo do sada testirali, kombinirajući izvrsnu sliku, visoku kvalitetu izrade i brojne mogućnosti koje će se moći u budućnosti jednostavno nadograditi.

S obzirom da bi se iduće godine na tržištu trebali pojaviti još povoljniji LG-jevi OLED televizori, doduše u dijagonalama 55″ ili većim, biti će zanimljivo za pogledati što će Samsung ponuditi kako bi se istaknuo pred superiornim protivnikom.

Izvor: OLED-info

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

9 komentara

  1. Meni na Samsungu nikako slika ne odgovara, a sto se tice nadogradnje sa one conect, pitanje je koliko ce televizor trajati s obzirom da je sve upitno nakon garancije.

  2. LG-ijeva WHITE OLED tehnologija koju je kupio od Kodaka je tehnički inferiornija u odnosu na Samsungovu RGB OLED tehnologiju ali je svetlosnim godinama ispred bilo kakve LCD tehnologije. Ako LG nastavi da smanjuje škart i cene nastave da padaju ovim tempom jasno je da se Samsungu (a i ostalima) crno piše, na našu radost.

  3. ne samo da će pasti cijene oled televizorima nego će i led televizori vjerojatno drastično pojeftiniti u odnosnu na današnje cijene. go, lg, go. :)

  4. Kad OLED-u padne cijena vjeruj mi da me LCD neče niti najmanje zanimati. Još kad uzmemo u obzir OLED 4K sa fleksibilnom zakrivljenošču

  5. Sad sam pročitao na preporučamo.com da je LG najavio da bi OLED uskoro mogao biti jeftiniji od LCD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*