LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Samsung UE65HU8500 (HU8500) Ultra HD TV recenzija

samsung-hu8500-header

Nakon analize prvog Samsungovog Ultra HD televizora za potrošačko tržište, prošlogodišnjeg modela F9000, testiramo perjanicu ovogodišnje ponude u vidu HU8500 modela u veličini dijagonale od 165 cm (65″).  Nakon prošlogodišnje premijere zakrivljenih OLED zaslona, Samsung ove godine zakrivljenost prenio na LCD televizore – kako za Full HD, tako i za Ultra HD rezoluciju. Uz Auto Depth Enhancer tehnologiju i radijus zakrivljenost velikog zaslona, gledatelj bi trebao dobiti bolji osjećaj prostora čak i bez pravog trodimenzionalnog prikaza s 3D naočalama. Koliko je u svemu ovome uspješan i što nam nudi, otkrivamo u detaljnoj recenziji.

[review]

Specifikacije (specifications)

 samsung-hu8500-specs

Specifikacije
Proizvođač Samsung
Model UE65HU8500
Tehnologija prikaza LCD s bočno postavljeni LED osvjetljenjem
Veličina ekrana 65 inča / 165 cm
Energetska klasa B (227 kWh/godišnje)
3D Ready/3DTV Da
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
aktivni
Osvježavanje zaslona 1000 Hz Clear Motion Rate
Lokalno zatamnjenje da
Rezolucija Ultra HD, 3840 x 2160
Broj HDMI priključaka 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja porijekla: Slovačka

Poveznice:

Službena stranica >>

HDDB baza televizora >>

Raspakiravanje televizora (Unboxing video)

Ostale video materijale možete pogledati na našem YouTube kanalu >>

Dizajn (Design)

samsung-hu8500-design

Brzi info
Dizajn u jednoj ravnini Boja okvira Materijal okvira Zaslon Rotacija stalka
ne crna aluminij reflektivni s filterom ne

Opa, što je ovo?” – najčešći je bio komentar onih koji su vidjeli 65HU8500 u našem testnom prostoru, a u kojem imamo još dva televizora s “običnim”  ravnim ekranom i ne starijih od godine dana. Ukratko – HU8500 je itekako imao konkurenciju u vidu tankih i elegantnih televizora visoke klase, no to ga nije sprječavalo da bude centar pažnje svakog posjetitelja. Razlog je definitivno zakrivljeni ekran, novi trend koji se je po prvi puta pojavio prošle godine dolaskom OLED televizora, a sada je tu istu zakrivljenost Samsung uspio implementirati i na svoje LCD televizore s LED pozadinskim osvjetljenjem.

samsung-hu8500-back samsung-hu8500-back-leg

HU8500 je dostupan u dijagonalama od 55″, odnosno 65″ i u oba slučaja radijus zakrivljenosti iznosi 4.3 metra, što je prema navodima proizvođača optimalno za uobičajene udaljenosti sjedenja. O tome što točno zakrivljeni ekran donosi po pitanju iskustva gledanja pročitajte u sekciji “Kvaliteta slike”, a ovdje ćemo se samo zadržati na njegovim estetskim karakteristikama.

Samsung definitivno zna napraviti atraktivan proizvod i to iz godine u godinu uspješno potvrđuje, a dobre vizualne karakteristike prati i visoka kvaliteta izrade. Tako nova perjanica ponude je napravljena s vrlo preciznim tolerancijama, bez oštrih i nedovoljno dobro obrađenih bridova, dijelova koji se odvajaju ili drugih tragova koji bi negativno utjecali na ergonomiju i čvrstoću konstrukcije.

samsung-hu8500-thickness

Okvir oko televizora je 1 cm širok i omeđen metalnim rubom koji je kontrastan prema crnom okviru i zaslonu. Pogled sa strane svakako je drugačiji nego kod modela koje smo do sada testirali jer je ekran zakrivljen, no debljine se kreću od oko 2 cm na rubovima pa sve do cca. 5 cm na sredini ekrana, a ukupna dubina iznosi oko 11 cm ne računajući postolje. Oni koji televizor planiraju montirati na zid trebaju biti svjesni činjenice da ekran neće biti onako pripijen uza zid kao što je to slučaj kod potpuno ravnih ekrana male dubine, već da će lijeva i desna strana biti lagano izvučene prema van.

samsung-hu8500-stand2 samsung-hu8500-stand

Stalak televizora je izrađen od aluminija i svojim oblikom je koncentričan sa zaslonom, što ga čini još atraktivnijim. Uz jedan od rubova je otisnuto “UHD”, a stražnja strana zajedno s okomitim elementom je crne boje kako bi se slabije uočavala i kako bi televizor djelovao kao da lebdi nam podlogom.

 One Connect Box

Na pitanje “gdje su priključci?“, Samsung brzo daje odgovor u vidu One Connecta Boxa, zasebne komponente koja u sebi sadrži procesor televizora i jedinice za ulaz i izlaz informacija (slika, zvuk, datoteke,…). One Connect Box smo prvi puta susreli testirajući Samsungov F9000 Ultra HD televizor i kod kojeg nam se ovakvo odvajanje priključaka jako svidjelo – posebno zbog mnogo praktičnijeg spajanja USB memorija i HDMI kabela. Novi One Connect Box je veći nego njegov prethodnik, ima ugrađen ventilator zbog čega proizvodi lagani šum tijekom rada, no u njemu se sada nalaze baš svi priključci i sučelja – uključujući i Common Interface.

samsung-hu8500-one-connect

Lista priključaka je impresivna i broji četiri HDMI priključka (verzija 2.0, podrška za HDCP 2.2, ARC, 3D i MHL 3.0), tri USB-a (jedan u verziji 3.0, 5 V, 1 A) mrežno sučelje (Ethernet), izlaz za slušalice, Toslink digitalni optički audio izlaz, te komponentni, AV i SCART ulaz putem priloženih adaptera. Na televizor se povezuje putem priloženog posebnog kabela, te se ujedno preko njega i napaja. U televizor tako dolaze dva kabela – jedan za njegovo napajanje i jedan za One Connect Box. Može li biti jednostavnije?

Daljinski upravljači (Remote Controls)

samsung-hu8500-remote

Brzi info
Boja Materijal Komunikacija Pozadinsko osvjetljenje Dodatno
crna plastika IR ne /
crna/srebrna  plastika bluetooth ne prepoznavanje pokreta, mikrofon, Football tipka

Uz HU8500 isporučuje dva daljinska upravljača – jedan sa standardnim rasporedom tipaka, navigacijskim strelicama i uobičajenim funkcijama i drugi u vidu Smart remote daljinskog upravljača zadnje generacije. Prve fotografije novog “pametnog” upravljača smo vidjeli tijekom održavanja CES sajma u Las Vegasu početkom godine i već tada je intrigirao svojim kompaktnim dimenzijama i novim funkcijama. Upravljač smo isprobali na Samsung Adriatic forumu u travnju ove godine i vrlo nas je pozitivno iznenadio. Samsung je implementirao posebnu površinu osjetljivu na dodir u sredini upravljača, a po kojom korisnik ne klizi prstom već samo držanjem prsta aktivira pokazivač na ekranu s kojim se lako može kretati po izbornicima, aplikacijama i raznim funkcijama televizora. Preciznost je izvrsna i na razini je LG-jevog Magic Motion daljinskog upravljača, te je bolja u odnosu na primjerice Philipsova rješenja. Osim aktiviranja pokazivača, osjetljiva površina se može pritisnuti čime se aktivira “OK” funkcija za potvrdu.

Pogledajte demonstraciju novog Samsungovog daljinskog upravljača na našem YouTube kanalu >>

Na upravljaču se još nalazi više funkcija nego što je to bio slučaj na prošlogodišnjem modelu, pa su tako tu sada dostupne i tipke za upravljanje reprodukcijom (play, pause, natrag, naprijed), pretragu sadržaja, Multi-screen i Football način, uz one standardne za reguliranje glasnoće, promjenu kanala, pozivanje Smart Hub platforme, izbor ulaza i glasovno upravljanje.

Ipak, moramo prigovoriti nešto većoj masi u odnosu na prošlogodišnji model, te izostanku bilo kakvog pozadinskog osvjetljenja koje bi olakšalo snalaženje u zamračenom ambijentu.

Osim putem daljinskih upravljača, televizorom je moguće upravljati i preko pametnog telefona, tableta, te pokretima i glasom. Ukratko, uobičajena lista osumnjičenih za moderan televizor visoke klase.

Izbornici i Smart TV platforma (Menus and Smart TV platform)

samsung-hu8500-menus-smarth

Brzi info
Vodič za instalaciju Sučelje na hrvatskom jeziku Smart TV naslovnica Internet pretraživač
da da da da (s Flash podrškom)

Samsung je za 2014. godinu odlučio dodatno usavršiti prošlogodišnju Smart Hub platformu i učiniti ju još bržom i intuitivnijom. Novost je HomeScreen izbornik na kojem se prikazuju omiljene aplikacije, kanali, ulazi i druge često pozivane funkcije, čime je Samsung uspio ubrzati pristup omiljenim sadržajima i u tome svakako uspio. Na HomeScreen izborniku se također nalazi tipka za pristup aplikacijama i Smart Hub naslovnici sa svim aplikacijama na jednom ekranu i multimediji na drugom. Aplikacija je mnogo i pokrivaju baš sve segmente – od internet pretraživača, video i socijalnih servisa, pa do zabavnih i fitnes sadržaja. Uz novi Smart Control daljinski upravljač navigacija je puno brža nego prošle godine i tijekom korištenja smo se vrlo brzo navikli na raspored funkcija i veliku brzinu izvođenja servisa.

Sučelje doduše nije u Ultra HD rezoluciji tako da slova na ekranu nisu onako oštra kako bi mogla biti, no s udaljenosti od 2 metra su sve oznake čitljive i dobro raspoređene.

samsung-hu8500-settings

Izbornik za podešavanje slike, zvuka, prijama i ostalih opcija se nije mijenjao u odnosu na prošlu godinu, izuzev razmještaja nekoliko opcija za bolju intuitivnost. U cjelini Samsungovo sučelje i Smart TV platforma ostaju na samom vrhu liste najboljih na tržištu, a ostaje za vidjeti što će konkurencija ponuditi – posebice LG Electronics sa svojim webOS-om.

Multimedijalna podrška

Brzi info
USB reprodukcija
DLNA HEVC dekodiranje DTS/Dolby Digital podrška
Dijakritički znakovi (č, ć, š, ž…) u titlovima
da (audio, video, foto) da da da da

HU8500 nastavlja tradiciju odlične multimedijalne podrške putem USB-a i lokalne mreže, te ga proširuje podrškom za HEVC dekodiranje, a čije vrijeme tek dolazi. Tijekom testa smo pogledali nekoliko filmova u HEVC formatu i uživali u visokoj kvaliteti i pravilno reprodukciji od početka do kraja, sa ili bez podnaslova. Za najbrže učitavanje velikih datoteka savjetujemo korištenje USB 3.0 priključka.

Titlovi se pravilno prikazuju i s dijakritičkim znakovima, te je moguće odabrati između tri veličine od koje već onu srednju smatramo dovoljno velikom za dobru čitljivost i s veće udaljenosti.

MKV, DivX, XVID i ostali popularni formati su pravilno funkcionirali, zajedno s DTS podrškom i mogućnosti slanja višekanalnog zvuka preko HDMI ARC odnosno Toslink digitalne optičke veze.

DLNA mogućnosti smo isprobali koristeći XBMC instaliran na računalo i HU8500 ga je odmah prepoznao i prikazivao podijeljene direktorije. Prikaz direktorija je u dva reda i u tom segmentu nam se više svidio Sonyjev ovogodišnji W705 model, a koji povlači dodatne informacije iz XBMC-a i prikazuje direktorije s pripadajućom slikom. Titlove je moguće pozvati no samo ako se nalaze unutar MKV spremnika.

Sve u svemu, odličan rezultat s podrškom za novi HEVC format zaokružuje odličnu multimedijalnu podršku HU8500 televizora.

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

46 komentara

 1. Odlična recenzija,kao i obično.Sviđa mi se da ima USB 3.0, podršku za HEVC dekodiranje(iako je još pitanje šta će biti sa Googeovim V9) i vanjski set-box.Jesu li titlovi općenito povećani,kada kažeš da su srednji već dovoljni(inaće ni veliki nisu)? Ipak sam skeptičan prema UHD-u,a pogotovo zakrivljenim ekranima.Prvog radi veličine ekrana gdje se uopće vidi razlika,a drugog zbog želje velike većine ljudi da im tv bude obješen na zid i bude što tanji.Ja i dalje vjerujem da je ultra tanki,ravni OLED na zidu najbolje riješenje.

  1. Hvala Stipest!

   Koliko mi je poznato, Googleov V9 će također biti podržan ili je već podržan – nisam provjeravao da budem iskren. Da, titlovi su povećani tako da je srednja vrijednost sasvim OK, a veliki su meni osobno preveliki, no to je opet individualno. Budem ih slikao čim mi se opet ukaže prilika družiti se s ovim modelom…

   Što se OLED-a tiče, tu se u potpunosti slažem :).

  1. Da, zakrivljen ili ravan, bitno da je OLED. Svaka čast LCD-u, no to jednostavno nije to, posebno kad je crna u pitanju.

  1. Ovisi – za nekoga tko će TV gledati kao u kinu, u potpunom mraku ili polumraku GT/60/VT60 pa čak i ST60 će biti bolji izbor zbog dublje crne boje, iako je Samsung jako daleko došao s usavršavanjem ujednačenosti slike i kontrastom na HU8500 modelu. Da ja moram birati između 65VT60 i 65HU8500 ipak bih odabrao LCD jer preferiram sliku dobrog kontrasta no ne na štetu ukupne svjetline, a to je nešto u čemu plazme nikada pravo nisu mogle konkurirati. Osim toga, za umjereno osvjetljenu prostoriju prednost plazmi kod prikaza crne boje nije toliko izražena i HU8500 s lokalnim zatamnjenjem i Cinema Black tehnologijom bi posao odradio i više nego solidno…

 2. Sorry ali moram reči da u tvom mjerenju crne boje nešto nije u redu jer su na drugim poznatim stranim stranicama izmjerili 0.041 što je vrhunski za lcd ,ne znam na koji si ti način dobio 0,008 pa tako i dobiveni kontrast koji je prevelik

 3. Bok Ica!

  0.04 nije vrhunska crna boja – takvu mnogi modeli postižu već godinama. Što se mojeg mjerenja tiče, ja sam očekivao baš suprotno pitanje – kako to da sam dobio toliko veliku crnu boju kad su drugi dobili puno lošiji rezultat. Radi se o tome da ja mjerim tvorničke predloške kakvi jesu no za crnu boju navedenu u grafikonu isključim lokalno zatamnjenje ako je aktivno (a tvornički je na Standard vrijednosti). Stisnem tipku “info” da na ekranu bude neka informacija tako da se potpuno ne isključi i napravim mjerenje. Iduća mjerenja su u ANSI uzorku no s aktivnim lokalnim zatamnjenjem i tu sam dobio za sva tri istu vrijednost crne i manju svjetlinu što je opcija na većoj vrijednosti. Vidim da je HDTVtest isto dobio 0.008 cd/m2 pri Low vrijednosti i još puno manje za Standard i High, no na mojem primjerku su sva tri istu vrijednost dala.

  Vrijednosti kontrasta treba uzeti samo za referencu jer se mogu mjeriti na mnogo različitih načina i vrijednosti variraju od televizora do televizora, a isto tako mogu ovisiti i o verziji softvera.

 4. Nama je puno i hdready, a kamoli UHD, pa što će to nama. Isto je bilo i sa 3D, pa polako opada interse. Vilm u uhd je oko 100-200GB, pa možda i više. Čisti marketing. Novi LG bi mogao da bude zanimljiv ove godine, pogotovo serija 670 i 730.

 5. Molim Vas za pomoć, u dvojbi sam između dva tv-a pa ako može stručno mišljenje
  LG webOS Smart 42LB650V
  SONY LED Smart TV42W706B
  šta biste mi Vi preporučili, unaprijed hvala

   1. Je li to znaći da dolaze novi LG TV od 2014 u dućane ili češ ti to pogledati ”preko veze”?
    Nisam vidio nikakvu najavu,a već je stvarno prilično kasno.SP je na vratima,kad oni misli to prodati,ako neće sada.
    Očekujem prve dojmove.
    Hvala

 6. Hvala Darco.Očekujem tvoja zapažanja i savjete.priajtelj mi želi baš nešto iz te linije,pa pita mene za savijet,a ja normalno pitam tebe -:).

  1. Mene isto jako zanima njihov novi lineup zato me informacija od dolasku vise od polovice lineupa iduci tjedan jako razveselila. Najvise me zanima ima li sto novo po pitanju panela i kakav je webos…

   1. Web OS je sjajan. Imao sam priliku probati kod Stanića jedno 10ak minuta i meni je to nešto fenomenalno i totalno drugačije u odnosu na ostale smart platforme (a sve sam ih probao u posljednjih mjesec dana).
    Dalje, kad sam vidio ugao gledanja kod IPS panela, Sony i Samsung, između kojih sam imao dilemu, pali su na drugo/treće mjesto. Iako mi ne treba veliku ugao gledanja, nervira me sve to sa gubitkom boja i kontrsata.

    Sad razmatram najozbiljnije 47lb730 i 47lb671 1999 KM i 1799 KM. A razlika je MCI, 800 i 700 hz.

    Jedino što čekam mišljenje Darke :) o input lagu i motion bluru, jer ću igrati puno PS4 na novom TV-u. A i više bih olio 50″ koji bi trebao da ima model 670, ali me u Staniću blijedo gledaju kad pitam za tu veličinu.

    Tako da, Darko molim što prije neku recenziju :).

    1. IPS panelu jedino sto valja to je vidljivi ugao, ali ja mu nikada necu oprostiti crnu koja je ustvari siva, jadni kontrast od 1000:1 (ili sl) to je katastrofa pogotovo kada vidis neki sa Sharp UV2A panelom, i kontrastom od 5000:1 ili vise, blu ray izgleda daleko bolje nego na bilo kojem IPS-u.

      1. Ovo: IPS panelu jedino sto valja to je vidljivi ugao
       Za kontrast se slažem, ovo ostalo je glupost, i to na kvadrat.

      2. Sve su prilike da ti nisi vidio dobar tv u zivotu, ips je dobar za kafane gdje se nemoze gledati ravno pa mu dolazi vidljivi ugao do izrazaja, a u kuci nije bas neka prednost, ako nisi albanac sa 10-oro djece, po danu se da trpiti odvrani kontrast, ali nocu u zamracenoj sobi je tegoba ziva gledati film na njemu, ali ko voli neka izvoli ja nikada pored s-pva, ili uv2a panela necu birati ips, osim eventualno na mobitelu, inace imam obadva tipa tv-a kuci pa dobro vidim razliku, i znam sta govorim.

     1. Ja sam se jučer slomio buljeći u crne boje LG-a LB670 na prodajnom mjestu koje se nalazi u podrumu tržnog centra, gdje je onako, ….. osrednje vještačko osvjetljenje (znači kao kod neke prosječne sobe u stanu navečer sa upaljenim svjetlima) i meni je crna boja izgledala …… crno. Nisam imao priliku sve to vidjeti u zamračenom prostoru, ali valjda je to lutrija kojoj ne znaš ishod dok ne doneseš kući TV. Zato se pouzdamo u recenzije ovog portala :) .

      Za razliku od toga, u cilju procjene idealne veličine za moju sobu, od rođaka sam donio Samsung 50ES6100 (po lošem uglu gledanja mislim da je VA panel), koji sam koristio par dana. Kod tog TV-a svaka tamna scena je otkrivala da crna boja ima plavičastu nijansu.

      Opet, sve ovo govorim na osnovu čisto vizuelnog dojma, bez trunke nauke :).

 7. Mene zanima isto LG. Da li je popravio kvalitetu slike, panela. Mislim da je Samsung ove godine to jako dobro odradio. Sony više nije razvikan, ali mislim da ima bolju sliku i od LG i Samsunga.

 8. Mene zanima dali je LG napokon rijesio onu katastrofalnu pokretnu rezoluciju koja kod njihovg 400Hz. tv-a nije nista bolja nego kod nekog kineza od 50Hz.
  Ja sam roditeljima kupio lg 42lm670t a sebi zadrzao Philips 40pfl5507 sa sharp panelom, ovaj philips jede lg-a za dorucak u svakom parametru osim u smart funkijama (koje me zanimaju kao lanjski snijeg) i laksim naocalama za 3d, ali zato je 3d na aktivnom philipsu daleko ostriji, i bolji efekat, a o pokretnoj rezoluciji da nepricamo na philipsu je sve savrseno glatko bez ikakvog trzanja, i zamucenj adok na lg-u na momente nije gledljivo koliko se slika razmazuje i trza pogotovo kada kara ide malo brze sa recimo lijeva na desno, to je uzas, i nakon svih nadogradnji softvera nista mi nije bolje.

 9. Vidim da se ovdje lijepo zaoštrilo oko novih LG-a.Darco sad je sve na tebi da doneseš konačnu odluku(kako podnosiš taj pritisak -:)?).

 10. Evo da se i ja upletem u raspravu. Prošli tjedan obavio sam veliki shopping i nabavio novi LG Ultra HD televizor 55″ (139 cm). Najviše sam ga kupio zbog gledanja 2D i 3D BluRay sadržaja, i samo da Vam kažem, totalno je ispunio moja očekivanja (i više od toga!) i LG je apsolutno ispunio sva obećanja što se tiće slike, nema titranja, plivanja, sjena, zatamnjenja… Slika je kristalno čista. Usporedio bi sa IMAX iskustvom. Zasad sam u 2D pogledao The Avengers i King Kong na BluRayu, a u 3D The Hobbit: An Unexpected Journey i Pacific Rim. Slika je fenomenalna, savršene boje, crna funkcionira odlično, općenito hladne boje izgledaju savršeno, toplije boje nešto manje impresivno. Stavio sam sliku u Kino funkciju i samo sam malčice smanjio boju jer su crvena, žuta i narančasta bile preintenzivne.

  Slike prirode (npr. Skull Island u filmu King Kong) su savršene, zelena boja je definitivno najbolja boja, ili slike vode (npr. oceanske borbe u Pacific Rim) također savršene, a zgrade, pogled sa visine u grad i sl. (npr. završna scena u NY-u u filmu The Avengers) kao da ste zaista tamo i ostavljaju Vas pod velikim dojmom.

  To je što se tiće BluRay sadržaja. Malo je drugačije sa DVD sadržajem. Ne osjetim onaj upscaling o kojem LG naveliko priča i upravo sam završio sa gledanjem The Wolf of Wall Street na DVD-u i nemogu reći da sam impresioniran sa slikom. Doduše u filmu prednjače tople boje, ali svjedeno nemogu reći da sve to skupa ne izgleda jeftino, kad zaista izgleda, tako da mi je malo i žao svoje DVD kolekcije koja neće baš doći do izražaja na ovako velikom ekranu.

  Što se tiće TV sadržaja, tu svi televizori velikog formata podbacuju, a ovaj nije iznimka. Slika je, blago rečeno, katastrofalna. RTL i Nova TV još donekle izgledaju gledljivo dok su HRT programi negledljivi, jedino Potjera i Dnevnik zbog hladnih boja uspijevaju biti gledljivi. Hvatam i SLO1 i SLO2 u HD-u i slika je solidna, ne mogu reći da sam impresioniran, ali za razliku od naših SD programa, ogromna razlika.

  Zvuk, moram priznati da ni na jednom televizoru još nisam čuo ovako dobar zvuk, imate mogućnost odabira 3D zvučnih efekata, TV sadrži i subwoofer, itd. LG-ju tu definitivno skidam kapu, no upitno je koliko ljudi koji su spremni izdvojiti ovoliko novaca na TV, ne posjeduju pojačalo, zvučnike, subwoofer itd. tako da s te strane ne vidim potrebu u tako drastičnom napretku što se tiće zvuka.

  Uz TV idu 4 para naočala (vrlo su lagane!), i 2 para Dual Play naočala. Daljinski upravljač je samo jedan, Magic Remote, a obični nije u pakiranju (to me iskreno jako naljutilo, i kad sam nazvao danas, rekli su mi da ga mogu kupiti na servisu, ali za tu cijenu je trebao biti u paketu, zbog toga imaju veliki minus u mojim očima).

  2D u 3D konverzija sasvim solidna i primjetna, ali nije nešto što ću koristiti. Postoji i 3D u 2D konverzija, tako da sadržaje koje imate dostupne samo u 3D-u, sada možete gledati u 2D-u, i konverzija je u tom trenutku odlična (npr. BluRay izdanje Abraham Lincoln: The Vampire Hunter na našem tržištu izašao je isključivo u 3D verziji, koju sada možete prebaciti u 2D). I da napomenem, gledanje 3D sadržaja NE umara oči uopće.

  Zaključak, apsolutno preporučam onima koji žele gledati HD sadržaj bilo u 2D-u ili u 3D-u i uživati u svojim BluRay kolekcijama na najbolji mogući način i svoje najdraže filmove doživljavati na jedan novi drugačiji bolji način. Za one koji vole gledati divx i TV program, ušparajte novac i kupite obični TV sa manjim ekranom.

 11. I još jedan savjet, neću imenovati imena dućana, ali najniža cijena za LG-jev Ultra HD TV na području Zagreba je 16.999 kn i daju Vam 5% popusta na gotovinu, dok ga u nekim dućanima možete naći i za 19.999 što je sramotno i oni Vam npr. nude max 10% popusta što je i dalje veća cijena od redovne u nekim drugim dućanima.

  1. Što se cijena tiče, ako mislite na 55LA970V model, on je trenutno u jednom dućanu na akciji za 14.999,00 kn, a u toj cijeni je još i LG-jev tanki soundbar i 5% popusta na benzinskoj :).

    1. Poigrao sam se danas malo s njim na modelu LB671 i dojmovi su podijeljeni. Da, simpatičnije sve izgleda i harmonika s najčešćim opcijama je pregledna i lako se da podešavati, no očekivao sam da će “standardno za LG” sve letjeti i biti instantno. Dosta mu treba da otvori izbornik s postavkama za sliku, zvuk itd. jer su ti izbornici sada kompletno promijenjeni, a i media player nije onako lepršav kao prije. S obzirom da su to tek stigli primjerci na kojima možda nije ni zadnji softver stavljen, moguće je da sve još nije sjelo na svoje mjesto, no to ću tek moći potvrditi nakon testa. Do tada ću pripremiti video gdje šećem po izbornicima pa da dobijete osjećaš kako sve to skupa izgleda i radi.

     1. Poštovanje Darko,

      Kako se na prvi pogled čini slika? U odnosu na ovogodišnje VA panele Sony i Samsung. Crna boja, pokretna rezolucija. Znam da nisi imao priliku detaljno testirati TV, ali zanima me samo prvi dojam.

     2. Stvarno me zanimaju dva tv-a, Samsung 48h650v i LG 50lb670.
      I stvarno neznam koji odabrati.
      Gledao sam oba u tehnomarketu i sada sam neodlučan.
      Prvo mi se svidio samsung, dva tunera (ali bez T2), novi smart daljinski itd..
      Tada sam vidio LG, jedan tuner (T2) WebOS, hevc dekoder itd i činimi se da je ovaj model future proof pa bi mogao dobro poslužiti sljedećih 5 godina (plus garancija cijelo vrijeme).
      Može koji savjet ili bar mišljenje.

 12. Inače, upravo sam spojio Yamaha pojačalo preko LG Bluray-a, i vidi vraga zvuk mi kasni u odnosu na TV. To mi se već dogodilo kad sam prijašnji TV slagao, ali se nikako nemogu sjetiti kako sam to riješio. Može mala pomoć? Hvala.

  JAMO zvučnici spojeni su na Yamaha pojačalo, pojačalo je spojeno na BluRay sa crvenim i bijelim kablom na AUDIO, a BluRay je sa TV-om povezan sa HDMI kablom (tako je bilo i do sad sa LG LCD-om i sve je ok funkcioniralo).

 13. Bio sam nedavno u jednoj velikoj ZG trgovini gdje ima izlozeni HU8500,i na prvu moram reci da izgleda izvrsno. Na drugu,nazalost,moram primjetiti da kvaliteta spojeva(zazora) je prilicno jadna,te je TV prilicno skriputav prilikom pritiskanja. Takoder,izgled MENI-a vec godinama nije mjenjan,sto ce se nekima mozda i dopasti. Koliko sam imao prilike za isprobati,upravljanje s kamerom je daleko naprednije i preciznije,te vise nije potrebna cijela ruka,vec samo prst. I dalje je bilo problema,ali daleko manje nego kod prosle generacije.Zbog buke,nisam mogao isprobati glasovno upravljanje,za koje se nadam da su takoder popravili. Takoder sam imao prilike isprobati novi pointer daljinski,i recimo da sam zadovoljan. Upisivanje slova je daleko jednostavnije i brze od klasicnog daljinskog,ali ponekad ne zeli otici krajnje lijevo/desno,pa daljinski treba zatresti da bi proradio. Neznam,mozda se radi o predprodukcijskom modelu,ili sa zastarjelim firmwareom.
  Kvaliteta slike je zapanjujuca na promotivnom UHD materijalu,te se stvarno dobija puno dublji dojam slike. Velika prednost je HDMI 2.0 za prikaz UHD signala u 60FPS,te USB 3.0 za brzi prijenos podataka,te MHL 3.0 koji je u mogucnosti prikazivati 4K materijal
  Sve u svemu,odlican tv sa ponekim manama. Najveca je naravno cijena koja je niza od proslogodisnje F9000 serije,ali i dalje preskupa(za 55″ oko 28tisuca krznenih)

 14. Bok Darko imas li mozda u planu napraviti test Samsung UE55HU7500. I sta je po tebi bolje uzet full hd lcd-e ili ultra hd pa bit na miru dok nepadne cijena oled-u.
  Hvala

  1. Bok Darko!

   Molim te odgovori meni i Marku za Samsung55HU7500, jel u planu recenzija? na nekoliko stranih web stranica ga hvale kao tv godine s obzirom na cijenu i kvalitetu slike pa bi dobro bilo da ga i ovdje recenzirate.
   Hvala

   1. Pozz.. I ja sam se zanimao za taj tv od Samsunga, al posto radim u ducanu i imam pravo isprobavati (meni!!!) bitne stvari, odlucio sam se pricekati na buduce modele. Tv je odlican, vrti apsolutno sve formate filmova i titlova, crna boja je medu najboljima u kategoriji UHD tv-a za ovu 2014 godinu. Cijena pristupacna, a nije niti zakrivljen (osobno mi se ne svida taj ‘fičr’). Medutim, kako sam ja prvo player (ps4), pa tek onda filmofil, moram rec da me tv bas razocarao. Kao prvo, da bi se namjestila opcija ulaza kao GAME MODE potrebno je proc 3-4 izbornika!!! A kad se i ukljuci ulazno kasnjenje je toliko da igre koje niti ne trebaju pretjerano niski input lag postaju jedva igrive. Steta. Po meni, ako tv koristite za gledanje nasih programa, filmova (upscaling je odlican) al niste okorjeli gamer, onda je taj tv tocno za Vas.
    Da se odma nadovezem na pitanje o full HD zadnje generacije u odnosu na UHD: i ja sam se dvoumio i prevagnuo je ipak UHD. Trenutno u Elipsu ima za kupit Panasonic 55as640e za 7900 (akcija od 30%) koji je, po meni, jedan od boljih tv uopce izaslih u zadnje vrijeme. VA panel, pregrst funkcija, 1200Hz… Sta reci? Best buy full HD tv-a!
    Lp

   2. Bok,

    Budem probao doći do uzorka za test, no ne mogu 100% potvrditi da će biti testiran. Na temelju prethodnih iskustava mogu reći da se mogu očekivati slične cjelokupne performanse kao i kod HU8500 modela, samo u inačici s ravnim ekranom…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!