Akcije i promocijeLG ElectronicsOLEDVijesti

Cijene OLED televizora strelovito padaju

lg-tv-bundle

Dok nastojimo odgovoriti na sve upite vezane za kupovinu televizora, a koji nam neprestano stižu zadnjih dana, u moru akcija i promotivnih paketa gotovo da nismo uočili kako je LG na naše tržište lansirao svoj novi 55″ OLED televizor 55EA970V po doista nevjerojatnoj cijeni. Trenutno u Emmezeti možete kupiti 140 cm veliki zakrivljeni OLED televizor sa slikom boljom od ijednog drugog dostupnog televizora ili monitora na tržištu u paketu sa LG G Flex savitljivim OLED pametnim telefonom po cijeni od svega 26.999,00 kn. Da, dobro ste pročitali –  26.999,00 kn za ultimativni televizor današnjice i futuristički mobitel čija redovna cijena iznosi oko 5000 kn u maloprodaji.

lg-g-flex
LG G Flex u redovnoj prodaji košta oko 5000 kuna

Uz malo matematike dolazimo do zaključka da ćete novi OLED televizor 140 cm velikog zakrivljenog ekrana platiti svega 21.999 kn, što je 3.2 puta manje od cijene LG-jevog 55EA980V OLED televizora koji se krajem prošle godine pojavio u našim trgovinama (69.999,00 kn) i čiji smo ekskluzivan test još tada napravili. Cijena 55EA980V modela danas iznosi oko 37.000 kuna u maloprodaji, no to ne znači da je taj OLED televizor bolji od ovog koji je danas u akcijskoj ponudi. Na temelju informacija s kojima raspolažemo, oba televizora koriste potpuno isti OLED zaslon s istim karakteristikama, radijusom zakrivljenosti i dizajnom. Razlika je samo u tome što 55EA970V nema Crystal Sound zvučnike ugrađene u prozirno postolje već klasičnije rješenje u okviru televizora s pogledom prema podlozi.

lg-oled-comparison
Bez zvučnika na postolju, no s jednakom kvalitetom slike.

Prvi testovi, poput onog na francuskoj Digital Versus stranici potvrđuju izvrsnost slike EA970V modela, što znači da u ovom trenutku niža cijena u odnosu na prvi lanirani primjerak za sobom ne povlači slabiju kvalitetu OLED panela i ugrađenog procesora. Potpuno crna boja, beskonačan kontrast, precizne boje čak i prije kalibracije, je idealno širok vidljivi kut glavne su prednosti koje se itekako mogu uočiti u usporednim testovima s vrhunskim LCD televizorima današnjice. Čak je i kvaliteta reprodukcije zvuka solidna, iako bi bila prava šteta ne povezati ovaj TV na pravi sustav kućnog kina i zaokružiti izvrsno vizualno i zvučno iskustvo u do danas teško dostižno iskustvo.

Uz ovakvo strelovito smanjenje cijena, OLED televizori bi mogli postati pristupačni kroz iduće dvije godine i to u različitim veličinama i konturama ekrana (ravan, zakrivljen ili motorizirani za biranje konture). Padom cijena, uvođenjem novih modela i prodajom panela drugim kompanijama LG.Display pokazuje da je usavršio proizvodni proces i spreman je na sve veću potražnju koja će uslijediti u godinama koje slijede.

Test 55EA970V modela bismo trebali napraviti uskoro, te smo prilično sigurni kako će ovo biti prvi televizor koji smo do danas testirali, a koji će osvojiti Reference Class nagradu. Jedva čekamo…

Sve akcije možete pogledati na stranicama Emmezete >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

8 komentara

 1. Je li točna informacija da je Samsung odustao od OLED-a(barem za TV)? Čudi me ovakvo rušenje cijene od strane LG kad su ostali jedini na tržištu.Ne bunim se ,normalno,samo primječujem:-).

  1. za ovu godinu,Samsung nece proizvoditi OLED TV-e zbog prevelikih gubitaka (preko 50% izradenih panela je skart)
   Ova akcija iz LG-a je sjajna,i svatko tko si je mislio priustiti OLED,sad je prava prilika

 2. Ovaj članak me baš razveselio. Dugoročno planiram kupiti 80-90″ oled tv, za 3-4 godine ili kad mu cijena padne na nekih 15000kn. Moglo bi to biti i prije mog planiranog roka.

 3. isto tako, svi LG modeli su u Emmezeti u utorak bili na akciji 10% tako da se konkretno ovaj model mogao dobiti sa još 2700 kn popusta

 4. I da slika je fantastična, barem koliko sam ja mogao uočiti, u usporedbi sa ovogodišnjim modelima serije 7, 8 LG-a koji su bili pored njega

  1. Nije problem ciljano podići kvalitetu prikaza željenom modelu a onima pored njega spustiti kvalitetu prikaza.
   Dućansko gledanje je sve samo ne referenca kvalitete jer više manje svi televizori su raštimani do maksimuma..

 5. Darko,
  gledao sam u Emmezeti ovaj 55EA970V i 55EA980V, koji košta 62,990,00, a koji su stajali jedan pored drugog.
  Ne znam je li to zbog položaja TV-a i osvjetljenja u prodajnom prostoru, ali čini mi se da je na skupljem TV-u manja refleksija na ekranu, da je slika (boje i kontrast) nekako bolja i kvalitetnija, te da ekran na jeftinijem modelu izgleda nekako više kao da je od plastike.
  Moguće je da su ovo samo subjektivni dojmovi, ali je moguće da razlika između ova dva modela ipak nije samo u nedostatku zvučnika u postolju (stalku). Specifikacije na papiru su im istovjetne, ali bilo bi zanimljivo kada bi ti mogao napraviti stručnu usporedbu ova dva modela te utvrditi je li LG postigao nižu cijenu na nekakvim nekvalitetnijim komponentama.
  I da, unatoč manjkavostima WebOS-a, neshvatljivo je da se na najskupljem TV-u nalazi zastarjeli OS, a imaju ga trostruko jeftiniji drugi LG televizori.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!