Digitalna televizija u HrvatskojMAXtv HDVijesti

MAXtv HD paket – osnove i najčešća pitanja

Baš kao što je i obećano iz T-coma 16. svibnja počelo je uvođenje MaxTV HD usluge korisnicima! Odlučeno je kako se tijekom početne faze HD usluga neće dodatno naplaćivati, već će usluga biti uključena u mjesečnu naknadu.
Postoji će samo jedan paket – MAXtv HD paket.

Na samom početku da pojasnimo neke od nedoumica koje bi mogle mučiti ili barem zbunjivati većinu Vas zainteresiranih za korištenje usluge.

 • Dakle predavanje zahtjeva T-comu za MAXtv HD paket ne podrazumijeva da je usluga moguća na konkretnom priključku.
 • U početnoj fazi usluga je dostupna samo postojećim MaxTV korisnicima koji zadovoljavaju tehničke uvjete,dakle predati zahtjev na MaxTV HD ukoliko već niste korisnik MaxTV-a nije moguće!
 • Potreban Vam je ADSL modem koji podržava ADSL 2+ profil i HD uslugu (ukoliko ga ne posjedujete isti će Vam biti zamijenjen)
 • Potreban Vam je i MaxTV prijemnik STB koji podržava ADSL 2+ profil i HD uslugu što znači Scientific Atlanta! Ukoliko ga ne posjedujete STB će Vam biti zamijenjen uz naknadu propisanu cjenikom T-Coma (u promotivnom periodu nadoplata je 1 kn uz ugovor 24 mj. Ili 1599,00 kn jednokratno,PDV uračunat u cijene)

Ukoliko ste korisnik usluge 2nd STB ,dakle imate instalirana dva STB-a kako bi mogli pratiti MaxTV ne više televizora ovu uslugu ,nažalost, nećete moći koristiti!

HDMI kabel ste dužni sami kupiti.

Potreban Vam je barem HD ready TV kako bi mogli uživati u punoj kvaliteti slike kao i vanjski Dolby Digital dekoder kako bi mogli uživati u višekanalnom surround zvuku!

Ni HDMI kabel ni AV reciever nisu neophodni za korištenje usluge!

U promotivnoj fazi usluga se ne naplaćuje osim HD sadržaja u videoteci koji se naplaćuju po važećem cjeniku, dakle od 10 do 15 kn po filmu.

Kad smo već kod videoteke navest ćemo nekoliko činjenica:

 • Svi naslovi su kodirani u Full HD formatu rezolucije 1080
 • Sam sadržaj je kodiran kao 1080p (progressive) materijal, a format izlaznog signala iz STB-a ovisiti će o vrsti konekcije (HDMI, SCART, COMP/S-VIDEO) kojom je STB povezan s TV prijamnikom, te o rezoluciji samog TV prijamnika.
 • Što se tiče zvuka, svi HD materijali (ukoliko nije navedeno drugačije) su kodirani s Dolby Digital 5.1 višekanalnim zvukom
 • svaki HD naslov ima ukodiran polu-transparentan MAXtv HD logo u gornjem desnom kutu

MAXtv HD screenshot 1

MAXtv HD screenshot 2

Važno!
Za korištenje višekanalnog zvuka morate, osim povezivanja AV recievera optičkim kabelom, omogućiti AC3/SPDIF izlaz u postavkama sustava na STB sučelju.

MaxTV AC3/SPDIF izlaz

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

18 komentara

 1. Odličan članak! Vrlo informativan i jasno pisan!

  Nego, vezano uz spajanje ure?aja putem HDMI kabela – kolega mi je rekao da kada je spojio ure?aj Logitech HDMI kabelom koji sam mu posudio, prebacivanje kanala je postalo značajno brže nego kada koristi SCART kabel. Slika da je tako tako bolja na SD kanalima, dok je baš razlika u brzini prebacivanja najuočljivija.

  Može li još netko ovo potvrditi?

 2. Navedeno je da Atlanta podržava najveau rezoluciju 1080i, što bi značilo kad se odabere HD film u videoteci koji je u 1080p, Atlanta pretvara prodressive u interlaced? čudno….

 3. Dolby digital 5.1 zvuk na HD filmovima nije moguae dobiti putem HDMI kabela. Optički kabel još nisam probao spojiti no nije mi jasno zašto se putem HDMI -ja ne šalje i dolby digital 5.1 zvučni zapis (kao primjerice kod spajanja DVD-a ili PS3 konzole HDMI kabelom).

  Mislim da ovo nije dovoljno dobro razjašnjeno jer se u FAQ-u i opaenito uputama spominje isključivo nužnost spajanja HDMI-jem, ne i optičkim kabelom kako bi se dobio 5.1 zvuk.

  BTW moj receiver vidi samo dva kanala (stereo) preko HDMI-ja.

 4. Lijep text samo ne kuzim nesto.
  – Potreban Vam je i MaxTV prijemnik STB koji podržava ADSL 2+ profil i HD uslugu što znači Scientific Atlanta! Ukoliko ga ne posjedujete STB ae Vam biti zamijenjen uz naknadu propisanu cjenikom T-Coma (u promotivnom periodu nadoplata je 1 kn uz ugovor 24 mj. Ili 1599,00 kn jednokratno,PDV uračunat u cijene)

  STB sam kupio na samom pocetku akcije za 600 kn, imam racun uplatu uredno. Nikada nisam bio pod ugovorom. Zasto bih vraaao , zamjenio , nešto što je moje s nečim što još moram ugovorom se vezati ili još jednom platiti. OK novi pa plaaam, ili 1 kn pa 24 mj. Jl to ono ako pro?e ili?
  Ako želim platiti O.K. ili 24 mj ugovor O.K. ali povrat starog STB a kojega sam kupio ili kroz 24 mj otplatio moj je, je po meni samo jos jedna u nizu namjestaljki T – COma, po se pitam da li tko provjerava malo njih.

 5. U desnom gornjem uglu nema maxtv loga i programi nisu u 1080p vea u 720p. Na moje pitanje zašto , nema odgovora vea samo konstatacija da atlanta ne može isporučiti i prikazati 1080p signal ?

 6. “U početnoj fazi usluga je dostupna samo postojeaim MaxTV korisnicima koji zadovoljavaju tehničke uvjete,dakle predati zahtjev na MaxTV HD ukoliko vea niste korisnik MaxTV-a nije moguae!”

  Je li ovo onda znači i to da netko tko npr. danas postane korisnik MaxTV (pravi korisnik, ne probni) se ne može prijaviti za HD?

 7. Darmar, zasto se (pomalo besramno) promovira informacija o 1080p kada Atlanta ne moze dati van 1080p? Mozda su filmovi iz videoteke zaista 1080p ali u televizor dolaze kao 1080i (ili kao sto vec vidimo kod nekih i u 720p????) meni na SD-u

 8. Dakle što se surround zvuka tiče;
  Važno!
  Za korištenje višekanalnog zvuka morate, osim povezivanja AV recievera optičkim kabelom, omoguaiti AC3/SPDIF izlaz u postavkama sustava na STB sučelju.Odnosi se za sada na filmove iz videoteke uz famozno-ukoliko nije drugačije navedeno!
  Nadalje ,piše da su programi stereo,hoae li koji imati surround nije poznato!!
  Dakle,zatražiti MaxTV HD nije moguae,morate postati Max TV korisnik kako bi Vam mjerili liniju i ovisno o tome omoguaili HD!Prije nego postanete MaxTV korisnik neae Vam mjeriti propusnost linije!!!Dakle ukoliko linija zadovolji uvjete unatoč tome što ste novi,možete dobiti HD SAMO ONI TO NE ZNAJU UNAPRIJED!

 9. Scientific Atlanta STB distribuira high definition video signal (uključujuai 576p, 720p i 1080i rezoluciju)
  Kako saznajem rezolucija ovisi o distributeru programa i istina je da STB Atlanta pretvara p u i !?

 10. Nebih se štel mešati.
  Zar vam nebi bilo jednostavnije na forum prebacit raspravu a ne ovdje ko bakice s pazara ? :-)

  Forum je preglednije mjesto i bolje za ovakvu vrstu rasprave .

  Inace.
  Od pocetka se znalo da nema teoretske sanse da atlanta isporucuje 1080p signal.
  To je netko bacio patku u startu ..

 11. evo ovako kad sam zvao da zatrazim uslugu HD na max tv rekli su mi da mi je zahtjev napravljen i da cekam do 30 dana kada ce operateri stici na teren ok u redu ali ja normalno nisam mogao izdrzat pa sam zvao sluzbu za korisnike nakon nekih 12 dana i tamo su mi rekli da je zahtjev uspjesno zaprimljen i da sigurno nema problema sto se linije tice da ispunjava sve uvjete jer su je oni testirali.ok odma sam se poveselio i normalno i dalje nestrplivo cekao da ovi do?u to instalirati,nakon par dana isti su i dosli al su samo iz auta izjavili da je to nemoguce jer u mom kraju ta mreza ne postoji i nakon tog odjuriri,P me sad zanima kakva to mreza moro biti i kako to da je u mom selu nema a kilometar dalje ima.hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!