Pribor/ostaloRecenzije

Recenzija [ambijentalno osvjetljenje]: Vogel’s MoodVision XLF200 & XLF300

Dizajn

Dvije ključne komponente MoodVision sustava su LED letve i centralna jedinica koja ih napaja i šalje informacije o odabranoj kombinaciji boja. Letve su duguljastog cilintričnog oblika s aluminijskim dijelom na kojem se nalaze LE diode i priključci za serijsko povezivanje na krajevima, a kako korisnik ne bi došao u direktni kontakt s bijelom PCB štampanom pločicom, tu je prozirni plastični pokrov. Pokrov je nešto duži od aluminijskog dijela kako bi prekrio utor za RJ11 kabel, a na njegovim krajevima se nalazi ime proizvođača.

Na svakoj letvi se nalazi ukupno 18 LE dioda raspoređenih u šest skupina od kojih svaka sadrži po jednu od primarnih boja.

vogels_xlf-moodvision_detai

Centralna jedinica je izrađena od plastike i metalnog podnožja koje se može pričvrstiti po želji korisnika. Razlika između XLF200 i XLF300 jedinice leži u okruglom elementu s gornje strane. Kod XLF modela okrugli element ima funkciju tipke i obojane je u srebrno, dok je kod XLF300 modela on crne boje i nema funkciju tipke – sve tipke su na daljinskom upravljaču.

vogels_xlf-moodvision_contr

Poleđina otkriva dva RJ11 priključka za napajanje i komunikaciju s LED letvama, a između priključaka se nalazi utor za naponski konektor.

vogels_xlf-moodvision_back

Sve u svemu, dizajn djeluje jednostavnim, no mi bismo radije vidjeli komponente manjih dimenzija, posebice LED letvi koje smatramo dimenzijski pretjerano velikima.

Instalacija

MoodVision možete instalirati gdje god poželite, ne samo na poleđinu televizora. On može funkcionirati i iza linijskih komponenata, u regalu, ispod stola ili na zidu, LE diode se ne zagrijavaju i jedino bi vam dimenzije letvi i kratki kabeli mogli zakomplicirati realizaciju.

vogels_xlf-moodvision_inst2

Na televizor se LE letve mogu jednostavno pričvrstiti putem dvostrane ljepljive trake, a kako originalna nije bila više u funkciji, za potrebe testa smo iskoristili UHU Patafix. Kroz par minuta smo od starog LCD-a dobili Ambilight-u sličan model. Na slici niže možete pogledati kako izgleda televizor nakon istalacije.

vogels_xlf-moodvision_insta

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Ambilight treba doživjeti jer ga ne možeš opisati. Onaj tko ga nema jako puno gubi i zato nemam što reai nego ” BRAVO PHILIPS”.

  2. dali taj ambilight na philipsu prati boje na ekranu ili baca boje po zidu nasumce. ako neko može malo objasniti. recimo berlingo

    1. Možeš naštimati kako hoaeš tj možeš birati koji intenzitet želiš od ponu?enih opcija,a ono što ja koristim uvjek je ono što si pitao tj ono što se dešava na ekranu to se dešava i na zidu. Izuzetan doživljaj u zatamjenoj prostoriji. Teško je opisati, moraš doživjeti. Ja više nebi ni mogao gledati tv bez ambilighta. Philips 9664 ima svjetla na bočnim stranicama i to smatram sasvim dovoljnim mada nism imao prilike gledati Philipsa koji ima ambilihgt i sa gornje strane. Možda bi to bilo previše, ali opet zavisi koliko ti je tv udaljen od zida. Meni je u kutu pa tako se rasvjeta reproducira po cijelom zidu. Vjerojatno ako bi tv bio blizu zida bi taj neosvjetljeni gornji dio falio. To je moje mišljenje. Mislim da si zadovoljan odgovorom i ako imaš namjeru kupiti tv sa ambilightom nemoj se misliti. Pozdrav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!