CES - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

LG najavio OLED televizore za 2024. godinu – 4K144, poboljšan AI i WebOS Re:New program

LG OLED prvi put na 144 Hz!

LG Electronics je predstavio nove OLED televizore za 2024., podijeljene u četiri serije – M4, G4, C4 i B4. Glavna atrakcija su nove M4 i G4 serije koje će biti opremljene novim AI procesorom s četiri puta boljom umjetnom inteligencijom, podrškom za 144 Hz osvježavanje, te najnovijom verzijom webOS-a (24).

Novi OLED modeli će biti dostupni u istom rasponu dijagonala kao i prošle godine – od 42″ do 97″.

Novi α (Alpha) 11 AI procesor nudi 70% poboljšanje grafičkih performansi i 30% veću brzinu obrade u usporedbi s prethodnim procesorom, što će omogućiti različita poboljšanja u vidu oštrine, svjetline i kontrasta, te mapiranja tonova kod HDR signala.

Veseli što je LG najavio WebOS Re:New program koji nudi najnovije nadogradnje webOS platforme za narednih pet godina. Već početkom ove godine, WebOS Re:New program će omogućiti nadogradnju modela iz 2022. s najnovijom verzijom (uključuje modele iz 2022 OLED TV, LG OLED Flex, LG OLED Objet Collection Posé i 2022 QNED Mini LED 8K (QNED99/95 serije)).

LG-evi OLED evo modeli dobili su VESA ClearMR certifikat koji osigurava oštrinu prikaza u pokretu, a koja je standardno dobra od prvih OLED televizora koji su se pojavili 2013. godine. Kao i prošle godine, tako i ove godine LG reklamira svoje OLED televizore kao ultimativno rješenje za igranje kroz podršku za 4K 144Hz osvježavanje, HDMI 2.1 opcije povezivanja, Game Optimizer sučelje, te NVIDIA G-SYNC i AMD FreeSync kompatibilnost.

Više u službenoj objavi.

Više o LG 2024 televizorima možete saznati u videu niže:

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!