Pribor/ostaloRecenzije

Recenzija [ambijentalno osvjetljenje]: Vogel’s MoodVision XLF200 & XLF300

Dojmovi nakon korištenja, slike i video prilog

MoodVision smo koristili nekoliko dana instaliranog na TV u konfiguraciji koja odgovara Philips-ovom Spectra 2 sustavu.

vogels_xlf-moodvision_instb

Intenzitet osvjetljenja i sama forma odgovara Philips-ovom rješenju, a praktične kontrole kod XLF300 modela omogućuju brzu promjenu nijansi i intenziteta svjetla. Iako se vrlo brzo osjeti izostanak dinamičkog osvjetljenja, kod sadržaja koji nemaju toliko čestu promjenu boja (primjerice nogometna utakmica i zelena boja travnjaka) može se dobiti dojam da gledate neki od Philips-ovih televizora. Kod ostalih sadržaja osvjetljenje više služi da smanji umor očiju u zatamnjenoj prostoriji nego da prividno poveća sliku.

vogels_xlf-moodvision_inst3

Nije nam se svidio izostanak bilo kakvog senzora koji bi omogućio dinamičku promjenu boja ili njihovog intenziteta – primjerice jednostavan sustav mikrofona i programa koji bi ovisno o ritmu mijenjao intenzitet svjetla. XLF300 model posjeduje cikliranje po bojama, no ono nas više podjseća na jeftine božićne lampice nego na specijalizirani proizvod.

vogels_xlf-moodvision_inst5

Za kraj, izbor boja nije onako velik kao što to proizvodač ističe u specifikacijama. Nije moguće upaliti sve tri boje da istovremeno svijetle i regulirati pojedinačno njihov intenzitet. Također, implementacija dodatnih boja bi bila dobrodošla, posebice kod XLF300 modela čija cijena prelazi 1000 kuna.

vogels_xlf-moodvision_3_vogels_xlf-moodvision_1_vogels_xlf-moodvision_2

Video demonstracija modela XLF200 i XLF300 u nastavku:

[vimeo id=”12665660″ w=”550″ h=”309″]

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Ambilight treba doživjeti jer ga ne možeš opisati. Onaj tko ga nema jako puno gubi i zato nemam što reai nego ” BRAVO PHILIPS”.

  2. dali taj ambilight na philipsu prati boje na ekranu ili baca boje po zidu nasumce. ako neko može malo objasniti. recimo berlingo

    1. Možeš naštimati kako hoaeš tj možeš birati koji intenzitet želiš od ponu?enih opcija,a ono što ja koristim uvjek je ono što si pitao tj ono što se dešava na ekranu to se dešava i na zidu. Izuzetan doživljaj u zatamjenoj prostoriji. Teško je opisati, moraš doživjeti. Ja više nebi ni mogao gledati tv bez ambilighta. Philips 9664 ima svjetla na bočnim stranicama i to smatram sasvim dovoljnim mada nism imao prilike gledati Philipsa koji ima ambilihgt i sa gornje strane. Možda bi to bilo previše, ali opet zavisi koliko ti je tv udaljen od zida. Meni je u kutu pa tako se rasvjeta reproducira po cijelom zidu. Vjerojatno ako bi tv bio blizu zida bi taj neosvjetljeni gornji dio falio. To je moje mišljenje. Mislim da si zadovoljan odgovorom i ako imaš namjeru kupiti tv sa ambilightom nemoj se misliti. Pozdrav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!