Pribor/ostaloRecenzije

Recenzija [ambijentalno osvjetljenje]: Vogel’s MoodVision XLF200 & XLF300

vogels_xlf-moodvision_all

Zaključak

Vogel’s MoodVision XLF200 & XLF300 je zanimljiv sustav dekorativnog osvjetljenja koji omogućuje barem djelomično uspješno oponašanje popularnog Ambilight-a tvrtke Philips. Sam princip rada i instalacija su vrlo jednostavni, a korištenje također maksimalno pojednostavljeno, posebno kod XLF300 modela koji nudi bežičnu kontrolu. Boje su intenzivne i realistične, a šteta je što se proizvođač nije odlučio na implementaciju neke od sekundardnih boja, kao i šireg raspona kontrola nad diodama. Manje dimenzije LED letvi bi također bile dobrodošle.

Sve u svemu, zanimljivo rješenje za sve koji žele jednostavno i sigurno osvjetliti svoj TV ili prostor oko njega.

Konačna ocjena:

3-star-three-quarter

Cijena (MPC, na dan objave): 899,00kn (XLF200), 1.199,00kn (XLF300)

Na test ustupio:

dacco-logo

–~~~~~~~~~~~~–

> Kompletna lista korištene opreme za testiranje <

Copyright HD Televizija 2010. Sva prava pridržana. Sve slike u članku su vlasništvo njihovih autora.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Ambilight treba doživjeti jer ga ne možeš opisati. Onaj tko ga nema jako puno gubi i zato nemam što reai nego ” BRAVO PHILIPS”.

  2. dali taj ambilight na philipsu prati boje na ekranu ili baca boje po zidu nasumce. ako neko može malo objasniti. recimo berlingo

    1. Možeš naštimati kako hoaeš tj možeš birati koji intenzitet želiš od ponu?enih opcija,a ono što ja koristim uvjek je ono što si pitao tj ono što se dešava na ekranu to se dešava i na zidu. Izuzetan doživljaj u zatamjenoj prostoriji. Teško je opisati, moraš doživjeti. Ja više nebi ni mogao gledati tv bez ambilighta. Philips 9664 ima svjetla na bočnim stranicama i to smatram sasvim dovoljnim mada nism imao prilike gledati Philipsa koji ima ambilihgt i sa gornje strane. Možda bi to bilo previše, ali opet zavisi koliko ti je tv udaljen od zida. Meni je u kutu pa tako se rasvjeta reproducira po cijelom zidu. Vjerojatno ako bi tv bio blizu zida bi taj neosvjetljeni gornji dio falio. To je moje mišljenje. Mislim da si zadovoljan odgovorom i ako imaš namjeru kupiti tv sa ambilightom nemoj se misliti. Pozdrav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!