Periferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [daljinski upravljač]: Logitech Harmony 1000

Ako ste gledali film “Klik za savršeni život”, onda znate da je glavni junak tog filma dobio jedan veoma poseban daljinski upravljač kojim je mogao upravljati ne samo kućanskim uređajima, već i osobama i događajima. Koliko god se takav gadget divan činilo, u filmu smo mogli vidjeti da si je glavni junak na kraju zakomplicirao tako život da su ga svi napustili, te je ostao sam samcat sa svojim božanstvenim poklonom u ruci. Film ipak završava happy endom, a odabrao sam ovu priču za uvod zato što ću danas govoriti o jednom specijalnom univerzalnom daljinskom upravljaču s kojim doduše ne možete upravljati ljudima i događajima, no možete si bitno olakšati korištenje vaše omiljene multimedije.

Daljinskih upravljača je ionako previše na stolovima naših dnevnih soba i kalitetan daljinski upravljač će vam bitno doprinjeti komforu i urednosti vašeg interijera. Osobno u dnevnoj sobi posjedujem pet daljinskih upravljača kojim se često zna pridružiti i bežični fiksni telefon, te mobitel ili dva. U cijeloj toj zbrci mladi se još nekako snađu, no stara garda, a posebno djedovi i bake na kraju odustanu od bilo kakve interakcije sa tehnikom u dnevnom boravku i radije gledaju TV u svojoj sobi koji ima jedan daljinski upravljač kojeg poznaju. Logitech Hrvatska nam je na test poslao najjači model iz njihove Harmony serije univerzalnih daljinskih upravljača, model 1000. Harmony 1000 nudi LCD ekran osjetljiv na dodir, te nekoliko tipki za osnovne funkcije, a sve integrirano u stilizirano kućište od brušenog aluminija i gume koja sprječava da se ova fina stvarčica poljubi s podom ako imate vlažne ili masne ruke. U ovom ćemo testu provjeriti kakva je kompatibilnost s uređajima raznih proizvođača, koliko je intuitivan ugrađeni softver, te koliko je vremena potrebno na prilagodbu ovakvom načinu upravljanja.

SPECIFIKACIJE

* upravljanje uređajima na jedan dodir – odaberite koju aktivnost želite, a ne koju komponentu želite upaliti
* kontrola do 15 komponenti – upravljajte videom, audio, igračim konzolama – čak i rasvjetom i kućanskim aparatima
* port za učenje – dodajte stare funkcije sa starog daljinskog upravljača jednostavnim usmjerenjem prema Harmony-ju

* 3.5″ zaslon u boji osjetljiv na dodir – s lakoćom se krećite po svim opcijama vaših uređaja
* stanica za punjenje – postavite daljinski upravljač na stanicu i zaboravite na zamjenu baterija
* tipke za pomoć olakšavaju korištenje i rješavaju dvojbe prilikom korištenja

* jednostavna instalacija putem on-line čarobnjaka
* iznimna kompatibilnost sa čitavim nizom uređaja – od laser disc-a do Blu-Ray-a, u bazi se nalazi preko 200.000 uređaja od više od 5.000 proizvođača
* besplatna podrška za potpuno zadovoljstvo korisnika bilo da imate problem ili samo pitanje

* potpuna kompatibilnost sa Windows Vista operativnim sustavom

PAKIRANJE

Već ćete pri prvom pogledu na pakiranju vidjeti da je ovo proizvod visoke klase kod kojeg se nije štedilo ni na samom pakiranju. Pakiranje je izrađeno iz tvrdog kartona koji se magnetski zatvara, a na prednjoj strani se nalazi reljefni prikaz samog uređaja. Otvaranjem pokrova kojeg drže magneti kroz prozirnu plastiku se može vidjeti prednja maska uređaja, a ostatak sadržaja ćete vidjeti tek kada ga kupite i pakiranje otvorite do kraja.

Pogled na pakiranje proizvoda

U pakiranju vas očekuje sljedeće:

* Harmony 1000 daljinski upravljač
* docking stanica za punjenje ugrađene Li-Ion baterije
* Li-Ion baterija
* tiskane upute
* CD sa upravljačkim softverom

Na test je proizvod došao bez i najmanje ogrebotine ili oštećenja kako pakiranja, tako i njegova sadržaja.

Unutar sjajnog pakiranja skriva se još sjajniji sadržaj

Pogled na kompletan sadržaj pakiranja

Adsense
1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Cijena je u me?uvremenu malo pala i iznosi oko 2200 kn. Ipak, meni se puno više svi?a Harmony One – em je jeftiniji, em praktičniji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!