Vijesti

Lista 3D-ready AV receivera za 2010-tu godinu

Sony 3D ready AV receiver – STR-DN1010

sony-str-dn1010Pored 3D-ready televizora i omogućavanja pune 3D kompatibilnosti i mogučnosti PS3 konzoli, Sony je predstavio i 3D-ready AV receiver. Radi se o STR-DN1010 modelu, koji je identičan STR-DN1000 modelu uz nadogradnju HDMI 1.4 standarda.

Flagship model STR-DN1010 receiver posjeduje piano black gloss dizajn kao i STR-DN1000 . Receiver posjeduje 7.1 kanalni zvuk (110 wati po kanalu pri 8-Ohma, 1kHz, 1% THD). Podržava HD 1080/60p/50p i 24p video signale putem HDMI™, kao i posljednje unaprijeđene HD audio kodeke uključujući i Dolby® Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS®-HD High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio i LCPM.

Povezivost je također vrlo dobra, tu su 4 3D kompatibilna HDMI ulaza i 3 komponenta ulaza, koji pružaju podršku za veliku paletu HD linijskih uređaja.

STR-DN1000 receiver također ima wireless multi-room audio mogućnosti putem Sony-eve S-AIR® tehnologije. Sa kupnjom S-AIR ready transmitera (model EZW-T100) i dodatnog S-AIR speaker sistema (model AIR-SA10), ovaj high-end receiver može pružati usluge wireless audia do 50m u 10 dodatnih prostorija.

STR-DN1010 kao i ES modeli ima GUI ili icon-driven menu sistem u obliku XBR sistema kakav se može naći na PS3 konzolama, što pruža jednostavnost i veliku olakšicu prilikom konfiguriranja samog uređaja. Ovaj receiver također podržava korištenje iPod® i iPhone® uređaja koji se lako priključuju putem Sony-evog Digital Media Port (DMP) ulaza. Kompatibilni DMP dodaci su potrebni i prodaju se zasebno, kao držači za spomenute iPhone proizvode. Tu je jos i podrška za radio Sirius® pretplatu kao i Deep Color™ i x.v.Color™.

Sony STR-DN1010 7.1 A/V receiver će biti dosptupan od srpnja po cijeni od 500 eura. EZW-T100 S-AIR transmiter i AIR-SA10 speaker sistemi su dobavljivi već sada, po cijenama od 50 eura i 120 eura.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Što se tiče Yamahinig recievera preporučena cijena je izražena u DOLARIMA a vi ste napisali u €. Svejedno, hvala na informacijama.

    Jedno pitanje: ima li vijesti kada ae Denon izbaciti recievere sa 1.4 HDMI?

  2. Da, cijena u $ se reflektuje na EU tržište u eurima, kao što je do sad praksa pokazala.

    Denon je izbacio ure?aj S-5BD koji je hibridni spoj AV receivera i BD player-a a 3D receiveri se očekuju na ljeto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!