3DVijesti

Zagreb: LG predstavio pasivna 3D rješenja

LG je na današnjem predstavljanju u zagrebačkom Sheratonu predstavio liniju Cinema 3D televizora – novih modela LCD televizora koji za prikaz 3D-a zahtjevaju pasivne 3D naočale. Prednosti takvih naočala su višestruke: lagane su, ne zahtijevaju baterije i punjenje, a njihova cijena je glavni adut – za stotinjak kuna možete osigurati 3D sliku za cijelu obitelj i par prijatelja. S druge strane, slika preko takvih naočala nema toliko izražen crosstalk, odnosno duhove u prikazu, a tu je također i znatno manje titranje objekata u pokretu što i dalje kvari dojam 3D-a preko aktivnih 3D naočala. Na prezentaciju su predstavljeni modeli LW650S, 47LW5500 i 42LW5500, a važno je naglasiti da će svi modeli Cinema 3D linije biti dostupni u veličinama od 32 pa do 55 inča. Prve recenzije govore o solidnim performansama za prosječnog korisnika, te je LG ovim modelima doveo 3D u pristupačnije cjenovne razrede. Testovi pojedinih modela uskoro!

— SLUŽBENA OBJAVA ZA MEDIJE —

Zagreb, 27. travnja 2011. – LG Electronics (LG) je predstavio na današnjem briefingu za novinare najnoviju tehnologiju LG CINEMA 3DTM koja korisnicima osigurava iskustvo gledanja nalik onome u kinu uz lagane, udobne naočale, jasnu sliku iznimne svjetline te širok kut gledanja.

Za televizore s tehnologijom CINEMA 3D™ nisu potrebne skupe naočale s baterijskim napajanjem jer pripadajuće naočale osiguravaju svjetlinu i jasnoću slike te gledateljima omogućuju još ugodnije uživanje u 3D sadržaju. Težine svega 16 grama, ove 3D naočale nemaju električnih dijelova, ne koriste elektromagnetske valove te ih ne treba puniti, a zahvaljujući njihovoj pristupačnoj cijeni, moguće ih je kupiti koliko god je potrebno za opuštanje uz 3D film ili nogometnu utakmicu u društvu obitelji i prijatelja.

Sve ove prednosti LG-eve tehnologije CINEMA 3DTM moguće je doživjeti uz predstavljeni televizor LW650s koji nudi izvanrednu 3D sliku zahvaljujući LG-evoj tehnologiji Film Patterned Retarder (FPR). LG LW650s optimizira odvajanje slika za lijevo i za desno oko propuštanjem slike kroz svoj polarizirani sloj za oba oka istovremeno. Slika se potom kroz polariziranu površinu leća na naočalama odvaja za lijevo i desno oko te omogućava gledateljima široki kut gledanja uz uistinu jedinstveno jasnu 3D sliku bez treperenja, a time i bez zamora očiju. Odsustvo treperenja slike potvrđuje i certifikat Flicker Free koji su ovom modelu dodijelili Intertek i TÃœV, dvije najuglednije certifikacijske organizacije u područje tehničke inspekcije i nadzora. LW650s je prvi 3D televizor na svijetu koji je primio taj certifikat. Uz ovaj su model predstavljeni i LG-evi televizori 47LW5500 i 42LW5500 s tehnologijom CINEMA 3DTM.

Uz tehnologiju CINEMA 3DTM, LG predstavlja novu dimenziju 3D zabave”, rekao je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska. “Potrošači koji žele uživati u ugođaju kina u svom domu s obitelji i prijateljima, zahvaljujući LG-u sada uistinu to i mogu.

Televizor LG LW650s također poboljšava kvalitetu slike uz 3D Light Boost, tanki film na zaslonu koji jamči maksimalnu svjetlinu 3D prikaza. Ovaj model nudi i mogućnost pretvaranja 2D sadržaja u 3D za još bolji doživljaj tehnologije LG CINEMA 3DTM.

Televizor LG 42LW5500 bit će dostupan u svim bolje opremljenim dućanima tehničke opreme od početka lipnja po maloprodajnoj cijeni od 8.499 kuna, dok će model LG 47LW5500 biti moguće nabaviti za 10.999 kuna.

Za više informacija, molimo posjetite www.lge.hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

9 komentara

 1. Nije mi bas jasno o kakavoj ustedi u prozvodnji njihovog pasivnog panela lg prica kada je cena LG 42LW5500 otprilike jako slicna panasoniku st30 to jest razlika je samo u naocarima koje treba doplatiti kod panasonika a o razlici u kvalitetu slike netreba ni pricati.

   1. to mi je nekako cudno
    ako ima 1920×1080 tocaka (odnosno 2.073.600 pixela), 960×540 daje 4x manje tocaka (518.400 pixela) pa za oba oka je to 1.036.800 pixela,odnosno tek pola od fullHD rezolucije
    gdje se pogubilo pola pixela?!?
    brijem da ce biti svaka druga vertikalna ili horizontalna linija
    dakle, 960×1080 ili 1920×540

    1. Tako je, kod Bluray 3D filmova rezolucija ae biti 1920x540px jer se polariziraju horizontalne linije, a kod side-by-side emitiranja kao primjerice na Sky 3D programima, rezolucija ae biti 960×540 umjesto 960×1080.

     1. da bi ovo zazivjelo,pixeli moraju biti duplo shiri nego vishi,a rezolucija ugodnih 1920×2160 (za sad su kod monitora na 1920×1200)

 2. Dakle, vidite uvijek upola manje linija od postojeaeg broja; krive su informacije o četiri puta manjoj rezoluciji.
  A 3D FPR ne da ae zaživjeti, nego je aktivna tehnologija upravo poslana u povijest. Pitanje je samo koliko ae konkurencija biti tvrdoglava – godinu, dvije ili možda tri…? Panasonic ae raditi probleme, jer 3D FPR za sada nije primjenjiv na plazme, prema insiderskim informacijama… (iako ne znam zašto…).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!