Obavijesti/ostaloVijesti

LG br. 1 na tržištu kućnih kina

LG Electronics (LG) drži vodeći položaj u kategoriji kućnih kina na tržištima triju zemalja srednje i istočne Europe. Vodeći je dobavljač po vrijednosti prodaje sustava kućnih kina u Mađarskoj, prvi po broju prodanih jedinica u Srbiji, dok je u Hrvatskoj tržišni lider i količinski i vrijednosno.

Prema rezultatima neovisnog istraživanja tržišta, s čak 45,2% tržišnog udjela u segmentu kućnih kina na kraju 2010., LG u Hrvatskoj postiže vrhunske rezultate. Prošlu je godinu započeo s 20% udjela, koji se do kraja godine više nego udvostručio te opasno približio željenom cilju od 50%. LG je u Mađarskoj po vrijednosti prodaje tržišni lider u ovoj kategoriji još od sredine 2005., a u prosincu 2010. imao je 38,4% udjela. Među zemljama srednje i istočne Europe, srpski potrošači su najlojalniji LG-evim pristupačnijim modelima kućnih kina. Tvrtka ondje pokriva gotovo polovicu tržišta s udjelom od 47,5% na kraju 2010. kad je riječ o broju prodanih jedinica.

„Ponosni smo na činjenicu da smo lideri na tržištu kućnih kina u tri zemlje srednje i istočne Europe jer ovaj rezultat jasno pokazuje našu filozofiju razvoja usmjerenu na želje i potrebe korisnika. U slučaju proizvodne kategorije kućnih kina možemo vidjeti kontinuirani rast u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji. Cilj nam je zadržati i povećati naš tržišni udio lokalno, ali i regionalno, kako u vrijednosti prodaje, tako i u broju prodanih jedinica“, poručio je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Najavljuju u iduaoj godini i 55″ OLED televizor! Koliko ulažu nebi me čudilo u narednim godinama potpunu dominaciju u potrošačkoj elektronici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!