Home » Obavijesti/ostalo » LG br. 1 na tržištu kućnih kina

LG br. 1 na tržištu kućnih kina

LG Electronics (LG) drži vodeći položaj u kategoriji kućnih kina na tržištima triju zemalja srednje i istočne Europe. Vodeći je dobavljač po vrijednosti prodaje sustava kućnih kina u Mađarskoj, prvi po broju prodanih jedinica u Srbiji, dok je u Hrvatskoj tržišni lider i količinski i vrijednosno.

Prema rezultatima neovisnog istraživanja tržišta, s čak 45,2% tržišnog udjela u segmentu kućnih kina na kraju 2010., LG u Hrvatskoj postiže vrhunske rezultate. Prošlu je godinu započeo s 20% udjela, koji se do kraja godine više nego udvostručio te opasno približio željenom cilju od 50%. LG je u Mađarskoj po vrijednosti prodaje tržišni lider u ovoj kategoriji još od sredine 2005., a u prosincu 2010. imao je 38,4% udjela. Među zemljama srednje i istočne Europe, srpski potrošači su najlojalniji LG-evim pristupačnijim modelima kućnih kina. Tvrtka ondje pokriva gotovo polovicu tržišta s udjelom od 47,5% na kraju 2010. kad je riječ o broju prodanih jedinica.

„Ponosni smo na činjenicu da smo lideri na tržištu kućnih kina u tri zemlje srednje i istočne Europe jer ovaj rezultat jasno pokazuje našu filozofiju razvoja usmjerenu na želje i potrebe korisnika. U slučaju proizvodne kategorije kućnih kina možemo vidjeti kontinuirani rast u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji. Cilj nam je zadržati i povećati naš tržišni udio lokalno, ali i regionalno, kako u vrijednosti prodaje, tako i u broju prodanih jedinica“, poručio je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

4 komentara

  1. Lg, hvala ti na jeftinoj ips tehnologiji i za još štošta kapa dolje

  2. Najavljuju u iduaoj godini i 55″ OLED televizor! Koliko ulažu nebi me čudilo u narednim godinama potpunu dominaciju u potrošačkoj elektronici.

  3. Svaka čast LG-u, ali on u moju kuau više ne ide.

  4. Nasuprot tvojim iskustvima, ali meni LG ide, ali Samsung nikad vise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*