Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

Glasina: LG planira ući na tržište OLED monitora do 2017.

oled-seoul-lg-group-hq

LG Displayevi OLED paneli neće biti ugrađivani samo u televizore, pametne telefone i pametne satove, već bismo ih uskoro mogli gledati i u monitorima. Korejski ETNews navodi kako je kompanija riješila kronični problem OLED panela – zadržavanje tragova statične slike (burn-in) koji je do sada ograničavao primjenu za monitore.

Ovu informaciju nije potvrdio LG, već se radi o neslužbenoj informaciji koja navodno dolazi iz izvora bliskog LG Displayu. LG je samo objavio kako za sada nije donesena odluka o početku masovne proizvodnje OLED monitora, te da je kompanija okrenuta ka zadovoljavanju tržišta OLED televizora.

LG-34UM67-sims4

Svi monitori koje danas možete kupiti, od malih pa do ultraširokih 34″ koriste LCD tehnologiju. Za razliku od televizora računalni monitori nemaju  tehnike lokalno zatamnjenja uz pomoć LED pozadinskog osvjetljenja, tako da su ograničeni na nativni kontrast koji panel nudi. Ovdje govorimo o kontrastu od oko 1000:1 bilo da se radi o monitoru s IPS ili PLS panelom.

OLED monitori imaju beskonačan kontrast i samim time čistu crnu boju i odličan prikaz svih boja neovisno o kutu gledanja, a već se koriste u profesionalnom segmentu za koji ih proizvodi Sony. Ako se obistine glasine, izvrsnost više ne bi bila ekskluzivna samo za profesionalce već bi u njoj mogli uživati svi.

lg-34uc97-header
LG-jev 34UC97 ultraširoki LCD monitor

CES u Las Vegasu idući mjesec bi nam mogao otkriti više detalja o ovoj temi, a gdje bi prvi prototipi LG-jevih OLED monitora mogli biti prikazani.

Izvor: ETNews

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Još da proizvedu OLED monitor dijagonale 55″ koja bi poslužila kao glavni TV bez svih onih “smart” gluposti i sreći nema kraja.

    1. Pa dobro smart je samo opcija nemoraš koristiti. Opet meni smart dobro dođe, mogu gledat max tv go na TV-u, nisam ograničen samo na laptop i mobitel :))

      1. Kad se već telka kupuje na duže razdoblje, primarna je kvaliteta slike. Sve ostalo se za male novce može (do)kupiti svaku godinu-dvije u obliku neke periferne komponente. Telka će sigurno u tom razdoblju – oglupiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!