DVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktoriRecenzije

Recenzija [DVD player]: Pioneer DV-410V-K, dio 2

DivX filmovi

Definitivno kategorija koja je većini čitatelja najzanimljivija iz jednostavnog razloga što su filmovi u ovom formatu ultra popularni, lako dostupni i jednostavni za prenošenje i pregledavanje. Za potrebe testa smo pogledali raznoraznih DivX filmova, od verzije 6, 5 i 4, a imali smo i nekoliko starih primjeraka verzije 3. Svi navedeni, čak i oni bez indexa su uredno radili, naravno ako se radilo o rezoluciji ispod 720×576 i audio u MP3 formatu. Imali smo jedan film rezolucije 800xXXX piksela koji nije radio – reproduktor je napisao da sadržaj nije u podržanoj rezoluciji i odbio bilo kakvu reprodukciju. S druge strane, reproduktor je prepoznao i započeo reprodukciju videa DivX filma s OGG zvučnom trakom, no zvuk nije bio reproduciran. Ovo je u skladu sa specifikacijama koje ne navode OGG audio format kao podržan.

Svidjelo nam se što Pioneer DV-410 reproducira dijakritičke znakove bez potrebe za snimanjem novog firmware-a, kakav je bio slučaj kod, primjerice, Pioneer DV-490 reproduktora, no oni će se prikazivati tek kada podesite odgovarajuću regiju u postavkama. Na slici možete vidjeti koji je kod hrvatskog jezika, tako da ga možete lagano upisati jer je lista država poduža, pa bi pretraživanje bez poznavavanja koda moglo potrajati.

Prigovaramo veličini titlova koji su jednostavno premali, posebno na većim zaslonima, a također rado bismo vidjeli dodatne opcije za podešavanje, poput izbora prikaza podloge ispod titlova, te odabira veličine i položaja. Ovako, ako želite veće titlove, morati ćete se poigrati s 3rd party firmware-om za ovaj reproduktor, što može predstavljati problem novim korisnicima. Pioneer DV-410 ne nudi mogućnost odabira titl datoteke prije početka reprodukcije, već reproducira titl koji se jednako zove kao i DivX film, pod uvjetom da se nalazi u istom direktoriju. Quadro je u ovom segmentu bolji.

Premda malih dimenzija, titlovi podržavaju dijakritičke znakove nakon izbora zemlje u korisničkim opcijama

Filmove smo pretežno gledali na USB memorijama, a oduševila nas je brzina učitavanja datoteka. Reproduktor posjeduje USB 2.0 priključak, što osigurava početak reprodukcije u roku 5 sekundi od pokretanja, dok je kod Quadro 933 reproduktora to vrijeme učitavanja gotovo 10x dulje – zna potrajati i do jedne minute od pokretanja. Razlog je u zastarjelom sučelju USB protokola, verzije 1.1. Pioneer DV-410 je bez problema učitao u DivX filmove bitrate-a iznad 1000 kbps, primjerice film Iron Man s Dolby Digital 5.1 zvukom je učitan brzo, a kvaliteta slike je bila vrlo blizu originalnom DVD-u. U globalu, zadovoljni smo kvalitetom slike i zvuka, premda kvaliteta slike bitno ovisi o tipu ripa i izvoru s kojeg je kreiran.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!