Tutorijali/upute

Tutorijal: Obnova firmware-a na Pioneer DV410-K DVD reproduktoru

U ožujku ove godine smo objavili upute kako ažurirati firmware Pioneer-ovog reproduktora DV-490-V, a danas vam donosimo sličan tutorijal, ovoga puta za model DV410-K, a koji se u našim dućanima može pronaći po cijeni od oko 720 kuna. DV-410 model sam po sebi nudi veliki broj mogućnosti, no dio opcija potreban korisnicima ipak je izostao, poput mogućnosti izbora veličine i pozicije tilova, a koje neki DVD reproduktori tvornički već nude, poput primjerice Quadra 933. U nastavku pronađite upute kako korak po korak doći do novih opcija i mogućnosti u manje od 15 minuta.

Upozorenje!

Prije nego što počnemo pisati što i kako je potrebno za ažuriranje firmware-a, moramo naglasiti kako svi neslužbeni firmware-i su testirani od strane određenog broja korisnika i dostupni za download “u obliku u kojem jesu”, bez ikakvih garancija i podrške, te ih korisnik upotrebljava na vlastiti rizik. Ukoliko nešto pođe krivo po instalaciji (loš medij, nestanak struje, neki od Murphyjevih zakona), postoji mogućnost da uređaj postane nefunkcionalan, te da jamstvo na njega više neće biti važeće. Firmware-i koje ćemo koristiti u ovim uputama nisu službeni Pioneer-ovi, već preuzeti s neslužbene stranice PioneerFAQ.

Premda ove upute možda djeluju zastrašujuće, ne trebate se brinuti jer ukoliko pažljivo pratite korake za instalaciju šansa da se išta loše dogodi je zanemarivo mala, premda opasnost uvijek postoji pri ovakvim zahvatima.

Adsense
1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

12 komentara

 1. jesi li uspio dobiti da ti zapamti hrvatski kao default jezik za audio?
  naime nakon što ugasiš DVD vraaa audio postavke na English

 2. Nisam to niti probavao – hrvatski audio mislim da nemam niti na jednom DVD-u doma. Stavio sam za titlove da bude hrvatski i kad stavim neki DVD odmah prikazuje HR titlove…

 3. Ja od kako sam stavio verziju StM 2.2 imam malih problema.Moguce da su postojali i pre,ali mi se taj problem nije javljao,jer sam desetak dana po kupovini player-a odradio nadogradnju.Naime neki od Divx filmova krenu i po nekoliko minuta je sve normalno a onda lagano ali sigurno se slika zamrzne,a zvuk nastavi jos malo pa i on nestane.Posle toga kraj.Nece da odreaguje ni na jednu komandu.Jedini lek je da se iskljuci iz struje.Da napomenem i to da sa vecinom Divx-a nemam problema,ali nekad se desi da od 10 filmova 6-7 ne rade pa poludim.Inace DVD filmovi,koncerti i ostalo rade perfektno.Puno pozdrava svima i ako neko ima informaciju koja bi mi pomogla nek napise nesto na ovu temu.

 4. Pozdrav! Evo prije cca. 3 tjedan sam stavio verziju 3.1 i baš kao i na prošloj nikakvih problema nema. Istina da još uvijek obrubi kod titlova ne rade, no ostatak radi bez prigovora.

  Gdje se nalaze ti Divx-i koje gledate, na USB memoriji ili na DVD-u?

  Do pojave koju opisujete možete doai ako koristite spor USB memorijski stick (niske brzine čitanja plus velika fragmentacija), odnosno ako je na DVD zapržen sadržaj prevelikom brzinom (nije uvijek slučaj no može utjecati).

  1. Prekasno sam uočio ove komentare pa sam vea postavio pitanje na forumu HD Televizije,vezano na zamrzavanje DV410 playera kod reprodukcije divx filma nakon obnove firmware-a verzija V3.1.
   Divx je zapržen najmanjom moguaom brzinom 4x i to na DVD-RW medij.Neznam zašto se to dešava.Na originalnom tvorničkom firmware-u se to isto dešavalo kod reprodukcije divx filma s USB stika.

 5. Ne,isto se doga?a i kad je Divx zapržen i na DVD medij.Jučer sam pogledao film Public Enemies koji je izvorno bio Divx ali sam ga Pocket Divx Encoderom prebacio u Home cinema s nalijepljenima titlovima a cijeli film se odvrtio bez problema.Da nije možda problem u prevelikoj kompresiji Divx filma?Imam jedan DVD film koji je ripani s manjom kompresijom na otprilike 1,45 GB pa au probati njega.Javit au kako je bilo.

  1. Nažalost mislim da ti je jedino riješenje nositi ga na servis! JA sam imao STRAŠNIH problema sa tim playerom čim sam ga kupio drugi dan ajmo za servis,upravo to zamrzne se slika i zvuk bez obzira dvd ili stick,nije htjeo pokreniti formate,danas hoče za 2h neae,pustim mp3 ne prikaže mi koje su pjesme na cd-u.Ma popi… sam,što je gore još do?e sa servisa i spajam ga preko HDMI zbog čega sam i kupio taj dvd NEMA SLIKE NI ZVUKA!!! Preko av radi sve al ebo to,to me NE zanima. A sprdao sam vivax,kao idem kupiti i PLATITI kvalitetu(moš misliti).

 6. Nije to za servis,jer osim čitanja Div x-a sve ostale funkcije playera rade,barem meni,besprijekorno.
  Novi firmware donio je niz poboljšanja,od kvalitetnije slike u smislu prikaza crne boje,dodatne audio kontrole i moguanosti upravljanja Div x titlova koja za sada ostaju neiskorištena zbog navedenog problema.Najčudnije je to što isti Div x film nekad zablokira vea nakon 2 minute reprodukcije,a drugi put nakon 30 min.Razmišljao sam da mu probam staviti verziju firmware-a Stm 2.2 ali nisam siguran da li au što time dobiti.Nisam baš dobar s engleskim,ali bi možda bilo dobro kontaktirati proizvo?ača i obavjestiti ga o navedenom problemu.Možda bi s novom verzijom firmare-a bilo sve O.K.

 7. Nakon upgradea (3.1) koji sam btw napravio uglavnom zbog veličine titlova, isti su još uvijek ostali premali. Razočaravajuae. Uglavnom, dobri stari AVIAddXSubs i 1 min posla i uzivam u filmu sa normalnim titlom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!