LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija: LG 42LM765S (LM765) 3D TV LED LCD

lg-lm765s_header-900

Stepenicu iznad vrlo popularne serije 6 LG-jevih LCD televizora za 2012. godinu, nalazi se model LM765, dostupan u veličinama dijagonale od 42″, 47″ i 55″. Pripadnik serije 7 donosi elegantan dizajn, krakasti stalak koji susrećemo i kod modela serije 8 i 9, te posjeduje sve one atraktivne značajke koje volimo kod Cinema 3D televizora – polarizacijski 3D prikaz koji malo umara oči, dovoljan broj 3D naočala već u pakiranju, te upravljivost putem Magic Motion daljinskog upravljača i pametnih telefona. Kakve su performanse 42″ varijante koju smo dobili na test, pročitajte (i pogledajte) u nastavku.

Video pregled (video overview)

Specifikacije (specifications)

 

Specifikacije
Proizvođač LG
Model 42LM765S
Tehnologija prikaza bočno postavljeno LED osvjetljenje (edge LED)
Veličina ekrana 42 inča / 107 cm
Energetska klasa A
3D Ready/3DTV 3D TV
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
polarizirajući 3D
Osvježavanje zaslona 800 MCI (Motion Clarity Index)
Lokalno zatamnjenje da
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Ne/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Dimenzije [cm] 95.3 x 56.6 x 3.34 (sa stalkom 30.2)
Zemlja porijekla: Poljska

Poveznice:

Službena stranica >>

HDDB baza televizora >>

Dizajn (design)

lg-lm765s_stand

Brzi info
Dizajn u jednoj ravnini Boja okvira Materijal okvira Zaslon
da crna staklo sjajan (glossy)

LG-jeva LM765 seriju karakterizira tzv. tamni titan dizan koji kombinira milimetar tanak okvir srebrne boje s tamnom trakom duž donjeg dijela, te srebrnim krakastim stalkom kakav se koristi i kod serija 8 i 9 (LM960V recenzija). Zbog korištenja bočno postavljenih LE dioda zaslon nije postavljen odmah do iznimno tankog srebrnog ruba okvira, već se se oko njega nalazi oko centimetar širok tamni dio postavljen u istoj ravnini.

lg-lm765s_glossy

Pogled s boka otkriva nešto više od 3 centimetra veliku dubinu, a koja u donjem dijelu gdje se nalaze stereo zvučnici iznosi oko 5.5 centimetara. Sa strane se osim priključaka nalaze i fizičke tipke za upravljanje televizorom. Četiri HDMI priključka i tri USB sučelja se nalaze na bočnoj strani, dok ostatak priključaka gleda prema podlozi.

Stalak se jednostavno monitora i za instalaciju je potrebno ukupno 8 vijaka.

Izbornici (Menus)

lg-lm765s_smart-tv

Kao i kod ostalih LG-jevih Cinema 3D televizora koje smo testirali prošle godine, tako je i pripadnik serije 7 opremljen ponajboljim sučeljem danas dostupnim na tržištu, brzim, preglednim i logično posloženim. Interakciji mnogo pomaže i Magic Motion daljinski upravljač koji je priložen u ambalaži, posebno kada na red dođe Smart TV platforma s brojnim funkcijama i mnoštvom aplikacija.

Kvaliteta slike (Picture Quality)

Stepenicu iznad vrlo popularnog mainstream modela srednje klase, LM6xx varijacija, LM765 nudi vrlo slične karakteristike slike u 2D i 3D režimu rada, a koja uključuje solidne performanse kod SD programa, precizne tvorničke karakteristike, te očekivano ugodan polarizacijski 3D prikaz. U ambalaži se nalazi četiri standardna para 3D naočala u raznim bojama, jedan clip-on model za montiranje na dioptrijske naočale, te dva para Dual Play modela. Dual Play modeli služe za igre u kojima dva igrača istovremeno sudjeluju, no zahvaljujući polarizaciji slike svaki od njih može vidjeti sliku za sebe. U slučaju da netko od ukućana ne voli 3D filmove, Dual Play modeli rješavaju taj problem jer od 3D prikaza stvaraju 2D sliku tako da istovremeno isti sadržaj se može gledati u različitim tehnikama.

Pokretna rezolucija, odnosno oštrina slike u dinamici je tema koje je bila vrlo aktualna prošle godine zbog LG-jevog izostavljanja TruMotion algoritma za redukciju zamućenja i interpolaciju slike,  tako da je model deklariran kao 400 hercni (MCI) ostvarivao rezultat koji je bio tek nešto bolji od 50 Hz televizora, što smo provjerili kod dvije različite dijagonale serije LM670S. LM765 posjeduje 800 MCI osvježavanje i aktivan TruMotion, te smo uspjeli vidjeti oko 700 linija pokretne rezolucije na testovima japanskog FPD Benchmark testnog diska. Unatoč povećanoj rezoluciji, ono što nas je u testu zasmetalo jest ghosting, odnosno ostavljanje sjena objekata koji su nekoliko trenutaka bili na tom mjestu.

Za provjeru rezolucije uzeli smo Merida Hrabra Blu-ray film u izdanju Continental Filma, a koji na samom početku ima niz scena s kamerom u pokretu. Razlika između aktivnog i isključenog TruMotion algoritma je jasno vidljiva i detalji prirode dok se kamera pomiče u prostoru ostaju oštriji i detaljniji u slučaju da je funkcija aktivna. ClearPlus varijanta koja bi trebala najbolje očistiti prikaz od zamućenja nije pokazala bolji rezultat u odnosu na postavku User i s De-Blur vrijednosti 7 ili većom, a tu je i negativni aspekt zatamnjenja slike u slučaju da se odabere.

Televizor posjeduje funkciju lokalnog zatamnjenja i ono značajno prikrije nedostatke IPS panela kada je kontrast u pitanju, te bitno smanji probijanje bočno postavljenog LED osvjetljenja. Otkrili smo kako je već vrijednost Low dovoljna da bi se kontrast prikaza značajno poboljšao, prema ne treba očekivati preciznost zatamnjenja na razini top modela LM960V opremljenog NANO LED osvjetljenjem.

SD materijali su bili dobro skalirani, a zahvaljujući brzom i stabilnom prepoznavanju kadenci nije dolazilo do trzanja prikaza kod pomicanja kamere, efekta valovitih šara (moire) ili nazubljenosti prikaza. Podržani su različiti formati slike tako da domaće formate koji se i dalje emitiraju u 4:3 odnosu stranica možete gledati s proporcionalnim objektima u prikazu.

Kvaliteta zvuka (Sound quality)

Dva stereo zvučnika postavljena s pogledom prema podlozi ostvaruju tek osrednje performanse koje su dovoljne za nezahtjevno gledanje TV programa, dok za svaku drugu primjenu preporučujemo povezivanje na vanjski sustav zvučnika. Televizor podržava HDMI ARC prijenos zvuka s TV prijamnika i drugih uređaja, tako da se preko jednog HDMI kabela zvuk može prenositi u dva smjera. Više o HDMI ARC funkciji i kako ju koristiti potražite u zasebnom članku.

Zaključak

 • kvaliteta izrade i dizajn
 • odlične karakteristike u 3D načinu rada
 • precizan raspon boja za 2D i 3D
 • ugodan 3D prikaz bez titranja i dvostruke slike (crosstalk)
 • odličan kalibracijski potencijal
 • poboljšana oštrina u dinamici u odnosu na seriju LM6xx
 • izvedba integracije priloženog Magic Motion daljinskog upravljača
 • dobro izvedena LG Remote aplikacija za mobitele
 • razrađena i bogata aplikacijama Smart TV platforma
 • dobra podrška za video preko USB-a i mreže
 • malo ulazno kašnjenje – dobar izbor za gaming
 • Dual Play naočale u pakiranju
 • mogućnost rotacije stalka
 • mali kontrast i slab prikaz crne boje (lokalno zatamnjenje djelomično rješava ovaj problem)
 • osrednja uniformnost slike uz isključeno lokalno zatamnjenje
 • blago uočljivo udvostručavanje objekata u pokretu
 • RGB balans i previsoka gamma karakteristika u 2D-u – potrebno podešavanje kontrola (i kalibracija) za najbolji rezultat
 • zaslon nije otporan na refleksije svjetlosti
 • Wi-Fi lozinka najviše 32 znaka
 • sva četiri HDMI-ja postavljena sa strane – problem s debelim kabelima

LG-jev pripadnik serije 7 LCD televizora za 2012. godinu pokazao je sve one prednosti koje smo vidjeli kod serije 6, uključujući preciznu sliku i raspon boja, ugodan i iskoristiv 3D prikaz, bogatu i dobro posloženu Smart TV platformu, ugrađene digitalne prijamnike i Wi-Fi, te odličan kalibracijski potencijal kojim se mogu gotovo sve karakteristike slike dovesti blizu idealnog. Pokretna rezolucija je bitno poboljšana u odnosu na seriju 6, no ono što nažalost nije promijenjeno jest vrlo mali kontrast karakterističan za IPS panele, a koji funkcija lokalnog zatamnjenja može tek djelomično nadoknaditi – različitim metodama mjerenja kontrast može se pokazati i višestruko veći, no kod svakodnevnih materijala s različito raspoređenim nijansama i bojama na ekranu, ne može se mjeriti s plazmama istog cjenovnog ranga, kao i LCD modelima drugih tipova panela. S obzirom na broj prednosti i nedostataka, LM765 ne može u potpunosti opravdavati oko 1000 kuna veću cijenu od primjerice modela 42LM670S, a isto vrijedi i za varijante većih dijagonala.

hddb-baza-button

Dodijeljena klasa:

lg-42lm765_award

> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Na test ustupio: Europatrade

europatrade-logo-philips

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

92 komentara

 1. Odlična recenzija, kao i uvijek. Video prilog je također lijepa novina. Sve u svemu ja ću za razliku od sliver class TV-a, recenziji dati gold class.

  Zanima me samo ovo što si rekao za namještanje primarnih boja, da se preciznije mogu namjestiti u 20 točaka IRE. Ti si kod postavki na forumu stavio boje za 2 točke, dok za 20 točaka ostaju tvornički nula. Da li tako treba biti ili možda treba namjestiti boje i kod 20 točaka?

  1. Hvala Fantomas, drago mi je da ti se recenzija sviđa. Video prilog ćemo optimirati za idući puta kada testiramo LG-jevu PM6800 plazmu. Što se RGB balansa tiče, ja sam TV kalibrirao koristeći dvije točke i dobio sam odličan rezultat tako da postavke za 20 točaka mogu ostati 0.

 2. Svaka čast na trudu. Video recenzija je nešto novo vidim, sviđa mi se. Samo tako nastavite. Definitivno ste mi pomogli da lakše odustanem od serije 7 i uštedim i više od 1000kn odlučujući se za LM670

 3. Odlična video recenzija !!!
  Kratko pitanje i prijedlog.
  Ako sam dobro razumio DTS ide u 5.1 obliku van, a ne u 2.0 kao kod lm670 ????
  I ako može kod sljedećih video recenzija i opisi nekih Smart TV appova kao i njihove upotrebljivosti poput voyo, oyo, 24sata, index, hbo go i plex-a, te nekih koje vi smatrate zanimljivim i korisnim, kao i upotrebljivosti i mogućnosti web preglednika.
  Hvala unaprijed i nastavite s dobrim radom.

  1. Hvala thedejo na komentaru! Budemo spomenuli i appove u novim recenzijama. HBO GO i Oyo su došli s novom nadogradnjom i fino su oblikovani, no nemamo pretplatu tako da ih nismo detaljnije mogli istražiti.

   Što se zvuka tiče, LM670 također može slati 5.1 DTS nakon nadogradnje, ažuriran je taj dio teksta već odavno: https://hdtelevizija.com/2012/04/28/recenzija-3d-tv-lcd-lg-cinema-3d-lm670s-lm6xx-serija/6/ Ovaj TV isto tako šalje 5.1 DD i DTS.

 4. Darco, jedno pitanje oko trumotiona. Što bi ti osobno stavio za De-blur i De-juddger?
  Ja sam primjetio da kad uključim De-blur (kod vrijednosti 7 ili 10) da oko objekta koji je u pokretu ostaju obrisi, kao nekakva maglica. Ti vjerovatno znaš kako se to stručno kaže:) Npr. to sam primjetio kod filma Skyfall, na početku filma u sceni u kojoj Bond vozi motor po krovovima kuća.
  Kad De-blur stavim na nula ili možda na 2,3 toga nema. Da li je to normalno ili?

  1. Čudno da uz De-Blur na najučinkovitijim vrijednostima (7 – 10) pokazuje zamućenje u vidu maglice kako ju nazivaš – ja jedino što sam vidio na uzorcima jesu tragovi objekata u obliku njihovoj dupliranja, no efekt je bio najmanji uz De-Blur od 7 pa naviše. Što nema obrisa kada je De-Blur na nižim vrijednostima u konkrentnoj sceni?

   1. Testirao sam i čini mi se da se to dešava većinom kod playera od TV-a. Kada istu scenu pustim na linijski bluray player sa postavkom de-blur 7 čini mi se da je sve u redu. Možda je ima malo, ali moraš baš zagledati da je vidiš.
    Za razliku od toga, kad pustim scenu na playeru od TV-a sa postavkama de-blur 10 maglica je vidljiva, kako spuštam vrijednosti sve je manja, a na manjim vrijednostima je nema.

 5. Pozdrav Darko !

  Mislio sam kupiti Samsung 46es7080 ali sam na internetu nasao informaciju da je domet 3D naocala (ssg-4100)
  svega 3,2 metra pa me zanima dali je to tacno, ili da ipak kupim LG 47lm765 jer imaju istu cijenu i slicne
  tvornicke specifikacije,pa me takodje zanima dali su im kvalitet slike i ostalog slicni ili neki ipak odstupa
  od drugog.I jos jedno pitanje vezano za lm765 kakav je kvalitet 3D prikaza sa udaljenosti od 4 metra i dali je
  uopste moguce gledati sa te daljine ili moram pomaknuti trosjed za 1 metar.

  Hvala unaprijed !

  1. Kod gledanja 3D materijala općenito vrijedi da što veći dio vidnog područja ispunjava slika, to je efekt bolji. U slučaju 46″ velike dijagonale, efekt je odličan s udaljenosti od oko 2 metra, no naravno ako prostor ograničava i s cca. 3 će biti OK, što je unutar dometa. LG koristi polarizacijski 3D koji je ugodniji za gledanje uz prividno smanjenu oštrinu slike zbog polariziranja parnih i neparnih linija. Kod aktivnog 3D-a (Samsung) oštrina je bolja, no tu je pojačano disanje slike (posebno kod regija veće svjetline) i oči se prije umaraju. Za uvjeriti se u razlike najbolje je pogledati jednu i drugu tehnologiju u nekoj od trgovina, meni osobno je polarizacijski 3D bolji izbor.

 6. Darko, pozdrav!

  Recenzija je O.K. Nekako je “skracena”…ili mi se cini.
  Pitanje je: U tekstu recenzije je napisano da uz TV dobija ju se 3D naocare, a u Zakljucku, u negativnim stavkama pise…”bez 3D naočala u pakiranju”?

  1. Pozdrav Zorane,

   Ispravljen je krivi navod o tome da u pakiranju nema 3D naočala – hvala na skretanju pozornosti na tu grešku.

   Da, recenzija jest skraćena zbog uvođenja video segmenta, no na drugoj stranici (poslije zaključka) se nalaze dodatne informacije za one koji žele znati više…

 7. Znate li možda kada će modeli 2013 u dućane? Valjda će tada još malo pasti cijena ovom modelu pa se možda i odlučim…

 8. Ok. Još jedno pitanje. Funkcija PRV: ako sam dobro shvatio to znači da mogu snimati samo ono što trenutno gledam. Mmože li se namjestiti tajmer za početak i kraj snimanja? ne vidim smisao da snimam ono što upravo gledam. I još nešto : kupio bi hard disk da sa njega gledam filmove preko usb ulaza. ima li disk od 2 inča dovoljno snage ili treba imati 3,5 sa vlastitim napajanjem? Hvala.

  1. Snimanje je moguce samo programa koji trenutno gledas radi jednog tunera. Podesavanje timera je moguce u koliko je EPG funkcija aktivna za željeni program. Nazalost svaki HDD ili USB koji spojiš na tv traži formatiranje na svoj neki format i nemoguće je zapisani file snimit na komp…barem meni nije prepoznao HDD prilikom spajanja na komp. Sr…e….. A sto se tice napajanja za HDD 2,5″ mislim da ne bude islo jer TV nema ( sad se ne mogu sjetit ) “mdt” ..uglavnom nema to..ahhah…

 9. Darko,
  može li ovaj TV preko svojeg playera prepoznati i čitati (sa USB-a ili HDD-a) 3D titlove sa .sup ekstenzijom, ili može samo .srt titlove (2D), naime gledanje 3D filmova sa 2D titlovima prilično je zamorno jer 3D objekti često idu preko titla, pa se titl u pozadini nazire kroz 3D objekt odnosno iza 3D objekta…

 10. Još jedno pitanje,
  Na 42LM860V, prilikom gledanja HD filmova (putem ugrađenog playera), DTS audio je izrazito tih, pa zvuk na TV-u moram znatno pojačati da bi se normalno čuo,inače je instalirana zadnja verzija SW-a. Da li je to i inače slučaj sa DTS-om…

 11. Pozdrav,
  Pišem vezano za Lg lm 765. Imam ga 40 dana i šaljem Vam svoja iskustva.
  Mislim da je recenzija realna i da televizor zaslužuje „silver class“ pogotovo što su puno razvikaniji modeli (samsung es 8000) dobili istu ocjenu (svaka čast hrabrosti ).
  Međutim paušalno mislim da je lm 765 dosta bolji od Lg lm670 serije i to iz 3 bitna razloga:
  1) pravilo mu radi de-blur i de-juddger pogotovo na vlastitoj postavci gdje
  su vrijednosti jednog i drugog 5.
  2) bez obzira na ansi testove ima bitno bolju crnu boju kod gledanja tamnijih scena, prema cnet-u i do 50% bolju nego model lm960 i 100% bolju nego lm670. Po razini crne ga uspoređuju sa samsungom es8000. Znam da je to što pišem
  paušalno jer samo prenosim recenzije. Međutim na televizoru dobro radi led zatamnjenje i bino pojačava razinu crne bez velikih nuspojava… To je drugi razlog zašto je tv odličan.
  3) je odlično skaliranje slike. Jedino sam bolje skaliranje vidio na sonyu hx850 na kojem je na sd signalu svaki pixel na svom mjestu (bolji procesor) i mislim da ni plazme nisu bolje od lm765 glede pretvorbe sd u hd sliku…
  Dalje, ne znam zašto se „siluju“ boje preko white balance. Bijela bi trebala biti bijela zar ne?
  U mojoj postavci – cinema / color temperature – standard (srednja) dobije se odlična bijela boja (gledajući skijanje i ostalo), a u warm dobijem žućkasto bijelu? Mislim da bi bolje boju bilo namještati preko drugih parametara…. Inače ja ništa ne diram. Samo još stavom led local dimming – low, color 46(smanjenje boje)i to je to.

  1. Hvala Jopa na komentaru! Slažem se da LM765 ima kvalitete koje su iznad mainstream LM670 modela i to je test i potvrdio, međutim po pitanju kontrasta ne mogu reći da je rezultat imalo drugačiji u odnosu na gore spomenutim model niže serije.

   Što se bijele boje tiče, to je samo pitanje percepcije jer bez mjernog instrumenta kako se točno može znati da je bijela doista bijela, a ne da naginje lagano na plavu (što obično bude u Standard predlošku)? U svakom slučaju, najvažnije je da ste vi zadovoljni sa slikom, a ukoliko poželite točno se uvjeriti u to koliko je bijela zapravo crvena, zelena ili plava, tada savjetujem kalibraciju.

   Srdačno,
   Darko

 12. Pošto nisam dobio odgovor koji sam htio, ponavljam pitanje još jednom:
  Funkcija PRV: ako sam dobro shvatio to znači da mogu snimati samo ono što trenutno gledam. Mmože li se namjestiti tajmer za početak i kraj snimanja? ne vidim smisao da snimam ono što upravo gledam.
  Molim tvoja iskustva s ovim. Hvala!

  1. Evo ja sam to napokon uspio prebaciti podatke s hard diska na laptop da bi isprobao snimanje. Ukratko, snima samo program kojeg gledaš, ako pokušaš prebaciti na drugi program, TV te upozorava da ćeš s time prekinuti snimanje. Možeš namjestiti tajmer za početak i kraj.
   Ja vračam nazad podatke na hard, ne mislim to više koristiti, kao što si i sam rekao nema nekog smisla.

 13. Pozdrav,
  kada je vec dosta spominjano snimanje…PVR.
  Ja imam LG 32LS570S i kakav god da sam stavio USB nisam uspeo nista da snimim. Sve jedno da li je FAT32 ili NFTS formatizovani USB, stalno mi prijavljuje da uzmem disk predvidjen za DVR snimanje.
  Moze li neka pomoc?
  I hvala!

 14. Darko,
  slažem se glede kontrasta, nije baš naj (npr. kod kadrova sa suncem…). Crna mi je i dalje ok. Žao mi je što nisi detaljno prošao kalibraciju kao s modelom lm670. Što se tiče snimanja nisam probao – treba biti hard od 40 Gb i veći, posebno formatiran od strane tv-a. Mislim da odeš “GUIDE”na daljinskom i tamo na program i vrijeme na kojem je ono šta želiš snimiti – sam će ti ponuditi snimanje…

 15. Evo, još o 3D titlovima…
  Naime, pretpostavljam da većina nas sa ovoga foruma, koji imamo TV LG LM seriju 6, 7, 8 ili 9, želi gledati 3D filmove sa USB-a ili HDD-a.
  Međutim, osobno sam uspio gledati 3D film sa 2D titlom (što baš i nije ugodno za gledanje) i to sa .srt ekstenzijom, ali ne i sa 3D titlom.
  Pokušavao sam raditi konverziju titla sa 3Dsubtitlerom i na PC-u dobijem 3D titl, ali ga na TV-u nemam.
  Bilo bi korisno kada bi Darko ili netko drugi, ako zna kako to napraviti, napisao naki tutorial o tome.
  Hvala!

  1. Nažalost koliko ja znam to nije moguće dobiti 3D titl na Tv-u ili barem još nitko nije pronašao način da to riješi.
   Ja sam istraživao po raznim stranim forumima, ali ništa od toga.
   Ako ti šta uspiješ, javi.

  2. Ja sam jedino uspio zaljepiti titl na film i tada titl bude u 3D. Postupak je malo poduži jer moraš ponovno konvertirati cijeli film. Ako te zanima mogu ti objasniti kako se to radi.

    1. I dio
     Potrebni su programi MKV Toolnix (MKV merge GUI), Xilisoft video converter ultimate 7(obavezno jer na nižoj verziji ne možeš odabrati titl koji je potreban) i 3D subtitler.
     Prvo sa 3D subtitler konvertirati .srt, spremiti kao .sub pri ćemu se dobije i .idx file

    2. II dio
     Ja sam kod dubine izabrao 5, a ne -3, pod character table central european 1250, a pod language croatian.
     Zatim u MKV merge GUI učitati film (mkv file), ako pokaže titl pod tracks treba taj titl odselektirati, te dodati .idx file koji se dobio preko 3D subtitlera, te na kraju pritisnuti start muxing.
     Zatim otvoriti Xilisoft video converter i učitati MKV file koji se dobio sa MKV merge. Ispod glavnih ikona nalaze se dvije opcije, jedna za audio, a jedna za subtitl, pod subtitl treba biti dvdsub, ako nije treba ga izabrati iz ponuđenih. Nakon toga u istom izborniku (subtitle) izabrati customize i otvorit će se novi prozor. U njemu se u gornjem lijevom kuti nalaze titlovi, treba biti čekirano samo dvdsub. Treba odčekirati Save as subtitle stream, a čekirati Use original style, pritisnuti aplly i close.
     Pod profile izabrati koji output želite, ja izaberem HD MKV video i normalnu kvalitetu videa, te na kraju ikonu s dvije strelice i konvertiranje počinje. I dobije se film sa zaljepljenim titlom.
     Javi dojmove, meni je to puno bolje nego s 2D titlom.

    3. Nije bio problem u veličini teksta nego u linku za tutorial za 3D subtitler kojeg nikako ne mogu postati.
     Vidim da si sa 3D subtitlerom već radio, ako ne jednostavno upiši na google 3D sbs, otvori stranicu i pod main menu izaberi 3D subtitles. Tamo je tutorial.

 16. zapravo je puno jednostavnije nego mislite. bilo koji film u 3d tehnici možeš pogledati s titlom preko usb-a ali sama kada to činiš preko tv-a, odnosno njegovog usb utora, a ne preko posebnih mediaplayera. i to je 100% točno :)

 17. dakle, ne treba nikakva konverzija. srt titl preimenovati isto poput filma, kopirati na usb stick, staviti na usb utor u tv i radi sigurno. i ja sam se dugo mučio a zapravo je krajnje jednostavno. probajte!

  1. @hamsun, nisi razumio u čemu je problem. Nije problem prilikom gledanja 3D filma dobiti titl sa .srt ekstenzijom, u 2D tehnici. To radi, ali problem je kako dobiti titl u 3D tehnici.

 18. znam, poslije sam pročitao. uspio sam samo jednom napraviti takav titl i to tako da sam ga umuxovao nakon što sam ga prije konvertirao s 3d subtitlerom. dakle stavio sam ga trajno na film. međutim, osim što sam lakše podešavao preko mediaplayera titl, nisam baš vidio neku vizualnu razliku između te dvije vrste titlova. no naravno da je moguće da griješim i da nisam pohvatao te nijanse, jer se i sam još učim sa svim tim hd i mkv tehnikalijama.

 19. Pozdrav, odlicna video recenzija koja se nadam se vremenom moze dopuniti. Odlican nacin da krajnji kupac vidi tog ” zeca u dzaku ” uzivo i kako radi. Sve pohvale

 20. I jos samo jedno pitanje,procitao sam da je potrebno na nekim modelima nakon update novog fw da se ode na opciju “vracanje na fabricke postavke” da bi sve radilo kako treba pa me interesuje da li je to tacno ili ne,i sta gospodin Darko misli o tome,hvala.

  1. Bok Saša!

   Nije neophodno da se napravi tvornički reset nakon ažuriranja softvera, osim ako ne uočite probleme u radu (tipa nestabilnosti, anomalije u slici u bilo kojem obliku). Obično je dovoljno nakon ažuriranja ostaviti TV u standbyju barem pola sata da se bilo kakve popratne radnje nakon nadogradnje dovrše. Primjer koji sam dokumentirao, a koji pokazuje baš problem s kvalitetom slike nakon ažuriranja nalazi se ovdje: https://hdtelevizija.com/2011/11/06/kako-azuriranje-televizora-moze-bitno-promijeniti-karakteristike-slike/

 21. Pozdrav ekipa odlični ste,samo naprijed. Ovako htio bi vas pitat par stvari. Pošto vidim da si pro sto se tice hd telki. Ovako interesiram se uzet novi televizor vec neko vrijeme. Pretezno mislim gameat na televiziji i gledat hd filmove. I jako mi je bitno da televizija ima opciju kao od LG dual play. Mislio sam uzet LG 47lm765s ili ako vi preporucujete neki bolji tv do 8 ili 9 tisuća kn. hvala na odgovoru XD

  1. Pozdrav Zokson i hvala na lijepim riječima.

   Obzirom da je LG Dual Play opcija bitna, onda ništa drugo niti ne mogu preporučiti osim LG-jevih modela, a LM765S će svakako biti dobar izbor. Ipak, obzirom da za koji tjedan dolazi nova generacija Cinema 3D televizora pod oznakama LAxxx, preporučio bih da pričekate prve testove kroz koje ćemo vidjeti ima li bitnih razlika u kvaliteti slike i Dual Play gaminga.

 22. da da i mene full. Ali kolko sam uspio vidit na netu,neizgleda mi da ima nesto bolje osim dual cora procesora i zvucnika,kolko sam ja skuzio :P

 23. Jedva cekam recenziju LA 660 ili LA 690,da li ima poboljsanja u kvaliteti slike ili su to samo kozmeticke promjene.

 24. Nije mi jasno jel’ samo LA690s ima dual core procesor i da li to moze,osim brzine interneta,da popravi nesto drugo u pogledu pokretne rezolucije jer razlika izmedju LA 660s i LA 690s je samo u procesoru???

 25. @Fantomas, hvala na uputama.
  Isprobat ću pa javim dojmove.
  Da li pri ovome postupku (konverziji) dobiveni film zadrži kvalitetu (A/V), te da li se kreira novi file (film), a original ostane u izvornom obliku (pretpostavljam).
  Još jednom hvala!

  1. Mislim da se kod svakog konvertiranja gubi kvaliteta, ali meni osobno zanemarivo, slika i dalje bude izvrsna. Da, ostane original i dobije se novi file.

 26. @Fantomas, isprobao, radi odlicno. Hvala!
  Jedino mi je nejasno zasto je konverzirani file puno veci od izvornog filea. Npr. sa postavkama: HD MKV, 720p, normal quality, dobije se file od cca 7GB, dok je izvorni file MKV 720p velicine cca 2,5 GB.

  1. I meni je nažalost tako. Ne znam zašto je veći. A ako izaberem neki drugi format slika bude značajno lošija.

 27. Pazite se glede novog firmwarea 4.40.19. Navodno nije dobar (web). Ja nisam ništa značajnije primjetio? Da li postoji mogućnost povratka na stari ili reset?

  1. Nadogradnje su poput lijekova, nešto poprave, a drugo poremete… Nažalost gotovo da nema informacija o tome što novi firmwarei donose, bilo bi idealno da postoji changelog i da se može birati downgrade na neku od starijih verzija.

 28. Nista ne primjecujem ali na netu pisu da nesto pravi problem i imaju neki propusti ali ce to vjerovatno brzo rijesiti novim updateom…mene samo nervira jer sporo prebacuje kanale…na Panasonic G20 kako pritisnem dugme na daljinskom,iste stotinke mijenja kanale i sve ostalo…

 29. Ne mogu naci odgovor na sledece…Da li internet browser ovog modela podrzava flash?
  A Philipsov 47PFL7008k/12?

  HVALA!

 30. Postovanje.
  Molio bih komentar ako ste upoznati sa novim modelom LA 740s u nedoumici sam da kupim njega ili LM 765S i LA 690S koji su jeftiniji za cca 1000kn a mislim da je jedina razlika sto LA 740s ima 800hz. i neka poboljsanja . Da li je stvarno poboljsanje i kval.slike ili je rijec o priblizno istim modelima. Hvala !

  1. Pozdrav Sebastijan! LA740 ću dobiti na test, no prema onome što sam vidio kod modela LA690S, promjene nisu drastične i kvaliteta slike je podjednaka. Postoje određena poboljšanja u Smart TV segmentu, no ona nisu tako značajna da bi opravdala višu cijenu.

 31. Hvala na odg. molio bih vas i jos kratak osvrt odnosno usporedbu LA 740 i Pfilips 42 pfl 6008 koji je ujedno jeftiniji a ljudi “tvrde” da je bolji (isti panel ali bolja elekronika,bolji kontrast…) i dali ime iste mogucnosti za 3d i sl. Hvala vam unaprijed.

 32. Molim vas za odgovor….Zasto kada na you tube preko ovog tv-a pustam spot..npr u hd …..koci i sporo je aaa na ipadu…tel. laptopu ide normalno? Da li je u tv-u spor internet ili sta vec…..?Imam brzinu 6Mbs download ii 512 upload…..Da li bih dobio nesto ako bih povecao brzinu pa da ucitava brze ali napominjem da na ostalim uredjajima radi dobro…hvala..

  1. Pozdrav Sasa, YouTube zadnje vrijeme jest spor na pojedinim televizorima, doduše dva koja trenutno imam na testu (Philips 42PFL7008 i LG 47LA860V) učitavaju video jako brzo, isto kao i kada pristupan preko računala. Veza kojom se spajam je realnih 3 Mbit/s, tako da Vaša veza ne zagušuje promet. Provjerite ima li softverske nadogradnje za Vaš TV, možda su riješili pitanje sporosti.

   1. Hvala…znaci ipak je do tv-a…..das 1000e za extra model i uvek nesto zeza…:-)…mislio sam da je do procesora ili nesto tako….aaa uradio sam juce zadnji update…neke stvari su dosta brze nego pre aliiiiii ne sve….

 33. Molim vas recite mi kako da gledam filmovi ili serije na ovom tv. Kada udjem na internet i pustim neku seriju ,tv me obavestava da nema memoriju i da je veb pretrazivac zatvoren.

  1. Ovo je generalni problem na Smart TV-ima, da im se popuni memorija tijekom streamanja video sadržaja. Možete mi samo reći preko koje internet stranice ste gledali seriju kad Vam se ta poruka pojavila?

  1. Problem jest što navedene stranice, kao i mnoge druge, nelegalno objavljuju sadržaje i zbog toga se velike kompanije ne žele niti truditi da ih njihovi televizori pravilno učitavaju. Sukladno tome, podršku za ovaj problem ne možemo dati jer ne potičemu nelegalnu distribuciju sadržaja.

  1. U tom slučaju ćete izgubiti sve postavke koje se podešavali nakon instalacije. Pogledajte u izbornik za podešavanje (Smart -> Settings) i tamo biste trebali naći opciju za brisanje privremene memorije vezane za Smart TV. Možda se nakon toga popravi situacija.

 34. Pozdrav raja imam isti tv i redovno radim update sistema,medjutim u zadnje vrijeme skoro da ne mogu pokrenuti youtube imali ko kakvo rijesenje da se ovo rijesi. Samo ucitavanje aplikacije youtube traje i 20 sekundi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!