Analize tržištaOLEDVijesti

Ekspanzija OLED televizora u godinama koje dolaze

LG-oled-tv

Analitička kompanija IHS očekuje kako će broj isporučenih OLED televizora biti čak 238% veći u 2016-oj godini s 1.25 milijuna jedinica u odnosu na 370.000 koliko ih je isporučeno 2015-te. Godinu kasnije, 2017-te, bi trebalo biti isporučeno čak 2.5 milijuna OLED televizora na globalnom tržištu.

LG Display isporučuje OLED panele ne samo LG Electronicsu već i drugim proizvođačima, glavnina kojih je u Kini. Na nedavno održanom Future OLED Forumu u Shenzhenu, Skyworth je obznanio kako planira prodati 200.000 OLED televizora u 2016-oj godini koju vidi kao godinu ekspanzije OLED tehnologije. Panasonic je ove godine predstavio svoj prvi OLED televizor u 65-inčnoj varijanti (65CZ950E), također temeljen na LG Displayevoj WRGB OLED tehnologiji.

mario-medved-lg-curved-oled
Premijera LG-jevog OLED televizora u Zagrebu u studenom 2013.

Poboljšanje kvalitete izrade i povećanje broja isporučenih komada povlači za sobom smanjenje cijena OLED panela, što se odražava i na cijenu televizora na tržištu. Još smo u svibnju 2014. pisali o strelovitom padu OLED televizora, uspoređujući pritom cijenu 55EA980V modela kada je stigao na tržište krajem 2013. i svega pola godine kasnije.

IHS procjenjuje kako je trenutno cijena izrade OLED televizora dvostruko veća od izrade LED LCD UHD televizora s Quantum Dot tehnologijom. Kompanija očekuje kako će cijena biti podjednaka LCD tehnologiji onda kada će postotak dobrih komada premašiti 90%, što sudeći po svemu ne bi trebalo biti tako daleko.

Izvor: ETNews

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!