Audio-video uređajiReportažeSamsung ElectronicsVijesti

Hrvatska premijera Samsungove The Frame linije televizora (video)

U četvrtak 7. studenog Samsung Electronics je u Oris Kući arhitekture u Zagrebu novinarima i partnerima predstavio The Frame – liniju televizora iz tvz. lifestyle segmenta. Originalno predstavljena 2017. godine u Las Vegasu i u Parizu, The Frame liniju krasi dizajn koji vjerno imitira prava umjetnička djela svojim izmjenjivim okvirima i posebnim načinom rada gdje prikazuje više od 1200 umjetničkih djela iz renomiranih svjetskih galerija.

Za razliku od standardnih predstavljanja novih televizora gdje su odmah po ulasku u prostor jasno vidljivi novi proizvodi, u ovom slučaju situacija je bila bitno drugačija. Sve što smo vidjeli bilo je sedam slika na zidu istih bež okvira i u nekoliko različitih veličina. Da je ovo uobičajen posjet galeriji zasigurno ne biste ni pomislili da su neke od ovih slika zapravo Samsungovi LED LCD televizori s Quantum Dot tehnologijom i da funkcioniraju u posebnom “Umjetničkom načinu rada”.

Možete li prepoznati što su prave slike, a što The Frame televizor/i?

Samsung već dugi niz godina važnost pridaje estetici svojih televizora. Sjetimo se 360° dizajna gdje je naglasak bio stavljen ne samo na okviru i postolje, već i na elegantnim linijama poleđine i prikrivanju priključaka s priloženim poklopcem. Idući korak bio je prebacivanje elektronike i priključaka u zasebnu kutiju (One Connect Box) koja je prošle godine toliko evoluirala da se s ekranom povezuje putem samo jednog tankog kabela koji prenosi i signal i napajanje. Upravo su One Connect Box i poseban zidni nosač omogućili da The Frame izgleda poput slike na zidu – tek ako pomnije pogledate možete vidjeti Samsungov logo postavljen bočno na okviru, odnosno prilagođen donji okvir gdje se nalazi prostor za montažu postolja, zvučnike i senzor osvjetljenja.

Senzori su iduća bitna stavka – zapravo najbitnija u cijelom procesu vještog prikrivanja prave prirode ove “slike”. Senzor osvjetljenja prepoznaje jačinu svjetlosti u prostoru i automatski balansira svjetlinu zaslona i ton boje za prirodno osvjetljenje. Dodatno, tu je senzor pokreta koji će televizor ugasiti ako ne osjeti prisutnost u prostoriji ili ako ako u prostoriji ne detektira svjetlost i tako štediti energiju.

U “umjetničkom načinu rada”, televizor troši jednu trećinu energije u odnosu na klasičan rad. To je očekivano s obzirom da se intenzitet pozadinskog osvjetljenja bitno smanjuje u odnosu na uobičajen način rada. Korisnik dodatno ima mogućnosti prilagođavati svjetlinu i toplinu boja, premda po viđenom Samsung je napravio izvrstan posao s automatskim balansiranjem boja.

Djela iz galerije se prikazuju u Ultra HD rezoluciji i izgledaju doista izvrsno. Osim umjetničkih djela, možete prikazivati i vlastite fotografije, te niste na bilo koji način obvezni plaćati pretplatu. Ipak, preporučamo da isprobate besplatnu 3-mjesečnu probnu verziju (pronađite aplikaciju „Promocija” unutar aplikacije Smart TV).

Linija The Frame je dostupna u četiri dijagonale:

  1. 43″ – 43LS03
  2. 49″ – 49LS03
  3. 55″ – 55LS03 i
  4. 65″ – 65LS03

Iduće godine će se pojaviti dodatne dijagonale – 32″ i 75″. Aktualne cijene kreću od 7.799,00 kn za 43″ model. Uz televizor se prilaže crni okvir, dok je ostale potrebno kupiti – cijena za 49″ okvir bez obzira na boju je 699,00 kn, a za 55″ i 65″ 899,00 kn.

Djelić atmosfere s predstavljanja možete pronaći u videu niže, a više o Samsung The Frame televizorima možete doznati na službenoj stranici.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!