Vijesti

Napredne i 3D opcije u novom izborniku Samsung C9000 3D LCD TV-a

samsung-c9000-uvod

Poslije predstavljanja izbornika i novih 3D opcija u XMB sučelju na novim Sony 3D modelima iz LX900 serije, danas ćemo predstaviti izbornik Samsungovog 3D modela C9000.

C9000 je Samsungov top model, baš kao i prethodno opisani Sony LX900. Zanimljivost za ovaj model je vezana uz korištenje Edge LED umjesto Full LED pozadinskog osvijetljenja, kako bi neki mogli pretpostaviti. Međutim, Samsung je implementirao dimming kontrolu pod nazivom “Precision dimming” samo na C8000 Edge LED model, koja se može aktivirati iz izbornika.

Kako to sve izgleda, pročitajte u nastavku.

samsung-c9000-remote

Ovaj model koristi novi tip daljinskog upravljača koji podsjeća na iPhone, kako izgledom tako i djelomično funkcionalnošću i načinom korištenja.

samsung-c9000

Prva od mnogobrojnih novina je vezana za PiP mogućnosti i simultano snimanje sa dual tunera putem PVR funkcija. Ova opcija bi bila poželjna i na modelima srednje klase u svakom slučaju.

samsung-c9000-2

Dimming opcija, pod nazivom “Black Tone”, omogućava kontrolu Edge pozadinskog osvijetljenja u 4 koraka: Off, Dark, Darker i Darkest. Savjetujemo recezentima da koriste posljednju opciju, mi sigurno hoćemo.

samsung-c9000-2a

Pod Advance Settings tu su sve napredne postavke koji bi jedan top model trebao imati:

-Black Tone (vidi gore)

-Dynamic kontrast (kontrola dinamičkog kontrasta u Dinamic načinu rada)

-Gamma (ručna kontrola game)

-Expert Pattern (po uzoru na prošlogodišnje LG modele, Samsung je integrirao patterne za kalibraciju slike)

-Color Space (gamut boja)

-White balance (napredne postavke balansa bijele boje).

samsung-c9000-2b

Ostatak izbornika je ostao manje-više nepromjenjen, prisutne su standardne kontrole podešavanja slike.

samsung-c9000-2c

Pored kontrole balansa bijele boje, tu je i nova stavka koja predstavlja automatiziranu kalibraciju pod nazivom “10p White Balance” ili “10 points White balance” – kalibracija u 10 koraka.

samsung-c9000-2d

Novina je i 3D podizbornik gdje se prilikom aktivacije sav 2D sadržaj konvertira u 3D u realtime vremenu. Dakle, ova opcija ne služi samo za 3D Blu-ray sinkronizaciju i aktivaciju već i za sve ostale non-HD i HD 2D signale. Kako je Samsung implementirao ovako napredne algoritme ostaje da se vidi.

samsung-c9000-2e

Tu su i predefinirani modovi slike- Moramo priznati da smo iznenađeni, bez obzira na jako veliki opus naprednih postavki, što se Samsung nije odlučio za otkup THX certifikata odnosno implementaciju THX moda.

samsung-c9000-2f

Za kraj, tu je opcija LED Motion Plus koja je povezana sa 200Hz skeniranjem koje se postiže ne samo uz interpolaciju pokretnih slika već i pozadinskim skeniranjem LED osvjetljenja koje je u sinkronizaciji sa radom MCFI algoritama.

Copyright HD Televizija 2010. Sva prava pridržana. Slike u članku su vlasništvo njihovih autora.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!