Audio-video uređajiVijesti

Samsung demonstrirao novi 3D Smart TV s novim naočalama

Trend Smart TV-a, odnosno “pametnih” televizora opremljenih raznim servisima, naprednim sučeljem s pretragama, kao i mogućnostima povezivanja s pametnim telefonima, glavni će biti fokus mnogih proizvođača ove godine. Samsung je svakako jedan od njih, a prema procjenama od 45 milijuna prodanih televizora u 2011., njih 10 milijuna će biti opremljeno nekom od “pametnih” tehnologija. U Koreji je tako danas predstavljen najnoviji 3D Smart TV opremljen proizvođačevom Smart HUB tehnologijom: skupom interaktivnih značajki i opcija koje omogućuju pristup VOD sadržajima, Skype i GTalk programima za komunikaciju, YouTube video servisu i svim izvorima na kojima se nalazi multimedija, a koji su s televizorom povezanim putem mreže (DLNA).

Kako bi se servisi mogli što ugodnije i praktičnije koristiti (posebno Skype i GTalk), televizor omogućuje upravljanje i unos teksta putem Samsung Android pametnih telefona ili GalaxyTab tableta. Podataka još nema o podršci za ostale uređaje na tržištu, kao i klasične USB tipkovnice koje bi bile najpraktičnije za unos teksta (premda sumnjamo da će chat s prijateljima biti prioritet broj jedan na ovako velikom ekranu).

Osim raznih servisa i mogućnosti upravljanja telefonima i tabletima, predstavljeni Smart TV također omogućuje i 3D prikaz putem aktivnih 3D naočala, a za koje proizvođač tvrdi kako su značajno poboljšane kako bi smanjile vrtoglavicu i napor očiju. Ovom izjavom proizvođač jasno daje do znanja kako prethodna generacija 3D naočala, a koja je tako aktivno bila promovirana (i još uvijek jest) posvuda u svijetu nije tako savršena i može češće može dovesti do problema sa zdravljem od nove inačice. Ukoliko niste, svakako preporučamo da proučite članak o načinu na koji ljudsko oko percipira umetno stvorenu 3D sliku: Studija: Zašto 3D ne podnose naši mozgovi i nikada neće?

Slike televizora objavljene na Akihabara stranici otkrivaju iznimno tanak okvir televizora, po slobodnoj procjeni oko jedan centimetar debeo, kao i malu ukupnu dubinu zbog korištenja edge-LED pozadinskog osvjetljenja.

Izvor: Akihabara

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!