Vijesti

Toshiba u restrukturiranju TV sektora kako bi se spasila od gubitaka

toshiba-ultra-hd-l9300

Toshiba Corp. je zadnje dvije godine izgubila jednu milijardu am. dolara u TV sektoru, te bi kroz novi plan restrukturiranja trebala prekinuti negativan trend i učiniti poslovanje ponovno profitabilnim. Prekjučer izabrani predsjednik kompanije, Hisao Tanaka, izjavio je reporterima Bloomberga kako bi se negativan trend trebao promijeniti već u drugoj polovici ove poslovne godine, a koja završava u ožujku 2014. godine.

Toshiba je u TV segmentu potrošačima poznata po svojoj Regza seriji LCD televizora, kao i po mnogim vrlo zanimljivim tehnologijama poput 3D prikaza bez potrebe za nošenjem naočala i modelima s CEVO procesiranjem slike. Nažalost, Toshiba zaostaje za vodećim proizvođačima televizora, u što smo se uvjerili nedavno testirajući 39L4333DG LCD televizor, a koji kvalitetom izrade, Smart TV platformom i brzinom odziva sučelja ne nudi jednake mogućnosti kao i konkurencija. Toshibin 55ZL2, prvi Ultra HD televizor dostupan u trgovinama nije prošao zapaženije kako na našem, tako i na ostalim tržištima, unatoč doista impresivnim tehnologijama ugrađenim u njega i jedinstvenim mogućnostima. Smatramo da Toshiba treba mnogo poraditi na marketingu svojih proizvoda i isticanju njihovih mogućnosti, što je između ostalog naveo i Tanaka u izjavi za Bloomberg.

toshiba-zl2-uncovered
Toshibin ZL2 3D televizor Ultra HD rezolucije – dostupan kod nas po cijeni od oko 60.000 kuna.

Kompanija planira prodati 11 milijuna televizora do kraja ožujka 2014. godine, što se nije promijenilo u odnosu na prošlu poslovnu godinu, navela je glasnogovornica Naomi Furuya. Toshiba je drugi najveći proizvođač flash memorija poslije Samsunga, te je prodala svoje sektore mobilnih telefona i malih zaslona tekućih kristala kako bi usmjerila fokus na infrastrukturu i računalne čipove u cilju reorganizacije tijekom zadnjih pet godina. Ova je strategija omogućila kompaniji da kompenzira gubitke TV sektora i održi profit kada je konkurencija poput Panasonica i Sharpa iznosila gubitke zbog slabog TV poslovanja.

Izvor: Bloomberg

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!