PlazmaRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija [3D TV plazma]: Samsung PS64E8000 (E8000 serija)

samsung-e8000-header

ZAKLJUČAK

 • atraktivan dizajn i kvaliteta izrade
 • odlično iskustvo gledanja zbog velike dijagonale i karakteristika slike
 • odlične performanse ugrađenog procesora
 • vrlo dobra oštrina pokreta u 2D-u, te odlična u 3D prikazu
 • 3D prikaz stabilan i s minimalnom dvostrukom slikom
 • najveći raspon opcija za upravljanje do danas
 • dva daljinska upravljača u pakiranju
 • solidno riješeno upravljanje glasom
 • mogućnost proširenja Evolution kitom
 • solidna podrška za A/V formate putem USB-a i mreže
 • priloženi Bluetooth na IR adapter za univerzalno upravljanje uređajima
 • otvoreni web preglednik podržava Flash
 • ugrađena kamera i mikrofoni (Skype ready)
 • dobra podrška za multimedijalne formate
 • integrirani Wi-Fi
 • digitalni satelitski prijamnik
 • tvorničke karakteristike slike u 3D prikazu bi mogle biti i bolje
 • vidljivo titranje piksela (dithering), posebno kod objekata u pokretu
 • zujanje panela (ovisi od modela do modela)
 • oštrina dinamike u 2D-u nije najviše rezolucije
 • dio originalnog šuma prikriven (osim u Game načinu rada)
 • ekran podložan refleksijama
 • Touch Remote daleko od LG-jevog Magic Remote upravljača po funkcionalnosti
 • upravljanje pokretima u ranom stadiju
 • 3 HDMI priključka

Samsungova 64″ plazma donosi poboljšanja u kvaliteti prikaza i proširuje mogućnosti prošlogodišnje D8000 serije. Dijagonala od čak 162 centimetra djeluje kao povećalo za svaku nesavršenost, no Samsungovo kvalitetno procesiranje uspijeva osigurati impresivnu vizualno prezentaciju čak i sadržaja standardne rezolucije. Ipak, daleko najbolji rezultat se postiže gledanjem 1080p materijala zapisanog na Blu-ray mediju, a koji je naočigled oštriji i detaljniji od 720p materijala. Samsung E8000 ne posjeduje algoritme za interpolaciju pokreta (dejudder) tako da su filmski sadržaji bili prikazani u punoj oštrini bez umjetne fluidnosti. Ugrađena Cinema Smooth funkcija značajno poboljšava prikaz 24 Hz sadržaja pohranjenih na Blu-ray filmovima, te aktivacijom iste ne dolazi do pojave artefakata ili umetanja umjetno stvorenih okvira. Smart TV platforma je značajno poboljšana u odnosu na prošlu godinu i istovjetna onoj koju smo sreli na ES8000 LED LCD modelu. Kombinacija premium aplikacija, dobro riješenog sučelja i širokog raspona načina upravljanja čine Samsungovu Smart platformu jednom od najboljih trenutno dostupnih. Jedinstvena mogućnost nadogradnje sustava putem Evolution kita dostupna na ovoj plazmi otvara potencijal za nadogradnju s novim procesorom i funkcijama u narednim godinama, uz uvjet da će proizvođač održati svoje obećanje i nastaviti poboljšavati proizvod i nakon dolaska novih serija iduće godine. Nakon što smo vidjeli konzistentne performanse 3D naočala kod Panasonicovog GT50 modela, smatramo da je Samsung trebao uložiti više napora u stabilizaciju njihovih performansi, jer nije jednostavno podesiti gammu i RGB balans precizno bez upotrebe specijalizirane opremu. Unatoč tome, 3D na Samsungovoj E8000 plazmi je solidan, prvenstveno zbog velike rezolucije, kontrasta slike i oštrine bez interpolacije pokreta. Kada se sve zbroji i oduzme, Samsungova E8000 plazma je odličan televizor koji unatoč pokojem nedostatku, nudi solidne performanse i iznimno iskustvo gledanja.

Samsung PS51E8000, 51″ – oko 12.000,00 kn
Samsung PS64E8000, 64″ – oko 26.000,00 kn

Dodijeljena klasa:

samsung-e8000-award

> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Na test ustupio: Samsung Brand Store

samsung-brand-store

Zahvaljujemo se ustupitelju na testnom uzorku televizora.

Recenzija pisana na HP ZR2740w 27″ monitoru.

> Kompletna lista korištene opreme za testiranje <

Copyright HD Televizija 2012. Sva prava pridržana. Sve slike u članku su vlasništvo njihovih autora.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

15 komentara

 1. Sve je stvar izbora i novčanika ali mislim da u ovom životu neću više posegnuti za avanturom tipa lg, samsung ili nešto treće toga renomea..
  Prijatelj je kupio prošlogodišnji model ove plazme u 64″ veličini i osim ogromne slike sve ostalo je minijaturno…

 2. Upravo tako movie, test je kontradiktoran kao i test GT50 modela.

  Pokušavam da shvatim šta je napisano. 2D ima 900 linija pokretne rezolucije, 3D ima 1080 linija pokretne rezolucije?

  To je nemoguće, kvaliteta 3D slike zavisi ponajviše od brzine panela u 2D modu tako da su vaši zaključci kontradiktorni.

  Nikad i nigdje nisam čuo da tv ima u 2D modu manje linija pokretne rezolucije no u 3D modu. Da bi 3D mod bio dobar, brzina panela mora biti vrhunska i sama pokretna rezolucija u 2D modu. Zaista mi nije jasno što ste željeli reći i na koji način dobijete ovakve zaključke.

  Zaključak recenzije glasi: “Kada se sve zbroji i oduzme, Samsungova E8000 plazma je odličan televizor koji unatoč pokojem nedostatku, nudi solidne performanse i iznimno iskustvo gledanja.”

  Poštovani pa molim vas!! Riječ solidno znači prosječno! Na kraju poslije solidnih performansi i pokoji nedostatak dajete modelu gold nagradu!???

  Ne znam treba li ovo uopće polemisati dalje…

  Dalje, za GT50 ste dobili 0,03cd/m2 crnu, za E8000 ste dobili 0,022cd/m2 što je bolji rezultat. Na samoj slici gradacije se vidi da GT50 prikazuje bolji crnu boju!

  Svojim očima sam imao priliku da u zamračenom prostoru vidim oba telija jedan pored drugoga i jasno se vidi koliko je na Panasonicu bolja crna boja.

  Ovo neću samo ja potvrditi već bilo koji upućeniji čitatelj.

  Očekivao sam više od recenzije, zaista i bez kakve ljutnje ali vaši rezultati i zakljućci logički nisu korektni.

  Pozdrav

   1. Ja postavim komentar vi mi ne odgovarate, molim vas mogu li dobiti tehnicko objasnjene onoga sto je nemoguce i sto ste dobili. Kako ste dobili sad bolje crne vrijednosti na GT50 modelu kada ste naveli da GT50 ima 0,03cd/m2 a E8000 0,022cd/m2. Znači sada ne koristiti isf modove a u rezenciji GT50 ste koristili?

 3. Dobra recenzija, jedino me razocarava kontrast toliko se tupi o superiornom kontrastu na plazma televizorima, a ovaj ima jedva malo bolji kontras od nedavno testiranih Philips lcd-ova, znaci sva ona prica je bila za malu djecu.

 4. A što reći ova Samsung plasma nije ni do koljena Panasonicu st50 a kamoli gt i vt seriji to je jedini logički zaključak i to je jedini komentar koji ću dati !

 5. @Ado – Panasonic GT50 ima crnu 0.014 cd/m2, a Samsung E8000 0.022 cd/m2 i to se vidi u zamračenom prostoru. S druge strane, Samsung postiže veću svjetlinu slike, no ista varira ovisno o sadržaju dok je tu Panasonic otišao korak dalje pa ju drži konstantnom – ANSI mjerenje je to potvrdilo. ISF modova nema Samsung, da ga ima koristio bih ga.

 6. Šmrc,očekivao sam više od ove Samsungove plazme.
  Istina je definitivno da Panasonicu nema konkurencije dostojne,kad su plazme u pitanju makar.
  Još jednom pohvale na realnoj i objektivnoj recenziji Darco.
  Pozdrav.

 7. Panasonic TX-P50GT50 0.010 cd/m2 ANSI O.O13 to je točan podatak,osim toga ja ne znam odakle vam podatak 0.014 kad ste vi izmjerili 0.03

  1. 0.014 cd/m2 je dobiveno u THX Cinema predlošku i isti je korišten za ocjenu kvalitete slike. Professional predlošci su korišteni da bi se provjerilo koliko su dobre kontrole – u narednim recenzijama ću drugačije formulirati rezultate pa će biti jasnije.

 8. Darko , zašto više nema snimaka televizija koje testirate , mislim ono od par minuta tek toliko da se vidi kako radi meni , kako se mjenjaju programi itd.

 9. Da, ovo sa snimkama televizora je bilo prije i bilo bi dobro da to vratite, da se vidi mijenjanje programa na različitim kanalima, podešavanje, kretanje po meniju, učitavanje aplikacija, filmova u media playeru i tako.
  I imam pitanje jer vidim po internetu da ima ovaj televizor DVB-T2 prijamnik, možete li to potvrditi, je li piše što u uputama ili da pogledate po oznaci iza imena modela otraga. Javi, Darko.

 10. Poštovani Darko!
  Naveli ste da je cijena Samsung PS51E8000, 51″ – oko 12.000,00 kn a ja ne nalazim da je ispod 13.229,00 pa bi Vas molio da napišete gdje se može kupiti taj TV za cca 12.000,00 kn.
  LP

 11. Moje iskustvo sa 51E8000,

  Kupio sam novog u 7 mj. Nakon nekog vremena TV se poceo gasiti i paliti sam, da bi u 9 mj. potpuno umro.
  Nakon sto su mi u servisu popravili TV, radio je dobro punih mjesec dana, i sad se opet sam gasi i pali pa ga moram iskljuciti iz napajanja jer ne reagira na daljinski ni tipke na TV-u. Sad cekam da opet umre i ponovo na servis.
  Ne otvara mi filmove sa hard diska koje moj stari LG sa lakocom prozvace.
  Drugi put cu dobro razmisliti da li cu investirati 9000 kuna u Samsung.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!