PlazmaRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija [3D TV plazma]: Samsung PS64E8000 (E8000 serija)

samsung-e8000-header

Na test smo dobili Samsungovu E8000 plazmu – najbolje opremljen model za 2012. godinu u najvećoj dostupnoj veličini od 64″, odnosno 162 cm. Dok čekamo lipanj i dolazak 65″ varijante Panasonicovog VT50 modela, Samsung nudi najveći model plazma televizora i kao takav je zanimljiv svima koji žele doista veliki televizor u svojem domu, opremljen kvalitetnim panelom za odličnu 2D i 3D sliku, različitim načinima upravljanja, te Smart TV funkcijama. Osim sitnih izmjena u boji okvira, dizajn se nije mijenjao u odnosu na prošlu godinu, no je li na istom nivou ostala i kvaliteta slike, te iskustvo korištenja, otkriti ćemo u recenziji u nastavku.

Samsungova serija 8 sastoji se od dva modela, 51″ i 64″, a oba su opremljena istim značajkama. Za početak, tu je puna HD razlučivost koja na manjem modelu daje oštriju sliku kada se promatra s iste udaljenosti zbog manjih dimenzija piksela. Televizori su opremljeni 600 Hz subfield pogonom, baš kao i pojedini Panasonic modeli za ovu, te ranije godine, a navedena tehnologija osigurava odličnu oštrinu prikaza u dinamičnim scenama. E8000 posjeduje Real Black filter za uvjerljivu crnu boju i odličan kontrast, a kvaliteti prikaza pridonosi i tehnologija Clear Image Panel, a koja bi trebala osigurati “filmski izgled” bez raslojavanja slike iz skoro svih kuteva gledanja. Kao i ostali Samsung televizori, tako i ovaj posjeduje nekoliko predložaka za sliku, uz kontrole za podešavanje kontrasta, gamme, raspona boja i stabilizaciju RGB balansa. Filteri za redukciju smetnji su također implementirani. Detaljnije u samoj recenziji.

SPECIFIKACIJE

 

Specifikacije
Proizvođač Samsung
Model PS64E8000
Tehnologija prikaza plazma
Veličina ekrana 64 inča / 162 cm
Panel /
3D Ready/3DTV 3DTV
Aktivni / polarizirajući 3D aktivni 3D
Osvježavanje slike 600 Hz subfield drive
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 3
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da (integrirani u TV)
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Dodatne značajke
 • Dual Core
 • Smart Interaction
 • Smart Content
 • Real Black Pro
 • 600 Hz subfield drive
 • Smart Evolution
 • All Share
 • satelitski TV prijam
Dimenzije sa stalkom [mm]  1485 x 984.7 x 351.6
 Dimenzije bez stalka [mm]  1485 x 882.8 x 48.1

 Detaljne specifikacije na stranici proizvođača >>

Adsense
1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

15 komentara

 1. Sve je stvar izbora i novčanika ali mislim da u ovom životu neću više posegnuti za avanturom tipa lg, samsung ili nešto treće toga renomea..
  Prijatelj je kupio prošlogodišnji model ove plazme u 64″ veličini i osim ogromne slike sve ostalo je minijaturno…

 2. Upravo tako movie, test je kontradiktoran kao i test GT50 modela.

  Pokušavam da shvatim šta je napisano. 2D ima 900 linija pokretne rezolucije, 3D ima 1080 linija pokretne rezolucije?

  To je nemoguće, kvaliteta 3D slike zavisi ponajviše od brzine panela u 2D modu tako da su vaši zaključci kontradiktorni.

  Nikad i nigdje nisam čuo da tv ima u 2D modu manje linija pokretne rezolucije no u 3D modu. Da bi 3D mod bio dobar, brzina panela mora biti vrhunska i sama pokretna rezolucija u 2D modu. Zaista mi nije jasno što ste željeli reći i na koji način dobijete ovakve zaključke.

  Zaključak recenzije glasi: “Kada se sve zbroji i oduzme, Samsungova E8000 plazma je odličan televizor koji unatoč pokojem nedostatku, nudi solidne performanse i iznimno iskustvo gledanja.”

  Poštovani pa molim vas!! Riječ solidno znači prosječno! Na kraju poslije solidnih performansi i pokoji nedostatak dajete modelu gold nagradu!???

  Ne znam treba li ovo uopće polemisati dalje…

  Dalje, za GT50 ste dobili 0,03cd/m2 crnu, za E8000 ste dobili 0,022cd/m2 što je bolji rezultat. Na samoj slici gradacije se vidi da GT50 prikazuje bolji crnu boju!

  Svojim očima sam imao priliku da u zamračenom prostoru vidim oba telija jedan pored drugoga i jasno se vidi koliko je na Panasonicu bolja crna boja.

  Ovo neću samo ja potvrditi već bilo koji upućeniji čitatelj.

  Očekivao sam više od recenzije, zaista i bez kakve ljutnje ali vaši rezultati i zakljućci logički nisu korektni.

  Pozdrav

   1. Ja postavim komentar vi mi ne odgovarate, molim vas mogu li dobiti tehnicko objasnjene onoga sto je nemoguce i sto ste dobili. Kako ste dobili sad bolje crne vrijednosti na GT50 modelu kada ste naveli da GT50 ima 0,03cd/m2 a E8000 0,022cd/m2. Znači sada ne koristiti isf modove a u rezenciji GT50 ste koristili?

 3. Dobra recenzija, jedino me razocarava kontrast toliko se tupi o superiornom kontrastu na plazma televizorima, a ovaj ima jedva malo bolji kontras od nedavno testiranih Philips lcd-ova, znaci sva ona prica je bila za malu djecu.

 4. A što reći ova Samsung plasma nije ni do koljena Panasonicu st50 a kamoli gt i vt seriji to je jedini logički zaključak i to je jedini komentar koji ću dati !

 5. @Ado – Panasonic GT50 ima crnu 0.014 cd/m2, a Samsung E8000 0.022 cd/m2 i to se vidi u zamračenom prostoru. S druge strane, Samsung postiže veću svjetlinu slike, no ista varira ovisno o sadržaju dok je tu Panasonic otišao korak dalje pa ju drži konstantnom – ANSI mjerenje je to potvrdilo. ISF modova nema Samsung, da ga ima koristio bih ga.

 6. Šmrc,očekivao sam više od ove Samsungove plazme.
  Istina je definitivno da Panasonicu nema konkurencije dostojne,kad su plazme u pitanju makar.
  Još jednom pohvale na realnoj i objektivnoj recenziji Darco.
  Pozdrav.

 7. Panasonic TX-P50GT50 0.010 cd/m2 ANSI O.O13 to je točan podatak,osim toga ja ne znam odakle vam podatak 0.014 kad ste vi izmjerili 0.03

  1. 0.014 cd/m2 je dobiveno u THX Cinema predlošku i isti je korišten za ocjenu kvalitete slike. Professional predlošci su korišteni da bi se provjerilo koliko su dobre kontrole – u narednim recenzijama ću drugačije formulirati rezultate pa će biti jasnije.

 8. Darko , zašto više nema snimaka televizija koje testirate , mislim ono od par minuta tek toliko da se vidi kako radi meni , kako se mjenjaju programi itd.

 9. Da, ovo sa snimkama televizora je bilo prije i bilo bi dobro da to vratite, da se vidi mijenjanje programa na različitim kanalima, podešavanje, kretanje po meniju, učitavanje aplikacija, filmova u media playeru i tako.
  I imam pitanje jer vidim po internetu da ima ovaj televizor DVB-T2 prijamnik, možete li to potvrditi, je li piše što u uputama ili da pogledate po oznaci iza imena modela otraga. Javi, Darko.

 10. Poštovani Darko!
  Naveli ste da je cijena Samsung PS51E8000, 51″ – oko 12.000,00 kn a ja ne nalazim da je ispod 13.229,00 pa bi Vas molio da napišete gdje se može kupiti taj TV za cca 12.000,00 kn.
  LP

 11. Moje iskustvo sa 51E8000,

  Kupio sam novog u 7 mj. Nakon nekog vremena TV se poceo gasiti i paliti sam, da bi u 9 mj. potpuno umro.
  Nakon sto su mi u servisu popravili TV, radio je dobro punih mjesec dana, i sad se opet sam gasi i pali pa ga moram iskljuciti iz napajanja jer ne reagira na daljinski ni tipke na TV-u. Sad cekam da opet umre i ponovo na servis.
  Ne otvara mi filmove sa hard diska koje moj stari LG sa lakocom prozvace.
  Drugi put cu dobro razmisliti da li cu investirati 9000 kuna u Samsung.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!