Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Najava testa: HP ZR2740w – 27″ 1440p IPS LCD monitor za zahtjevne

Najava testa: HP ZR2740w – 27″ 1440p IPS LCD monitor za zahtjevne

hp-zr2740w-header

Na test smo zaprimili HP-ov monitor ZR serije, namijene zahtjevnijim korisnicima i dizajniran tako da pristaje proizvođačevim radnim stanicama, no i svakom drugom modernom radnom okruženju. Monitor posjeduje rezolucije od 2560 x 1440 piksela u omjeru stranica 16:9, a za prikaz boja – njih 1.07 milijardi – brine se IPS tehnologija.

Monitor je robusno dizajniran, što potvrđuje već pri fizički kontakt s njim. Plastični profili su čvrsti, matirane površine koja ne reflektira svjetlost, a ekran je također otporan na ambijentalno osvjetljenje. Unatoč korištenju LED pozadinskog osvjetljenja, okvir i dubina monitora nije kompaktna, no kod monitora namijenjenog za profesionalne zadaće to ionako nije prioritet.

hp-zr2740w-thickness

Sam monitor je moguće podešavati u svim smjerovima, naginjati, zakretati i prebaciti i Pivot način rada. Mehanizam je solidan i pouzdano drži u svim položajima.

hp-zr2740w-front

Od priključaka HP je odlučio ponuditi tek one osnovne, pa se tako tu nalaze DisplayPort i Dual-Link DVI. Razlog korištenja Dual-Link DVI sučelja leži u rezoluciji panela, a koja kod Single-Link modela nije podržana. HDMI priključak je izostao, baš kao i bilo kakva analogna sučelja.

HP je također izbacio bilo kakve korisničke izbornike na zaslonu, što znači da je siguran u kvalitetu prikaza svojeg monitora – detalj koji ćemo provjeriti našom kalibracijskom opremom. Jedina kontrola koja je dostupna jest kontrola svjetline zaslona, a koja se može podesiti u rasponu od 50 – 380 cd/m² za različite uvjete ambijentalnog svjetla.

Pregled specifikacija:

  • In-plane switching (IPS) panel
  • 2560x1440px rezolucija
  • 12ms osvježavanje
  • priključci: DisplayPort, Dual-link DVI
  • pozadinsko osvjetljenje: LED
  • 380 kandela po metru kvadratnom svjetline
  • 1,000:1 kontrast
  • 35-stupnjeva naginjanje unatrag, podešavanje po visini, naginjanje i zakretanje
  • 4 USB priključka i jedan prema računalu

Recenzija će biti uskoro online, zahvaljujemo se HP-u Hrvatska na ustupnjenom uzorku.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*