Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Najava testa: HP ZR2740w – 27″ 1440p IPS LCD monitor za zahtjevne

hp-zr2740w-header

Na test smo zaprimili HP-ov monitor ZR serije, namijene zahtjevnijim korisnicima i dizajniran tako da pristaje proizvođačevim radnim stanicama, no i svakom drugom modernom radnom okruženju. Monitor posjeduje rezolucije od 2560 x 1440 piksela u omjeru stranica 16:9, a za prikaz boja – njih 1.07 milijardi – brine se IPS tehnologija.

Monitor je robusno dizajniran, što potvrđuje već pri fizički kontakt s njim. Plastični profili su čvrsti, matirane površine koja ne reflektira svjetlost, a ekran je također otporan na ambijentalno osvjetljenje. Unatoč korištenju LED pozadinskog osvjetljenja, okvir i dubina monitora nije kompaktna, no kod monitora namijenjenog za profesionalne zadaće to ionako nije prioritet.

hp-zr2740w-thickness

Sam monitor je moguće podešavati u svim smjerovima, naginjati, zakretati i prebaciti i Pivot način rada. Mehanizam je solidan i pouzdano drži u svim položajima.

hp-zr2740w-front

Od priključaka HP je odlučio ponuditi tek one osnovne, pa se tako tu nalaze DisplayPort i Dual-Link DVI. Razlog korištenja Dual-Link DVI sučelja leži u rezoluciji panela, a koja kod Single-Link modela nije podržana. HDMI priključak je izostao, baš kao i bilo kakva analogna sučelja.

HP je također izbacio bilo kakve korisničke izbornike na zaslonu, što znači da je siguran u kvalitetu prikaza svojeg monitora – detalj koji ćemo provjeriti našom kalibracijskom opremom. Jedina kontrola koja je dostupna jest kontrola svjetline zaslona, a koja se može podesiti u rasponu od 50 – 380 cd/m² za različite uvjete ambijentalnog svjetla.

Pregled specifikacija:

  • In-plane switching (IPS) panel
  • 2560x1440px rezolucija
  • 12ms osvježavanje
  • priključci: DisplayPort, Dual-link DVI
  • pozadinsko osvjetljenje: LED
  • 380 kandela po metru kvadratnom svjetline
  • 1,000:1 kontrast
  • 35-stupnjeva naginjanje unatrag, podešavanje po visini, naginjanje i zakretanje
  • 4 USB priključka i jedan prema računalu

Recenzija će biti uskoro online, zahvaljujemo se HP-u Hrvatska na ustupnjenom uzorku.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!