LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Prvi pogled: LG 42LB620V (LB620V) 3D televizor

lg-42lb620v

Provjerili smo što nudi LG-jev 42LB620V – jedini model iz serije 6 koji ne posjeduje Smart TV funkcije, no zato nudi 3D prikaz. Kao i dobar dio ostatka ponude LG-jevih LBxxx modela za ovu godinu, tako i ovaj posjeduje direktno LED pozadinsko osvjetljenje, IPS panel, te 100 Hz MCI indeks čistoće slike. Provjerite u nastavku više detalja.

Specifikacije (specifications)

 

Specifikacije
Proizvođač LG
Model 42LB620V
Tehnologija prikaza LCD s diretkno postavljenim LED osvjetljenjem
Veličina ekrana 42 inča / 106 cm
Energetska klasa A+ (74 kWh/godišnje)
3D Ready/3DTV Da
Ugrađeni procesor
Osvježavanje zaslona 50 Hz panel / 100 Hz Motion Clarity Index
Lokalno zatamnjenje ne
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 3
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x1)
Ethernet/mrežni priključak Ne
Wi-Fi Ne
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja porijekla: /
Službena stranica Usporedba specifikacija (PDF) >>

Poveznice:

HDDB baza televizora >>

Video prilog – 42LB620V

Ovogodišnje LCD televizore iz LG-jeve ponude ćete prepoznati po oznaci “LB” u imenu modela, za razliku od prošlogodišnjih modela koji su nosili oznake “LN”, odnosno “LA”. Slovo “V” na kraju oznake označava ugrađene digitalne prijamnike za zemaljski, kabelski i satelitski signal. Za zemaljski i satelitski prijam podržan je i standard druge generacije, odnosno DVB-T2 i DVB-S2.

LG-jev LB620V model je direktni nasljednik prošlogodišnjeg 42LA6130 modela, te s njime dijeli veliki broj sličnosti. Za početak, oba modela koriste IPS panel iza kojeg se nalazi direktno LED pozadinsko osvjetljenje, IPS panel i 100 Hz MCI indeks čistoće slike.

LG je u 2014. godini bitno proširio ponudu tzv. Direct LED modela sve od ulazne serije LB5500/LB550B pa sve do nedavno testiranih modela LB730V, odnosno LB731V. Kako smo uočili tijekom testova modela s direktnim LED pozadinskim osvjetljenjem, njegove prednosti su u manje izraženom ili potpuno otklonjenom probijanju osvjetljenja uz rubove ekrana, no s druge strane zbog nesavršenosti procesa ujednačenost ekrana je nešto slabija i do izražaja dolazi “Dirty Screen Effect“, odnosno “efekt prljavog ekrana”. Ova pojava će najviše smetati ljubitelje nogometa i drugih sportova jer se najbolje uočava kod sadržaja gdje kamera snima površinu ujednačene boje (npr. nogometni teren) i pomiče se u bilo kojem smjeru. Kod statičnih sadržaja efekt je praktički nevidljiv, tako da u velikoj većini filmova, serija i drugih sadržaja ne dolazi do izražaja.

Televizor posjeduje standardni indeks čistoće slike 100 Hz MCI,  što postiže kroz umetanjem crnih okvira slike između onih s video informacijom. Rezultat je manje razmazana slika, no ipak ne onako čista kao kod primjerice stepenicu jačeg modela LB630V, a koji ima indeks čistoće 500 Hz MCI. TruMotion algoritam nije dostupan na ovom modelu.

lb620-swordsmen

LB620V je dostupan u veličinama ekrana od 42″ i 49″, te pripada energetskoj klasi A+. Ovo je jedini model LG-jeve ovogodišnje serije 6 koji ne posjeduje niti webOS, niti NetCast Smart TV platformu, iako ima USB 2.0 priključak koji podržava audio, video i slikovne materijale. S obzirom da ovo nije Smart televizor, od naprednih funkcija povezivanja podržava samo MHL, odnosno povezivanje s mobilnim telefonima putem HDMI kabela.

Za razliku od modela LB630V, a koji ima webOS Smart TV platformu, a nema podršku za 3D prikaz, kod LB620V modela je situacija obrnuta. LB620V podržava 3D prikaz i to onaj polarizacijski, jednostavan i praktičan za korištenje jer priložene 3D naočale ne koriste baterije niti unose dodatno titranje tijekom gledanja. Dva para 3D naočala (model AG-F310) nalaze se u ambalaži.

Dizajn je prepoznatljiv LG-jev za ovu godinu, tamno srebrnog okvira s istaknutim logotipom proizvođača. Postolje televizora LG naziva “oblikom mjeseca” jer se sastoji od dva lagano zakrivljena elementa koji se montiraju sa strane. Zbog takvog dizajna je prostor ispod televizora oslobođen i jednostavniji za održavanje. Dubina televizora je ujednačena i najviše iznosi 5.6 cm.

Ukratko, LG-jev LB620V ne donosi ništa posebno novo u klasu, te je kao takav zanimljiv onima koji žele moderan televizor s dobrom slikom, podržanim svim tipovima digitalnih prijamnika, bogatom podrškom za multimediju preko USB sučelja, te na kraju 3D prikazom i malom potrošnjom energije. Ipak, ako želite solidniji model sa Smart TV platformom i oštrijom slikom u dinamici, za cca. 500 kuna više pogledajte 42LB650V.

Televizor možete pogledati i kupiti u Technomarketu >>

technomarket-logo

Maloprodajna cijena za 42LB620V: 3.499,00 kn

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!