LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Prvi pogled: LG 42LB620V (LB620V) 3D televizor

lg-42lb620v

Provjerili smo što nudi LG-jev 42LB620V – jedini model iz serije 6 koji ne posjeduje Smart TV funkcije, no zato nudi 3D prikaz. Kao i dobar dio ostatka ponude LG-jevih LBxxx modela za ovu godinu, tako i ovaj posjeduje direktno LED pozadinsko osvjetljenje, IPS panel, te 100 Hz MCI indeks čistoće slike. Provjerite u nastavku više detalja.

Specifikacije (specifications)

 

Specifikacije
Proizvođač LG
Model 42LB620V
Tehnologija prikaza LCD s diretkno postavljenim LED osvjetljenjem
Veličina ekrana 42 inča / 106 cm
Energetska klasa A+ (74 kWh/godišnje)
3D Ready/3DTV Da
Ugrađeni procesor
Osvježavanje zaslona 50 Hz panel / 100 Hz Motion Clarity Index
Lokalno zatamnjenje ne
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 3
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x1)
Ethernet/mrežni priključak Ne
Wi-Fi Ne
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja porijekla: /
Službena stranica Usporedba specifikacija (PDF) >>

Poveznice:

HDDB baza televizora >>

Video prilog – 42LB620V

Ovogodišnje LCD televizore iz LG-jeve ponude ćete prepoznati po oznaci “LB” u imenu modela, za razliku od prošlogodišnjih modela koji su nosili oznake “LN”, odnosno “LA”. Slovo “V” na kraju oznake označava ugrađene digitalne prijamnike za zemaljski, kabelski i satelitski signal. Za zemaljski i satelitski prijam podržan je i standard druge generacije, odnosno DVB-T2 i DVB-S2.

LG-jev LB620V model je direktni nasljednik prošlogodišnjeg 42LA6130 modela, te s njime dijeli veliki broj sličnosti. Za početak, oba modela koriste IPS panel iza kojeg se nalazi direktno LED pozadinsko osvjetljenje, IPS panel i 100 Hz MCI indeks čistoće slike.

LG je u 2014. godini bitno proširio ponudu tzv. Direct LED modela sve od ulazne serije LB5500/LB550B pa sve do nedavno testiranih modela LB730V, odnosno LB731V. Kako smo uočili tijekom testova modela s direktnim LED pozadinskim osvjetljenjem, njegove prednosti su u manje izraženom ili potpuno otklonjenom probijanju osvjetljenja uz rubove ekrana, no s druge strane zbog nesavršenosti procesa ujednačenost ekrana je nešto slabija i do izražaja dolazi “Dirty Screen Effect“, odnosno “efekt prljavog ekrana”. Ova pojava će najviše smetati ljubitelje nogometa i drugih sportova jer se najbolje uočava kod sadržaja gdje kamera snima površinu ujednačene boje (npr. nogometni teren) i pomiče se u bilo kojem smjeru. Kod statičnih sadržaja efekt je praktički nevidljiv, tako da u velikoj većini filmova, serija i drugih sadržaja ne dolazi do izražaja.

Televizor posjeduje standardni indeks čistoće slike 100 Hz MCI,  što postiže kroz umetanjem crnih okvira slike između onih s video informacijom. Rezultat je manje razmazana slika, no ipak ne onako čista kao kod primjerice stepenicu jačeg modela LB630V, a koji ima indeks čistoće 500 Hz MCI. TruMotion algoritam nije dostupan na ovom modelu.

lb620-swordsmen

LB620V je dostupan u veličinama ekrana od 42″ i 49″, te pripada energetskoj klasi A+. Ovo je jedini model LG-jeve ovogodišnje serije 6 koji ne posjeduje niti webOS, niti NetCast Smart TV platformu, iako ima USB 2.0 priključak koji podržava audio, video i slikovne materijale. S obzirom da ovo nije Smart televizor, od naprednih funkcija povezivanja podržava samo MHL, odnosno povezivanje s mobilnim telefonima putem HDMI kabela.

Za razliku od modela LB630V, a koji ima webOS Smart TV platformu, a nema podršku za 3D prikaz, kod LB620V modela je situacija obrnuta. LB620V podržava 3D prikaz i to onaj polarizacijski, jednostavan i praktičan za korištenje jer priložene 3D naočale ne koriste baterije niti unose dodatno titranje tijekom gledanja. Dva para 3D naočala (model AG-F310) nalaze se u ambalaži.

Dizajn je prepoznatljiv LG-jev za ovu godinu, tamno srebrnog okvira s istaknutim logotipom proizvođača. Postolje televizora LG naziva “oblikom mjeseca” jer se sastoji od dva lagano zakrivljena elementa koji se montiraju sa strane. Zbog takvog dizajna je prostor ispod televizora oslobođen i jednostavniji za održavanje. Dubina televizora je ujednačena i najviše iznosi 5.6 cm.

Ukratko, LG-jev LB620V ne donosi ništa posebno novo u klasu, te je kao takav zanimljiv onima koji žele moderan televizor s dobrom slikom, podržanim svim tipovima digitalnih prijamnika, bogatom podrškom za multimediju preko USB sučelja, te na kraju 3D prikazom i malom potrošnjom energije. Ipak, ako želite solidniji model sa Smart TV platformom i oštrijom slikom u dinamici, za cca. 500 kuna više pogledajte 42LB650V.

Televizor možete pogledati i kupiti u Technomarketu >>

technomarket-logo

Maloprodajna cijena za 42LB620V: 3.499,00 kn

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!