PlazmaRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [plazma]: Panasonic TH42PX80 [107 cm]

Proljeće 2008. označio je dolazak novih modela u Panasonic-ovu Viera obitelj plazma ekrana. Model koji smo testirali nosi oznaku TH42PX80, a radi se o 42 inčnoj plazmi pomalo netipične razlučivosti od 1024×768 iako je format ekrana 16:9. Ovaj model smo s radošću testirali i iz razloga što je Pioneer najavio da od iduće godine prestaje s proizvodnjom 42 inčnih Kuro plazmi (primjerice odlični Kuro 428XD i 4280XD), tako da provjerimo ima li TH42PX80 šanse da popuni prazninu…

Dizajn

Razmjerno uskog okvira, ova Panasonic-ova plazma izgledom pripada u tipičnu obitelj ovog proizvođača. Crni okvir okolo tamno sivog zaslona koji je takav zbog proturefleksivnog sloja, dok se ime proizvođača nalazi u sredini ispor zaslona, a ime obitelji u gornjem lijevom uglu. Konveksni donji dio kućišta krije ugrađene stereo zvučnike iza perforirane tamno sive plastike.

Tanka srebrna linija odjeljuje crni okvir od donje maske sive boje, a u donjem dijelu pronaći ćete tipku za paljenje, par LED indikatora i senzora, a tu se kriju i mala plastična vratašca koja sakrivaju nekoliko priključaka i tipaka.

Uvučeni držač za lakše prenošenje Perforirana mrežica zvučnika

Stalak za TV je priložen u pakiranju, a da biste ga koristili, potrebno ga je namontirati u za to predviđeni prostor s donje strane kućišta. Plastični stalak za 26 kilograma tešku plazmu baš i ne odiše povjerenjem, no ako ništa drugo stilski je dobro riješen – premazan je sjajnom crnom bojom koja je ista kao i ona na okviru zaslona.

Dobro je znati da TH42PX80 sa stražnje strane posjeduje dva uvučena držača, a koji su od velike pomoći prilikom prenošenja televizora. Sama kvaliteta izrade je odlična, kao i finiš.

Priključci

TH42PX80 posjeduje sva tri HDMI priključka sa stražnje strane. Kao i kod ostalih Panasonic plazmi, i ova će automatski prebaciti na ulaz koji se aktivira (primjerice PlayStation 3 ili DVD player) na HDMI priključku broj jedan.

Straga: 3 x HDMI, VGA, komponentni, VGA, 2 x Scart, antena, CI slot, audio izlaz
Prednja strana: kontrolne tipke, izlaz za slušalice, S-video, kompozitni, utor za SD kartice
Adsense
1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!