Home » Vijesti » Audio-video uređaji » CES 2012: Detalji i fotografije Samsung PDP E8000 serije plazmi

CES 2012: Detalji i fotografije Samsung PDP E8000 serije plazmi

samsung-e8000-2012

Samsung je iskoristio CES sajam kako bi predstavio svoj najbolji plazma model za 2012. godinu – E8000. Baš kao i ES8000 LED LCD model, tako je i plazma opremljena ključnim značajkama za uspjeh na tržištu ove godine – atraktivnim dizajnom, Smart TV platformom zadnje generacije i posljednjim tehnologijama za kvalitetan prikaz slike.

Samsungova E8000 serija plazmi će posjedovati Smart Real Black Pro panel za najdublju razinu crne boje ikad viđenu na plazmi ovog proizvođača, Anti-Reflection filter za učinkovito otklanjanje ambijentalnog osvjetljenja, te Clear Image Panel za osiguranje visoke razine kontrast i bogatih boja neovisno o uvjetima u prostoriji. Dinamički kontrast iznosi 10 milijuna naprema jedan, što rijetko koga može danas uzbuditi, no ono što je mnogo zanimljivije jest razina crne boje kod novog modela – u mračnoj sobi bi razina trebala iznositi 0.02 cd/m2, što je dvostruko niža vrijednost od one koju je postizao prošlogodišnji D8000 model (recenzija na HDTVtestu). Uz atrakivni cijenu i dostupne dijagonale ispod 50″, Samsung bi ove godine mogao biti još atraktivniji izbor za kupovinu plazme.

Politika “+1 inč” će i ove godine biti aktualna, tako da najvjerojatnije možemo očekivati veličine od 43″ i 51″ raspoložive, a plazma će biti crnog okvira s finišem brušenog aluminija. Stalak se nije mijenjao te je i dalje X-oblika. Prema dostupnim fotografijama plazma neće posjedovati aktivno hlađenje.

samsung-e8000-2012-1

samsung-e8000-2012-button

samsung-e8000-2012-rear

Izvor: Samsung (korejski)

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

9 komentara

  1. ne vjerujem da ae serija 8 iai u dimenziji ispod 51 inča.

  2. Nisam ni ja siguran da ce biti 43 inca modeli,koliko je ta informacija sigurna.

  3. Baš me zanimaju te atraktivne cijene, recimo za 50/51″ model. Uz blago razočarenje u ovogodišnje Panasonic modele, a tu mislim na žalbe o zelenim mrljama (green tinge fault), zujanju, nedostatak oštrine pri brzim pokretima, dosta slaba svjetlina ekrana, IR itd. mnogi ae se okrenuti Samsung proizvodima ili ostaloj konkurenciji.

  4. Cagi to što pišu ili govore ima 1% točnosti. Da ti skratim muke, jer radim u jednom AV dučanu, pa sam se i ja zaljepio za ovaj samsung, pa ga isprobao (130cm), pa ga vratio, pa isprobao panasonic GT50, pa ga kupio. Vjeruj mi da mu ovaj samsung ne može donijeti vode. Ne kažem da nije Samsun dobar, ali je ovaj GT bolji po svemu, e da, zuji malo,ali to ne možeš primjetiti, ako ne nasloniš uho. Vjeruj mi da Samsung više zuji.

  5. Ok, slažem se za ovogodišnje modele (serija 50). Ali lani to i baš nije bio slučaj, izgleda da ove godine Panny opet ide koplje ispred konkurencije. Dobro je za tebe što si mogao isprobati oba televizora doma i odlučiti se za kupnju. Pazi sad, koliko to ostali mogu? Baš i ne već se oslanjaju na napise vlasnika i recenzije. Sve ono što pročitaš na netu mogu biti samo smjernice a konačnu odluku o kupnji čovik triba donjeti sam po mogućnosti nakon demo-a. To povlači druge probleme kao što su, gdje u HR ja mogu doći i očekivati da mi TV koji ja želim bude u prostoriji koja nalikuje mom dnevnom boravku (rasvjeta, položaj/udaljenost od kauča, …) i da se ja postavim sliku po svom ugođaju. Gdje god da dođem TV-i su u dinamic predlošcima sa prenaglašenim bojama, rasvjeta raspaljena i LED LCD-ovi redom izgledaju ‘primamljivije’. Da bar postoji dućan gdje se ja mogu najavit i gdje će me željeni TV(ili nekoliko njih) doćekat postavljen u nekoj test prostoriji da se oslučim sam što želim? Kako nitko nije došao na tu ideju, možda i jesu ali ima se ne isplati. Naši ljudi bi došli isprobali i onda otišli u neki veliki trgovački centar di je najjeftinije i tamo kupili!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...

lg-oled-e6

LG OLED TV-i sada imaju 100 000 sati radni vijek

OLED tehnologija sada ima tri puta duži radni vijek, objavio je to LG, najveći proizvođač OLED ...