DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Recenzija [Blu-ray]: Planet Earth (5 diskova) + video

desert-lions

Kvaliteta slike

5-star

Ovdje se nema što puno za reći, broj zvjezdica govori u svoje ime. Kvaliteta slike je tako dobra da bolja ne može biti. Snimili smo video gdje smo pokušali što bolje prikazati doživljaj Planet Earth-a u HD izdanju. Ovdje napominjemo da zbog interakcije kamere i plazma tehnologije nismo u stanju prenijeti u potpunosti identičnu sliku kako je naše oko vidi.

Ovdje ćemo reći da smo umjesto kalibrirane slike uključili dinamičan način rada kako bi boje u što većoj mjeri došle do izražaja.

Uživajte narednih 10 minuta uz Enya – Caribbean blue i prelijepe dijelove Planet Eartha:

[vimeo id=”6460845″ w=”550″ h=”309″]

Kvaliteta zvuka

3-star

Zvuk na Planet Earth-u je prosječan, radi se i 5.1 Dolby Digital kodiranju pri bitrate-u 448Kbps. Zaista bismo voljeli vidjeti na ovom naslovu 7.1 LPCM ili Dolby Digital TrueHD jer je ovo bilo moguće ostvariti pogotovo prilikom snimanja na otvorenim dijelovima, što bi uveliko doprinjelo doživljaju prirode.

Titlovi i broj poglavlja

4-star

Odlučili smo, kao što smo rekli u uvodu, da uopće ovo ne uzmemo kao minus zbog prirode samog filma. Prijevoda na hrvatski jezik nema. Postoji titl na engleskom jeziku. Poglavlja se nudi čak 65, svaka od 3 epizoda ima po 5 poglavlja. Jedno poglavlje iznosi oko 10 minuta što je dobro, premda bi bismo radije vidjeli nešto gušću podjelu.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Odlična recenzija za isto tako dobar BD naslov. Pogledao sam DVD izdanje i definitivno na HD ekranu fali materijala da bi pokazao svu svoju ljepotu. Šteta što nije lokaliziran i dostupan kod nas, kao i što ne nudi lossless audio, glazba je odlična (u prilog tome ide i činjenica da je izdan i zaseban album s glazbom Georgea Fentona.

  2. Super recenzija…
    Imam jedno pitanje, vezano je uz naručivanje navedenog Blu Ray izdanja preko http://www.amazon.co.uk – vaš link pod “Naručite Planet Earth”. Naime kad trebam završiti proces narudžbe i odabrati plaaanje, pojavi se poruka da se navedeni artikal ne može slati na navedenu adresu: Ulica XY, Zagreb, Hrvatska??? Dali znate u čemu je problem.. Negdje na netu sam pronašao nekakav post u kojem se govori da se odre?ene stvari ne mogu naručiti sa amazonu u HR? Kako je vama uspjelo. Hvala na pomoai…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!