Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Audio Video Show 2008, dio 3

Nakon prvog dijela i drugog dijela reportaže s Audio Video Show-a iz Sheratona, donosimo vam i treći, posljednji dio u kojem ćemo prikazati novosti koje su Sharp, Philips i tvrtka Sonus Art predstavili, te kroz galeriju fotografija pokazati kako je izgledao Audio segment ovog sajma.

Sharp (Utema)

Sharp je na svome štandu izložio poveliki broj LCD televizora serije Aquos, širokog raspona dijagonala. Najviše je pažnje plijenio LCD panel oznake LC 65 XS 1E, koji je na ovome sajmu doživio premijeru. Izložen je bio model od 65-inča, a na tržištu je dostupan i manji model, dijagonale 52 inča. Radi se o LCD televizoru impresivnih karakteristika, a između kojih valja izdvojiti fullHD razlučivost, dinamički kontrast od 1 000 000:1, RGB pozadinsko osvjetljenje koje osigurava izuzetan kontrast i vjernu reprodukciju crne boje, te odziv od 4 ms. Sam panel ne posjeduje ugrađene zvučnike već se oni montiraju posebno – na izloženom modelu je bio montiran Pioneer-ov stereo sustav ispod panela. Ipak, ono što ovaj panel posebno ističe je izuzetna mala dubina – svega 23 milimetra na najtanjem dijelu, radi čega smo posjetili ovaj sajam još jednom samo da bismo se uvjerili da je ovo stvarno točno. Panel je već u prodaji u našim trgovinama, a cijena mu se kreće oko 100 000 kuna.

Osim ovog vrhunskog zaslona, Utema je izložila i ostale nove modele iz Aquos serije – LC32DH65E (HD Ready 32″ panel s MPEG4 tunerom), te LC42SB55E (fullHD 42″ panel s MPEG 2 tunerom).

Na panelima su se vrtili impresivni Sharp-ovi materijali fullHD razlučivosti, kao i dokumentarni film o sjevernom polu i polarnim medvjedima koji se nažalost nalaze pred odumiranjem zbog globalnog zagrijavanja…

Od izloženih Blu-ray playera samo smo vidjeli BD-HP20S reproduktor čiju ste recenziju već mogli pročitati na našim stranicama, dok novi model BD-HP21 profila 1.1 nismo vidjeli. Ipak, uskoro ćemo ga imati na testu, te ga detaljno ispitati.

Adsense
1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. Svaka cast Philipsu sto radi tako dobre televizore. Zahvaljujem na pohvali, lijepo je to procitat.
    Clanak je super, svaka cast!!

  2. Ne zna zašto svi hvale Philips tim. Cure su simpatične a odgovorni neodgovorni. Naime , imam Philips 47PFL9732 i problem prduckanja tona na digitalnim kanalima. Tim problemom pogo?ena je cijela serija 9. Do dana današnjeg problem nije otklonjen niti su vlasnici dobili ikakvo objašnjenje zašto moraju na skupim televizorima slušati prduckanje. Sada mi je palo na pamet Darco da bi mogao pokrenuti neku temu s ovim problemom na ovim stranicama pa da vidimo što napokon kažu odgovorni u Philipsu ! Ili i dalje ne kažu ništa ….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!