Home » Vijesti » Reportaže » Reportaža [Zagreb]: Audio Video Show 2008, dio 3

Reportaža [Zagreb]: Audio Video Show 2008, dio 3

Philips

Na berlinskom IFA sajmu, održanom od 3. do 9. rujna ove godine, Philips je bio predstavio sve nove modele iz svoje ponude, a isto je učinio i za zagrebačku publiku na Audio Video sajmu. Philips ove godine predstavlja tri nova modela 42PFL9803H, Essence (oznake 42PES0001) i novu aureu 42PFL9903H.

Najjači model je 42PFL9803H, radi se o novog generaciji panela s LED pozadinskim osvjetljenjem koje se sastoji od 128 segmenata, a svaki segment ima po 9 LE dioda. Upravo zato ovaj model ima veliki kontrast od 2 milijuna na prema 1. MPEG 4 tuner je ugrađen, kao i DVB-T i DVB-C. U Hrvatskoj DVB-C nije standard, no on ga ima i možda će biti uporabljiv u budućnosti. Panel također posjeduje 100 Hz procesiranje slike koje nije moguće isključiti, te vrijeme odziva 2 ms.

Essence – LCD televizor koji više podsjeća svojim oblikom i dimenzijama na sliku na zidu, tanak je od 4 do 4.8 mm, doalzi s nosačem za zid, može se pomicati lijevo – desno, a svoje male dimenzije može zahvaliti odvojenom receiveru na kojem se nalaze svi priključci – panel je sam težak oko 4 kg i putem jednog kabela duljine 4 metra se spaja na receiver. Ima odvojiv zvučnik. Od priključaka tu je standardna postava 2 x HDMI, PC ulaz, audio izlaz, te mrežni kabel za spajanje na internet.

Što se nove Auree tiče, kod nje je poboljšan procesor tako da sada ima 2 ms vrijeme odziva (stara je imala 3 ms), ima ugrađene MPEG 4 i DVB-T tunere, te nudi fullHD razlučivost. Pozadinsko osvjetljenje je također sastavljeno od LE diodi.

Osim toga predstavljen je HTS8150 Soundbar koje je zapravo kućno kino – sve u jednom uređaj koji vam je sam dovoljan za prijem i reprodukciju zvuka. Zamjenjuje 6 fizičkih zvučnika u jednom kućištu, a posjeduje i algoritam za ugađanje zvuka ovisno o lokaciji gdje se nalazi slušatelj. Ovo se obavlja ručno – definira se nekoliko lokacija gdje se osoba nalazi i on optimira zvuk kako bi se dobio dojam najbolje prostornosti. Dostupan je u crnoj i bijeloj boji za 37″ i 42″ televizore.

Predstavljena je i linija s 160 GB tvrdim diskom i USB priključkom oznake Streamium MCi500H – može se na nju pohraniti oko 2000 CD-a, povezati na internet ili računalo na mreži i preko njega reproducirati glazbu. Ne čita DVD-e, već je prvenstveno namjenjena reprodukciji glazbe. Ova je linija dobila i EISA nagradu za 2008. godinu za dizajn.

Pohvalio bih ovdje gđicu Jambrović koja je pokazala zavidno znanje o Philips-ovim uređajima, te nam dala sve informacije koje su nas interesirale.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

7 komentara

  1. Svaka cast na clanku i curama iz Demo tima PHILIPS, najjace ste.

  2. Svaka cast Philipsu sto radi tako dobre televizore. Zahvaljujem na pohvali, lijepo je to procitat.
    Clanak je super, svaka cast!!

  3. Svaka cast najboljim prezentatoricama iz Philips demo tima.
    Daju najkvalitetnije informacije sta god ih pitali.

  4. Biti ae povišica vidim :D Sad baš gledam prošlogodišnju reportažu – http://www.pczenith.com/kolumna/audio_video_2007.php – “Od izlagača u ovom dijelu sajma moram pohvaliti Philips koji je imao dvije atraktivne, no i jako dobro informirane hostese koje su prezentirale USB memorije i slušalice optočene Swarovski kristalima”. Cure pobijaju konkurencije iz godine u godinu, svaka čast!

  5. Kad vec svi hvale Philipsove cure, ja cu pohvaliti urednika i njegovu reportazu! ;)

  6. Ne zna zašto svi hvale Philips tim. Cure su simpatične a odgovorni neodgovorni. Naime , imam Philips 47PFL9732 i problem prduckanja tona na digitalnim kanalima. Tim problemom pogo?ena je cijela serija 9. Do dana današnjeg problem nije otklonjen niti su vlasnici dobili ikakvo objašnjenje zašto moraju na skupim televizorima slušati prduckanje. Sada mi je palo na pamet Darco da bi mogao pokrenuti neku temu s ovim problemom na ovim stranicama pa da vidimo što napokon kažu odgovorni u Philipsu ! Ili i dalje ne kažu ništa ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

philips-65pus7601-front

Logitech K400 Plus tipkovnica uz svaki Philips Smart TV

Od danas pa do 18. lipnja u tijeku je promotivna akcija koja će vam omogućiti da ...

zg-avshow-2016

Najava: Zagreb Audio Video Show 2016.

Od 21. do 23. listopada u zagrebačkom hotelu Sheraton održati će se 22. Zagreb AV Show ...