Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Audio Video Show 2008, dio 2

Nakon prvog dijela reportaže, u kojem smo obradili novosti Toshibe, D-Linka, Svijeta Medija i T-Coma, slijedi drugi dio, a u kojem ćete moći pročitati što je na showu ponudio Pioneer, Panasonic, B.net i Samsung. Premijera Kuro LCD-a, NovaTV HD preko B.neta, Samsungova serija 8 LCD-a, samo su neke od zanimljivih proizvoda i usluga kojih će se doticati drugi dio reportaže.

Pioneer (Helikop)

Helikop zastupa tvrtku Pioneer (Sound, Vision and Soul prije, danas samo Pioneer) od 2003. godine, te je također i najveći uvoznik Sonyja za Republiku Hrvatsku. Od Pioneer-ovog asortimana nude DVD playere, DVD rekordere, audiofilske uređaje (stereo pojačala, SACD playere), mini linije, zatim sustave kućnog kina u high gloss crnoj boji, proizvode auto akustike (broj jedan u Hrvatskoj zadnjih 5 godina – preko 50% tržišta), te nezaobilaznu DJ opremu bez koje niti jedan ozbiljan DJ ne želi raditi.

Od HDTV proizvoda glavna uzdanica Pioneer-a su dakako plazme, s obzirom da je Pioneer 1997. godine izmislio plazma tehnologiju. Sada je aktualna 9. generacija koja je nadmašila sve nivoe kontrasta tako da se više ne deklarira brojevima, već samo navode riječ Extreme, tj. ekstremno visok kontrast. Nude modele oznaka 5090 i 6090, a koji su dostupni u dvije verzije, sa slovom “H” na kraju oznake i bez njega. Modeli bez oznake “H” u sebi sadrže samo analogni i SD DVB-T tuner, dok verzija “H” sadrži DVB-T, DVB-T, DVB-S i normalni analogni tuner. Premijeru na hrvatskom tržištu doživjeli su Pioneer Kuro LCD-i, a koji su od ovog mjeseca dobavljivi u Europi. Kuro LCD-i su dostupni u dijagonalama od 32, 37 i 46 inča, a u stilu Kuro plazmi, Kuro LCD-i također prikazuju vrlo realističnu crnu boju, najbliže plazmama što se moglo postići, te njihov kontrast iznosi 30,000:1 (mjereno po Pioneer-u). U Pioneer LCD-ima se nalaze Sharp paneli, čisto za informaciju…

U ponudi se također nalaze i Pioneer Blu-ray reproduktori, uz već neko vrijeme dostupan BDP-LX70 (2008-11-01 – cca. 8,700,00 kn) dolaze modeli BDP-LX71 i BDP-LX51 (cca. 4,000,00 kn kada se pojavi na tržištu), a nagodinu dolazi model s oznakom 31, o čijoj se cijeni još ništa ne zna, te najjači model BDP-LX91, čija će cijena biti oko 2800 eura.

U svakom slučaju vrlo upečatljiv štand i jedinstvena prilika da se čovjek uvjeri u nenadmašnu reprodukciju crne boje na Kuro plazmama, premda su i LCD-i pokazali impresivan rezultat. Od svih Kuro izloženih modela, posebno nam se svidio otisnuti zaslon na prednjoj strani Pioneer majice hostese na štandu, čiju sliku pogledajte dolje…

Adsense
1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Da, bilo je pusto, posebno sad kad vidim slike s fotosajma… Što reai nego: Hrvati još nisu upoznati dovoljno s HDTV-om (no to aemo promijeniti buaahahahaha :D

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!