Home » Vijesti » Reportaže » Reportaža [Zagreb]: Ciklus predavanja “Glazba u filmu”: Gospodar prstenova

Reportaža [Zagreb]: Ciklus predavanja “Glazba u filmu”: Gospodar prstenova

Ovu subotu, 28. 03. 2009. s početkom u 16:00 sati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Lučićeva 5, održalo se prvo u ciklusu predavanja “Glazba u filmu” u organizaciji kluba studenata muzikologije fusNota. Kao otvorenje ciklusa poslužila je veličanstvena glazba iz filmske trilogije “Gospodar prstenova” redatelja Petera Jacksona i skladatelja Howarda Shorea. Ulaz je bio slobodan. Događaju su prisustvovali i predstavnici HD Televizije, stoga pročitajte u nastavku naše dojmove.

Službene informacije

Ciklus predavanja “Glazba u filmu” pokrenuli su Danijel Legin i Nina Šala. Cilj predavanja je predstavljanje i promocija filmske glazbe široj publici. Filmska glazba je oduvijek neophodni dio svakog filma, no o njoj se malo govori i piše. Namjera organizatora je promijeniti percepciju filmske glazbe kao “niže umjetnosti”, te pokazati na primjerima vrhunske filmske glazbe da filmski skladatelji mogu itekako stajati uz bok velikim skladateljima klasičnog svijeta.

Stručno predavanje koje se sastoji od analize glazbe i zvučnih i video isječaka održat će Danijel Legin.

Više informacija o predavaču možete saznati na službenim stranicama Muzičke akademije.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

4 komentara

  1. Lijepo napisano a i lijepo tebi bi u sali okruzen tolikim zenama :)

  2. THX Nani! Da, bilo je vrlo ugodno, potsjetilo me na dane u gimnaziji ;)

  3. Je li možda stavljena video snimka predavanja na koju web stranicu? jer sam htio iai ali nisam mogao zbog obaveza, a htio bih pogledati predavanje kao ljubitelj filma i glazbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*