Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Audio Video Show 2008, dio 2

Panasonic (Exportdrvo)

Panasonic je na svome štandu uz modele kućnih kina i plazma zaslona predstavio i nekoliko novih digitalnih fotoaparata i kamkordera, te njihov prvi D-SLR fotoaparat dostupan našem tržištu oznake DMC-L10 (prvi model je nosio oznaku L1). Što se tiče kompaktnih fotoaparata, tu su modeli Lumix DMC-FX37, DMC-TZ5 (veliki zoom, 720p snimanje videa), te model osnovne serije LX80. Interesantna je bila SW20 kamera otporna na vodu i padove, a koja snima u 0.8 MPX razlučivosti na SD karticu (trenutno najveća SD kartica 32 GB).

Blu-ray playeri, SD10, 30 i 50 su trenutno dostupni, pojavilo se i kućno kino s Blu-ray reproduktorom. Cijene kućnih kina su od 3200 kuna pa naviše. Izložen je bio model SA-BT100, 3.1 sustav s tehnologijom kreiranja dojma 5.1 zvučnog sustava iz 3 prednja zvučnika, s ugrađenim iPod dockingom i utorom za SD kartice. Od tehnologija tu je Deep Color, 24p reprodukcija, upscale SD sadržaja na 1080p razlučivosti, BonusView, P4HD, VieraLink,… Također je bio izložen i DVD rekorder DMR-EH68 s 320 GB tvrdim diskom, skaliranjem na 1080p, VieraLinkom i ostalim tehnologijama.

58 i 65 inčni modeli plazmi su bili izloženi, fullHD modeli. Panasonic proizvodi LCD-e do 37 inča, dok plazme radi od te dijagonale pa naviše. Moramo pohvaliti kvalitetu slike koja se vrtila na plazma zaslonima, posebice na 65-inčnom modelu gdje je očito bilo 1:1 mapiranje piksela i BD sadržaj koji pokazuje sve ljepote HD formata.

Isti štand je Panasonic dijelio s B.net-om, a što je B.Net izložio pročitajte u nastavu…

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Da, bilo je pusto, posebno sad kad vidim slike s fotosajma… Što reai nego: Hrvati još nisu upoznati dovoljno s HDTV-om (no to aemo promijeniti buaahahahaha :D

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!