Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Audio Video Show 2008, dio 2

B.net

Trenutno je u sustavu B.net-a aktualna tranzicija na digitalni signal, a koji će zamijeniti analogni za korisnike Proširenog i Premium paketa. Korisnici osnovnog paketa će nastaviti primati analogni signal. Digitalni prijamnici su se već počeli dijeliti korisnicima, neki su ih već dobili, a nekima će tek stići (to ovisi o adresi, gradu stanovanja,…). Kada podjela prijamnika završi, polako će se gasiti alnalogni signal Proširenog i Premium paketa, nakon čega će se program moći pratiti isključivo preko digitalnog prijamnika. Digitalni prijamnik će ponuditi bolji prijam, veću kvalitetu slike, elektronski programski vodič (EPG) s najsvježijim i stalno ažuriranim rasporedom programa i uvidom u kratki sadržaj filmova i serije, a tu su i programator, tj. podsjetnik koji se može namjestiti da vas podsjeti kada je vaša omiljena emisija.

Od promotorice B.neta smo pokušali dobiti neke tehničke podatke tipa koja će biti rezolucija emitiranja digitalnog signala i hoće li titlovi kod digitalnog prijema biti zaljepljeni u slici ili će ih se moći isključiti, no nažalost nismo uspjeli dobiti odgovor. Na sva ostala pitanja promotorica je vrlo ljubazno i dosta informativno odgovarala, što je za svaku pohvalu.

Testno emitiranje u HD razlučivosti je također bilo demonstrirano na B.net/Panasonic štandu. Radilo se o Novoj TV u HD razlučivosti, što je potvrdio i izmjenjeni logotip programa, s dodanim HD poslije logotipa NoveTV. Program je bio emitiran u 4:3 razlučivosti, a prema onome što smo vidjeli, djeluje nam da se ovdje radilo o upscaliranju na HD razlučivost, a ne pravoj HD razlučivosti, dakle nešto u sliku HRT2 programa za vrijeme trajanja Europskog Prvenstva ove godine. Slika je bila čista i nešto veće oštrine nego kod klasične SD razlučivosti, no i dalje osjetno lošija nego kod pravog HD-a. Ipak, lijepo je vidjeti povoljan razvoj HDTV-a u Hrvata…

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Da, bilo je pusto, posebno sad kad vidim slike s fotosajma… Što reai nego: Hrvati još nisu upoznati dovoljno s HDTV-om (no to aemo promijeniti buaahahahaha :D

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!