Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Audio Video Show 2008, dio 2

B.net

Trenutno je u sustavu B.net-a aktualna tranzicija na digitalni signal, a koji će zamijeniti analogni za korisnike Proširenog i Premium paketa. Korisnici osnovnog paketa će nastaviti primati analogni signal. Digitalni prijamnici su se već počeli dijeliti korisnicima, neki su ih već dobili, a nekima će tek stići (to ovisi o adresi, gradu stanovanja,…). Kada podjela prijamnika završi, polako će se gasiti alnalogni signal Proširenog i Premium paketa, nakon čega će se program moći pratiti isključivo preko digitalnog prijamnika. Digitalni prijamnik će ponuditi bolji prijam, veću kvalitetu slike, elektronski programski vodič (EPG) s najsvježijim i stalno ažuriranim rasporedom programa i uvidom u kratki sadržaj filmova i serije, a tu su i programator, tj. podsjetnik koji se može namjestiti da vas podsjeti kada je vaša omiljena emisija.

Od promotorice B.neta smo pokušali dobiti neke tehničke podatke tipa koja će biti rezolucija emitiranja digitalnog signala i hoće li titlovi kod digitalnog prijema biti zaljepljeni u slici ili će ih se moći isključiti, no nažalost nismo uspjeli dobiti odgovor. Na sva ostala pitanja promotorica je vrlo ljubazno i dosta informativno odgovarala, što je za svaku pohvalu.

Testno emitiranje u HD razlučivosti je također bilo demonstrirano na B.net/Panasonic štandu. Radilo se o Novoj TV u HD razlučivosti, što je potvrdio i izmjenjeni logotip programa, s dodanim HD poslije logotipa NoveTV. Program je bio emitiran u 4:3 razlučivosti, a prema onome što smo vidjeli, djeluje nam da se ovdje radilo o upscaliranju na HD razlučivost, a ne pravoj HD razlučivosti, dakle nešto u sliku HRT2 programa za vrijeme trajanja Europskog Prvenstva ove godine. Slika je bila čista i nešto veće oštrine nego kod klasične SD razlučivosti, no i dalje osjetno lošija nego kod pravog HD-a. Ipak, lijepo je vidjeti povoljan razvoj HDTV-a u Hrvata…

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Da, bilo je pusto, posebno sad kad vidim slike s fotosajma… Što reai nego: Hrvati još nisu upoznati dovoljno s HDTV-om (no to aemo promijeniti buaahahahaha :D

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!