Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Audio Video Show 2008, dio 1

Svijet Medija

Tvrtka Svijet Medija iz Zagreba izložila je povelik broj vrlo interesantnih proizvoda koji se mogu kupiti u njihovim poslovnicama. Na njihovom štandu smo imali prilike vidjeti nekoliko atraktivnih Sony-jevih modela serije W, te model Z4500, prvi model koji posjeduje 200 Hz MotionFlow tehnologiju za prikaz izuzetno glatke slike. To je naprednija tehnologija od tehnologije Motionflow 100Hz, a brzina izmjene sličica još jednom je udvostručena radi postizanja četverostruko veće brzine izmjene sličica, čime se kod video snimaka dobiva life-like fluidnost pokreta.

Također su na štandu bili izloženi Monster HDMI kabeli, napredni modeli izuzetne kvalitete izrade, a tome u prilog idu i brojne nagrade koje su osvojili diljem svijeta.

Glasan i čist zvuk koji je dopirao sa štanda Svijeta Medija nije bio iz kakvih zvučnika povelikih dimenzija, već iz praktički nevidljivih Bose zvučnika, američke tvrtke koja danas ima kultni status upravo zbog Acoustimass linije proizvoda. Izložen je bio 5.1 sustav koji je odlično upotpunio Blu-ray video materijale koji su se vrtili na izloženim Sony zaslonima.

Osim navedenog, predstavljen je publici i AV namještaj tvrtke Sonorous, a čiji proizvodi izrađeni u kombinaciji stakla i drva, stakla i metala, te samog stakla nude vrlo stabilno i pritom atraktivno postolje za vaše skupocjene AV komponente. Tu su još bila i Projecta video platna za kvalitetnu reprodukciju boja i detalja putem projektora, zatim SMS nosači za TV-e i projektore. Kvalitetni Kramer distribucijski sustavi nisu toliko zanimljivi široj publici već trgovinama i velikim centrima, no Svijet Medija je također izložio nekoliko modela iz ponude.

Premijeru u Hrvatskoj doživio je upravo na ovom sajmu Sony-jev VPLHW10 projektor kojeg krase fullHD razlučivost, Xenon lampa, Full Digital Signal Processing by BRAVIA Engine, x.v.i Deep Colour, 24p reprodukcija i 2 HDMI priključka, te ostale značajke koje možete provjeriti na Sonybiz stranici. Radilo se o demo uzorku koji je bio u funkciji i prikazivao Blu-ray sadržaj impresivne kvalitete. Cijena još nije poznata, no biti će oko 20 000 kuna.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Hostese su uistinu bile pristupacne kao i pojedini striceki koji su se ubacivali u cijelu pricu, kako bi zadovoljili normu jednoga takvoga Show-a i opreme koja oduzima dah osjetilima uha i vida, tako da sam time poprilicno zadovoljna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!