ReportažeVijesti

Report [Zagreb]: Logitech Press Event 2010

Logitech Hrvatska je u suradnji s agencijom NulaOsam i ovo godine organizirao druženje za novinare iz regije kako bi približio novitete u ponudi. Unatoč manjem broju novih proizvoda početkom godine, Logitech je sakupio dovoljno zanimljivih i inovativnih rješenja kako bi zadovoljio moderno tržište, te privukao veliki broj novinara u zagrebački Muzej suvremene umjetnosti. Više o događaju i predstavljenim proizvodima u nastavku.

Nakon što smo proteklih godina uz Logitech proputovali po zapadnoj obali Istre, posjetili predstavništvo i na svakoj od tih lokacija odlično se zabavili (a i ponešto novo naučili), Logitech nas je ovoga puta pozvao u Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, otvoren početkom prosinca 2009 u Novom Zagrebu. Iako bi se o postavi muzeja moglo diskutirati, Logitech je odabrao odličnu lokaciju za svoju prezentaciju, te smo na jednom mjestu iskusili sinergiju modernih umjetnosti i uživati u kreativnosti na svakom koraku.

Prezentacija se je sastojala od dva dijela: uvodnog govora i kratkog pregleda aktualne ponude Logitech-a od strane Danke Prah, marketing menadžerice Logitech-a za ovu regiju, te posjete prostoriji s upogonjenim Logitech-ovim proizvodima kako bi se posjetitelji mogli uvjeriti u njihovu kvalitetu i performanse. Uistinu, Logitech redovno svoje prezentacije temelji na interakciji s prezentiranim proizvodima, što je pokazatelj koliko je siguran u njihovu kvalitetu i mogućnosti. Ovogodišnji modeli nas nisu nimalo razočarali, štoviše imamo dojam da je kvaliteta izrade porasla u odnosu na ionako visok nivo.

Pregled prezentiranih proizvoda

Danas kada govorimo o digitalnom životu, zapravo govorimo o životu općenito“, istaknula je Danka Prah prilikom predstavljanja Logitech-ovih proizvoda i pozadine nastanka novih inačica miševa, tipkovnica, kamera i dodatne opreme koja omogućuje lakšu i zabavniju interakciju s digitalnim svijetom. Logitech provodi brojna istraživanja kako bi utvrdio koje su potrebe tržišta vezane uz korištenje računala, bilo kod kuće, na poslu ili negdje drugdje. Istraživanja su pokazala kako kod kuće 70% korisnika računalo koristi za stolom, dok od preostalih 30% njih nešto manje od dvije trećine koristi prijenosno računalo na trosjedu, a trećina u krevetu. Upravo je za potonju skupinu Logitech ponudio nove varijante Lapdesk rješenja N550 i N700. Nove varijante nude ugrađene zvučnike te se jednostavno povezuju s prijenosnim računalo putem jednog USB kabela. Recenziju starijeg modela Comfort Lapdesk možete pročitati ovdje.

Prema istraživanjima, 69% korisnika upotrebljava svoja stolna i prijenosna računala tokom večernjih sati i noću. U uvjetima slabijeg osvjetljenja katkada zna biti teško pronaći željenu tipku na tipkovnici, a zbog micanja pogleda s osvjetljenog ekrana na mračnu tipkovnicu oči se dodatno naprežu. Logitech je unaprijedio svoju prošlogodišnju Illuminated tipkovnicu na način da ju je učinio bežičnom, te je dostupna pod oznakom K800 Illuminated. Tipkovnica koristi Unifying prijamnik putem kojeg je moguće koristiti do šest kompatibilnih proizvoda bez potrebe za dodatnim prijamnicima.

Novost u ponudi predstavljaju i novi zvučnici za prijenosna računala, a koja nude značajno bolju kvalitetu i glasnoću u odnosu na integrirana rješenja.Radi se o modelima Z205, Z305 i Z515, a između njih valja istaknuti duguljast Z515 za kojeg proizvođač jamči kvalitetan zvuk i na udaljnosti od 15 metara, te Z305 koji pruža zvuk u krugu od 360 stupnjeva.

Kamere su važan dio Logitech-ove ponude, posebno nakon uvođenja vlastitog video servisa za video komunikaciju Logitech Vid, te njegove poboljšane inačice Logitech Vid HD. Novi modeli su C270, C310, C510 i najsnažniji C910, a recenziju potonjeg možete očekivati uskoro na stranicama HD Televizije. Sve su kamere kompatibilne s Logitech Vid servisom, koriste jednostavan WebCam softver te nude iznimnu kvalitetu slike (posebice modeli s Carl Zeiss Tessar optikom).

Drago nam je bilo vidjeti (a još više čuti) Logitech-ov 2.1 sustav Z623 s THX certifikatom, namijenjen ne samo za upotrebu uz računalo, već i kao dio audio podsustava kućnog kina. Nadamo se također skorom testu ovog modela.

Za kraj ostaje spomenuti nove proizvode za najzahtjevnije korisnike: igrače. Logitech je uložio mnogo truda kako bi na tržište izbacio miša koji je odličan za igre, a da je pritom bežičan i da nema kašnjenje signala koje prati “miševe bez repa”. Prvi takav u ponudi nosi oznaku G700 i uz odlične performanse posjeduje i dodatne tipke koje će igračima dobro doći bez obzira na žanr igara koje ih trenutno okupiraju. Miš također može postati i žičan jer s prednje strane posjeduje mini USB priključak za jednostavno punjenje baterije i istovremeno korištenje. Osim miša, predstavljena je nova tipkovnica za igrače G510, te 7.1 bežične slušalice G930 s Dolby-jevom tehnologijom za izvrsnu kvalitetu zvuka.

Za kraj, provjerili smo ima li kakvih novosti vezanih za Logitech Revue proizvod, odnosno hoće li se isti pojaviti na našem tržištu u dogledno vrijeme. Od gđe. Prah smo dobili odgovor kako je još uvijek upitna dobavljivost u Europi uopće, te se za sada nudi samo za tržište SAD-a. Nadamo se da će se širenjem Google TV platforme i Revue postati dostupan u našim krajevima.

Sve u svemu, odlično organizirana prezentacija u zanimljivom ambijentu i s uvijek srdačnim Logitech timom! S nestrpljenjem očekujemo nova Logitech druženja!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!