Home » Filmovi » Reportaža [Zagreb]: Premijera filma Grom 3D

Reportaža [Zagreb]: Premijera filma Grom 3D

Danas, u nedjelju 11. siječnja u Movieplexu u Centru Kaptol održala se svećana premijera Disneyevog filma Bolt, u našem prijevodu Grom. Film je bio paralelno premijerno prikazan u tri dvorane od kojih je u jednoj bio prezentiran u Disney 3D Digital tehnologiji, dok u ostale dvije u standardnoj 2D slici. Uz mnoge novinare, glumce i uzvanike, 3D projekciji je prisustvovao i tim HD televizije, pa u nastavku pročitajte ukratko kako nam je bilo.

“Bolt” je snimljen u Disney Digital 3-D™ tehnologiji, a prikazivat će se u odabranim kinima diljem svijeta. Disney Digital 3-D predstavlja najviši standard filmske izvrsnosti, a ujedno pomiče tehnologiju i umjetnost do uzbudljivih novih razina. Ovo je prvi Disneyev 3-D animirani film koji je osmišljen u Disneyevim studijima s namjerom da se u potpunosti iskoriste ovaj sve popularniji medij.

Premda su 3D projekcije već neko vrijeme dostupne u našim kinima, Bolt je prvi dugometražni animirani film koji se ekskluzivno prikazuje u Movieplexu. Film traje 103 minute, a sniman je u 16:9 formatu s Dolby Digital EX odnosno DTS-ES zvučnom trakom. Shodno visokim tehničkim specifikacijama i korištenom 3D tehnologijom, od filma smo očekivali mnogo, a možemo izjaviti da je viđeno bilo u skladu s visokim očekivanjima. Kvaliteta slike je izvrsna, oštrina i boje na vrlo visokom nivou, a sve skupa u 3D tehnologiji izgleda i više nego impresivno, što su mnogi komentari prisutnih i potvrdili. Posebno moramo istaknuti oštrinu slike u 3D-u koje je bila na samom vrhuncu onoga što standardna digitalna kvaliteta može ponuditi.

Zvuk je također bio solidan, bez pucketanja ili prekidanja kakvih se može čuti u kino dvoranama. Iako je film prezentiran u 5.1 tehnici, surround efekata nije bilo previše, te se zvuk najviše mogao čuti uz prednjih zvučnika iza platna. Prikazana projekcija je bila sinhronizirana na hrvatski, što je odlično kod 3D projekciji jer ste stalno usredotočeni na ono što se događa na platnu. Sinhronizacija je odlično odrađena, a neki od glumaca koji su posudili glasove su prisustvali premijeri.

Što se pitanja umora očiju tiče nakon dužeg gledanja, moramo reći kako nismo uočili nikakav umor nakon više od sat i pol vremena gledanja kroz Dolbyjeve 3D naočale. Ono što bismo naveli kao jedinu manu viđenog 3D jest lagani stroboskopski efekt (eng. flickering) na 3D objektima, no nakon kraćeg gledanja izgubi se osjećaj da je on prisutan.

Nakon premijere su za najmlađe organizirane prigodne nagradne igre s vrijednim nagradama sponzora ovog događaja.

Sve u svemu, premijera je odlično prošla i bilo nam je pravo zadovoljstvo prisustvovati ovom događaju. Zahvaljujemo se Continental Filmu!

Link na sinopsis filma >

IMDB link >

About HD Televizija team

Članak Igora i Darka Hlušičke.

2 komentara

  1. Film je supach, 3D totalno osvjezavajuce, sinkronizacija na mjestu, ma :*

  2. O yes, dobar je. Jedva čekam Bluray izdanje da ga tehnički ispitam…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

DVB-T2 emitiranje, HEVC i nacionalni programi u HD-u najranije od 2019.

U tijeku je izrada prijedloga Strategije prelaska digitalne zemaljske televizije na sustav DVB-T2 s učinkovitijim ...

TX-65CZ950E-Variation_Image_for_See_All_1Global-1_20150813

Panasonic 65CZ950E UHD OLED TV – mini recenzija

Prošlog smo vikenda na AV Showu u zagrebačkom Hotelu Sheraton imali priliku uživo pogledati prvi Panasonicov ...