FilmoviReportaže

Reportaža [Zagreb]: Premijera filma Grom 3D

Danas, u nedjelju 11. siječnja u Movieplexu u Centru Kaptol održala se svećana premijera Disneyevog filma Bolt, u našem prijevodu Grom. Film je bio paralelno premijerno prikazan u tri dvorane od kojih je u jednoj bio prezentiran u Disney 3D Digital tehnologiji, dok u ostale dvije u standardnoj 2D slici. Uz mnoge novinare, glumce i uzvanike, 3D projekciji je prisustvovao i tim HD televizije, pa u nastavku pročitajte ukratko kako nam je bilo.

“Bolt” je snimljen u Disney Digital 3-D™ tehnologiji, a prikazivat će se u odabranim kinima diljem svijeta. Disney Digital 3-D predstavlja najviši standard filmske izvrsnosti, a ujedno pomiče tehnologiju i umjetnost do uzbudljivih novih razina. Ovo je prvi Disneyev 3-D animirani film koji je osmišljen u Disneyevim studijima s namjerom da se u potpunosti iskoriste ovaj sve popularniji medij.

Premda su 3D projekcije već neko vrijeme dostupne u našim kinima, Bolt je prvi dugometražni animirani film koji se ekskluzivno prikazuje u Movieplexu. Film traje 103 minute, a sniman je u 16:9 formatu s Dolby Digital EX odnosno DTS-ES zvučnom trakom. Shodno visokim tehničkim specifikacijama i korištenom 3D tehnologijom, od filma smo očekivali mnogo, a možemo izjaviti da je viđeno bilo u skladu s visokim očekivanjima. Kvaliteta slike je izvrsna, oštrina i boje na vrlo visokom nivou, a sve skupa u 3D tehnologiji izgleda i više nego impresivno, što su mnogi komentari prisutnih i potvrdili. Posebno moramo istaknuti oštrinu slike u 3D-u koje je bila na samom vrhuncu onoga što standardna digitalna kvaliteta može ponuditi.

Zvuk je također bio solidan, bez pucketanja ili prekidanja kakvih se može čuti u kino dvoranama. Iako je film prezentiran u 5.1 tehnici, surround efekata nije bilo previše, te se zvuk najviše mogao čuti uz prednjih zvučnika iza platna. Prikazana projekcija je bila sinhronizirana na hrvatski, što je odlično kod 3D projekciji jer ste stalno usredotočeni na ono što se događa na platnu. Sinhronizacija je odlično odrađena, a neki od glumaca koji su posudili glasove su prisustvali premijeri.

Što se pitanja umora očiju tiče nakon dužeg gledanja, moramo reći kako nismo uočili nikakav umor nakon više od sat i pol vremena gledanja kroz Dolbyjeve 3D naočale. Ono što bismo naveli kao jedinu manu viđenog 3D jest lagani stroboskopski efekt (eng. flickering) na 3D objektima, no nakon kraćeg gledanja izgubi se osjećaj da je on prisutan.

Nakon premijere su za najmlađe organizirane prigodne nagradne igre s vrijednim nagradama sponzora ovog događaja.

Sve u svemu, premijera je odlično prošla i bilo nam je pravo zadovoljstvo prisustvovati ovom događaju. Zahvaljujemo se Continental Filmu!

Link na sinopsis filma >

IMDB link >

Adsense

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!