Home » Vijesti » Reportaže » Reportaža [Zagreb]: Audio Video Show 2008, dio 1

Reportaža [Zagreb]: Audio Video Show 2008, dio 1

D-Link

D-Link, svjetski poznat proizvođač rješenja za mrežnu komunikaciju uređaja na sajmu u Sheratonu je pokazao neke od modela za tzv. digitalni dom, tj. dom koji će zadovoljiti potrebe cijele obitelji kada je u pitanju pohrana, prijenos i reprodukcija digitalnih sadržaja. S obzirom da je danas prisutna dislokacija uređaja za pohranu podataka i onih za njihovu reprodukciju (sadržaji se pohranjuju na tvrdim diskovima računala, dok su TV prijemnici na kojima ih svi želimo gledati tamo gdje su od svojih početaka – u dnevnim sobama), D-Link nudi uređaje koji putem kućne mreže, one žičane ili bežične omogućuju da se sadržaji gledaju tamo gdje korisnik to želi, a ne gdje je primoran ih pregledavati.

DNS-323 (Media Storage) je jednostavno govoreći eksterno kućište za dva tvrda diska (3.5″) koji se povezuje na kućnu LAN mrežu putem RJ-45 priključka, a kojem se može pristupiti bilo putem web pretraživača ili FTP aplikacije s bilo kojeg računala u kući, te pregledavati video, audio, slike i ostale pohranjene sadržaje. Uređaj također na poleđini posjeduje i USB priključak s kojeg se također mogu reproducirati podaci, što je zgodna značajka. Softverski je Media Storage također dobro potkovan – u sebi sadrži P2P (BitTorrent) i FTP klijent što vam omogućuje da razmjenu podataka i bez da je računalo upaljeno. Na ovaj način štedite el. energiju, a i ne trebate se brinuti da vam tokom noći neće netko upasti u sustav i krasti osobne podatke. Cijena uređaja bez ugrađenih SATA diskova iznosi 1503 kn s PDV-om.

DSM-510 je uređaj koji nas je oduševio svojim mogućnostima. Radi se o kompaktnom HD bežičnom media reproduktoru koji posjeduje nudi mogućnost spajanja na dva RJ-45 mrežna priključka, te 802.11g povezivnost na bežični način, a putem kojeg se prenose podaci s računala ili primjerice Media Storage-a na TV prijemnik vašeg dnevnog boravka. Posjeduje HDMI sučelje, te za starije modele SCART i kompozitni izlaz, a od audio izlaza tu je optički digitalni izlaz s podrškom do 5.1 kanala. Za one zabrinute za sigurnost bežične komunikacije, tu su WEP i WPA sigurnosni protokoli. Cijena ovog uređaja je 1675 kn s PDV-om.

Za one koji ipak žele ostati na žičanoj mreži, D-Link nudi model DHP-301 (1245 kn), a koji putem strujnih instalacija prenosi podatke, što uvelike olakšava instalaciju i prenošenje podataka u svaki kutak kuće.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. Hostese su uistinu bile pristupacne kao i pojedini striceki koji su se ubacivali u cijelu pricu, kako bi zadovoljili normu jednoga takvoga Show-a i opreme koja oduzima dah osjetilima uha i vida, tako da sam time poprilicno zadovoljna.

  2. Da, bome su bili pristupačni čak i pred zatvaranje u nedjelju. Šteta što je iduai tek za godinu dana :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*