Audio-video uređajiLG ElectronicsOLEDReportažeVijesti

LG-jev OLED televizori stigli u Hrvatsku

hdtelevizija-lg-w7

Vjerojatno najočekivanija linija televizora za ovu godinu – LG-jev OLED TV 2017 – ovog je tjedna stigao na hrvatsko tržište. Kompanija je u galeriji Klovićevi dvori predstavila pet novih modela – B7, C7 i E7, te članove premium LG SIGNATURE linije G6 i W7. Zvijezda predstavljanje svakako je bio impresivni “wallpaper” W7, najtanji televizor na tržištu s panelom debljine od svega 2.57 mm.

LG je još kod lanjskih modela (G6 i EG) predstavio koncept „Picture-on-Glass“ kod kojeg je tanki OLED panel bio postavljen na prozirnu staklenu ploču, dok je ove godine kompanija otišla i korak dalje i W7 dizajnirala prema novom dizajnu „Picture-on-Wall“.

LG-OLED-W7-i-Mario-Medved
LG OLED W7 i Mario Medved

Kao i na CES-u u Las Vegasu u siječnju, tako je i na predstavljanju W7 bio postavljen na staklenu plohu kako bi se naglasio njegov jedinstven, ultra-tanki dizajn. Uz W7 LG isporučuje zasebnu jedinicu koja sadrži svu elektroniku i priključke, te se s panelom povezuje putem tankog kabela. U jedinici se ujedno nalazi i 4.2-kanalna konfiguracija zvučnika ukupne snage 60 W, s dva zvučnika usmjerena prema stropu za kvalitetniju reprodukciju Dolby Atmos zvučnih zapisa.

lg-w7-lifestyle

W7 je već dostupan na našem tržištu, a za sada je poznata preporučena maloprodajna cijena od 79.999,00 kn za 165 cm (65″) veliku dijagonalu. W7 je također dostupan s 196 cm (77″) velikim ekranom po za sada nepoznatoj cijeni.  Prisjetimo se, po približno istoj cijeni smo prije svega 3 godine mogli kupiti prvi LG-jev OLED TV – 55EA980V s 140 cm velikim zakrivljenim Full HD ekranom i bez HDR podrške.

lg-b7-predstavljanje
LG B7 OLED TV

Svi ostali modeli – B7, C7, E7 i G7 su dostupni u dijagonalama ekrana od 140 cm (55″), odnosno 165 cm (65″), a za razliku od prošle godine, svi će imati isti, LG-jev vlastiti, čipset tako da ne bi trebalo biti kašnjenja s nadogradnjama softvera ovisno o modelu (ako u slučaju lanjskog B6 modela). Svi modeli, od B7 pa do W7 imaju isti 100/120 Hz Ultra HD WRGB OLED panel s jednakim mogućnostima po pitanju kontrasta, raspona boja i HDR podrške. Svi će imati isti procesor slike.

Uz navedeno, svi modeli imaju ravni ekran i nemaju podršku za 3D (nažalost), tako da vjerujemo kako će ove godine biti manje pitanja nego prošle godine poput – “koji je bolji B6 ili C6”, “C6 ili E6” itd. Iako smo inače izuzetno protiv kupovine televizora na temelju dizajna, LG je ove godine napravio takvu situaciju da doslovno možete birati TV po izgledu koji vam se više sviđa jer ćete u svakom slučaju dobiti jednako izvrsne video performanse.

lg-c7-predstavljanje
LG C7 OLED TV

Po pitanju HDR-a, LG-jevi OLED televizori ove godine donose veću vršnu svjetlinu pa će tako dinamičnost slike biti poboljšana, a uz HDR-10 i Dolby Vision svi modeli podržavaju i Hybrid Log Gammu (HLG) i Technicolorov Advanced HDR. To jednostavno znači da ako vam je HDR prioritet, bilo putem HDMI ili mrežnog sučelja, s LG-jevim OLED TV-om nećete pogriješiti.

lg-e7-predstavljanje
LG E7 OLED TV

Uz sve modele će LG prilagati Magic remote daljinski upravljač kao jedno od najboljih rješenja za upravljanje modernim Smart televizorima, uz najnoviji webOS 3.5 operativni sustav.

Uz odlične ocjene koje su novi LG-jevi OLED televizori osvojili na neovisnim testovima, uskoro možete očekivati recenziju i na stranicama HD Televizije. Vjerojatno ćemo krenuti s 55-inčnim B7 modelom pa ako vas nešto specifično zanima da isprobamo, napišite u formularu ispod.

Ako još postoje skeptici koji sumnjaju u trajnost i kvalitetu OLED tehnologije, preporučamo da pročitaju naš treći izvještaj nakon 5000 sati korištenja LG-jevog 55EA980V OLED TV-a (prva generacija), kao i vijest kako svi novi OLED TV-i sada imaju vijek od 100 000 sati.  Dodatno, sve do kraja srpnja LG Hrvatska je za kupce svih svojih OLED televizora, ali i novih modela UHD LED LCD TV-a, produžio redovno dvogodišnje jamstvo za još tri godine. Tako se registracijom na ovom linku može ostvariti čak 5 godina sigurnosti koje podrazumijevaju besplatne popravke i rezervne dijelove u slučaju kvara uređaja.

LG-OLED-press-event-Klovicevi-dvori

Uz to, po prvi put na našem tržištu LG je ponudio i ekskluzivnu promociju LG TV KASKO. Ona se odnosi na iste modele i također vrijedi za uređaje kupljene do 31. srpnja, no uključuje besplatan popravak, ali i zamjenu u slučaju nepredvidive i iznenada nastale štete ili smetnje u razdoblju od 2 godine. Detalji o ovoj pogodnosti mogu se pronaći ovdje.

Preporučene maloprodajne cijene:

  • OLED55B7 – 19.999 kn
  • OLED55C7 – 19.999 kn
  • OLED55E7 – 29.999 kn
  • OLED65B7 – 35.999 kn
  • OLED65C7 – 35.999 kn
  • OLED65E7 – 42.999 kn
  • OLED65W7 – 79.999 kn

Dostupnost:

LG-jevi novi modeli OLED televizora već su dostupni na hrvatskom tržištu (s iznimkom serije G7 koja se očekuje u srpnju). Dokaz na slici niže (slikano 9. lipnja u poslovnici Ronisa na Zagrebačkom Velesajmu):

C7 OLED TV viđen u Ronisu

Više detalja na LG-jevoj stranici >>

Recenzije LG-jevih OLED televizora možete pronaći ovdje >>

Adsense

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. Mene kokretno zanima usporedba prošlogodišnjih modela s ovogodišnjim, pošto mi je želja imati OLED B6J kako se nosi s novim perjanicama LG-a, te da li se razlika u slici vidi? Korišteni tv bi bio za PS4 i filmove.

  2. Ja se mislim kupiti ovaj novi Fullhd model LG 55EG9A7V, koji nije bio u planu, ali je ipak ponudjen i ravni je ekran. Cijena je oko 12-12500kn, a neckam se izmedju njega i Sonya 55XE9005, koji je ove godine jedan od najboljih televizora. Njemu je cijena, kao i Oledu. Nisam pametan.

  3. Ovaj W7 za 79.999kn je moj i božiji kada padne na 9.999kn :) :D :) :D

    Baš me zanima opravdanost dakve cijene… Tehnologija je ista, samo je razdvojena na dva dijela.

    U svakom slučaju, oni koji imaju “prostora” u svojim dnevnim sobama, svakako bi to htjeli imati.

    Barem ja, jednog dana :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!