Vijesti

Eksperiment u Rusiji: LCD televizori u štalama

ferma-tv-ru-experiment

Jedna zanimljivost dolazi nam iz Rusije gdje je na jednoj veoma modernoj farmi pokrenuto znanstveno istraživanje u sklopu kojeg su u štalama instalirani LCD televizori marke Samsung, a na kojima se emitiraju slike zelenih pašnjaka. Jedna grupa krava u štali će gledati pašnjake, a druga sive zidove i za mjesec dana će biti poznati rezultati istraživanja. Na službenoj stranici ove moderne farme možete pratiti dnevni blog s podatcima koliko su mlijeka dale krave koje su živjele klasično, bez televizora, kao i one koje su svakodnevno mogle gledati predivne zelene pašnjake na Samsung LED LCD televizorima. Rezultati nisu jednoznačni i iako ima dana kada ekperimentalna TV grupa postigne bolji rezultat, ima dana kada zaostaje i za više od 8 litara mlijeka. Tko zna, možda krave više preferiraju plazma zaslone?

Fons: Ferma-TV.ru / RTL

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

 1. Ovo je toliko užasna ideja da mi je zlo. Bijednim utamničenim životinjama umjesto stvarnosti nudimo alternativu u obliku tv-a?!!! I to je isplativo?!! Isplativije od puštanja životinje da vidi svjetlo dana i zelenu travu, svjetlo Sunca?!!! U smradu štale ae joj slika livade diai moral? Što li?
  I to je veaini, vidim, smiješno? Ja bih se zapitao malo nad samim sobom. čisti i ogavni Specizam u u jednom od svojih mnogih stravičnih oblika … Nevjerovatno da i na ovom portalu i u ovoj temtici nailazim na ovako nešto. Nisam očekivao. Koliko ovo samo govori o nama samima, o ljudskoj vrsti, svijesti, moralu i etici …

  “Pravedni Bože! Koliko mnogo sati mučenja životinje je zalemljeno za jednu minutu svečanosti za čovjekov jezik!”
  – Jean Paul (1763.-1825., njemački pjesnik)

  “Bilo je nužno civilizirati čovjekov odnos prema čovjeku. Sada je nužno civilizirati čovjekov odnos prema prirodi i životinjama.”
  – Victor Hugo (francuski pjesnik i pisac)

 2. Tomica, ali nije to zbog profita farmera, ta studija se radi kako bi se spasili gladni, s istim brojem krava spasiti cijeli svijet od gladi, zatim ae se genetski modificirat bilje tako?e radi pomoai gladima, nesto malo ae zaradit ti znanstvenici tek da pokriju troskove istrazivanja i za špežu doma i nesto ce dopast seljake ono uz poticaje da moze svak od njih na svom jednom hektaru imat svoj traktor ferguson kojim ce blokirat prometnice i tako.

  Sto se tice HD ekipe, mislim kad vea objavljuju ovo mogli su napisat kako se bore krave protiv odbljeska, imaju ti tv filtere, dal im tokom prikazivanja ugase florescentnu rasvijetu i spuste škure.

  da tu je i kut gledanja, na koliko krava jedan tv, mislim iz krajnjih boksova se sigorno ne vidi dobro zelena boja i te krave kiksaju, hm dal ide u vrijeme hranjenja sapunica ko kod nas oko ručka

  definitivno kad se sve složi izgleda da je plazma bolja za krave i to neki G model i ful HD program i da vidis mlijeka u potocima.

 3. Tomice,

  koristi logiku… poletio si na prvu i nameces nam svoja vegetarijanska uvjerenja…

  umjesto stvarnosti nudimo alternativu u obliku tv-a?!!! I to je isplativo?!! Isplativije od puštanja životinje da vidi svjetlo dana i zelenu travu, svjetlo Sunca?!!! U smradu štale ae joj slika livade diai moral? Što li?

  kao sto rekoh, koristi logiku.. jel ti uopce palo na pamet da je stvarnost tih krava da kao i do sada odlaze na svjetlo dana i zelenu travu na ispasu i na svjetlo Sunca, a u periodu dok su u stali ucestvuju u tom znanstvenom iztrazivanju… Zakljucke si sam donio…

  Jean Paul – opet ponavljam…. ne namecite svoje ideje drugima…. Nigdje u clanku ne postoji ni slovo kojim se drugi navode na konzumiranje mesa pa vas molim da kao sto niko ne namece vama svoja uvjerenja, nemojte ni vi……

  Victor Hugo – apsolutno si u pravu…. i sramota bi bilo da se neko ne slozi sa ovom izjavom…. ali ovaj portal definitivno nije mjesto za to….

  GROBO – sve vec receno se odnosi i na tebe ali moram ovo reci pa makar bio trajno banovan na ovom sajtu…..

  SRAM I STID DA TE BUDE

  Sav trud koji je HD ekipa bezrezervno ulozila da nama krajnjim korisnicima olaksa zivot, tek tako ismijavas….

  Ne znam zasto uopce dolazis na ovaj sajt kada se tako ponasas…

 4. Reče zix:

  “koristi logiku… poletio si na prvu i nameces nam svoja vegetarijanska uvjerenja…

  umjesto stvarnosti nudimo alternativu u obliku tv-a?!!! I to je isplativo?!! Isplativije od puštanja životinje da vidi svjetlo dana i zelenu travu, svjetlo Sunca?!!! U smradu štale ae joj slika livade diai moral? Što li?

  kao sto rekoh, koristi logiku.. jel ti uopce palo na pamet da je stvarnost tih krava da kao i do sada odlaze na svjetlo dana i zelenu travu na ispasu i na svjetlo Sunca, a u periodu dok su u stali ucestvuju u tom znanstvenom iztrazivanju… Zakljucke si sam donio…”

  Dragi zix, točno je da sam zaključke sam donio. Zaključak je donešen istraživanjem od javnosti skrivenih činjenica i korištenjem zdravog razuma i logike. I svoja uvjerenja ne nameaem, ali na njih pravo imam i smatram bespredmetnim to pravo obrazlagati.

  A što se tiče svjetla i Sunca – živiš u fantaziji što se tiče industrijskog uzgoja životinja (a takav prevladava). Velikoj i fantastičnoj iluziji. Ako imaš hrabrosti upitati se kako izgleda stvarnost koju ne prikazuju na tv-u:

  http://video.google.com/videoplay?docid=1264621349401144790&hl=en#

  Text čita Joaquin Phoenix, a glazbenu podlogu je radio Moby.

  Svatko tko pogleda svih 5. poglavlja ovog filma zaslužuje medalju za hrabrost.

  Ovo definitivno nije mjesto za raspravu o prehrambenim navikama pojedinaca, ali revoltiran sam jer čak i na ovakvim mjestima nailazim na krajnju bešautnost i nemogu vjerovati da ljudi ne shvaaaju besmislenost, okrutnost i suludost ovakvih ideja.

  Toliko od mene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!