Pitamo VasStudijeVijesti

Studija: PlayStation 3 – igrača konzola ili Blu-ray reproduktor

Istraživačka tvrtka Nielsen objavila je zanimljive informacije vezane uz postotak vremena koji vlasnici PS3 konzole provode igrajući igre, odnosno gledajući Blu-ray filmove putem ugrađenog reproduktora. Statistike govore kako osobe iznad 13 godina 30% vremena provode igrajući kupljene ili posuđene igre za jednog igrača (single player), 19% mrežne igre (online), dok na Blu-ray filmove odlazi 27% vremena.

Iako su mnogi sumnjali u upotrebnu vrijednost PS3 konzole kao Blu-ray reproduktora, statistike govore kako se gotovo trećina vremena provede gledajući filmske sadržaje upravo putem ove igrače konzole, a predviđanja su kako će udio još narasti padom cijena BD filmova i same konzole. U vezanoj vijesti vlasnici X-Box 360 konzole provode 34% vremena igrajući igre offline i 28% vremena online, dok 21% vremena gledaju filmove s internet servisa. Podsjećamo X-Box 360 ne posjeduje Blu-ray reproduktor, no zato nudi servise za preuzimanje video sadržaja. [TVPredictions]

Na kraju donosimo anketu koja se odnosi na vlasnike PS3 konzole, a na temelju odgovora bismo mogli dobiti sliku o situaciji u ovoj regiji:

[poll id=”24″]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

6 komentara

  1. Glasovao sam za “igram igre” iako ps3 dosta koristim i za gledanje filmova/serija, bilo da je riječ o blu-ray ili dvd formatu. Sve što sam stariji, to sam zahtjevniji po pitanju igara pa ih i slabo igram u zadnje vrijeme. Zato ae 2011. godina biti fantastična, za svakoga po nešto =)

  2. Nespretno postavljeno pitanje jer podjednako provodim vremena i igrajuai igre i gledajuai filmove …fali c: podjednako oboje

  3. Ja bi gledao filmove kad bi imao šta gledati. Produkcijska kvaliteta filmova od početka desetljeaa pa na ovamo strahovito se srozala tako da sam sve dobre filmove odgledao uglavnom

    1. Tipična priča , nekada su radili bolje aute , nekada se igrao bolji nogomet , nekada su se ljudi više družili , nekada smo imali više vremena i nekada su se radili bolji filmovi.
      Što se produkcijske kvalitete tiče ona nikada nije bila jača nego sada.
      Naravno ona nije usko vezana s kvalitetom samog filma ali reai da se danas rade produkcijski loši filmovi ne mogu vjerovati.
      Scenaristički loši još može proai jer danas upravo manjak ideje i scenarija krpa bogata produkcija. Primjera je bezbroj …

  4. sorry mislio sam scenaristički loši. ne baratam baš tim pojmovima ali znam da ovi filmovi kaj se sad snimaju uglavnom nemaju veze s mozgom. Nije to ona priča nekad je bilo sve bolje vea je jednostavno tako šta se filmova tiče (čak to i ovi u holivudu sami priznaju). Serije tako?er su koma, sve sami neki forenzičari i slično. Sf se sveo na štancanje spajdermena, betmena i sličnih strip junaka.
    Za efekte jedino nemam prigovora ali to je ionak najmanje bitno u jednom filmu

  5. blue ray kao medij je još uvijek skup i teško dostupan.Ps3 kao blue ray ili blu ray 3d player neae zaživjeti dok ne padne cijena tog medija drastično,iako obzirom na konkurenciju koju ima u vidu skidanja sadržaja istih u obliku datoteka sa neta ,teško da ae ikada i zaživjeti pored media centara u punom svom sjaju, komfornosti i funkcionalnosti koju pružaju svojim korisnicima za razliku od ps3 koji očito nikada nije ni zamišljen da mu jedna od glavnih zadaaa bude i funkcija reprodukcije filmova sa usb ili harda imao bi vea davno riješenu podršku za titlove,koji su usput kod ps3 ispod svih očekivanja,da ne kažem gotovo nemoguai i razočaravajuai za svog korisnika.Ipak PS3 je odličan komad tehnike koju bi svaki tehnoljubac trebao posjedovati i pored mana,kojih ima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!