Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Poznata cijena Dreambox DM800 HD satelitskog prijemnika

Poznata cijena Dreambox DM800 HD satelitskog prijemnika

Dreambox DM 800 HDNapokon je poznata cijena dugo očekivanog DVB-S satelitskog prijemnika tvrtke Dream Multimedia. Predviđena cijena iznosi 449 eura.

Za CABSAT (sajam satelitskih komunikacija koji će ove godine biti održan u Dubaiju) je rečeno da će uređaj dobiti ” DR DISH TELEVISION AWARD , kao trenutno najbolji satelitski prijemnik s HDTV podrškom. Dreambox-ovi su oduvijek bili vrlo atraktivni zbog raznih softverskih nadogradnji koje omogućuju lagano otključavanje kodiranih programa kakvi se emitiraju satelitima negdje visoko iznad nas. Novi Dreambox će vjerojatno nastaviti ovu tradiciju čim programeri diljem svijeta uđu u bit i način funkcioniranja novog sustava ugrađenog u njega, a kako je popularnost ovog branda izrazita, vjerujem da neće proći puno vremena prije nego što se prvi neslužbeni image-i pojave na netu.

Što se tehnikalija tiče, DM800 HD posjeduje izmjenjivi tuner, prostor za ugradnju 2.5″ tvrdog diska, te dva USB priključka i jedan mrežni za pristup kućnom intranetu i onom još interesantnijem, internetu :). Standardni HDMI priključak ovaj uređaj neće imati, već digitalni DVI kakvog srećemo na grafičkim karticama računala, a za spajanje na televizore ćete moći odabrati ili spajanje DVI na DVI televizora (ako ga posjedujete) ili kupiti DVI na HDMI adapter i tako ga onda spojiti na TV.

Za brz rad sustava brine se 256 MB RAM memorije, te 64 MB flash memorije. Operativni sustav će biti temeljen na Linux-u.

Za zahtjevnije korisnike u ljeto je najavljen jači model “Dreambox DM 8000 HD PVR”.

Izvor: Sat-Multimedia
Više o ovom uređaju pogledajte na službenim stranicama: www.dream-multimedia-tv.de

Nekoliko slika prijemnika pogledajte niže:

 

 

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*