Blu-ray izdanjaFilmovi

Usporedni test: Hrvatsko podmorje 4 DVD i Blu-ray izdanje

Dodatni sadržaji

DVD Blu-ray
3-star-three-quarter
3-star-three-quarter

Na oba diska se nalaze galerije s više od 150 slika, a tu je i kratak promotivni spot u kojem se reklamiraju ostala izdanja iz serije Hrvatsko podmorje, kao i popratna literatura. Svidjelo nam se što se među slikama mogu vidjeti i autori ovog izdanja, premda bismo rado vidjeli kratak video snimak u kojem sami autori govore o tome kako je proteklo snimanje, što je bio najveći izazov snimiti itd.

hrvatsko-podmorje4-dvd-promhrvatsko-podmorje4-bd-promo

Ekskluzivnih sadržaja na Blu-ray-u nema, a nismo uočiti niti sakrivene sadržaje (eng. Easter Eggs).

Ukoliko ste pronašli još neki Easter Egg slobodno nas kontaktirajte bilo putem forme za komentiranje ili putem e-mail kontakt forme.

Zaključak

S velikim smo se veseljem prihvatili testiranja prvog hrvatskog Blu-ray izdanja i drago nam je što su dobri dojmovi ostali i nakon završetka samog testa. Odlična kvaliteta slike, mnoštvo detalja, dobar kontrast i precizno balansiran prikaz boja garancija su uistinu nezaboravnog putovanja duž cijele naše uistinu bogate i raznolike obale. Manjak oštrine uslijed korištenja isprepretenog prikaza slike i nešto izraženiji šum u odnosu na dokumentarne filmove svjetski poznatih izdavača mali su nedostaci za koje vjerujemo da će biti otklonjeni u narednim izdanjima, a do tada možemo uživati uistinu u odličnoj realizaciji prvog hrvatskog dokumentarnog filma dostupnog u HD rezoluciji.

Što se vage isplativosti tiče, Hrvatsko podmorje 4 u HD-u svakako preporučamo svima koji posjeduju HD televizore s obzirom da je DVD varijanta, unatoč sasvim solidnoj slici, ipak nedovoljno bogata detaljima da bi ovaj dokumentarni film prikazala u onoj raskoši i detaljima s kojom računaju njegovi kreatori.

vaga-hrvatskog-podmorje4-bd

DVD Blu-ray
Pakiranje 4half-star 4half-star
Izbornici 4half-star 4-three_quarter-star
Kvaliteta slike 4quarter-star 4half-star

Kvaliteta zvuka

4quarter-star 4quarter-star

Dodatni sadržaji

3-star-three-quarter 3-star-three-quarter
Konačna ocjena 4quarter-star 4half-star

Zahvaljujemo se sponzorima, kao i g. Miri Andriću koji nam je izašao u susret i ustupio diskove za potrebe recenzije, kao i za buduća testiranja HD opreme.

Sponzori:

utema-logo
Utema d.o.o. (Blu-ray reproduktor Sharp BD-HP20S)

car-herc-logo

Car Herc d.o.o., Zagreb
Caffe kulturno srediste “Zeus Faber”
Špansko – Oranice, Trg 101. brigade 1
tel/fax: 01/ 3866 176, www.ZeusFaber.hr

Copyright HD Televizija 2010. Sva prava pridržana.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Višestruko veai budžet , najsuvremenija dostupna oprema , samim time valjda i najskuplja , najupečatljivije svijetske lokacije do kojih vajlda treba i doai te dopeljati svu tu opremu što automatski znači i višestruko veae troškove rezultiralo je jeftinijim dvd izdanjem od našeg ? Još jedan potez iz nenadmašne domaae radionice nerazumnih cijena koje nitko ne može opravdati .. Tako se radi na promidžbi HR podmorja.
    Nabi cijenu i odbi kupce , neponovljivo ….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!